Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ostatko Applen osakkeita? 5 asiaa, jotka on otettava huomioon ensin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ostatko Applen osakkeita? 5 asiaa, jotka on otettava huomioon ensin

Apple on ollut yksi modernin historian parhaiten menestyneistä osakkeista. Yhtiön mukaan maailmanlaajuisesti on aktiivisessa käytössä yli miljardi iPhonea.

Applen brändituntemuksen ja innovatiivisten tuotteiden ansiosta ei ole yllätys, että monet ihmiset ovat kiinnostuneita lisäämään AAPL:n portfolioonsa.

Mutta onko Applen osake edelleen järkevä sijoitus? Kaikki riippuu taloudellisista tavoitteistasi, nykyisistä sijoituksistasi ja riskinsietokyvystäsi.

Tässä on viisi asiaa, jotka sinun on otettava huomioon ennen kuin ostat Applen osakkeita:

1. Applen osakkeen historia

Apple järjesti listautumisannin 12. joulukuuta 1980 hintaan 22,00 dollaria osakkeelta, kaupankäyntitunnuksella AAPL. Sen jälkeen osakesplittejä on ollut viisi, joten jos vertaa nykyiseen markkinahintaan, split-korjattu listautumishinta oli itse asiassa 10 senttiä.

Tässä Applen osakejakohistoria:

 • 2-1-periaatteella 16. kesäkuuta 1987
 • 2 yhdelle -periaatteella 21. kesäkuuta 2000
 • 2 yhdelle -periaatteella 28. helmikuuta 2005
 • 7 yhdelle -periaatteella 9.6.2014
 • 4 1 hinnalla 28.8.2020

Jos olisit ollut onnekas sijoittaa 1 000 dollaria listautumisannissa, olisit tuplannut sijoituksesi monta kertaa. Alkuperäinen 1 000 dollarisi olisi nyt yli 1,7 miljoonaa dollaria tämän artikkelin julkaisupäivänä, mikä vastaa lähes 20 prosentin keskimääräistä vuosituottoa.

Millä tahansa tasolla Applen kasvu yrityksenä on ollut ilmiömäistä. Se oli ensimmäinen yritys, joka saavutti 1 biljoonan dollarin markkina-arvon vuonna 2018 ja ylitti 3 biljoonan dollarin rajan vuonna 2021.

Yritys on osa niin kutsuttuja FAANG-osakkeita (Facebook, Apple, Amazon, Netflix ja Google). Nämä osakkeet ovat kuuluisia viime vuosien huomattavasta kasvustaan ​​ja hallitsevasta asemastaan ​​omilla aloillaan.

2. Tutki Applen osakkeen perusteita

Jos haluat sijoittaa yksittäisiin osakkeisiin, yksi tärkeimmistä vaiheista on yrityksen perusperiaatteiden arviointi, eikä Apple ole poikkeus.

Hyvät sijoittajat viettävät aikaa tutkimiseen ennen osakkeen ostamista saadakseen käsityksen sen nykyisestä arvosta ja tulevaisuuden näkymistä. Joitakin asioita, joita haluat tutkia, ovat:

 • tulot
 • nettotulot
 • kassavirta
 • kilpaileva analyysi
 • yhtiön johto
 • alan yleisiä trendejä

Hyvä paikka aloittaa tutkimus on Applen sijoittajasuhdesivusto. Sieltä löydät kaikki heidän SEC-ilmoituksensa, jotka sisältävät neljännesvuosi- ja vuosiraportit. Nämä raportit sisältävät yleiskatsauksen liiketoiminnasta, tilinpäätökset, markkinariskejä koskevat tiedot ja paljon muuta.

🔥 Empfohlen:  Tamilore Oladipo POS-järjestelmän käyttäminen tapahtumien käsittelyn lisäksi Lue artikkeli

Voit myös käyttää välittäjäsi tutkimustyökaluja tai ilmaisia ​​verkkosivustoja analysoidaksesi keskeisiä taloudellisia mittareita, kuten oman pääoman tuottoa, hinta-tulossuhdetta ja osinkotuottoa.

Ennen kuin Warren Buffett sijoittaa yritykseen, hän lukee kaikki sen vuosikertomukset alusta asti saadakseen käsityksen yrityksen toiminnasta. Vaikka et ehkä pysty tutkimaan Buffettin kaltaisia ​​osakkeita, on hyvä idea käyttää aikaa Applen oppimiseen mahdollisimman paljon ennen osakkeen ostamista.

3. Sopiiko Apple sijoitustavoitteisiisi?

Jopa maailman suurin yritys ei sovi täydellisesti kaikkien portfolioon. Ennen kuin ostat Applen osakkeita tai muita osakkeita, varmista, että sinulla on selkeät sijoitustavoitteet ja tiedät kuinka osakkeet sopivat niihin.

Jos sinulla on esimerkiksi lyhyt sijoitushorisontti, yksittäisiin osakkeisiin sijoittaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Pitkällä aikavälillä osakkeet ovat osoittaneet tuottavan luotettavan tuoton, mutta lyhyellä aikavälillä volatiliteetti on paljon enemmän.

Sinun tulee myös harkita omaisuuden allokointistrategiaasi. Kuinka suuren osan kokonaissalkustasi haluat sijoittaa osakkeisiin vs. joukkovelkakirjalainoihin tai muihin sijoituksiin, kuten kiinteistöihin? Ja kuinka paljon tästä summasta haluat sijoittaa yhteen yritykseen? Vaikka yksittäisten osakkeiden valitseminen voi johtaa markkinoita lyövään tuottoon, se voi yhtä helposti mennä toiseen suuntaan.

Mitä vähemmän hajautettu salkkusi, sitä riskialtisempi se voi olla. Ennen kuin ostat Applen osakkeita, harkitse, kuinka se vaikuttaa kokonaissijoitusvalikoimaasi. Olisitko liian sijoittanut teknologiaosakkeisiin? Vai olisiko se hyvä lisä salkkusi tasapainottamiseen?

4. Kuinka paljon sinulla on varaa sijoittaa Appleen?

Kun ymmärrät sijoitustavoitteesi ja päätät, että Apple sopisi hyvin salkkuusi, sinun on kysyttävä seuraavaksi, kuinka paljon sijoittaa.

Sinun tulee harkita, kuinka paljon rahaa sinulla on sijoittaa ja kuinka suuren osan haluat Applen ottavan salkussasi. Nyrkkisääntönä osakkeita tulee pitää pitkäaikaisina sijoituksina. Sinun tulisi sijoittaa osakemarkkinoille vain rahaa, jota et tarvitse lyhyellä aikavälillä. Tämä pätee erityisesti yksittäisten yritysten, kuten Applen, osakkeiden ostamiseen. Huono neljännesvuosikatsaus, negatiivinen analyytikon mielipide tai jopa yleinen markkinatunnelma voivat helposti muuttaa hintaa 5-10 % tai enemmän muutamassa päivässä.

🔥 Empfohlen:  Nämä ovat parhaita sähköautojen osakkeita, joita voit ostaa ja katsella nyt

Mieti seuraavaksi, kuinka suoriudut muihin taloudellisiin tavoitteisiisi nähden. Esimerkiksi, jos sinulla ei vielä ole hätärahastoa, saatat haluta asettaa sen etusijalle pitkän aikavälin osakesijoittamiseen nähden. Useimmat asiantuntijat suosittelevat kolmen tai kuuden kuukauden kuluja hyvänä tavoitteena. Hätärahastosi tulee olla helposti saatavilla työpaikan menettämisen tai muun hätätilanteessa, ja yksittäiset osakkeet ovat yleensä liian epävakaita lyhyellä aikavälillä, jotta niihin voidaan luottaa hätätilanteissa. Jos seuraat kulujasi ja tiedät karkeat kotitalousbudjettiprosenttisi, on suhteellisen helppoa laskea, kuinka suuri hätärahastosi tulisi olla.

Jos sinulla on täysin varustettu hätärahasto ja olet miettinyt kotitaloutesi budjettia, viimeinen pala palapelissä määrittää ostostrategiasi. Jos sinulla on huomattava määrä rahaa sijoitettavana, voi olla järkevää noudattaa dollarikustannusten keskiarvostrategiaa. Tällä strategialla sijoitat tietyn summan, esimerkiksi 1 000 dollaria kuukaudessa Appleen useiden kuukausien tai jopa vuosien ajan. Sijoittamalla pidemmälle ajanjaksolle voit pienentää riskiä sijoittaa kaikki rahasi pörssiin hintojen ollessa korkeita. Kun Applen osaketrendit nousevat tai laskevat, voit ostaa useilla eri hintapisteillä.

5. Apple-osakkeen edut ja haitat

Ennen kuin sitoudut sijoittamaan Appleen tai mihin tahansa muuhun osakkeeseen, sinun tulee miettiä edut ja haitat. Parhaissakin sijoituksissa on riskejä. Tässä on joitain Applen osakkeiden ostamisen etuja ja haittoja.

Apple Stock plussat

 • Apple on valtava brändi. Apple on rakentanut mainetta laadukkailla tuotteillaan, ja monissa tapauksissa näitä tuotteita pidetään statussymboleina. Tämä antaa Applelle vertaansa vailla olevan hinnoitteluvoiman ja laajan vallihaudon alallaan.
 • Tiivis tuotteiden ekosysteemi. Apple on tehnyt hyvää työtä vuosien ajan luodakseen tuotteita, jotka toimivat niin hyvin yhdessä, että kun olet ekosysteemin sisällä, Applen ostaminen on helppoa ja siitä on vaikea lähteä. Esimerkiksi iPhone, iCloud, Apple Watch ja Apple TV toimivat saumattomasti yhdessä ja rakentuvat toisilleen.
 • Alan johtava innovaatio. Apple asettaa etusijalle käyttökokemuksen, oli se sitten ohjelmistossaan tai laitteistossaan. Tämä asiakkaisiin keskittyminen ajaa tuoteinnovaatioita uusille markkinoille. Kun iPhone esiteltiin ensimmäisen kerran, sitä pidettiin laajalti tuotteena, jota kukaan ei tarvinnut, ja nyt älypuhelimet ovat välttämätön osa jokapäiväistä elämää.
🔥 Empfohlen:  Aloittelijan opas kuvankäsittelyyn NumPyllä

Applen osakkeen miinukset

 • Korkean kasvun päivät ovat pääosin ohi. Apple on yksi maailman suurimmista yrityksistä. Vaikka tästä on paljon etuja, on vaikea nähdä, kuinka Apple voisi jatkaa kasvuaan viimeisten 10 vuoden aikana.
 • Kilpailuoikeuden oikeudellinen riski. Muutaman viime vuoden aikana Applea ja muita teknologiajättiläisiä vastaan ​​on nostettu kymmeniä oikeusjuttuja siitä, kuinka paljon heillä on valtaa hallita hinnoittelua ja asiakkaiden käyttäytymistä. Keskeinen tässä Applen riskissä on App Storen palkkioprosentti, joka muodostaa suuren osan yrityksen voitoista.
 • Arvostus. Applen P/E-suhde on korkea verrattuna historiallisiin trendeihin. Vaikka yhtiön taloudellinen ja kasvuasema on vahva, on olemassa riski, että arvostus saattaa laskea normaalimmalle P/E-alueelle, erityisesti laajemman markkinakorjauksen aikana.

Apple Stock – Viimeiset ajatukset

Kuten minkä tahansa sijoituksen kohdalla, due diligence on tärkeä ensimmäinen askel ennen Applen osakkeisiin sijoittamista. Mieti henkilökohtaisia ​​taloudellisia tavoitteitasi ja sitä, voisiko Apple auttaa sinua saavuttamaan ne.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua punnitsemaan osakesijoittamisen etuja ja haittoja ja antanut sinulle luottamusta tehdäksesi Applen ostopäätöksen.

Andrew Herrig on rahoitusasiantuntija ja rahanörtti ja Wealthy Nickelin perustaja, jossa hän kirjoittaa henkilökohtaisesta rahoituksesta, sivutoimista ja yrittäjyydestä. Innokkaana kiinteistösijoittajana ja useiden yritysten omistajana hän haluaa auttaa muita rakentamaan vaurautta ja jakaa oman perheensä matkan blogissaan.

Andrew on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon Texasin yliopistosta Dallasista ja kandidaatin tutkinnon sähkötekniikasta Texas A&M -yliopistosta. Hän on työskennellyt talousanalyytikkona ja kirjanpitäjänä monilla finanssimaailman osa-alueilla.

Andrew’n asiantuntevat talousneuvojat ovat olleet esillä CNBC:ssä, Entrepreneurissä, Fox Newsissa, GOBankingRatesissa, MSN:ssä ja muissa.

Table of Contents