Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

OpenAI luo App Storen kaltaisen markkinapaikan tekoälylle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: OpenAI luo App Storen kaltaisen markkinapaikan tekoälylle

Käynnistettyään tekoälyvallankumouksen ja hallittua chatbottitilaa, OpenAI aikoo nyt ottaa toiset markkinat ja asettaa muut prosessissa etusijalle luomalla markkinapaikan tekoälymalleille. Sovelluskaupan tapaan yritys aikoo luoda alustan kehittäjille, jotka voivat myydä tekoälyteknologiaan perustuvia mallejaan. Tämän uskotaan tuovan maailmanlaajuiset markkinat yhdelle alustalle, joten tämä voi hyvinkin olla seuraava tekoälyn vallankumous.

Tekoälyneuvoja Vin Vashishta pitää OpenAI:n markkinapaikkaideaa Generative AI -kultakuumeen seuraavana askeleena ja jopa ennakoi sen olevan Applen App Storen suuruinen.

Miksi markkinapaikkamalli?

Vaikka ChatGPT:n käyttö laajenee jatkuvasti ympäri maailmaa OpenAI:n toimitusjohtajan Sam Altmanin työskennellessä tekoälysäännösten ja kyberturvallisuusohjelmien demokratisoinnissa, siirtyminen markkinapaikan suunnitteluun on luultavasti toinen tapa pysyä pelissä edellä. Koska yhtiöllä on ensisijainen etu tekoälyavaruudessa, se saattaa haluta avata pelikentän kaikenlaisille tekoälykehittäjille, mikä vähentää kaikenlaista monopolia.

Eksklusiivisessa haastattelussa kanssa AIM, Shahar Chen, palvelusuuntautuneen tekoälypohjaisen ohjelmistoyrityksen Aquantin toimitusjohtaja ja perustaja – yksi ensimmäisistä tekoälyyrityksistä, jotka ovat avoimesti ilmaisseet kiinnostuksensa olla osa OpenAI-markkinapaikkaa – puhui valtavasta lupauksesta, jonka tämä markkinapaikka tulee tuoda tekoälykehittäjille ja teknologian ostajille. Hän uskoo, että tekoäly muuttuu hyödykkeeksi, jossa on kaksi luokkaa: horisontaaliset ja vertikaaliset sovellukset.

”Vaakasuuntaiset mallit, kuten ChatGPT tai Google Bard, tarjoavat monipuolisia ja yleisiä ratkaisuja, jotka soveltuvat eri toimialueille. Toisaalta pystysuuntaiset mallit on suunniteltu palvelemaan tiettyjä toimialoja tarjoamalla erikoistuneita ja räätälöityjä tekoälyominaisuuksia. Tekoälyohjelmistoille omistettu sovelluskauppa toimisi ihanteellisena alustana vertikaalisille tekoälytoimittajille, jotka voivat tavoittaa maailmanlaajuisen yleisön vaivattomasti.” App Store -muoto yhdistää toimittajat miljooniin potentiaalisiin käyttäjiin. “Tekoälytoimittajat voivat tehokkaasti kaupallistaa tarjontaansa, tuottaa merkittäviä tuloja ja laajentaa asiakaskuntaansa”, Chen sanoi.

Vallankumous tekemisissä?

Tekoälysovelluskaupan konseptin uskotaan muokkaavan tekoälyn käyttöä iPhonen ja App Storen hetkeen, joka mullisti mobiilialan. “Tekoälysovelluskauppa voi muokata tekoälyn käyttöä, soveltamista ja rahallistamista, mikä edistää innovaatioita ja antaa käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää tekoälyteknologian ominaisuuksia.”

🔥 Empfohlen:  SaaS-sisällön kirjoittaminen, joka luo liidejä ja asiakkaita

Chen uskoo, että ehdotettu markkinapaikkamalli todennäköisesti häiritsee tekoälymaisemaa ja saa aikaan kilpailua luomalla mahdollisuuksia uusille tulokkaille ja pakottamalla olemassa olevia toimijoita innovoimaan ja erottumaan. App Store -muoto saattaa tarjota laajan valikoiman hienosäädettyjä tekoälyohjelmistoja, jotka ulottuvat eri toimialueille, ja se antaisi pääsyn “laajaan huippuluokan tekoälytyökalujen kirjastoon”.

Vaikka OpenAI saattaa olla ensimmäisiä, jotka suunnittelevat sovelluskauppamuodon kaikenlaisille tekoälymalleille, Amazon astui perusmallien markkinoille kaksi kuukautta sitten Bedrockin kanssa. AWS on julkistanut API-alustan, joka auttaa asiakkaita isännöimään generatiivisia tekoälymalleja, kuten AI21 Labsin, Anthropic AI:n ja Stability AI:n rakentamia.

Ihmiset kutsuvat jo OpenAI:n markkinapaikkasuunnitelmaa loistavaksi ideaksi, jonka sanotaan edistävän luottamusta, laatua ja auttavan tekoälytyökalujen keskittämisessä yhteen paikkaan. Skeptisyys piilee kuitenkin raharakenteessa. OpenAI ei ole paljastanut tietoja siitä, kuinka he veloittaisivat sovellusten kehittäjiä tai millaisia ​​leikkauksia yritys toteuttaa.

Jatkona OpenAI:n demokratisointisuunnitelmille, aiempien raporttien mukaan OpenAI aikoo julkaista avoimen lähdekoodin mallin, joka ei kilpaile heidän lippulaivansa GPT:n kanssa.

Table of Contents