Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

OpenAI saattaa aiheuttaa oikeudellisia ongelmia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: OpenAI saattaa aiheuttaa oikeudellisia ongelmia

Tekijänoikeuksista ja alkuperäisen kehittäjän tekijöiden myöntämisestä on keskusteltu laajasti OpenAI Codexin tukeman GitHub Copilotin julkaisusta lähtien. Nyt GitHub ja OpenAI ryhtyvät toimiin välttääkseen oikeudellisia kiistoja tässä yhteydessä, kun OpenAI ilmoitti aikovansa lopettaa Codex API:n tuen 23.3.2023 alkaen.

Välttääkseen tämän raskaan liikkeen suuren tarkastelun yhtiö sanoi, että ottaen huomioon heidän GPT-3.5-mallinsa edistymisen, vanhemman mallin tukeminen ei olisi enää hyödyllistä heille tai asiakkaille. Siksi kaikki asiakkaat ovat “rohkaista siirtymään GPT-3.5-Turboon”, joka on OpenAI:n mukaan paljon kustannustehokkaampi ja tehokkaampi malli GPT-3.5-perheessä.

Mutta entä sovellukset, jotka on tällä hetkellä rakennettu Codex API:n päälle?

Mikä on syy?

Codex on koulutettu miljardeihin julkisesti saatavilla oleviin koodiriveihin, mukaan lukien GitHubin julkiset arkistot. Tämä johti lopulta tutkimuksiin mahdollisuudesta tehdä tekijänoikeusvaatimus GitHubia vastaan, mikä johti a ryhmäkanne Microsoftia, GitHubia ja OpenAI:ta vastaan ​​lisensoidun koodin kaappauksesta tekoälykäyttöisen Copilot-työkalun rakentamiseen. Nyt, kun kuvassa on GPT-4, on suuri mahdollisuus, että GPT-4 integroituu Copilotiin. Oikeudellinen ongelma saattaa poistua, mutta miljardit parametrit, joihin GPT-4 on koulutettu – emme vielä tiedä kuinka monta –saattaa silti kohdata samoja ongelmia.

OpenAI ja Microsoft näyttävät ajavan asiakkaitaan käyttämään GPT-4:ää. Microsoft integroi äskettäin myös GPT-4:n Office 365:een.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikki teknologia, jota kaksi yritystä ovat kehittäneet yhteistyössä, voivat yhtyä yksi suuri multimodaalinen järjestelmä. GPT-4:n ominaisuudet osoittavat jo sen. Koska ihmiset olivat jo siirtymässä GPT-3.5:een Codexista monissa tehtävissä, Copilotin GPT-4:n ominaisuudet tekisivät siitä parhaan vaihtoehdon kehittäjille, jopa niille, jotka eivät osaa koodatasamalla välttäen kaikki tekijänoikeusongelmat.

Vaikuttaa hyvin harkitulta ja älykkäältä siirrolta Microsoftilta ja OpenAI:lta.

Mutta silloinkin vain a kolmen päivän varoitusajalla ennen palvelun sulkemista näyttää kiireiseltä siirrolta OpenAI:n päästä. Tästä yhtiö on saanut myös jonkin verran kritiikkiä.

🔥 Empfohlen:  Liian monta pyyntöä tunnin sisällä. Yritä myöhemmin uudelleen: OpenAI ChatGPT -korjaus

Väkijoukon hallinta

Mallit, joihin tämä muutos vaikuttaisi, ovat code-cushman:001, code-cushman:002, code-davinci:001, ja code-davinci:002. Näin ollen myös nämä mallit lopetetaan. Tämä voi olla melko hankalaa monille sovelluksille, jotka käyttävät mallia työnkulussaan – kaikki tiedot on ehkä luotava uudelleen, jolloin vanhemmat sovellukset ovat hyödyttömiä.

HackerNews-keskustelun aikana käyttäjät ovat huomauttaneet useista tämän liikkeen näkökohdista. Käyttäjä huomauttaa, että siirtyminen yhdestä toiseen on helppoa ja näin ollen silti joku saattaa kyseenalaistaa tämän tekemisen laillisuuden, yhteisö hyväksyy sen. Lisäksi Codexin palveluehdoissa todetaan selvästi, että se julkaistiin nimellä “ilmainen rajoitettu beta”. Yritykset tai sovellukset, jotka luottavat siihen, saattavat joutua valitsemaan toisen polun nyt.

Päinvastoin Beta kuitenkin viittaa siihen, että sen odotetaan paranevan eikä katoa yhdessä yössä. Tämä tarkoittaa, että kaikkien asiakkaiden, mukaan lukien ne, jotka ovat jo maksaneet palvelusta ja käyttävät API:ta, odotetaan siirtyvän toiseen malliin.

Tähän yritys sanoo ymmärtävänsä haitan, mutta askel on lisätä investointeja uusimpiin ja tehokkaimpiin malleihinsa. Tämä tarkoittaa ehdottomasti sitä, että yritys on valmistamassa jotain uutta.

Entä jos se on vain työntö kohti GitHub Copilotia? Ei ole epäilystäkään siitä, että GPT-4:n taustalla olevaa tutkimusta tuki painokkaasti Microsoft, joka myös omistaa GitHubin. Copilotia käytti OpenAI Codex koodin ehdottamiseksi. Nyt he voivat vain siirtyä GPT-4:ään ja luopua Codexista. Tämä saattaa itse asiassa olla voitto yrityksen kokemaa oikeudellista ongelmaa vastaan ​​-käyttämällä muiden kehittäjien koodia. Se olisi luultavasti ihanteellinen molemmille yrityksille, olettaen, että GPT-4 ei käy läpi samoja oikeudellisia ongelmia eikä sitä kouluteta samalla tavalla kuin Codex, mikä on erittäin epätodennäköistä.

Mitä tutkijat voivat tehdä nyt?

Mielenkiintoista on, että tämän ilmoituksen tekee vain OpenAI, ei Microsoft. Codex saattaa silti olla saatavilla Azure-palvelujen kautta. Mutta OpenAI:n viimeaikainen hinnoittelu oli lähes kymmenen kertaa alhaisempi kuin Azure tarjoaa. Lisäksi Codex on ollut ilmainen koko tämän ajan. Tämä tarkoittaa, että Azureen siirtyminen ei ehkä ole ensimmäinen ajatus, joka tulee kehittäjien ja tutkijoiden mieleen.

🔥 Empfohlen:  Bradley Taylor WooCommerce-keskiviikkoisin: WooCommerce-tukkusivuston rakentaminen Lue artikkeli

Uutinen on ehkä pahin tutkimusryhmille. Monet Codex-malleihin perustuvat paperit tehdään nyt täysin toistamattomiksi. Monet tutkijat eivät ehkä pysty siirtymään Microsoftin Azure-palveluihin, ja vaikka he tekisivätkin, he eivät ehkä halua maksaa siitä, mitä he käyttivät ilmaiseksi koko tämän ajan.

Jotkut Twitterin käyttäjät huomauttivat, että GPT-3.5:n julkaisu oli itse asiassa saanut heidät siirtymään siihen ja siirtymään kokonaan pois Codexista. Ehkä Codexin liikenne itse asiassa laski, kun muut palvelut tuottivat samaa, ellei parempaa.

Table of Contents