Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Päällekkäiset sisältöongelmat: Lopullinen opas niiden löytämiseen ja korjaamiseen helposti vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Päällekkäiset sisältöongelmat: Lopullinen opas niiden löytämiseen ja korjaamiseen helposti vuonna 2023

Jos sinulla on vaikeuksia lisätä verkkosivustosi hakuliikennettä, sinun on ensin löydettävä ja korjattava sivustosi päällekkäisiä sisältöjä.

Päällekkäinen tai kopioitu sisältö näkyy Internetissä useammassa kuin yhdessä paikassa. Jos varmistat aina, että löydät ja korjaat tällaisia ​​sisältöongelmia sivustostasi, voit varmasti saada paremmat sijoitukset ja erinomaisen verkkosivuston käyttökokemuksen.

Joten tässä viestissä puhutaan siitä, mitä se on, kuinka voit löytää ongelmallisen sisällön verkkosivustostasi (ja sen ulkopuolella) ja kuinka helposti korjata nämä sisältöongelmat. Oletko utelias tietämään? Hyppäätään yksityiskohtiin.

Päällekkäiset sisältöongelmat: kuinka löytää ja korjata ne vuonna 2023

Mikä on päällekkäinen sisältö?

Se sisältää samanlaista (tai täsmälleen samaa) sisältöä useilla sivuilla. Se voi löytyä verkkosivustostasi (sivustosi teknisten ongelmien vuoksi) tai verkkosivustosi ulkopuolelta (johtuen siitä, että muut kopioivat sisältöäsi).

Ei ole mitään järkeä säilyttää tällaista ongelmallista sisältöä verkkosivustollasi, koska se ei lisää verkkosivustosi yleisölle tai hakukoneiden indeksointiroboteille mitään lisäarvoa.

(Kuvan lähde)

Useat verkkosivustot, joissa on lähes täsmälleen sama teksti, voivat hämmentää Googlen hakukoneiden indeksointirobotteja, ja he valitsevat vain yhden monista päällekkäisistä sivustoista sijoitettavaksi.

Tässä voit käyttää ensisijaisia ​​URL-osoitteita estääksesi ongelmat, jotka johtuvat identtisestä tai “päällekkäisestä” sisällöstä, joka näkyy useissa URL-osoitteissa (lisää tästä ensisijaisesta tunnisteesta myöhemmin samassa viestissä).

Yksinkertaisesti sanottuna pidä aina silmällä sivustosi päällekkäistä sisältöä, jos haluat parantaa hakusi sijoitusta ja tarjota lukijoille paremman kokemuksen.

Lukea: SEO:n siilorakenne: Näin voit voittaa jopa viranomaissivustot

Miten identtinen sisältö syntyy?

Tällaisen sisällön näkymiseen verkkosivustollasi voi olla pääasiassa kaksi syytä.

 1. Tekniset syyt
 2. Manuaalisesti kopioitu sisältö

Puhutaanpa lyhyesti yllä olevista kahdesta tällaisen sisällön syistä, jotta ymmärrät sen paremmin.

1. Tekniset virheet: Vaikka et kopioi liitä sisältöä muilta verkkosivustoilta ja kirjoitat aidosti alkuperäistä sisältöä blogiisi tai verkkosivustoosi, sisältöongelmia voi silti ilmetä.

Kyllä se on totta. Se johtuu verkkosivustosi teknisistä häiriöistä. Jos mietit, mitä ne ovat ja miten ne voivat syntyä, lue eteenpäin.

Puhutaanpa siis joistakin teknisistä ongelmista, jotka voivat johtaa verkkosivustosi sisältöongelmiin.

 • HTTP ja HTTPS (varmista, että kaikki sivustosi sivut latautuvat https-versiolla, tämä ongelma ilmenee, jos et asenna SSL-varmenteita oikein)
 • www ja ei-www (varmista, että kaikki sivustosi sisältö latautuu joko www- tai muulla tavalla)
 • Parametrit ja fasetoitu navigointi (fasetoitu navigointi saattaa olla hyödyllistä käyttäjille, mutta se vaikuttaa negatiivisesti verkkosivustosi hakukoneoptimointiin, hukkaan indeksointibudjettiin ja niin edelleen)
 • Istuntotunnukset
 • Sivutus (sinun tulisi käyttää rel=prev- ja rel=next-tageja käsitelläksesi tämäntyyppisiä sivuja oikein ja muista lukea tämä Search Engine Journalin viesti saadaksesi lisätietoja sivutustoiminnoista verkkosivustollasi)
 • Scrapers (kaappisivusto on yksinkertaisesti verkkosivusto, joka kopioi sisältöä muilta verkkosivustoilta verkkokaappauksen avulla, vältä tällaisia ​​asioita hinnalla millä hyvänsä)
 • Eri kieliversiot (jos sivustosi on monikielinen, mikä tarkoittaa, että jos sivustosi tarjoaa sisältöä useammalla kuin yhdellä kielellä, varmista, että käytät Hreflangia oikein)

Yritä välttää yllä olevia teknisiä virheitä verkkosivustossasi, niin olet turvassa kaikilta tällaisilta sisältöongelmilta.

2. Manuaalisesti kopioitu sisältö: Toinen suurin syy voi olla se, että joko kopioit ja liität toista sisältöä tai muut verkkosivustot saattavat kopioida sisältöäsi ja julkaista sen omana.

Sinun on siis myös pidettävä silmällä manuaalisesti kopioitua sisältöä ja varmistettava, että et käytä muuta sisältöä, koska se ei lisää arvoa yleisöllesi. Samoin aina, kun huomaat jonkun kopioivan sisältöäsi, muista lähettää sähköpostiviesti (käymällä hänen verkkosivustollaan tai ottamalla heihin yhteyttä sosiaalisen median kautta) poistaaksesi sen.

Muussa tapauksessa voit tehdä DMCA-valituksen ja se toimii kuin hurmaa (lisää tästä myöhemmin samassa viestissä, kuinka se tehdään).

Onko se huono SEO:lle?

Tiesitkö sen tai et, ”kaksoissisällön rangaistusta” ei ole olemassa.

Tiesitkö, että 29 %:lla sivuista oli päällekkäisiä tai vastaavia ongelmia Internetissä?

Raven Toolsin tutkimuksen mukaan tässä on mielenkiintoisia tilastoja päällekkäisestä blogisisällöstä.

 • 29 %:lla sivuista oli päällekkäistä verkkosivuston sisältöä
 • 22 % sivujen otsikoista oli päällekkäisiä
 • 20 %:lla sivuista oli vähän sanoja
 • 17 % metakuvauksista oli päällekkäisiä

On siis selvää, että päällekkäinen verkkosivuston sisältö ei aiheuta sivustosi rangaistuksia Googlen hakutuloksissa.

Miksi, saatat kysyä?

Syy on yksinkertainen: Google on tarpeeksi älykäs tietääkseen sisällön alkuperäisen lähteen. Google yrittää määrittää sisällön alkuperäisen lähteen ja näyttää sen hakutuloksissa sen sijaan, että näyttäisi päällekkäistä tai kopioitua sisältöä.

Mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi kopioida liitä artikkeleita muilta verkkosivustoilta.

Tässä on muutamia syitä, miksi sinun ei pitäisi koskaan käyttää tällaista sisältöä, etenkään muilta verkkosivustoilta.

 • Muut blogin omistajat voivat helposti löytää, kuka kopioi heidän sisältöään käyttämällä työkaluja, kuten Copyscape, tai yksinkertaisesti hakemalla jotakin heidän sisällöstään Google-haussa. Kun joku huomaa, että kopioit hänen sisältöään, hän pyytää sinua poistamaan sen. Jos et vastaa, he voivat helposti poistaa sen DMCA:n avulla. Joten et pääse helposti eroon, jos kopioit muita asioita.
 • Muun sisällön kopioiminen ei lisää arvoa verkkosivustosi lukijoille. Jos et lisää arvoa verkkosivustosi yleisölle, et koskaan onnistu.
 • Muiden sisällön kaapiminen on epäeettistä. Jos aiot tosissasi ansaita rahaa bloggaamalla, sinun tulee välttää tällaisia ​​epäeettisiä käytäntöjä, koska ne voivat vaikuttaa suoraan auktoriteettiisi verkossa.
 • Ennen kaikkea, kuten jo todettiin, Google on tarpeeksi älykäs tietääkseen sisällön alkuperäisen lähteen, joten se luonnollisesti antaa korkeamman sijoituksen alkuperäiselle lähteelle, ei niille verkkosivustoille, jotka kopioivat muiden sisältöä. Se on niin yksinkertaista.
🔥 Empfohlen:  Kuinka saada NordVPN ilmainen kokeiluversio vuonna 2023

Lukea: Viipymäaika: tärkein sijoitustekijä

Kuinka löytää samanlaista sisältöä verkkosivustoltasi?

Tähän mennessä olemme puhuneet siitä, mitä päällekkäinen blogisisältö on, miten se tapahtuu ja miksi sinun pitäisi välttää sitä. Puhutaan nyt tärkeimmästä asiasta: kuinka löytää päällekkäinen sisältö verkkosivustoltasi.

Jälleen tällaisen sisällön löytäminen voidaan tehdä kahdella tavalla.

 • Yksi on: identtisen sisällön löytäminen omalta verkkosivustoltasi (mikä tapahtuu useimmiten teknisten onnettomuuksien vuoksi)
 • Muu on: päällekkäisen tai kopioidun sisällön löytäminen verkkosivustosi ulkopuolelta.

Puhutaanpa siitä, kuinka voit löytää tällaista sisältöä molemmissa tällaisissa tapauksissa.

Identtisen sisällön löytäminen verkkosivustoltasi

Samankaltaisen sisällön löytämisen verkkosivustostasi tulisi keskittyä ensisijaisesti, koska se johtuu useimmiten teknisistä onnettomuuksista, kuten edellä on jo käsitelty, kuten siirtyminen https-versioon ja joidenkin sivujen lataaminen edelleen http-verkkoon, www-version ja ei-www-version käyttäminen ja niin edelleen.

Näiden teknisten ongelmien lisäksi tässä on muutamia muita tapoja käsitellä sivustosi roskapostisisältöä.

Indeksoi verkkosivustoltasi päällekkäisiä otsikoita ja metakuvauksia

Tiesitpä sitä tai et, Google-hakukonsolin vanha versio oli parempi silloin, kun se tarjosi sinulle HTML-parannuksia, jotka auttoivat sinua löytämään helposti päällekkäisiä otsikoita ja metakuvauksia. Google Search Consolen uuden version käyttöönoton jälkeen he pääsivät eroon tästä ominaisuudesta.

Mutta tässä on asia: on toinenkin uskomaton työkalu nimeltä Visual SEO, jonka avulla voit indeksoida koko verkkosivustosi löytääksesi helposti kaikki sivusi otsikoiden, metakuvausten ja H1-tunnisteiden ongelmat.

Tältä se näyttää;

Kuten yllä näet, tämä työkalu auttaa sinua löytämään paljon asioita verkkosivustoltasi, mukaan lukien:

 • Sivut, joilta puuttuvat otsikkotunnisteet
 • Päällekkäiset otsikkotunnisteet
 • Sivut, joilta puuttuvat metakuvaukset
 • Päällekkäiset metakuvaukset
 • Päällekkäiset H1-tunnisteet
 • Lyhyet otsikkotunnisteet
 • Pitkät otsikkotunnisteet
 • Lyhyet tai pitkät metakuvaukset ja niin edelleen

Tämä näyttää sinulle yleiskatsauksen verkkosivustostasi ja kaikista merkittävistä päällekkäisistä ongelmista, jotka voit korjata helposti välttääksesi tällaiset sisältöongelmat sivustossasi.

Manuaalinen sisällöntarkistus Google-haulla

Helpoin tapa löytää samanlaista sisältöä on tehdä manuaalinen Google-haku.

Varmista vain, että löydät viestin tai sivun, jonka haluat tarkistaa plagioinnin varalta.

Kopioi nyt tekstikatkelma tai kappale kyseiseltä sivulta tai blogikirjoituksesta (jotka saatat luulla muiden kopioivan) ja lisää kyseinen tekstikatkelma Google-hakuun lainausmerkeillä (“).

Se näyttää tältä;

Google antaa sinulle välittömästi luettelon tuloksista, jos tekstikatkelmassa on samanlaista sisältöä. Muussa tapauksessa et löydä sille yhtään hakutulosta (eli kyseiselle tekstikatkelmalle ei löydy identtistä sisältöä).

Identtisen sisällön löytäminen verkkosivustosi ulkopuolelta

Yllä olevassa osiossa olemme puhuneet siitä, kuinka voit löytää samanlaista sisältöä verkkosivustostasi. Puhutaan nyt siitä, kuinka voit löytää roskapostisisältöä sisältösi ulkopuolelta, mikä tarkoittaa, että etsit kopioitua sisältöä verkkosivustostasi.

Tässä sinun pitäisi käyttää plagioinnin tarkistustyökaluja tehtävän suorittamiseen, koska et aina voi käyttää Googlea manuaalisesti kopioitujen sisällön tarkistamiseen.

Tästä huolimatta tässä on kolme parasta työkalua, joiden avulla voit helposti selvittää, kopioivatko muut verkkosivustot sisältöä vai eivät.

1. Copyscape

Vaikka siellä on paljon sisällöntarkistajia, Copyscape on yksi parhaista työkaluista päällekkäisen tai roskapostisisällön tarkistamiseen.

Toimii moitteettomasti. Sinun tarvitsee vain käydä heidän verkkosivustollaan ja kirjoittaa verkkosivustosi URL-osoite. Siinä kaikki, se hakee koko verkosta löytääkseen verkkosivustoja, joilla on samankaltaista sisältöäsi. Se näyttää myös, kuinka suuri osa tekstistä kopioidaan korostetun tekstin kanssa.

2. Kieliopillinen plagioinnin tarkistus

Grammarly on yksi suosituimmista kieliopin muokkaustyökaluista ja sitä voidaan käyttää myös plagioinnin tarkistajana (voit tehdä sen jopa heidän ilmaisella versiollaan).

Löydät plagioinnin helposti Grammarly-työkalusta, koska se käyttää ProQuest-tietokantoja ja yli 16 miljardia verkkosivua etsimään kopioitua sisältöä.

Vieraile tällä sivulla ja voit joko kirjoittaa tekstilohkoja verkkosivustostasi tai ladata tiedoston nähdäksesi, onko siitä kopioitu muita kaksoiskappaleita verkossa.

Hyvä puoli tämän työkalun käytössä on, että se korostaa kohtia, jotka vaativat lainauksia, ja antaa sinulle resurssit, joita tarvitset lähteesi oikein mainitsemiseen.

3. Plagiointi

Tämä on toinen äärimmäinen ilmainen plagioinnin tarkistustyökalu, joka toimii kuin viehätysvoima etsiessään päällekkäistä sisältöä ja kaavittua sisältöä. Parasta tämän työkalun käytössä on, että se tukee yli 190 kieltä ympäri maailmaa!

Sinun tarvitsee vain kopioida ja liittää osa sisällöstä verkkosivustoltasi ja napsauttaa “tarkista päällekkäinen tai kopioitu sisältö” (valitse samalla haluamasi hakukone eli joko Google tai Bing), jolloin työkalu alkaa automaattisesti etsiä kopioituja artikkeleita sama teksti.

Kuinka korjata päällekkäisiä tai vastaavia sisältöongelmia helposti

Tähän mennessä olemme käsitelleet, kuinka voit löytää samanlaisen sisällön sekä verkkosivustoltasi että sen ulkopuolelta.

Puhutaan nyt siitä, kuinka voit helposti korjata tällaiset sisältöongelmat.

Kopioidun sisällön poistaminen Googlesta

Paras tapa poistaa päällekkäinen sisältö Google-hausta on lähettää oikeudellinen pyyntö Googlelta.

Google tarjoaa sinulle työkalun, jolla voit lähettää oikeudellisen pyynnön päällekkäisen (tai tekijänoikeuksilla suojatun) sisällön poistamiseksi Google-hausta.

Tältä se näyttää;

Näet useita Google-palveluita (valitse sen mukaan, missä sisältösi näkyy), jotta voit lähettää poistopyynnön. Nämä palvelut sisältävät;

 • YouTube-videot (käytä tätä vaihtoehtoa, jos joku käyttää videoitasi ilman krediittejä)
 • Kuvahaku (kuvien käyttäminen antamatta sinulle kunniaa)
 • Google My Business
 • Verkkohaku (voit etsiä kopioituja tai tekijänoikeuksilla suojattuja sisältöongelmia poistaaksesi tällaiset sisältöongelmat Google-hausta)
 • Blogger-alusta ja niin edelleen
🔥 Empfohlen:  Zerodhan markkinointistrategia – kuinka Zerodha menestyi ilman mainoksia?

Voit myös käyttää nimenomaisesti “tekijänoikeudella suojattua poistoa” Googlesta.

Käy vain tässä linkissä, jossa voit tehdä DMCA-ilmoituksen (Digital Millennium Copyright Act).

Tältä se näyttää;

Kuten yllä näet, voit antaa tarkat URL-osoitteet, joista voit tarkastella esimerkkiä tekijänoikeudella suojatusta teoksesta. Tiimi käyttää tätä varmistaakseen, että teos näkyy sivuilla, joita pyydät poistamaan.

Sinun on myös annettava sen väitetysti loukkaavan materiaalin URL-osoitteet, joita pyydät poistamaan.

Siinä kaikki, olet valmis. Muutaman päivän (yleensä noin 10 päivän) kuluessa kaikki kopioitu sisältö poistetaan Google-hausta.

Muutamia yksinkertaisia ​​tapoja korjata päällekkäisiä tai vastaavia sisältöongelmia

Tässä on joitain yksinkertaisimmista mutta tehokkaimmista tavoista korjata päällekkäisen tai kopioidun sisällön ongelmat verkkosivustollasi vuonna 2023 ja sen jälkeen.

Käytä 301-uudelleenohjauksia

Yksi yksinkertaisimmista mutta tehokkaimmista tavoista käsitellä verkkosivustosi kopioitua sisältöä (tai jopa ohuita sivuja) on käyttää 301-uudelleenohjauksia.

301-uudelleenohjaukset kertovat hakukoneille, kuten Googlelle, että tietty URL-osoite on siirretty pysyvästi uuteen paikkaan (uusi URL-osoite). 301-uudelleenohjaukset sisältävät URL-osoitteen, johon resurssi on siirretty.

WordPressille on saatavilla useita laajennuksia, ja voit käyttää ilmaista ja yksinkertaista laajennusta, kuten Simple 301 Redirects -laajennusta, ohjataksesi sivustosi päällekkäisiä tai ohuita laadukkaita URL-osoitteita muille verkkosivustosi asiaankuuluville mutta laadukkaille sivuille. Voit myös käyttää Yoast SEO- tai Rank Math -laajennuksia näihin uudelleenohjauksiin. Ongelma on ratkaistu!

Käytä kanonista tunnistetta

Ensisijainen tagi (jota kutsutaan nimellä “rel=canonical”) on yksinkertaisesti tapa kertoa hakukoneille, kuten Googlelle, että tietty URL-osoite verkkosivustollasi edustaa sivun pääkopiota. Tällä tavalla Google luokittelee vain kyseisen sivun, vaikka se löytäisi verkkosivustoltasi muita samansisältöisiä sivuja.

Jos et voi päästä eroon kaikista näistä päällekkäisistä URL-osoitteista, sinulla on aina mahdollisuus ohjata ne yhteen URL-osoitteeseen.

Sinun on lisättävä ylimääräinen tunniste kaksoissivun otsikkoalueelle, jotta hakukoneet, kuten Google, ohjaavat kaiken liikenteen pääartikkeliin.

Yksinkertaisesti sanottuna ensisijainen URL-osoite auttaa estämään päällekkäisiä tai kopioituja sisältöongelmia verkkosivustossasi missä tahansa tietyssä sisällössä.

Kanonisen tagin asettaminen on erittäin helppoa, kun käytät WordPress SEO by Yoast -laajennusta.

Yoast SEO WordPress-laajennuksen avulla voit helposti muuttaa useiden sivutyyppien ensisijaisen URL-osoitteen laajennuksen asetuksissa.

Pikahuomautus: Käytä kanonista tunnistetta Yoast SEO -laajennuksesta vain, jos haluat muuttaa ensisijaisen tunnisteen joksikin muuksi kuin nykyisen sivun URL-osoite.

Tältä se näyttää;

Kuten yllä näet, siirry asetuksiin Yoast SEO -laajennuksesta ja kirjoita ensisijainen URL-osoite, johon minkä tahansa sivusi pitäisi osoittaa. Voit myös jättää kentän tyhjäksi pysyvän linkin oletuksena.

Kärki: Muista tarkistaa tämä yksityiskohtainen opetusohjelma kanonisen tunnisteen käyttämisestä Yoastin verkkosivustolta, josta löydät kaikki tiedot sen käytöstä.

Ole johdonmukainen sisäisten linkkien kanssa

Tiedämme kaikki, kuinka tärkeitä sisäiset linkit ovat. Jos haluat parantaa verkkosivustosi indeksoitavuutta, parantaa linkin syvyyttä, siirtää linkit muille sivustosi sivuille tai saada parempia sijoituksia, sisäiset linkit voivat todella auttaa sinua.

Mutta tässä on asiaa. Sinun on noudatettava sisäisiä linkityskäytäntöjäsi kopioitujen sisältöongelmien välttämiseksi.

Älä esimerkiksi linkitä osoitteisiin http://www.example.com/page/ ja http://www.example.com/page ja http://www.example.com/page/index.htm.

Voit myös käyttää hakukonsolia kertoaksesi Googlelle, miten haluat verkkosivustosi indeksoitavan. Tämä tarkoittaa, että voit kertoa Googlelle haluamasi verkkotunnuksen (esimerkiksi http://www.example.com tai http://example.com).

Päätä siis Google-hakukonsolista, haluatko indeksoida verkkosivustosi sivut, joissa on www vai ei-www.

Käytä Semrush-sivuston tarkastusta

Semrush on yksi parhaista SEO-työkaluista, joka voi auttaa sinua kaikessa avainsanatutkimuksesta käänteisten linkkien analysointiin. Mutta tärkein syy, miksi mainitsemme Semrushin tällä sivulla, on se, että se tarjoaa sinulle uskomattoman ominaisuuden nimeltä “sivuston tarkastus”, joka auttaa sinua löytämään ja korjaamaan kaikki verkkosivustosi tekniset ja SEO-ongelmat.

Nämä sisältävät;

 • Optimoi sisäiset ja ulkoiset linkit helposti
 • Lisää sisällönkuvauskenttiä aina, kun niitä puuttuu (mukaan lukien otsikkotunnisteet, sisällönkuvaus, kuvan alt-tunnisteet)
 • Löydä helposti päällekkäisiä sisältösivuja
 • Etsi ja korjaa hreflang-ongelmat ja luettelo jatkuu

Jos etsit ilmaista Semrushin kokeiluversiota, käytä alla olevaa linkkiä ja saat sen ilmaiseksi 14 päivän ajan.

Napsauta tätä linkkiä saadaksesi 14 päivän ilmaisen Semrush Pro -tilin (arvo 119,95 dollaria)

Pikahuomautus: Voit myös tutustua tähän yksityiskohtaiseen oppaaseen sivuston tarkastusten suorittamisesta Semrushilla.

Käytä erilaisia ​​yhteenvetoja

Bloggaajina olemme usein riippuvaisia ​​useista erilaisista alustoista mainostaaksemme uusimpia blogiviestejämme, mukaan lukien;

Tärkeintä tässä ei ole käyttää samaa yhteenvetoa blogikirjoituksistasi kaikilla näillä alustoilla. Luo sen sijaan ainutlaatuiset merkinnät tai yhteenveto aina, kun mainostat blogitekstiäsi välttääksesi tällaiset sisältöongelmat.

Vältä myös tyhjiä sivuja verkkosivustollasi. Älä esimerkiksi julkaise sivuja, joille sinulla ei vielä ole sisältöä. Jos luot tällaisia ​​sivuja, muista käyttää noindex-tunnistetta estääksesi tällaisten sivujen indeksoinnin Googlen hakutuloksissa.

Mitä EI pidetä päällekkäisenä tai plagioituna sisältönä?

Joissakin tapauksissa sama kopio (tarkka teksti) on saatavilla verkossa, mutta sitä EI pidetä lainkaan päällekkäisenä tai samanlaisena sisältönä. Mitkä ovat ne tapaukset, joissa sitä ei itse asiassa pidetä päällekkäisenä sisältönä. Tässä on muutamia niistä.

Mobiiliversion sisältö

On olemassa useita sivustoja, jotka käyttävät mobiiliversiota verkkosivustonsa sisällöstä. Jos verkkosivustollasi on sama sisältö (mukaan lukien artikkelit, sivut, tuotteet ja niin edelleen) mobiilisivuston versioiden ohella, sitä ei lasketa kopioituksi sisällöksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda helposti voittajasisällön edistämissuunnitelma

Google on tarpeeksi älykäs erottamaan saman verkkosivuston kaksi versiota (työpöytäversio ja mobiiliversio). Joten se ei yksinkertaisesti käsittele sitä plagioituna sisältönä, joten voit turvallisesti luoda mobiiliversion verkkosivustollesi ilman ongelmia. Sama koskee myös AMP-sivuja.

Käännetty sisältö

Jotkut verkkosivustot kääntävät sisällön useille kielille, ja käännettyä sisältöä EI pidetä päällekkäisenä tai roskapostisisällönä (vaikka konteksti on kirjaimellisesti sama).

Miksi? Selvitetään, mitä Google tarkalleen ajattelee kopioidusta sisällöstä kerran. Google on määritellyt päällekkäisen sisällön “olennaisiksi sisällön lohkoiksi verkkotunnusten sisällä tai niiden välillä, jotka joko vastaavat täysin muuta sisältöä tai ovat huomattavan samankaltaisia”.

Tämä tarkoittaa, että käännetty sisältö EI ole päällekkäistä tai identtistä sisältöä, koska se ei vastaa muuta sisältöä.

Lukea: Journey From I Hate You Google to Google Loves Me

Usein kysytyt kysymykset päällekkäisten tai identtisten sisältöongelmien ratkaisemisesta vuonna 2023

Tässä on luettelo tärkeistä kysymyksistä, jotka saatat haluta tietää verkkosivustosi päällekkäisestä tai roskapostisisällöstä vuonna 2023 ja sen jälkeen.

1. Onko olemassa päällekkäistä sisältöä koskeva rangaistus?

Ei, päällekkäisestä tai kopioidusta sisällöstä ei ole rangaistusta.

Jos olet utelias, tässä on mitä Googlella on sanottavaa sisältörangaistuksista.

Sivuston päällekkäinen sisältö ei oikeuta toimiin kyseisellä sivustolla, ellei näyttäisi siltä, ​​että päällekkäisen sisällön tarkoituksena on olla petollinen ja manipuloida hakukoneiden tuloksia. Jos sivustosi kärsii tällaisista sisältöongelmista etkä noudata yllä olevia neuvoja, teemme hyvää työtä valitaksemme sisällöstä version hakutuloksissamme näytettäväksi.

Suosittelemme, että etsit ja korjaat tällaiset sisältöongelmat, koska hakukoneet, kuten Google, eivät tiedä, mitkä sivut sijoittuvat, jos olet kopioinut sisältöä verkkosivustollasi (yllä viestissä mainittujen teknisten ongelmien vuoksi).

Siksi on niin tärkeää löytää ja korjata kaikki tällaiset sisältöongelmat verkkosivustollasi, jos haluat parantaa orgaanista sijoitustasi.

2. Kuinka tarkistaa plagioitu sisältö verkossa?

Verkossa on saatavilla useita plagioinnin tarkistustyökaluja, joiden avulla voit helposti selvittää, onko joku kopioinut sisältöä verkkosivustoltasi vai ei.

 • Copyscape
 • Quetext
 • Unicheck
 • Plagia
 • Kieliopillisesti

Yllä olevat työkalut ovat ilmaisia ​​käyttää (joissakin niistä on myös premium-versiot, jotka tarjoavat korkeammat rajat ja nopeamman sisällöntarkistuksen käsittelyn), joten käytä niitä aina, kun epäilet jonkun kopioivan tavaraasi.

3. Vaikuttavatko päällekkäiset sivujen otsikot hakukoneoptimointiin?

Varmasti kyllä. Sinun tulee välttää päällekkäisten sivuotsikoiden luomista hinnalla millä hyvänsä, koska sivujen otsikoilla (metaotsikoilla) on suuri merkitys sivusi sijoittumisessa maksuttomissa hakutuloksissa.

Varmista, että teet nopeasti Google-haun otsikolle, jota aiot käyttää blogiteksteissäsi tai -sivuissasi. Näin voit välttää toistamasta tai käyttämästä samoja sivuotsikoita, joita muut sivustot käyttävät. Käytä otsikoiden luontityökaluja, kuten Portentia, löytääksesi helposti useita otsikkoideoita.

Muista myös luoda ainutlaatuinen ja alkuperäinen metakuvaus jokaiselle blogikirjoitukselle ja sivulle, jonka julkaiset ja indeksoit Google-haussa. Käytä laajennuksia, kuten Yoast SEO, luodaksesi ainutlaatuisia sivujen otsikoita metakuvauksen kanssa sen sijaan, että annat Googlen valita satunnaisia ​​tiivistelmiä viesteistäsi.

4. Voiko päällekkäinen sisältö sijoittua Google-haussa?

Takana ovat ajat, jolloin vain harvat viranomaissivustot pääsivät korkeammille sijoituksille julkaisemalla uudelleen sisältöä muilta verkkosivustoilta. Nyt Google antaa vähiten etusijaa tällaisille päällekkäisen sisällön verkkosivustoille.

Lainataan Google-haun laadunarvioijan ohjeita maaliskuulta 2017

Alhaisin luokitus on sopiva, jos sivun MC (pääsisältö) kokonaan tai melkein kokonaan kopioidaan ilman aikaa, vaivaa, asiantuntemusta, manuaalista kuratointia tai lisäarvoa käyttäjille. Tällaisten sivujen tulee olla alhaisimmat, vaikka sivu antaisi sisällön ansioksi toiselle lähteelle.

Joten kuten näet, päällekkäinen sisältö on vähiten etusijalla sijoituksen aikana. Keskity siis alkuperäisen, korkealaatuisen ja ainutlaatuisen sisällön luomiseen saadaksesi paremmat sijoitukset.

Lukea: Kuinka hankkia helposti Google-sivustolinkkejä verkkosivustollesi

5. Miten Google määrittää päällekkäisen sisällön ensisijaisen version?

Se on mielenkiintoinen kysymys.

Arvostetun SEO-tapahtumapuhujan Dan Petrovicin mukaan “Jos samasta asiakirjasta on useita esiintymiä verkossa, korkeimman auktoriteetin URL-osoitteesta tulee ensisijainen versio. Loput katsotaan kaksoiskappaleiksi.”

Joten siinä mennään! Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, luokitteleeko Google sisältösi vai ei, kunhan et kopioi muiden sisältöä.

Selaa lisää SEO opetusohjelmia:


Lopulliset ajatukset

Suosittu sisältömyytti on “Google rankaisee sivustoa päällekkäisellä tai kopioidulla sisällöllä” – vaikka se ei olekaan täysin totta, mutta tällaisen sisällön saaminen voi heikentää verkkosivustosi käyttökokemusta, etkä koskaan tiedä, milloin Google alkaa rankaisemaan sivustoja, joilla on päällekkäisen sisällön ongelmia.

Kuten sanotaan, “ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito”, joten on aina parempi ratkaista nämä ongelmat, ja olemme keskustelleet joistakin parhaista käytännöistä löytää ja korjata tällaisia ​​sisältöongelmia verkkosivustollasi yllä.

Yritä löytää ja korjata kyseiset ongelmat verkkosivustollasi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja varmista, että pidät aina silmällä päällekkäistä tai samankaltaista sisältöä, jotta haku- ja käyttökokemus paranee.

Onko sinulla lisää kysymyksiä? Jaa ajatuksesi kommenteissa.

Table of Contents