Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Onko verkkosivustoni ADA-yhteensopiva? Kuinka tarkistaa (ja päivittää) sivustosi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko verkkosivustoni ADA-yhteensopiva? Kuinka tarkistaa (ja päivittää) sivustosi

Mitä yhteistä on Amazonilla, Hersheyllä ja The Wall Street Journalilla?

He kaikki ovat saaneet nimensä verkkosivustojen saavutettavuuteen ja Americans with Disabilities Actiin (ADA) liittyvissä oikeudenkäynneissä. He eivät myöskään ole yksin.

Vuonna 2022 nostettiin yli 8 694 esteettömyysoikeudenkäyntiä (24 % vähemmän kuin vuonna 2021), mikä korosti ADA-vaatimustenmukaisuuden lisääntymistä ja keskittymistä. Jos mietit nyt: “Onko verkkosivustoni ADA-yhteensopiva?” tämä artikkeli on täällä avuksi.

Jatka lukemista saadaksesi selville, koskeeko amerikkalaisten vammaisten lakia sivustoasi, sekä kuinka tarkistaa, onko verkkosivusto ADA-yhteensopiva ja miten verkkosivustosta tehdään ADA-yhteensopiva. Jos tarvitset välitöntä apua, ota meihin yhteyttä verkossa tai soita numeroon 800-280-1062 oppiaksesi ADA-yhteensopivuuspalveluistamme!

Mikä on ADA-yhteensopivuus?

ADA-vaatimustenmukaisuus tarkoittaa Americans with Disabilities Actin asettamien esteettömän suunnittelun standardien täyttämistä. Tämä laki kattaa sähköisen ja tietotekniikan, kuten Internetin ja sen verkkosivustojen, saavutettavuuden verrattuna fyysisiin kohteisiin.

Keneen ADA-yhteensopivuus vaikuttaa?

Melkein jokaisen yrityksen on noudatettava ADA:ta, joka koskee seuraavia organisaatioita:

 • Valtion ja kuntien virastot
 • Yksityiset työnantajat, joissa on vähintään 15 työntekijää
 • Yleisön hyväksi toimivat yritykset

Vaikka ADA ei soveltuisikaan yritykseesi (oletetaan, että työllistät 10 tiimin jäsentä), sinun on silti otettava ADA-vaatimustenmukaisuus osaksi toimintaasi. Haluat tarjota kaikille, sekä online- että offline-tilassa, saman kokemuksen ja saavutettavuuden.

Koskeeko ADA-yhteensopivuus verkkosivustoja?

Joo! ADA-yhteensopivuus sisältää elektronisen ja tietotekniikan, kuten verkkosivustot. Jos ADA koskee yritystäsi ja sinulla on sivusto yrityksellesi, sinun on asetettava verkkosivustosi kaikkien saataville.

Entä jos verkkosivustoni ei ole ADA-yhteensopiva?

Vaatimusten vastainen verkkosivusto on ongelma.

Jos verkkosivustosi ei täytä ADA-standardeja, vaarana on oikeusjuttu ja mojovat sakot. Esimerkiksi ensikertaisista rikkomuksista maksetaan 55 000–75 000 dollarin sakko, kun taas toistuvista rikkomuksista seuraa 150 000 dollarin sakko. Myös liittovaltion rahoittamat organisaatiot voivat menettää rahoitusta.

Riippumatta yrityksestäsi tai asiakaskunnastasi, sinulla ei ole varaa sivuuttaa ADA-vaatimustenmukaisuutta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä rahaa 13-vuotiaana

Vaikka yritykselläsi olisi varaa noudattamatta jättämisestä aiheutuviin sakkoihin, sinulla ei ole varaa brändillesi aiheutuviin vahinkoihin. Kun ihmiset näkevät, että yrityksesi ei välitä vammaisten palvelemisesta, se vaikuttaa heidän mielipiteisiinsä ja tuleviin ostopäätöksiin.

Kuinka tarkistaa, onko verkkosivustosi ADA-yhteensopiva

Sinulla on muutamia vaihtoehtoja arvioida sivustosi ADA-vaatimustenmukaisuutta, mukaan lukien:

Käytä ilmaisia ​​työkaluja

Yritykset voivat valita lukuisista ilmaisista ADA-vaatimustenmukaisuuden tarkistustyökaluista, kuten WAVE ja Lighthouse, jotka tarkastelevat sivustosi värikontrastia, tekstin kokoa, kuvien vaihtoehtoista tekstiä ja paljon muuta. Haittapuolena on kuitenkin se, että nämä työkalut analysoivat yhden sivun kerrallaan verrattuna koko sivustoosi.

Lighthouse ja WAVE eivät kuitenkaan ole ainoita vaihtoehtojasi.

World Wide Web Consortium (W3C) ylläpitää laajaa luetteloa verkon saavutettavuuden arviointityökaluista. Jos haluat tarkistaa sivustosi ADA-vaatimustenmukaisuuden, löydät täältä työkalun, joka toimii. Voit myös tarkistaa tiettyjä ADA-yhteensopivuusongelmia, kuten värikontrastia, näihin ongelmiin omistetuilla ohjelmilla.

Jos sinulla on WordPress-sivusto, voit jopa asentaa ADA-yhteensopivuuden laajennuksen.

Suorita manuaalinen tarkastus

Voit myös tarkistaa verkkosivustosi ADA:n noudattamisen manuaalisen tarkastuksen avulla.

Manuaalinen tarkastus sisältää sivustosi jokaisen sivun esteettömyyden arvioinnin käyttämällä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) -ohjeita. WCAG sisältää valtavan tarkistuslistan, mutta se on ADA-yhteensopivuuden perusta. Vaikka käyttäisit työkalua, kuten WAVE, se arvioi ja arvostelee sivustosi WCAG:n perusteella.

WCAG keskittyy neljään perusperiaatteeseen, jotka jakautuvat toimiviin kohteisiin:

 1. Havaittavissa: Jokaisella verkkosivustollasi vierailijalla tulee olla keinot havaita kaikki sen tiedot, kuten teksti, kuvat ja video, joko suoraan tai vaihtoehtoisen vaihtoehdon, kuten videon transkription, kautta.
 2. Toiminnassa: Kaikilla verkkosivuston vierailijoilla tulee olla mahdollisuus navigoida sivustollasi ja käyttää sen ominaisuuksia. Kenelläkään ei esimerkiksi pitäisi olla ongelmia päänavigointisi, hakupalkin tai lisätyökalujen, kuten laskimen, käytössä.
 3. Ymmärrettävää: Kenelläkään ei pitäisi olla vaikeuksia ymmärtää verkkosivustoasi ja sen sisältöä. Lisäämällä ohjeita esimerkiksi työkalun käyttöön auttaa kaikkia hyötymään sivustostasi ja sen ominaisuuksista.
 4. Tukeva: ADA-yhteensopivan verkkosivuston on tarjottava kaikille sivuston vierailijoille sama kokemus. Jos esimerkiksi luot videon transkription, sen tulee sisältää koko video osien sijaan.
🔥 Empfohlen:  Ole johtaja vai pomo? Kuinka hallita tiimiä tehokkaimmin

Useimmissa tapauksissa manuaalinen tarkastus ei ole käytännöllinen yrityksille – varsinkin kun otetaan huomioon ADA-standardien noudattamatta jättämisen seuraukset. Käytä työkalua tai sijoita ammattimaiseen auditointiin varmistaaksesi, että yrityksesi rakentaa parhaan suunnitelman tullakseen ADA-yhteensopiviksi.

Pyydä ammattiarviointi

Ammattimainen ADA-tarkastus on toinen vaihtoehto, kun kyse on verkkosivuston ADA-vaatimustenmukaisuuden tarkistamisesta.

”Ammattimaiseen auditointiin sijoittaminen riippuu yrityksestäsi. Jos sinulla ei esimerkiksi ole aikaa tai et tunne olosi mukavaksi tarkastaa sivustoasi, on järkevää palkata toimisto ja antaa heidän tehdä työt.

Ammattimaisen auditoinnin avulla palkkaat jonkun (yleensä toimiston) arvioimaan sivustosi saavutettavuutta.

He arvioivat verkkosivustosi WCAG:n kautta ja laativat suositellun suunnitelman verkkosivustosi ADA-yhteensopivaksi. Toimistosta riippuen heillä on myös valmiudet toteuttaa tämä suunnitelma.

Investoitko ammattimaiseen tilintarkastukseen, riippuu yrityksestäsi. Jos sinulla ei esimerkiksi ole aikaa tai et tunne olosi mukavaksi tarkastaa sivustoasi, on järkevää palkata toimisto ja antaa heidän tehdä työ.

3 vaihtoehtoa tehdäksesi verkkosivustostasi ADA-yhteensopivan

Kuten sivustosi auditoinnissa, sinulla on muutamia vaihtoehtoja ADA-yhteensopivan verkkosivuston luomiseen:

1. Rakenna ADA-yhteensopiva verkkosivusto oman tiimisi kanssa

Yritykset voivat myös halutessaan luoda ADA-yhteensopivan verkkosivuston talon sisällä.

Jos yritykselläsi on resurssit ja kykyjä, voit perustaa suunnittelu- ja kehitystiimin tarkastamaan sivustosi ja varmistamaan ADA-standardien noudattamisen. Tämä vaihtoehto vaatii yleensä enemmän organisaatioltasi, minkä vuoksi se ei ole tyypillinen ratkaisu.

Jos johdat ADA-yhteensopivuusprojektiasi, muista noudattaa näitä WCAG-ydinstandardeja:

 • Lisää vaihtoehtoinen teksti kuviisi, tarkastukseen, videoon ja säätimiin
 • Tarjoa helposti saatavilla olevia transkriptioita ääni- ja videosisällölle
 • Sisällytä kuvatekstit kaikkiin verkkosivustosi videoihin
 • Poista äänen ja videon automaattinen toisto käytöstä
 • Käytä oikeaa HTML-koodia

Tarkastelet koko WCAG-tarkistuslistaa saadaksesi lisätietoja sivustosi tekemisestä ADA-yhteensopivaksi talon sisällä.

2. Asenna ADA-yhteensopivuuslaajennus (vain WordPress-sivustoille)

Jos sinulla on WordPress-sivusto, onnittelut! Sinulla on helppo ratkaisu tulla ADA-yhteensopivaksi.

🔥 Empfohlen:  Onko Mystery Shopping oikea kotityöpaikka sinulle?

WordPressin kautta voit käyttää useita ADA-yhteensopivia laajennuksia, kuten Accessibility Suite ja WP Accessibility Helper. Nämä laajennukset voivat tarkastaa sivustosi ja lisätä työkaluja, joiden avulla vierailijat voivat tehdä verkkosivustostasi saavutettavissa. Ennen kuin asennat laajennuksen, tutustu sen ominaisuuksiin, arvosteluihin ja hintaan. Näin voit valita parhaan.

3. Palkkaa ADA-yhteensopiva web-suunnittelutoimisto

Helpoin vaihtoehto (useimmille yrityksille) on ADA-yhteensopiva web-suunnittelutoimisto. Ammattitaitoisen web-suunnittelutoimiston avulla saat nopean ja luotettavan ratkaisun sivustosi päivittämiseen. Sinun ei tarvitse huolehtia oman tiimin perustamisesta projektia varten tai ajan löytämisestä edes tämän projektin loppuun saattamiseen.

Sen sijaan voit ulkoistaa tehtävän luotettavalle kumppanille.

Vaikka kustannukset ovat tekijä, joka jokaisen yrityksen tulee ottaa huomioon harkitessaan toimiston palkkaamista, sinun on myös mietittävä sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI). Ilman ADA-yhteensopivaa sivustoa yrityksesi on vaarassa saada vakavia sakkoja ja oikeusjuttuja. ADA-yhteensopiva web-suunnittelutoimisto auttaa poistamaan tämän riskin.

Kuinka tehdä verkkosivustosta ADA-yhteensopiva talon sisällä

Jos haluat tehdä verkkosivustostasi ADA-yhteensopivan talon sisällä, seuraa WCAG-tarkistuslistaa:

Tarkista verkkosivustosi ADA WebFX-yhteensopivuus

ADA-vaatimustenmukaisuus on kriittinen ongelma, jota yrityksillä ei ole varaa sivuuttaa. Jos haluat tehdä verkkosivustostasi ADA-yhteensopivan, mutta tarvitset apua, kysy WebFX:ltä. Yrityksemme tarjoaa automatisoituja ADA-vaatimustenmukaisuuspalveluita, jotka auttavat organisaatiotasi käynnistämään ja ylläpitämään sivustoa, johon kaikki voivat päästä.

Ota yhteyttä verkossa tai soita numeroon 800-280-1062 oppiaksesi kuinka tiimimme voi auttaa sinua!