Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ovatko H1-tunnisteet Googlen sijoitustekijä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ovatko H1-tunnisteet Googlen sijoitustekijä?

Voitko parantaa hakusi sijoituksia Googlessa käyttämällä oikeita avainsanoja H1-tunnisteissasi?

Ja kuinka monta H1-tunnistetta sinun tulisi käyttää kullakin verkkosivulla?

Vuosien varrella on käyty paljon keskustelua ja väärinkäsityksiä siitä, miten Google näkee H1-sisällön.

Joten ovatko H1-tunnisteet todella Googlen sijoitustekijä? Katsotaan.

Väite: H1 merkitsee sijoitustekijää

H1-tunnisteita koskevia “parhaita käytäntöjä” ja suosituksia on levitetty vuosien varrella. Heidän joukossa:

  • Sinun tulisi käyttää paljon avainsanoilla ladattuja H1-tageja saadaksesi paremman sijoituksen tietyillä avainsanoilla.
  • Sinulla pitäisi olla vain yksi H1-tunniste verkkosivua kohden tai Google rankaisee sinua. (Algoritmisella alennuksella? Manuaalinen rangaistus? Viisikymmentä ripsistä märällä nuudelilla kaupungin aukiolla?).
  • Sinun tulisi käyttää ensisijaista avainsanaasi H1-tunnisteen alussa ja toissijaisia ​​avainsanojasi H2-tunnisteissa ja niin edelleen kertoaksesi Googlelle, millä termeillä haluat sijoittua.
  • Käytä vain yhtä H1-tunnistetta ja sen tulee olla ensimmäinen tekstielementti sivulla.

Jos olet hämmentynyt tästä aiheesta löytyvistä ristiriitaisista tiedoista, en syytä sinua.

Loppujen lopuksi tämä on esillä oleva katkelma [how to use H1 tags] kirjoitushetkellä:

Kuvakaappaus kirjoittajalta, kesäkuu 2021

Kuten alta opit, tämä on ristiriidassa kaiken sen kanssa, mitä Google on kertonut meille H1-tunnisteista monien, monien vuosien ajan.

Katsotaanpa, mitä tämän keskustelun molemmilla puolilla on tapahtunut.

Todisteet H1-tunnisteista sijoitustekijänä

Tällä aikajanalla tukeudumme voimakkaasti Roger Montin tutkimukseen siitä, miten Googlen käsitys ja painotus H1-tunnisteista on kehittynyt vuosien varrella. Hänen tärkeimmät löydöstään:

1998

Sivun otsikko oli voimakkaasti painotettu sijoitustekijä, kuten tämä Sergey Brinin ja Larry Pagen tutkimuspaperin kohta osoittaa, Suuren mittakaavan hypertekstuaalisen verkkohakukoneen anatomia:

“Useimmille aiheille yksinkertainen tekstiä vastaava haku, joka rajoittuu verkkosivujen otsikoihin, toimii erinomaisesti, kun PageRank priorisoi tulokset.”

2003-2004

Fonttikoko, joka alun perin mittasi sanan tärkeyttä, väistyi HTML-rakenteesta rankingalgoritmina.

Saimme jo varhain katsauksen siihen, kuinka Google käytti HTML-merkintöjä algoritmin ymmärtämiseen patentin semanttisesta rakenteesta, Google-patentti Asiakirjan sijoitus perustuu asiakirjan termien väliseen semanttiseen etäisyyteen.

🔥 Empfohlen:  Aloittelijan opas Googlen ja Facebookin uudelleenkohdistamiseen

Bill Slawski analysoinut tämän patentin vuonna 2010 ja selitti:

“Yksi osa tämän lähestymistavan takana olevaa prosessia sisältää hakukoneen, joka analysoi sivun HTML-rakenteita ja etsii sivulta elementtejä, kuten otsikoita ja otsikoita… Toisin sanoen hakukone yrittää paikantaa ja ymmärtää visuaalisia rakenteita sivulla. sivu, joka voi olla semanttisesti merkityksellinen, kuten luettelo otsikkoon liittyvistä kohteista.”

Lue Monttin H1-otsikot hakukoneoptimoijalle – miksi niillä on merkitystä saadaksesi lisätietoja kustakin yllä olevista virstanpylväistä.

2005-2011

H1-tunnisteita pidettiin laajalti Googlen sijoitustekijänä – ja niiden optimointia keskeisenä hakukoneoptimoinnin taktiikkana – artikkelimarkkinoinnin loistopäivien ajan. Tiedän tämän, koska aikoinaan sain pienen osan tuloista ja jopa haamukirjoitussopimuksia artikkeleista Suite101:ssä, WikiHow’ssa, HubPagesissa ja muissa niiden kaltaisissa sivustoissa.

Optimoidut H1- ja H2-tunnisteet, avainsanojen tiheys ja kaavamainen sisältö hallitsivat päivää. Koska näitä artikkeleita käytettiin linkkien luomiseen ja liikenteen ohjaamiseen tulojen jakamiseen, sisällön tuottajille määrällä oli paljon enemmän merkitystä kuin tuotetun sisällön laadulla tai hyödyllisyydellä.

Ja voin vahvistaa, että käyttämällä näitä taktiikoita sain ykkössijan aiheiden ja avainsanojen osalta, joilla minulla ei todellakaan ollut yrityssijoitusta (mesoteliooma, kukaan?).

Lailliset julkaisijat tekivät poikkeuksen tähän, ja samalla tuli Google Panda vuonna 2011. Nämä taktiikat eivät enää toimineet ja voivat itse asiassa heikentää koko sivustosi sijoitusta.

Kysy vaikka Deman Medialta.

Google paljasti Panda-algoritmin poistamien sivustojen osalta 23 kysymystä jotka auttavat hakukonetta määrittämään sisällön pätevyyden.

Käyttökokemus priorisoitiin suurella tavalla – ja sisältötilojen tulonjakomaksuni loppuivat lopulta.

Siirrytään nopeasti eteenpäin…

2019

Äskettäin John Mueller selitti 2019 Googlen Webmaster Hangoutissa, että Google käyttää HTML-tageja ymmärtääkseen paremmin, mistä verkkosivulla ja sen sisällöllä on kyse. Käyttämäsi H1-tunnisteiden määrällä ei ole väliä, hän sanoi ja totesi, että:

“Sivustosi sijoittuu täydellisesti ilman H1-tunnisteita tai viidellä H1-tunnisteella.

🔥 Empfohlen:  7 SEO-ammattilaisen pakollista SEO-taitoa vuonna 2023

…H1-elementit ovat loistava tapa lisätä sivun rakennetta, jotta käyttäjät ja hakukoneet ymmärtävät, mitkä sivun osat ovat eri otsikoiden alla.

…varsinkin HTML5:ssä useiden H1-elementtien käyttö sivulla on täysin normaalia ja odotettua.”

Sivuhuomautus: Jos haluat selvittää, kuinka monta H1-tunnistetta verkkosivulla käytetään, tutustu tästä myytin purkamiseen, jonka mukaan Google suosii vain yhtä H1-tunnistetta sivua kohden.

2020

Mueller käsitteli kysymystä H1-tunnisteista Googlen ylläpitokeskuksessa video elokuussa 2020. Hän viittasi selvästi otsikoihin sijoitustekijänä ja sanoi:

“Sivun otsikot auttavat meitä ymmärtämään paremmin sivun sisältöä. Sivun otsikot eivät ole ainoa sijoitustekijämme – katsomme myös sisältöä sellaisenaan.

Mutta joskus selkeä otsikko sivulla antaa meille hieman enemmän tietoa siitä, mistä kyseisessä osiossa on kyse.”

Hän selitti, että otsikot voivat olla erityisen hyödyllisiä auttaessaan Googlea ymmärtämään kuvan sisältöä ja kontekstia.

2021

Elokuussa keskusteltiin paljon siitä, että Google kirjoittaisi otsikkotunnisteet uudelleen rajoitetulle määrälle sivuja hakutuloksissa. Usein H1-tunnisteen tekstiä käytettiin uutena otsikkona hakukoneen tulossivulla (SERP).

Todisteet H1-tunnisteita vastaan ​​​​sijoitustekijänä

Jo vuoteen 2009 mennessä Google oli hyvin tietoinen H1-tunnisteisiin liittyvistä roskapostitaktiikoista. Esimerkiksi Matt Cutts, silloin Googlen verkkoroskapostitiimin johtaja, varoitti Tämä video Google-hakukeskukselle:

”Älä tee kaikkea H1:tä ja käytä sitten CSS:ää saadaksesi sen näyttämään tavalliselta tekstiltä, ​​koska näemme kilpailijoiden valittavan siitä. Jos käyttäjät joskus sammuttavat CSS:n tai CSS ei lataudu, se näyttää todella huonolta.”

Tuolloin hän sanoi, että oli OK käyttää “pieni H1 täällä ja pieni H1 siellä”, mutta että sitä tulisi käyttää tarkoitetulla tavalla: otsikoissa.

Hän lisäsi:

”…jos yrität heittää H1:tä kaikkialle sivulla, ihmiset ovat yrittäneet käyttää sitä väärin, joten algoritmimme yrittävät ottaa sen huomioon. Joten se ei todellakaan tee sinulle niin paljon hyvää.”

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada nykyinen kauppatunnus Magento 2:ssa

Kuten monet muut hyvät asiat, SEO-ammattilaiset voittivat sen hevosen ontuvan käyttämällä sitä järjestelmän pelaamiseen.

H1 merkitsee sijoitustekijää: meidän tuomiomme

Hakukoneoptimoinnin alkuaikoina sivun tekstielementit olivat voimakkaasti painotettuja tekijöitä Googlen hakualgoritmissa.

Tarkat käytetyt sanat, missä ne esiintyivät sivulla ja minkä kokoisella fontilla ne esiintyivät, kertoivat Googlelle, kuinka tärkeitä sanat olivat. Näin Google määritti verkkosivun osuvuuden mille tahansa kyselylle.

Sitä Google käytti 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa, koska sillä ei ollut paljon muuta tekemistä.

Ja kuten monet aikaisemmat rankingtekijät, H1-tekijät otettiin nopeasti käyttöön helpona tapana manipuloida sijoituksia. Liian optimoidut H1:t asettivat ne roskapostitiimin tutkalle, mikä johti niiden devalvoitumiseen.

H1-tunnisteet ja muut rakenteelliset HTML-elementit auttavat edelleen Googlea ymmärtämään, miltä tietyn verkkosivun sisältö näyttää käyttäjille. Ne auttavat edelleen Googlea määrittämään verkkosivun merkityksen ja semanttisen rakenteen.

Ne kertovat algoritmille siitä, mistä sivusta on kyse, kenelle se on tarkoitettu ja miksi se on/ei ole paras vastaus mihin tahansa kyselyyn.

Mueller on vahvistanut, että otsikot ovat Googlen sijoitustekijä.

Sen mukaan sillä ei sinänsä ole paljoa merkitystä. Yritetään H1:n avulla pelata tiesi SERP:ien huipulle käyttämällä kokonaista joukkoa niitä, täyttämällä ne avainsanoja tai yrittämällä piilottaa koko H1-sivu CSS:n avulla, ei vain toimi.

Ei enää.

Mitä tulee sivun optimointiin, ensisijaisen tavoitteesi tulee aina olla käyttökokemus.

Se on Googlelle tärkeintä, ja se koskee H1-tagejasi sekä sisällön laatua, kuvan optimointia ja paljon muuta.