Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Opas uran aloittamiseen freelance-tietotutkijana

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Opas uran aloittamiseen freelance-tietotutkijana

Intian freelance-markkinat kasvoivat 46 % vuonna 2020 pandemian seurauksena. Payoneerin raportin mukaan Intialla on toiseksi nopeimmin kasvava freelance-pino 160 prosentin vuosittaisen liikevaihdon kasvulla.

Lähde: Payoneer.com

Yritykset ympäri maailmaa ovat siirtymässä etätyöhön tai keikkapohjaisiin malleihin. Tämän seurauksena freelance-ekosysteemi kukoistaa, erityisesti IT-sektori. Aaltoiluvaikutus tuntuu myös datatieteen ekosysteemissä. Alla tarkastellaan freelance-tietotutkijana työskentelyn etuja ja haittoja.

Plussat

 1. Valikoiva työ: Voit olla itsesi pomo ja valita sinua kiinnostavia projekteja.
 2. Oman aikasi mestari: Freelance-tietotutkijana oleminen tarkoittaa, että voit määrittää työaikasi ja aikatauluttaa tehtäviä. Joustavuus on korvaamatonta.
 3. Monipuolisuus: Freelancerit saavat laajemman näkökulman työskentelemällä erilaisissa projekteissa, tiimeissä ja likaamalla kätensä jännittäviin projekteihin.

Haittoja

 1. Ei etuja ja etuja: Freelancerit eivät saa etuja ja etuja, kuten kokoaikaiset työntekijät, kuten sairausvakuutus, PF jne.
 2. Admin työ: Ydintyön lisäksi freelancerin tulee hoitaa myös hallinnollinen ja taloudellinen puoli.
 3. Työturvan puute: Kokopäiväisellä työntekijällä on vakaat tulot. Freelancerit eivät välttämättä toteuttaa projekteja johdonmukaisesti.

Kuinka tulla freelance-tietotieteilijäksi

Freelance-tietotieteilijät saavat mahdollisuuden työskennellä mielenkiintoisissa projekteissa ja eri ryhmissä. Nykyään pelkkä tutkinto tai todistus ei riitä freelance-projektien käynnistämiseen.

 1. Kehitä portfolio

“Verkkoalueen ymmärtäminen voi viedä jonkin aikaa, ja varhainen aloitus tarkoittaa, että olet hyvin valmistautunut aloittaessasi urasi”, sanoi Shobhit Nigam, tietotieteen konsultti ja KnowledgeHutin datatieteen johtaja. Ennen harppauksen ottamista on kuitenkin ensin työskenneltävä joidenkin projektien parissa, hankittava aluetuntemusta ja osallistuttava teknisiin foorumeihin ja rakennettava katuuskontoa. GitHub on alusta, joka täyttää kaikki nämä vaatimukset.

 1. Scout keikoille/projekteille freelance-portaaleissa

Devesh Mishra, freelance-tietotieteilijä ja Kaggle-muistikirjojen asiantuntija, sanoi luoneensa profiileja erilaisiin freelance-portaaleihin, kuten Upwork, Fiverr, Guru.com, freelancerina jne. Portfolion luominen ja projekteista tekeminen ei kuitenkaan takaa projektin toteutumista. Siksi freelance-tietotieteilijöiden tulee tehdä profiilistaan ​​huomiota herättäviä ja järjestää tiedot niin, että jokainen profiiliin vieraileva potentiaalinen asiakas voi saada nopean yleiskuvan osaamisestaan ​​ja kokemuksestaan. Verkkosivustolla on myös paljon hyötyä asiakkaiden houkuttelemisessa.

 1. Ota yhteyttä yrityksiin, jotka tarvitsevat datatieteilijöitä
🔥 Empfohlen:  Käytännöllinen opas dummy-muuttujan ansaan, jossa on ratkaisu Pythonissa

Monet yritykset pitävät freelancereita kiinnittäjänä. Saadakseen pitkäaikaisia ​​asiakkaita freelance-tietotieteilijöiden tulisi ottaa yhteyttä teknologiayrityksiin, startup-yrityksiin ja yrityksiin. Kiinnikkeet ovat hyvä varavaihtoehto, jos projekteista tulee niukkoja.

Lähde: Financesonline.com

Freelance-tietotieteilijä Krishna Sai Vootla sanoi, että Toptaliin liittyminen antoi hänelle luottamusta ja vakautta tulla kokopäiväiseksi freelance-tietotieteilijäksi. Alustat, kuten Toptal, Flexiple, Hubbstaff Talent jne., tarjoavat freelancereille tasaisen virran projekteista. “Hyvän yksityisen vakuutuksen ottaminen, joka kattaa perhe- ja terveysongelmat, on pitkä matka freelance-tietotutkijaksi. Se auttaa myös, jos sinulla on säästöjä ennen kuin lähdet freelance-maailmaan”, hän lisäsi.

Intialla on kolmanneksi suurin startup-ekosysteemi maailmanlaajuisesti, ja yli 69 000 yritystä on tunnustanut Department for Promotion of Industry and Internal Trade. Yritykset ottavat ulkopuolista apua tai ulkoistavat projektejaan. Toisin sanoen freelancereilla on mahdollisuus.

Ennen vaihtamista freelancerien tulee pitää mielessä pari asiaa:

 1. Järjestä prosessisi: Asiakkaat ovat vaikuttuneita, jos sinulla on pelisuunnitelma. Luo malleja erityyppisille AI/ML-projekteille.
 2. Löydä oma markkinarako: Useimmat datatieteen freelance-projektit ovat asiantuntijatehtäviä. Siksi on tärkeää löytää vahvuutesi ja rakentaa sen varaan. Kehitä niche-taitoa.
 3. Kokopäiväinen tai osa-aikainen: On parempi työskennellä muutaman sivuprojektin parissa ja rakentaa portfolio ennen kuin siirryt täysipäiväiseen freelancerina. Huonona puolena on kuitenkin se, että keskittyminen jakautuu voi vaikuttaa työntekijän suoritukseen.