Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Opis stanowiska programisty Full Stack: Szablony do rekrutacji dla Twojej firmy

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Opis stanowiska programisty Full Stack: Szablony do rekrutacji dla Twojej firmy

Czy jesteś wykwalifikowanym i pełnym pasji programistą full-stack, który szuka kolejnego wyzwania? Nie szukaj dalej! Poszukujemy utalentowanej osoby z dużym doświadczeniem w tworzeniu stron internetowych, językach programowania i umiejętnościach zarządzania projektami, która dołączy do naszego zespołu.

Jako programista full-stack będziesz odpowiedzialny za tworzenie i utrzymywanie stron internetowych oraz skalowalnych rozwiązań programowych. Będziesz miał możliwość pracy z wieloma językami backendu i podstawowymi językami frontendu, w tym frameworkami JavaScript, takimi jak React, Angular i Vue.js.

Twoim głównym obowiązkiem będzie tworzenie serwerów i zapewnienie funkcjonalności strony internetowej poprzez programowanie po stronie serwera. Będziesz także mieć rękę do projektowania interakcji użytkownika i wdrażania funkcji projektowania stron internetowych, które poprawiają wygodę użytkownika.

Aby odnieść sukces na tym stanowisku, powinieneś posiadać dogłębną wiedzę na temat programowania front-end i back-end oraz umiejętność współpracy z zespołami programistycznymi i menedżerami produktu. Niezbędne są doskonałe umiejętności komunikacji werbalnej i pisemnej, podobnie jak duża dbałość o szczegóły i umiejętności organizacyjne.

Obowiązki:

• Tworzenie i utrzymywanie stron internetowych i skalowalnych rozwiązań programowych
  • Twórz serwery i zapewniaj funkcjonalność strony internetowej poprzez programowanie po stronie serwera
  • Projektuj interakcje użytkowników i wdrażaj funkcje projektowania stron internetowych, które poprawiają wygodę użytkownika
  • Współpraca z zespołami programistycznymi i menadżerami produktu
  • W razie potrzeby napisz dokumentację techniczną

Wymagania:

• Wykształcenie wyższe na kierunku informatyka lub pokrewnym
  • Ponad 3 lata doświadczenia jako programista full-stack
  • Dobra znajomość programowania front-end i back-end
  • Znajomość wielu języków backendowych, w tym API RESTful i technologii baz danych, takich jak SQL i NoSQL (MongoDB, MySQL, PostgreSQL)
  • Doświadczenie z narzędziami programistycznymi front-end, takimi jak Git, metodologie Agile i frameworki MVC
  • Dokładne zrozumienie programowania obiektowego (OOP) i cyklu życia oprogramowania (SDLC)
  • Znajomość programowania sterowanego testami (TDD) oraz ciągłej integracji i wdrażania (CI/CD)
  • Znajomość platform obliczeniowych w chmurze, takich jak Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure i Google Cloud Platform (GCP)
  • Doświadczenie w zakresie infrastruktury jako kodu (IaC), DevOps, automatyzacji, Kubernetes, Docker i architektury Serverless
  • Znajomość sieci, bezpieczeństwa, wirtualizacji, równoważenia obciążenia i wysokiej dostępności
  • Znajomość zagadnień migracji do chmury, wdrażania, zarządzania, bezpieczeństwa, zarządzania, rozwiązań pamięci masowej, rozwiązań sieciowych, zarządzania danymi, tworzenia aplikacji, tworzenia kopii zapasowych i odzyskiwania, chmury hybrydowej, chmury prywatnej, chmury publicznej, wielu chmur, odzyskiwania po awarii, zgodności, automatyzacji, monitorowania , automatyzacja wdrażania, infrastruktura, orkiestracja, operacje, dostrajanie wydajności, optymalizacja infrastruktury, usługi, skalowalność, zarządzanie bazami danych, analityka, zarządzanie tożsamością i dostępem (IAM), audyt i zgodność oraz zarządzanie kosztami
  • Znajomość nowych technologii, takich jak Blockchain, uczenie maszynowe i sztuczna inteligencja (AI)
  • Doskonałe umiejętności komunikacji werbalnej i pisemnej
  • Duża dbałość o szczegóły i zdolności organizacyjne
  • Umiejętność pracy w zespole oraz umiejętność współpracy w zespole projektowym
🔥 Empfohlen:  Jak rozpocząć działalność gospodarczą, korzystając z pieniędzy bezrobotnych

Wynagrodzenie

Średnia pensja dobrego programisty full-stack jest konkurencyjna i zależy od doświadczenia i poziomu umiejętności.

Jeśli masz pasję do tworzenia stron internetowych i chęć pracy nad złożonymi aplikacjami internetowymi, to jest to praca dla Ciebie! Aplikuj już dziś i przenieś swoją karierę na wyższy poziom.

Oto kilka dodatkowych szczegółów na temat tej roli:

Architektura front-endowa: Jako programista full-stack będziesz odpowiedzialny za projektowanie i wdrażanie architektury front-endowej. Obejmuje to tworzenie responsywnego projektu, projektu interfejsu użytkownika (UI) i projektu doświadczenia użytkownika (UX), które poprawiają doświadczenie użytkownika. Będziesz także odpowiedzialny za optymalizację międzyplatformową i projektowanie responsywne dla urządzeń mobilnych, aby zapewnić dostępność stron internetowych i aplikacji na wszystkich urządzeniach.

Rozwój back-endu: Oprócz rozwoju front-endu będziesz odpowiedzialny również za rozwój back-endu. Obejmuje to tworzenie serwerów, rozwijanie serwerów i zapewnianie funkcjonalności witryny internetowej poprzez programowanie po stronie serwera. Będziesz także odpowiedzialny za kodowanie back-end i wdrażanie technologii baz danych, takich jak SQL i NoSQL.

Projektanci graficzni: Jako programista full-stack będziesz współpracować z projektantami graficznymi, aby zapewnić, że strony internetowe i aplikacje będą atrakcyjne wizualnie i przyjazne dla użytkownika. Będziesz odpowiedzialny za stworzenie funkcjonalności umożliwiającej prawidłowe wyświetlenie projektu graficznego.

Obowiązki programisty Full Stack

Oprócz obowiązków wymienionych powyżej, będziesz także odpowiedzialny za wykonywanie następujących obowiązków:

• Współpraca z zespołem projektowym w celu zapewnienia realizacji projektu na czas i w ramach budżetu
  • Tworzenie dokumentacji technicznej zapewniającej możliwość utrzymania i aktualizacji projektu w przyszłości
  • Bycie na bieżąco z pojawiającymi się technologiami i trendami w tworzeniu stron internetowych
  • Rozwiązywanie problemów i debugowanie problemów w miarę ich pojawiania się
  • Zapewnienie wsparcia technicznego klientom i użytkownikom w miarę potrzeb

Kwalifikacje programisty Full Stack

Aby zakwalifikować się do tej roli, powinieneś posiadać następujące kwalifikacje:

• Wykształcenie wyższe na kierunku informatyka lub pokrewnym
  • Ponad 3 lata doświadczenia jako programista full-stack
  • Dobra znajomość programowania front-end i back-end
  • Znajomość technologii Test-Driven Development (TDD) oraz Continuous Integration and Deployment (CI/CD)
  • Dobra znajomość zagadnień sieciowych, bezpieczeństwa, wirtualizacji, równoważenia obciążenia i wysokiej dostępności
  • Doskonałe umiejętności komunikacji werbalnej i pisemnej
  • Duża dbałość o szczegóły i zdolności organizacyjne
  • Umiejętność pracy w zespole oraz umiejętność współpracy w zespole projektowym
🔥 Empfohlen:  Najlepsze pomysły biznesowe na skrzynki subskrypcyjne

Szablon opisu stanowiska

Tworząc opis stanowiska osoby obsługującej pożyczkę, istotne jest określenie konkretnych obowiązków i odpowiedzialności, wymaganych kwalifikacji, umiejętności i doświadczenia, a także wszelkich oczekiwań co do miejsca pracy, harmonogramu i potencjalnej współpracy z innymi profesjonalistami. Oto szablon, który Ci pomoże:

Szablon opisu stanowiska 1:

Szablon opisu stanowiska 2:

Szablon opisu stanowiska 3:

Szablon opisu stanowiska 4:

Często zadawane pytania (FAQ)

Kiedy powinienem się spodziewać oferty?

Harmonogram otrzymania oferty może się różnić w zależności od firmy i roli. Niektóre firmy mogą przedstawić ofertę natychmiast po ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej, podczas gdy innym sprawdzenie aplikacji kandydata i przeprowadzenie niezbędnej weryfikacji przeszłości może zająć kilka dni lub nawet tygodni. Ważne jest, aby skontaktować się z osobą rekrutującą lub menedżerem ds. rekrutacji, aby uzyskać szacunkowy termin otrzymania oferty.

Co obejmuje oferta?

Oferta zazwyczaj zawiera szczegółowe informacje na temat pakietu wynagrodzeń, świadczeń, obowiązków służbowych i daty rozpoczęcia. Oferta może zawierać także wszelkie dodatkowe informacje lub dokumenty, z którymi kandydat musi zapoznać się i podpisać przed przyjęciem oferty.

Czy mogę negocjować ofertę?

Tak, kandydaci często negocjują ofertę, aby mieć pewność, że wynagrodzenie i świadczenia odpowiadają ich oczekiwaniom i poziomowi doświadczenia. Ważne jest jednak, aby podejść do negocjacji w sposób profesjonalny i przedstawić jasne uzasadnienie żądanych zmian.

Co się stanie, gdy zaakceptuję ofertę?

Po przyjęciu oferty kandydat zazwyczaj otrzymuje dalsze instrukcje i dokumenty do wypełnienia, takie jak podpisanie umowy o pracę lub dostarczenie dodatkowych informacji w celu sprawdzenia przeszłości. Kandydat może również otrzymać harmonogram wdrożenia lub informacje o szkoleniu, aby przygotować się na datę rozpoczęcia.

Czy mogę wycofać się z oferty po jej zaakceptowaniu?

Technicznie tak, ale nie jest to zalecane. Przyjęcie oferty jest zobowiązaniem wobec firmy, a wycofanie się może zaszkodzić reputacji zawodowej kandydata i spalić mosty z firmą. Jeśli kandydat musi odrzucić ofertę, ważne jest, aby zrobić to jak najszybciej i przedstawić jasne wyjaśnienie swojej decyzji.

🔥 Empfohlen:  Ponad 350 pomysłów na nazwę firmy przyjaznej zwierzętom