Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Opas sivun hakukoneoptimointiin verkkokauppasivustoille

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Opas sivun hakukoneoptimointiin verkkokauppasivustoille

Sivun hakukoneoptimointi voi auttaa verkkokauppasivustoasi sijoittumaan korkeammalle, sitouttamaan käyttäjiä, lisäämään liikennettä ja muuntamaan enemmän liidejä.

Ihmiset aloittavat yleensä tuotetutkimuksensa haulla (yleensä Googlessa).

Tehdäkseen tietoisen ostopäätöksen he yleensä:

 • Vertaile hintoja ja ominaisuuksia.
 • Lue arvosteluja.
 • Etsi vinkkejä ja neuvoja.

Jos verkkosivustosi ei ole näkyvissä, kun ihmiset etsivät myymiäsi tuotteita, menetät mahdollisia asiakkaita ja voittoja.

Tarkastellaan joitain merkittävimmistä konsepteista sivun hakukoneoptimoinnin parantamiseksi ja arvokkaan orgaanisen liikenteen voittamiseen.

Avainsanojen tutkimus ja optimointi

Jos haluat ihmisten löytävän sinut, sinun on tehtävä se käytä oikeita sanoja.

Jos haluat parempaa näkyvyyttä hakukoneissa, sinun on tehtävä se käytä oikeita sanoja.

Huomaatko kuvion?

Sinun on optimoitava sekä ihmisiä että hakukoneita varten.

Voit valita useista hyödyllisistä avainsanatutkimustyökaluista.

Esimerkiksi Ahrefs Keywords Explorer tarjoaa avainsanaehdotuksia mille tahansa liiketoiminta-alueelle tai hakukoneelle. Voit seurata ja hallita mittareita, jotka kertovat, kuinka tehokkaasti avainsanasi vastaavat käyttäjien kyselyitä.

Muita ilmaisia ​​avainsanatutkimustyökaluja ovat Google Trends, Keyword Shitter, Google Correlate, Wordtracker Scout ja Google Search Console.

Tässä on muutamia vinkkejä löytämiesi avainsanojen käyttämiseen:

 • Sijoita tärkeimmät avainsanat sivujen otsikoihin, otsikoihin, alaotsikoihin, kappalekopioon, tuotekuvauksiin, kuvatiedostojen nimiin ja vaihtoehtoiseen tekstiin, metaotsikkoon ja -kuvaukseen sekä URL-osoitteisiin. Käytä erilaisia ​​muunnelmia.
 • Laita kaikki tiedot (toimituskulut, käyttäjien arvostelut, palautuskäytäntö) tuotesivulle. Jos asiakkaan on poistuttava sivulta lisätietojen etsimiseksi, hän todennäköisemmin poistuu sivustolta kokonaan.
 • Tarjoa käyttäjille todellista arvoa kirjoittamalla hyödyllinen kopio. Vältä tarpeetonta avainsanojen täyttämistä, sillä Google voi vaikuttaa epäilyttävältä.
 • Päivitä kausimyyntisi ajoissa. Älä petä asiakkaitasi.

Sisältö

Tuotesivut

Muista, että ihmiset, ei Google, ostavat palveluitasi ja tuotteitasi, joten on tärkeää optimoida verkkokauppasivusi käyttäjien aikomusten mukaisesti.

Aloita arvioimalla kilpailijoiden verkkosivustoja. Analyysi voi valaista sitä, mitkä tekijät ovat huomionarvoisia. Etsiä:

 • Monikieliset sivustot.
 • Tuotesivujen suunnittelussa käytetyt tietyt värit.
 • Palvelujen/tuotteiden ominaisuudet.
 • Toimintakehotusten tai toimintakehotusten numero ja ulkoasu.

Jos haluat parantaa sivun hakukoneoptimointiasi, harkitse saatavilla olevien tuotteiden poistamista hakemistostasi. Kun nämä sivut jätetään indeksointiin pitkäksi aikaa, ne voivat lopulta vahingoittaa sijoitustasi.

Voit järjestää työsi seuraavasti:

 • Vertaa Google Search Consolen indeksoitujen sivujen määrää sivustokarttasi indeksoitujen sivujen määrään sekä Googlen maksuttomien sivujen määrään.
 • Varmista, että vain sivustokarttasi sivut ovat avoinna Googlen indeksointia varten.

Luokkasivut

Verkkokauppasivustojen omistajat kiinnittävät usein eniten huomiota tuotesivuihin, aloitussivuihin ja verkkosivustojensa kotisivuihin unohtaen, että heidän luettelossaan olevien luokkasivujen pitäisi myös näyttää upeilta, koska ne vaikuttavat suoraan tuloksiin ja hakutuloksiin.

Jos verkon käyttäjät eivät pidä luokkasivun ulkonäöstä, he eivät edes avaa tuotesivuja, ja kaikki SEO-ponnistelusi ovat turhia.

Tässä on joitain keskeisiä mittareita, joita kannattaa seurata, jotta luokkasivut pysyvät optimoituina:

 • Tulosprosentti: Suhde, joka vertaa myynnin määrää sivuston vierailijoiden määrään.
 • Sitoutuminen: Aika, jonka vierailijat viettävät verkkosivuston sivuilla. Mitä kauemmin ihmiset katselevat sisältöäsi, sitä todennäköisemmin he ostavat jotain.
 • Napsautussuhde: siirtyy luokkasivuilta tuotesivuille.
 • Tulo vierailijaa kohden: tulojesi ja kävijämäärän välinen suhde. Tämä mittari on vielä tärkeämpi kuin tulosprosentti. On parempi, että vähemmän asiakkaita ostaa kalliita tuotteita kuin monet asiakkaat ostavat edullisia tuotteita.
🔥 Empfohlen:  Täydellinen opas edulliseen yritysverkkokauppaohjelmistoon

Blogi

Vielä vuosikymmen sitten blogia pidettiin pääasiassa viihdyttävänä lisänä, mutta nykyään verkkokauppayritykset käyttävät tätä tehokasta työkalua aktiivisesti.

Blogi voi auttaa verkkokauppasivustoasi tarjoamaan arvokasta tietoa asiakkaille, saavuttamaan heidän uskollisuutensa ja rakentamaan vahvoja suhteita. Lisäksi sisällyttämällä suosittuja avainsanoja blogiartikkeleihin houkuttelet enemmän vierailuja hakukoneilta.

Tässä on joitain kriteerejä korkealaatuiselle SEO-optimoidulle sisällölle:

 • Sen tulisi sisältää vahvoja kyselyitä, jotka tuovat sivusi hakusijoituksen kärkeen.
 • Viesteissäsi tulee vastata kysymyksiin, joita asiakkaasi usein kysyvät: kuinka käyttää joitain tuotteita, kuinka valita useista samankaltaisista palveluista, kuinka pidentää ostettujen tuotteiden käyttöikää jne.
 • Tekstin lisäksi artikkeleihisi tulee sisältyä eloisia ja mukaansatempaavia visuaalisia elementtejä, jotka hajottavat tekstisegmenttejä ja pitävät lukijat kiinnostuneina.
 • Artikkeleissasi tulee olla linkkejä luettelosi tuote- ja luokkasivuille.
 • Sinun tulee oikolukea ja muokata sisältösi perusteellisesti kielioppivirheiden sekä harhaanjohtavien tai vanhentuneiden tietojen varalta.

Meta otsikko ja kuvaus

Metaotsikko ja kuvaus ovat lyhyitä mutta merkityksellisiä elementtejä. Ne antavat sinulle suotuisan näkyvyyden hakukoneissa, koska verkon käyttäjät näkevät ne valitessaan useiden samankaltaisten lähteiden joukosta.

Metaotsikon ja kuvauksen tulee tiivistää lyhyesti sivun aihe niin, että ihmiset haluavat vierailla ja tutkia sitä tarkemmin.

H-tunnisteet

Otsikkotunnisteet (H1, H2, H3 ja niin edelleen) ovat erittäin tärkeitä, koska ne muodostavat artikkeliesi rakenteen. Vieraillessaan blogeissa ja tuotesivuilla verkon käyttäjät katsovat ensin otsikoita ja päättävät muutamassa sekunnissa, onko materiaali huomion arvoinen.

Myös otsikot ovat arvokkaita hakukoneoptimoinnin kannalta. Google kiinnittää enemmän huomiota näihin tunnisteisiin kuin leipätekstiin.

Pidä mielessä nämä kaksi vivahdetta ja kokoa H-tunnisteet, jotka kuvastavat käsitystä kustakin tekstisegmentistä ja sisältävät asiaankuuluvia avainsanoja.

Arvostelut

Voit suorittaa huippuluokan mainoskampanjan ja laulaa ylistystä yrityksellesi kaikkien saatavilla olevien tietokanavien kautta, mutta potentiaaliset asiakkaat suhtautuvat silti hieman skeptisesti tuotemerkkiisi, koska epäilet, että painotat tuotteidesi etuja vain saavuttaaksesi korkean myynnin.

Se on toinen tarina, kun verkon käyttäjät lukevat puolueettomia suosituksia riippumattomilta arvostelualustoilta.

Ihmisillä on taipumus luottaa muihin kuluttajiin ja 91 % Kaikista kuluttajista luottavat verkkoarvosteluihin yhtä paljon kuin ystävien tai perheen henkilökohtaisiin suosituksiin.

Useiden myönteisten arvostelujen lähettäminen tuotesivuillesi voi maksaa paljon. Negatiiviset kommentit eivät vaikuta yhtä paljon, kunhan ne ovat vähemmistössä.

Olkaamme rehellisiä, jokaisessa tuotteessa on haittoja, ja tyytymättömien ostajien puuttuminen voi tuntua epäilyttävältä.

Asiakkaiden mielipiteet ovat hyödyllisempiä sivun hakukoneoptimoinnissa kuin uskotkaan.

Arvostelut tarjoavat alkuperäistä, tuoretta ja johdonmukaista sisältöä, josta on hyötyä sekä hakukoneille että potentiaalisille asiakkaille. Puhumattakaan siitä, että arvostelut sisältävät usein osuvia avainsanoja, jotka ovat lisäbonusta.

Käyttäjien rohkaiseminen jättämään arvosteluja on enemmän tai vähemmän markkinointitavoite. SEO-asiantuntijana sinun tehtäväsi on analysoida olemassa olevia kommentteja ja osoittaa niiden laatu ja määrä.

🔥 Empfohlen:  Internet-markkinointiyhtiön vaihtaminen

Paras tapa saada lisää arvosteluja on hyvin harkittu sähköpostimarkkinointi ja tehdä arvostelujen jättämisestä verkkosivustollesi helppoa ja kätevää.

Sisällön tarkastus

Muista, että sisältöä ei ole olemassa vain tyhjän tilan täyttämiseksi blogissasi ja luettelossasi.

Sisältö on aseesi markkinoiden valloittamisessa. Joten tee siitä voimakas ja silmiinpistävä.

Et koskaan tiedä, onko sisältösi todella tehokasta, jos et arvioi sitä.

Säännöllinen analysointi ja vanhentuneiden tietojen päivittäminen auttavat sinua saavuttamaan huippuosaamisen.

Valitse tietty ajankohta muuttaaksesi kaikkea julkaistua sisältöäsi. Se voi olla kerran kuukaudessa tai kerran vuodessa.

Tarkkaile kohdeyleisösi käyttäytymistä kommenttien, napsautusten, keskimääräisen lukuajan ja muiden mittareiden suhteen.

Analysoi kysymykset, joita asiakkaat usein kysyvät asiakastukitiimiltäsi, ja käytä niitä blogiartikkeleiden aiheina.

Jos huomaat myös mielenkiintoisia sisältöratkaisuja kilpailijoiden verkkosivustoilla, muista hyödyntää niitä.

Kuvat

Kuvan optimointi on älykäs aikasi sijoitus, sillä se voi parantaa sivusi nopeutta huomattavasti.

Tässä ovat tärkeimmät kohdat, jotka tulee pitää mielessä, kun työskentelet kuvien kanssa:

 • Täydellinen muoto: PNG ja GIF suurille yksivärisille alueille, JPG valokuville.
 • Pakkaus: Kuvien pakkaamiseen on olemassa useita ilmaisia ​​tai maksullisia työkaluja ja verkkopalveluita.
 • Estetiikka: Tuotekuvien tulee olla houkuttelevia, herättää positiivisia tunteita ja kannustaa verkon käyttäjiä tekemään tilauksen. On parasta pyytää ammattivalokuvaajan tuki esittelemään tuotteesi parhaasta mahdollisesta näkökulmasta.
 • SEO: Sisällytä avainsanoja vaihtoehtoiseen tekstiin, erityisesti kuvia ympäröivään tekstiin.

Video

Kun työskentelet videon kanssa, kiinnitä huomiota seuraaviin käytäntöihin:

 • Käytä MP4-muotoa, sillä se tuottaa pienimmän tiedostokoon.
 • Valitse optimaalinen tiedostokoko vierailijoiden näytön kokoa ajatellen.
 • Muista pakata kaikki videotiedostot.
 • Pienennä pituutta, jos mahdollista.
 • Lataa video YouTubeen, Vimeoon tai muihin vastaaviin resursseihin sen sijaan, että tarjoat niitä paikallisesti.

Käyttäjäkokemus

Käytettävyyden tarkistaminen ja parantaminen on olennainen tehtävä jokaiselle SEO-asiantuntijalle.

Sinun tehtäväsi on tehdä tarkka analyysi, joka sisältää seuraavat tekijät:

 • Kuinka paljon aikaa keskimääräinen käyttäjä viettää sivulla?
 • Mikä on poistumisprosentti?
 • Kuinka hyvin CTA:t toimivat?
 • Mitkä sivut ovat eniten vierailtuja?

Tuo tulokset pöytään ja ota markkinointi- ja kehitystiimisi mukaan. Käytettävyyteen negatiivisesti vaikuttavat ongelmat voivat olla joko teknisiä tai ei-teknisiä.

Esimerkiksi liian monet mainokset, huono kopio, liian suuret tai liian pienet fontit, painikkeet, jotka eivät toimi, ja muut ongelmat voivat vaikuttaa käytettävyyteen dramaattisesti.

Sinun tehtäväsi on löytää nämä heikkoudet ja delegoida asiaankuuluvat tehtävät muille tiimin jäsenille.

Alla luetellaan tärkeimmät käyttäjäkokemukseen vaikuttavat tekijät.

Navigointi

Asiakkaiden tulee olla helppo löytää tarvitsemansa tiedot ja tuotteet. Varmista, että ruokalistasi on kätevä, intuitiivinen ja tarjoaa lyhyimmät reitit eri osiin. Kun sivustosi on miellyttävä ja helppokäyttöinen, vierailijat viipyvät siellä pidempään.

Sisäinen linkitys

Verkkokauppasivustojen sisäisen linkityksen tulee olla hyvin harkittua.

Sisäisen linkityksen käyttämiseen on kolme suurta syytä:

 • Yksinkertaista käyttäjien navigointi sivustolla ja tarjoa heille kiinnostavaa sisältöä, joka liittyy heitä kiinnostaviin tietoihin.
 • Auta hakukoneita indeksoimaan sivustosi ja tunnistamaan sisältösi teemat.
 • Rohkaise käyttäjiä pysymään sivustollasi pidempään käymällä useilla tuotesivuilla.
🔥 Empfohlen:  Nykyisen sivun tunnistaminen Magento 2 Phtml-tiedostossa

Oletetaan, että asiakas ei ole täysin tyytyväinen Google SERP:ssä napsauttamaansa kohteeseen. Poistuvatko he sivustolta välittömästi? Ei välttämättä, jos tarjoat heille linkkejä muihin vastaaviin vaihtoehtoihin. Tämä voi olla ensimmäinen askel kohti liidien muuntamista.

Sisäinen linkitys auttaa myös luomaan oman ankkuritekstisi. Tämä on erinomainen tapa varmistaa, että suosituimmat avainsanasi ovat haun ensimmäisellä sijalla.

Parhaat poiminnat oikeaan sisäiseen linkitysstrategiaan:

 • Lisää linkkejä vain tarvittaessa.
 • Älä sijoita liikaa linkkejä vastaaviin ankkureihin.
 • Hyödynnä navigointipolkujen tehoa auttaaksesi käyttäjiä ymmärtämään sivuston monitasoista hierarkiaa navigoinnin parantamiseksi.
 • Klikattavimmat linkit ovat houkuttelevia kuvia. Ota tämä huomioon, jotta käyttäjät pysyvät verkkosivustollasi.

Liittyvät tuotteet

Kun joku on valmis ryhtymään toimiin ja ostamaan jotain verkkosivustoltasi, miksi et tarjoa aiheeseen liittyviä tuotteita tulojesi kasvattamiseksi?

Esimerkiksi huonekalumerkki voi tarjota tuolisarjan asiakkaalle, joka ostaa pöydän. Hotellivaraussivusto voi tarjota alennettuja tarjouksia vuokra-autoista.

Ihmiset arvostavat hyödyllisiä palveluita, jotka tyydyttävät kaikki heidän tarpeensa ja helpottavat heidän elämäänsä.

FAQ / Tietoja meistä / Yhteystiedot

Kun optimoit yleisiä sivujasi, mieti UKK-sisältöäsi. Ihmiset menevät muualle, jos et pysty vastaamaan heidän kysymyksiinsä.

Riippumatta siitä, kuinka kuvailevat tuotteet/palvelusivusi ovat, käyttäjillä on silti joitain kysymyksiä. Informatiivisen UKK-sivun käyttäminen sivustossasi voi auttaa täyttämään aukon.

Varmista, että kattavat kaikki perustiedot, mukaan lukien verkkosivuston turvatoimenpiteet, toimitusvaihtoehdot ja palautuskäytännöt. Näiden tietojen antaminen voi lisätä ostajien luottamusta ja nostaa myyntiäsi pilviin.

Kiehtova Tietoja meistä -osio lisää maineeseesi tähtiä. Kerro mahdollisille asiakkaille historiastasi, yritysarvoistasi ja yrityksesi tärkeimmistä ansioista. Näin vierailijat tietävät, että he ovat tekemisissä hyvämaineisen yrityksen kanssa eivätkä lentävän verkkosivuston kanssa.

Luettele Yhteystiedot-sivullasi kaikki tavat, joilla käyttäjät voivat ottaa sinuun yhteyttä, mukaan lukien puhelin- ja faksinumerot, sähköpostiosoitteet, Skype, WhatsApp, sosiaaliset verkostot, verkkosivuston yhteydenottolomakkeet ja live-chat.

Vertailut

Yksinkertaista ostajien päätöksentekoprosessi tarjoamalla kätevä tuotevertailutyökalu.

Sen tulee kerätä ja vertailla perustietoja tuotekuvauksista ja ehdottaa parhaita vaihtoehtoja asiakkaiden tarpeiden perusteella.

Tuotevideot

Tee videoita siitä, miten tuotteitasi voidaan käyttää. Valitse markkinarakollesi sopiva muoto.

Jos myyt esimerkiksi laitteita, anna asennus- ja huoltovinkkejä. Tai jos myyt kosmetiikkaa, voit luoda oman kauneusvlogin ja julkaista meikkitunteja.

Tuotteidesi käytön näyttäminen vierailijoille rakentaa luottamusta ja lisää tuloksia.

Sivustohaku

Säästä asiakkaasi joutumasta selaamaan koko sivustoasi löytääkseen tarvitsemansa.

Näkyvästi näkyvä hakukenttä auttaa heitä löytämään nopeasti etsimän tuotteen.

Amazon on hyvä esimerkki. Heidän hakukenttänsä ohjaa ostajat suoraan haluttuun tuoteluokkaan.

Yhteenveto

Sivulla tapahtuva hakukoneoptimointi voi auttaa yritystäsi kasvamaan harppauksin sekä kohottamaan tuotekuvaasi verkkotilassa.


Suositeltu kuva: Paulo Bobita

Table of Contents