Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ovatko suojausotsikot sijoitustekijä? Google Answers!

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ovatko suojausotsikot sijoitustekijä? Google Answers!

Äskettäin (kun Google-tiimi vastaa käyttäjien lähettämiin kysymyksiin) heräsi kysymys.

Kysymys oli siitä, vaikuttavatko nämä otsikot sivustojen sijoitukseen Googlen hakutuloksissa.

Lyhyt vastaus on, että he eivät. Mutta vaikka kysymys on yksinkertainen, se tuo mielenkiintoisia oivalluksia SEO-ammattilaisille, mukaan lukien tietosuojaprotokollien käytön tärkeys.

Tässä artikkelissa esitän joitain niistä, sekä vinkkejä verkkosivuston turvallisuuden vahvistamiseen.

Takaisin perusasioihin: mikä on suojausotsikko?

Niille, jotka ovat eksyksissä, siirrytään selvitykseen siitä, mitä turvallisuus on ja niiden suhdetta verkkosivuston turvallisuuteen.

Yleisesti ottaen suojausotsikot ovat suojakerros, jonka tarkoituksena on estää verkkosivujen kyberhyökkäykset. Esimerkkinä ovat HTTP-otsikot, jotka suojaavat käyttäjätietoja tai estävät haitallisten komentosarjojen lisäämisen sivuille.

Pohjimmiltaan HTTP-protokolla mahdollistaa yhteydenpidon verkkosivuston ja sen palvelimen välillä. Tämä on tärkeää, jotta käyttäjät näkevät sivuston sisällön ja jotta voidaan lisätä hyperlinkkejä, jotka johtavat muille sivuille. Muuten, HTTP tarkoittaa .

Olet ehkä huomannut, että joillakin verkkosivustoilla on HTTPS-alkuiset URL-osoitteet, eikö niin?

“s” lopussa tarkoittaa ja osoittaa, että alkuperäisessä protokollassa on salaus, joka sekoittaa viestit niin, että vain lähettäjä ja vastaanottaja voivat käyttää niitä. Tavoitteena on jälleen estää hakkereita pääsemästä näihin viesteihin ja varastamasta tietoja ja tiedostoja.

Jokaisella HTTPS:llä suojatulla sivulla on riippulukkokuvake ja viesti, että sivuston selaaminen on turvallista.

Toinen tärkeä konsepti on HSTS (HTTP Strict-Transport-Security) -vastausotsikko. Se ilmoittaa selaimille, että verkkosivustolle on päästävä yksinomaan HTTPS:n kautta, mikä varmistaa, että tulevat HTTP-yhteysyritykset ohjataan automaattisesti HTTPS:ään.

Vaikuttaako suojausotsikko sivuston sijoitukseen?

Kuten alussa sanoin, kysymys esitettiin aikana onko HTTPS-protokollaa käyttävä sivusto tekijä, joka voi sijoittaa ne algoritmin haun ensimmäisiin paikkoihin.

Vastaus oli seuraava:

“Ei, HSTS-otsikko ei vaikuta hakuun.

Tätä otsikkoa käytetään kertomaan käyttäjille, että he pääsevät suoraan HTTPS-versioon, ja sitä käytetään yleensä yhdessä uudelleenohjausten kanssa HTTPS-versioihin.

🔥 Empfohlen:  Ovatko Vivid Seatsilta ostetut liput laillisia?

Google käyttää ensisijaiseksi prosessiksi kutsuttua prosessia valitakseen sivusta sopivimman version indeksoitavaksi – se ei ole riippuvainen HSTS:n kaltaisista otsikoista.

Näiden otsikoiden käyttäminen on tietysti hienoa käyttäjille.”

Joten vaikka ne eivät ole sijoitustekijä, HTTPS-protokollat ​​ovat mahtavia, koska ne tekevät verkkosivustosta turvallisemman ja suojaavat käyttäjätietoja.

On mielenkiintoista huomata vielä yksi tieto vastauksesta: Google käyttää kanonisointiprosessia verkkosivustojen indeksoimiseen. Oletko kuullut tästä konseptista?

Ensisijainen URL-osoite kertoo Googlen algoritmille, että tämä on paikka, johon käyttäjä tulee ohjata uudelleen hakua tehdessään.

Yksi ehdotus on käyttää HTTPS-protokollaa ja sisällyttää kanoninen tagi lähdekoodiin. Tämä osoittaa, että sisältö on omaperäistä – erinomainen paras käytäntö sijoituksen luomiseksi.

No, jos tietoturva ei ole sijoitustekijä, voitko jättää sivustosi ilman sitä?

Ei onnistu!

HTTPS-protokollan käyttäminen ei ole pelkkä ero: se on tärkeä asia jokaiselle verkkosivustolle suojatakseen tietojasi ja käyttäjiesi tietoja.

Se on jopa pakollinen sivuille, jotka vaativat käyttäjätunnuksen ja salasanan, kuten virtuaalikaupat. Verkkokaupat keräävät arkaluontoisia maksutietoja, ja niiden on tarjottava asiakkailleen suojattu ympäristö ostosten tekemiseen.

Kuinka voit tehdä verkkosivustostasi turvallisemman?

HTTPS-protokollien käytön lisäksi listaan ​​muita hyviä tietoturvakäytäntöjä verkkosivustojen turvaamiseen:

  • käytä ssl-varmenteita, hyvä valinta pienempiin sivustoihin tai henkilökohtaiseen blogiin;
  • isännöi sivua suojatuilla palvelimilla ja jotka tarjoavat hyvää tukea;
  • tee jatkuvat varmuuskopiot välttääksesi pysyvän tietojen ja tiedostojen katoamisen;
  • luoda vahvoja salasanoja palvelimen ja sivuston hallintaprofiileille;
  • ottamaan käyttöön kaksivaiheisen todennuksen (2FA) sekä selaimessa että palvelimessa;
  • käytä WordPress-laajennuksia, jotka auttavat vahvistamaan sivun turvallisuutta.

Suojatun verkkosivuston luominen on tärkeää mille tahansa tuotemerkille, vaikka se ei olekaan hakukoneille suoraan sijoittuva tekijä.

Ja missä tahansa SEO-strategiassa on olennaista välittää uskottavuutta ja turvallisuutta sivun vierailijoille, jotka voivat olla siellä tarjottujen tuotteiden tai palveluiden potentiaalisia kuluttajia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka rakentaa all-in-one digitaalinen hallintapaneeli Google Sheetsissä

Table of Contents