Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko sinulla iPhone, iPad tai Apple Watch? Sinun on päivitettävä se heti

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko sinulla iPhone, iPad tai Apple Watch? Sinun on päivitettävä se heti

Prakhar Khanna / Digitaaliset trendit

Jos omistat Apple-tuotteen – iPhonessa, iPadissa, Apple Watchissa tai Macissa – sinun tulee päivittää se. Miksi? Apple on aloittanut päivitysten julkaisemisen kaikkiin laitteisiinsa, joissa on korjauksia vakavaan tietoturva-aukkoon.

Tietoturvahaavoittuvuus tunnetaan nimellä CVE-2023-32434, ja se liittyy Applen laitteiden ytimen oikeuksiin. Applen verkkosivuston mukaan haavoittuvuus sallii kolmannen osapuolen sovellusten “suorittaa mielivaltaisen koodin”. Toisin sanoen, jos huono toimija osaa hyödyntää tätä haavoittuvuutta, hän voi mahdollisesti saada pääsyn Apple-laitteeseesi ja tuhota tuhoa.

Huonot uutiset? Tämä haavoittuvuus vaikuttaa iPhoneen, iPadiin, Apple Watchiin ja Maciin. Hyvät uutiset? Päivitys on nyt saatavilla, joka korjaa CVE-2023-32434-haavoittuvuuden, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Joe Maring / Digitaalitrendit

Jos sinulla on iPhone tai iPad, avaa Asetukset-sovellus, valitse ja sinun pitäisi nähdä päivitys saatavilla iOS 16.5.1:lle tai iPadOS 16.5.1:lle. Jos sinulla on Apple Watch, avaa Watch-sovellus, valitse ja sinun pitäisi nähdä watchOS 9.5.2 -päivitys. Mac-käyttäjät: avaa Asetukset-sovellus, napsauta ja näet päivityksen macOS 13.4.1:lle.

Nämä päivitykset korjaavat myös toisen iPhonen, iPadin ja Macin tietoturvahaavoittuvuuden – erityisesti WebKitiin liittyvän haavoittuvuuden, joka voi käsitellä “haitallisesti muodostettua verkkosisältöä” ja “johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen”.

Vaikka näiden tietoturvakorjausten lisäksi ei ole paljon muuta puhuttavaa, odotamme Applen ohjelmistotiimeiltä lisää myöhemmin tänä vuonna. Apple kehittää parhaillaan seuraavia suuria ohjelmistopäivityksiä kaikille alustoilleen – mukaan lukien iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 ja macOS 14 Sonoma. Kaikkien näiden kehittäjien betaversiot ovat nyt saatavilla, ja jos olet kiinnostunut, voit ladata ne heti itsellesi käyttämällä jotakin oppaistamme:

Koska nämä suuret ohjelmistopäivitykset ovat kuitenkin vielä “kehittäjien beta”-vaiheessa, suosittelemme useimpien ihmisten odottamaan ohjelmiston virallisen julkaisun myöhemmin tänä syksynä – tai ainakin siihen asti, kunnes julkiset betaversiot ovat saatavilla myöhemmin tänä kesänä.

🔥 Empfohlen:  Intian parhaat startup-sijoitusalustat, joista sinun on tiedettävä