Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Palloilijat liiketoiminnassa: Kuinka nämä ammattikoripalloilijat rakensivat kukoistavia imperiumia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Palloilijat liiketoiminnassa: Kuinka nämä ammattikoripalloilijat rakensivat kukoistavia imperiumia

Noin 60 prosenttia NBA-pelaajista menee rikki vain viisi vuotta pelaamisen lopettamisen jälkeen. Ammattijoukkueisiin vedetyistä nuorista urheilijoista tulee uskomattoman varakkaita melkein yhdessä yössä, ja useimmat eivät yksinkertaisesti ole valmiita käsittelemään tällaisia ​​rahoja.

Mutta kun keskimääräinen NBA-pelaaja ansaitsee noin 8 miljoonaa dollaria kaudessa, on selvästi valtava mahdollisuus rakentaa tätä varallisuutta eläkkeelle jäämisen jälkeen.

Tässä viestissä tarkastelemme joitain menestyneimmistä koripallopelaajista kentän ulkopuolella ja katsomme, mitä he ovat tehneet kukoistavien imperiumien rakentamiseksi koripallouransa jälkeen.

Michael Jordan

Nettovarallisuus: 2 miljardia dollaria

Useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että Michael Jordan on kaikkien aikojen paras koripalloilija. 15-vuotisen uransa aikana hän voitti kuusi NBA-mestaruutta Chicago Bullsissa ja oli olennainen hahmo koripallon popularisoinnissa 80- ja 90-luvuilla.

Jordan on miljardin dollarin nettovarallisuudellaan valtavan bisnesimperiumin pää. Hän on Charlotte Hornetsin enemmistöomistaja ja hänellä on useita tuottoisia kumppanuuksia eri yritysten kanssa.

On arvioitu, että MJ on ansainnut noin 1,7 miljardia dollaria pelkästään suosituksilla, ja tuotemerkkejä ovat muun muassa Gatorade, Mcdonald’s, Coco Cola ja hänen menestynein tuotemerkkinsä, Nike.

Jordanilla on myös oikeus 5 prosenttiin Lionel Messin paitojen myynnistä, mikä on tuonut tähän mennessä noin 7,5 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2020 MJ ilmoittautui Draft-Kingsin yritysneuvonantajaksi ja sijoitti yhtiöön voimakkaasti. Sen jälkeen kun hän ilmoitti osallisuudestaan ​​yhtiöön, pörssikurssi hyppäsi uskomattomat 10%.

Lisäksi Jordan on vuodesta 2020 lähtien ollut a NASCAR joukkue. Hän yhdisti voimansa Denny Hamlinin kanssa tullakseen Cup-sarjan joukkueen osaomistajaksi ja palkkasi Bubba Wallacen ajamaan.

On turvallista sanoa, että Michael Jordan on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä koripallopelaajista, jolla on vaikuttavia sijoituksia ja yrityshankkeita.

LeBron James

Nettoarvo: 1 miljardi dollaria

Olitpa koripallofani tai et, olet melkein varmasti kuullut LeBron Jamesista. Toinen NBA:n all-star, usein keskustellaan siitä, ottavatko hän vai Jordan kaikkien aikojen parhaan pelaajan paikan.

James oli jatkuvasti yksi markkinoitavimmista urheilijoista kaikissa urheilulajeissa. Useimmilla ammattilaisurheilijoilla on sponsorointisopimuksia, mutta James varmisti, että häntä kohdeltiin kumppanina eikä kannattajana.

Hänen tunnetuin kauppansa on Beats by Dren kanssa. Vastineeksi kuulokkeiden mainostamisesta James sai osuuden yrityksestä. Joten kun se myytiin Applelle 3 miljardilla dollarilla, Lebron huomasi olevansa 3 miljoonaa dollaria rikkaampi. ESPN:n mukaanse oli historian suurin ammattiurheilijan osakekäteinen voitto.

James ansaitsi uransa aikana yli 390 miljoonaa dollaria NBA-sopimuksilla, mutta hänen liiketoimintansa ovat tuoneet vielä enemmän rahaa, tehden hänestä kaikkien aikojen ensimmäisen aktiivisen NBA-pelaajan, jonka nettovarallisuus on yli miljardi dollaria.

James ja hänen pitkäaikainen liikekumppaninsa Maverick Carter sijoittivat Fenway Sports Groupiin, minkä ansiosta heistä tuli Boston Red Soxin ja Liverpool Football Clubin osaomistajia. Mutta hänen tavoitteensa on omistaa NBA-seura.

Hän omistaa myös SpringHill Entertainmentin, joka oli hänen tulonsa elokuvateollisuuteen. Yhtiö tuotti elokuvan, jossa Lebron näytteli.

Tämän lisäksi James omistaa UNINTERRUPTEDin, mediayhtiön, jonka avulla urheilijat voivat kertoa omia tarinoitaan. Se alkoi sosiaalisessa mediassa, mutta on sittemmin kasvanut menestyväksi podcastiksi.

Ja lopuksi, James on sijoittanut Blaze Pixxaan, pieneen pizzaketjuun, jonka suosio on sittemmin kasvanut räjähdysmäisesti.

David Robinson

Nettoarvo: 200 miljoonaa dollaria

Tämä koripallon Hall of Famer pelasi San Antonio Spursissa vuoteen 2003 asti. Lempinimellä The Admiral, hän on 10-kertainen NBA:n All-Star, jolla on pitkä lista saavutuksia, ja häntä pidetään yhtenä NBA:n historian parhaista keskuksista.

Nykyään Robinson on yksi Admiral Capital Groupin perustajista. Yhtiö on kerännyt 50 miljoonaa dollaria uudelle sijoitusrahastolle, joka on suunniteltu auttamaan Teksasin vaikeuksissa olevia kaupunginosia.

Robinson kerää varoja myös Blueprint Localille, mahdollisuusvyöhykkeen sijoitusalustalle, joka keskittyy Austinin taantumaan itäpuolelle.

Suurin osa Admiral Capitalin sijoituksista on pääomasijoitus- ja kiinteistökauppoja, joilla on positiivinen sosiaalinen vaikutus. Yhtiö on sijoittanut yli 300 miljoonaa dollaria 50 sopimukseen, jolloin transaktion kokonaisarvo on yli 1,5 miljardia dollaria.

Eläkkeellä oleva All-Star on myös investoinut Carver Academyyn, peruskoulujärjestelmään, jonka tavoitteena on avata 40 koulua tulevina vuosina.

Shaquille O’Neal

Nettoarvo: 400 miljoonaa dollaria

Toinen tuttu nimi, Shaq on nelinkertainen NBA-mestari, joka pelasi useissa joukkueissa, mukaan lukien Boston Celtics, Phoenix Suns, Miami Heat ja Cleveland Cavaliers. Vuonna 1996 hän liittyi olympiakoripallojoukkueeseen ja ansaitsi olympiakultaa peleissä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjautua Microsoft-tiliin Gmailin avulla [Google Email]

Shaq on nyt urheiluanalyytikko ja televisiojuontaja Inside the NBA:ssa, mutta hän ei aina ollut taitava rahan kanssa. Itse asiassa, hän sanoo hän puhalsi ensimmäisen miljoonan dollarin palkkansa vain kahdessakymmenessä minuutissa.

Tajuttuaan jyrkän, että hänen täytyi säästää paremmin, Shaq alkoi sijoittaa rahansa autopesuihin ja kuntokeskuksiin. Nykyään hän sijoittaa start-up-yrityksiin, franchising-sopimuksiin, osakkeisiin ja kiinteistöihin kasvattaakseen salkkuaan.

Shaqin portfolio sisältää useita ravintolaketjuja, mukaan lukien Papa John’s, Krispy Kreme, Big Chicken Restaurants ja Shaquille’s Dining Chain. Hän omisti myös 10 prosenttia Five Guyn koko franchising-salkusta.

Chauncey Billups

Nettoarvo: 45 miljoonaa dollaria

Eläkkeellä oleva Detroit Pistonsin pelaaja Chauncey Billups on viisinkertainen NBA:n All-Star- ja kolminkertainen All-NBA-pelaaja. Hän sai lempinimen Mr. Big Shot Detroit Pistonsin vartijana pelin myöhäisistä laukauksista. Hän pelasi yhteensä 17 kautta NBA:ssa.

Nykyään Billups on Portland Trail Blazersin päävalmentaja sekä ESPN:n NBA-analyytikko.

Eläkkeellä ollessaan hän on myös rakentanut vankkaa yrityssalkkua. Vuonna 2013 hän teki yhteistyötä entisen NBA-pelaajan Junior Bridgemanin kanssa ostaakseen 30 Wendyä St. Louisista. Myöhemmin hän lisäsi portfolioonsa Salon Plazan, joka on franchising itsenäisille stylisteille ja kosmetologeille.

Carmelo Anthony

Nettoarvo: 160 miljoonaa dollaria

19 kautta NBA-liigassa pelanneella Anthonylla on yksi lähihistorian parhaista paluutarinoista. Kaikkien aikojen kymmenen parhaan maalintekijänä on vaikea uskoa, että hänen oli melkein pakko jäädä eläkkeelle vuonna 2018 ilman, että yksikään joukkue olisi halunnut antaa hänelle mahdollisuutta.

Useimmat uskovat, että Anthony oli politiikan uhri etutoimistoissa, mutta lopulta hänet lunastettiin Trail Blazersissa.

Anthony oli uransa aikana kymmenen kertaa All-Star ja tienasi 260 miljoonaa dollaria pelkästään palkastaan. Mutta hän on myös taitava liikemies.

Anthonyn nimi on synonyymi suurille brändeille, kuten Footlocker, Panini ja Powercoco. Hän oli ensimmäinen urheilija, joka teki sopimuksen Jordan-brändin kanssa ja on aloittanut useita omia yrityksiään.

Hänen kannattavin liiketoimintansa oli puhelintarvikeyhtiö Mophie. Melo teki enkelisijoituksen brändiin vuonna 2007 yhteensä 500 000 dollarilla, mikä ansaitsi hänelle 1000 % tuoton.

Anthony on myös intohimoinen hyväntekijä. Kareem Abdul-Jabbar Social Champion -palkinnon avajaisvoittaja Anthony on lahjoittanut yli 5 miljoonaa dollaria koulutuksen hyväntekeväisyysjärjestöille.

Michael Redd

Nettoarvo: 30 miljoonaa dollaria

Jäätyään eläkkeelle NBA:sta vuonna 2013, Redd on keskittynyt kehittämään ja investoimaan teknologia-aloitusyrityksiä. Hän pelasi kaksitoista kautta NBA:ssa ja pelasi jopa NBA:ssa Yhdysvaltain olympiajoukkue vuonna 2008.

Kentän ulkopuolella Redd on ADvantage Sports Tech Fundin pääomasijoituskumppani. Rahasto on suunniteltu sijoittamaan 15 urheiluun keskittyvään teknologia-startupiin, mukaan lukien data-analytiikka ja urheilullinen suorituskykyteknologia.

Redd on myös mukana SnapChatin Yellow-hautomossa, jossa hän on mentori ja sijoittaja. Tämän lisäksi hän kehittää omaa pääomasijoitussuhdettaan sijoitusyhtiönsä 22 Venturesin kautta.

Quentin Richardson

Nettoarvo: 23 miljoonaa dollaria

Kolmetoista vuotta kestäneen uran aikana Richardson sijoittui NBA:n historiassa 63. sijalle kolmiosoittimissa, ja terävä heittäjä teki keskimäärin 10,3 pistettä ottelua kohden. Hän lopetti koripallon vuonna 2013, mutta pelasi Los Angeles Clippersissä, Phoenix Sunsissa, New York Knicksissä, Miami Heatissa ja Orlando Magicissa.

Richardsonin tavoitteena oli aina ryhtyä yrittäjäksi, ja hän teki jälkensä yritysmaailmaan NBA-eläkkeelle jääessään.

Hän aloitti sijoittamalla East Coast Wings & Grill -franchising-toimintaan ja aikoo laajentua useisiin paikkoihin tulevina vuosina.

Richardson on myös Detroit Pistonsin pelaajakehityksen johtaja ja työskentelee Bally Sports Orlando Magic -lähetystiimissä.

Vuonna 2022 Richardson aloitti myös Knuckleheads-podcastin isännöinnin Darius Milesin kanssa.

Chris Webber

Nettoarvo: 70 miljoonaa dollaria

Koko vaikuttavan uransa ajan Webber pelasi Golden State Warriorsissa, Washington Wizardsissa, Sacramento Kingsissä, Philadelphia 76ersissa ja Detroit Pistonsissa. Hän jäi eläkkeelle 15 kauden NBA-urasta vuonna 2009 ja hänet valittiin Basketball Hall of Fameen vuonna 2021.

Hänen seuraava iso roolinsa olisi urheilulähettäjä, eikä hän vastusta joukkueen omistamista WNBA:ssa tai muussa liigassa koripallon ulkopuolella.

Webberin menestys eläkkeelle jäämisen jälkeen on kuitenkin tullut Webber Wellnessiltä, ​​emoyhtiöltä, joka pyörittää hänen kannabisliiketoimintaansa.

Players Only on Webberin kannabisbrändi, jonka hän lanseerasi vuonna 2015 liikekumppaninsa Levetta Willisin kanssa, joka on kannabissijoittaja.

Vuonna 2021 Webber ilmoitti uudesta 50 miljoonan dollarin kannabislaitoksestaan ​​Detroitissa nimeltä Webber Wellness Conservatory. Tämä on ensimmäinen vaihe suuremmasta 175 miljoonan dollarin sijoituksesta Detroitissa.

Andre Iguodala

Nettoarvo: 80 miljoonaa dollaria

Iguodala pelaa tällä hetkellä Golden State Warriorsissa, mutta swingman on nimetty kahdesti NBA All-Defensive Teamiin ja oli All-Star vuonna 2021. Hän voitti mestaruuden Warriorsissa vuonna 2015 ja hänet valittiin NBA:n finaalien MVP:ksi. ponnisteluja. Hän kävi jopa kahdesti olympialaisissa ja voitti kaksi kultamitalia.

🔥 Empfohlen:  Yli 150 upeaa sähköpostin allekirjoituslainausta, joiden avulla sähköpostisi erottuu joukosta

Koripallouransa lisäksi Iguodala on tehnyt 22 järkevää sijoitusta. Viimeisin oli velkarahoitus Shefille, ateriayhtiölle, joka keräsi noin 7 miljoonaa dollaria.

Iguodala on myös järjestön ensimmäinen varapuheenjohtaja National Basketball Players Association. Tämän lisäksi hänellä on kaksi hallituksen ja neuvonantajan roolia Jumia Groupissa ja hän on Twicen miesten vaatteiden tyylijohtaja.

Ulysses “Junior” Bridgeman

Nettoarvo: 600 miljoonaa dollaria

Vuoden 1975 NBA-draftissa Bridgeman oli 8. valinta, ja noin kolme viikkoa draftin jälkeen hän oli mukana kaupassa, jossa Kareem Abdul-Jabbar meni Los Angelesiin Milwaukeesta.

Bridgeman päätyi pelaamaan Bucksia, ja hänelle annettiin vuoden kuudes mies -palkinto kahdeksannella kaudellaan (ensimmäinen kausi se jaettiin). Jos palkinto olisi jaettu aikaisemmin, Bridgeman olisi voittanut sen muutaman kerran.

Ennen eläkkeelle jäämistään vuonna 1987 Bridgeman oli jo National Basketball Players Associationin presidentti, jossa hän toimi kolme vuotta.

Vaikka monet pelaajat viettivät tuolloin off-season ylellisillä lomilla, Bridgeman vietti työnsä Wendy’sissä. Hän ei tarvinnut rahoja, mutta hän halusi päästä sisäpiiriin yrityksen toimintaan toivoen voivansa sijoittaa sellaiseen tulevaisuudessa.

Sen lisäksi, että Bridgeman työskenteli pikaruokaketjussa, hän suoritti itsensä lakikoulun läpi. Uusilla tiedoillaan ja pelatessaan edelleen NBA:ssa hän osti kolme Wendy’s-ravintolaa aloittaakseen portfolionsa.

Jäätyään eläkkeelle Bridgeman sijoitti yli 100 Wendy’s- ja Chilli’s -ravintolaan, mikä lisäsi hänen omaisuuttaan valtavasti.

Vuonna 2020 hänen yrityksensä Bridgeman Sports and Media osti Ebony- ja Jet-lehtiä 14 miljoonalla dollarilla, ja hänen menestys on jatkunut siitä lähtien.

Häntä on vuosien varrella kunnioitettu vaikuttavasta työstä, jota hän on tehnyt liike-elämässä, sekä uskomattomista taidoistaan ​​koripallokentällä.

Jamal Mashburn

Nettoarvo: 100 miljoonaa dollaria

Tämä entinen NBA:n All Star vietti yli kaksikymmentä vuotta Kentucky Wildcatsin, Dallas Mavericksin, Miami Heatin ja New Orleans Hornetsin seurassa.

Mashburn käänsi nopeasti vaikuttavat tiiminrakennustaitonsa liiketoiminnaksi jäätyään eläkkeelle ja kokosi asiantuntijaryhmän rakentamaan vaikuttavan liiketoimintaportfolion.

Tähän mennessä Mashburnilla on sijoituksia 38 Outback Steakhouse -ravintolaan, 40 Papa John’siin, kolmeen Dunkin Donutsiin, useisiin autoliikkeisiin, kiinteistöihin ja jopa täysiverisiin hevoskilpailuihin.

Kun hän ei rakenna sijoitussalkkuaan, Mashburn on ESPN:n NBA-analyytikko ja on tällä hetkellä ROI Acquisition Corporationin ja FairBridge Hotels Internationalin hallituksen jäsen.

Dave Bing

Nettoarvo: 5 miljoonaa dollaria

Bing aloitti amerikkalaisena Syracusen yliopistossa, jossa hän opiskeli kauppaa. Hän oli toinen pelaaja, joka valittiin vuoden 1966 NBA-draftissa, ja pelasi uskomattoman ensimmäisen kauden Detroit Pistonsissa, mikä ansaitsi hänelle NBA:n vuoden tulokkaan palkinnon. Vietettyään vuosikymmentä joukkueen kanssa hän teki monia seuraennätyksiä ja oli All-Star useita vuosia peräkkäin.

Jäätyään eläkkeelle vuonna 1978 Bingistä tuli Paragon Steelin PR-edustaja. Se oli ala, jota hän rakasti, ja hän halusi oppia kaikki näkökohdat. Vain kahden vuoden kuluttua hän lähti perustamaan oman yrityksen, vaikka ala oli taantumassa.

Hän perusti Bing Steel Inc:n käyttämällä omia säästöjään ja vielä isompaa lainaa. Vain neljän työntekijän Bing Steel teki ensimmäisenä vuonna 1,7 miljoonaa dollaria, mikä nosti liikevaihtoa 40 miljoonaan dollariin vuoteen 1985 mennessä.

Siihen mennessä Bingillä oli 63 työntekijää, kaksi toimipistettä ja 53 asiakasta, mukaan lukien General Motors, Ford ja Deere & Company.

Presidentti Reagan tunnusti Bingin liiketoiminnan menestyksen ja nimesi hänet National Minority Small Business -henkilöksi.

Vuoteen 2003 mennessä Bing ilmoitti yrityksensä laajentumissuunnitelmista, ja kaksi yritysostoa oli työn alla. Yhtiö arvioi vuotuiseksi tuloksi yli miljardi dollaria vuoteen 2008 mennessä, mikä on lähes kolminkertainen vuoden 2002 tulos.

Viimeisen neljännesvuosisadan aikana Bing Group on kasvanut merkittäväksi autoteollisuuden toimittajaksi ja on yksi johtavista afroamerikkalaisomisteisista yrityksistä Yhdysvalloissa.

George Tinsley

Nettoarvo: 3 miljoonaa dollaria

Chicago Bulls valitsi Tinsleyn vuoden 1969 NBA-draftiin, mutta hän päätyi pelaamaan Kentucky Colonelsissa kaudella 1969–70 ABA-kaudella.

Pieni hyökkääjä jäi eläkkeelle vuonna 1972, ja hänen ulkopuoliseen uraansa sisältyy aikaa opettajana ja valmentajana sekä Kentuckyn messu- ja messukeskuksen näyttelyasiantuntijana.

Koska Tinsley halusi ansaita enemmän rahaa perheelleen, hänestä tuli KFC:n koulutusohjaaja ja hän hoiti uusien franchising-haltijoiden muodollisista koulutusohjelmista.

🔥 Empfohlen:  Freelance Copywriter -hinnat: Mitä veloitetaan & Kuinka ansaita enemmän

Hän auttoi kehittämään vähemmistöjen franchise-ohjelmaa ja lopulta avasi ensimmäiset afroamerikkalaisten omistamat TGI Fridays -tapahtumat Yhdysvalloissa. Siitä tuli ykkönen TGI-perjantai Yhdysvalloissa yhdeksännä peräkkäisenä vuonna.

Paroni Davis

Nettoarvo: 60 miljoonaa dollaria

Vuonna 1999 Charlotte Hornets valitsi Davisin NBA-draftissa kolmanneksi. Hänestä tuli kaksinkertainen NBA:n All-Star ja hänestä tuli All-NBA:n kolmas joukkue vuonna 2004.

Ammattilaiseksi tuleminen on monien parikymppisten koripalloilijoiden unelma, mutta Davis halusi enemmän. Hän vietti aikaansa rakentamalla suhteita, joita hän saattoi hyödyntää koripallon ulkopuolella, jopa läheistyessään räppäri Lil Waynen kanssa.

Davis tiesi aivan liiankin hyvin, että monet ammattilaisurheilijat menevät konkurssiin jäätyään eläkkeelle, ja hän oli päättänyt tehdä itselleen mainetta kentän ulkopuolella. Hän on rakentanut vankan sijoitussalkun ja etsii jatkuvasti uusia sijoitusmahdollisuuksia.

Dwight Howard

Nettoarvo: 140 miljoonaa dollaria

Tämä NBA-tähti liittyi liigaan vuonna 2004 ja maksoi Taoyuan Leopardsista. Hän on kahdeksankertainen All-Star-, kahdeksankertainen All-NBA-joukkueen palkinto, viisinkertainen All-Defensive Team -jäsen ja kolme kertaa vuoden puolustava pelaaja.

Nyt hänen tavoitteenaan on rakentaa perintö muiden auttamisesta, kun he jäävät eläkkeelle ammattiurheilusta. Tämän saavuttamiseksi Howard allekirjoitti 500 000 dollarin monivuotisen sponsorisopimuksen Arrowhead Waterin kanssa, joka antaa 75 000 dollaria Dwight Howard Grand Champions -säätiölle.

Yhteistyö tekee jo aaltoja rakentamalla kunnostettuja koripallokenttiä ja tarjoamalla lahjoja ja ruokaa paikallisille lapsille. Howard sanoo haluavansa, että hänen tuomioistuimet ovat turvallinen paikka lapsille, aivan kuten ne olivat hänelle kasvaessaan.

Howard käynnisti myös Jayde Life Investment Groupin, putiikkitoimiston, joka on erikoistunut ammattiurheilijoiden ja pienyritysten perintösuunnitteluun ja omaisuuden suojaamiseen.

Vinnie Johnson

Nettoarvo: 500 miljoonaa dollaria

Johnson valittiin liigaan vuonna 1979, kun hän pelasi Seattle SuperSonicsissa. Vain kahden kauden jälkeen hän kuitenkin siirtyi Detroit Pistonsiin. Siellä hän sai lempinimen The Microwave, mikä osoitti hänen kykynsä tehdä nopeasti maalia penkiltä.

Uransa aikana hän ansaitsi kaksi mestaruussormusta, mutta hänen korkeimpia voittojaan ei saatu kentällä.

Vuonna 1996 Johnson lanseerasi Piston Automotiven Piston Groupin alaisuudessa. Hänen yrityksensä on Yhdysvaltojen suurin autonosien toimittaja, jonka vuotuinen liikevaihto on 2,8 miljardia dollaria.

Johnsonin yritys kasvaa edelleen, ja hän aikoo käynnistää 10 miljoonan dollarin projektin ja uuden tehtaan Wentzvilleen, MO.

Magic Johnson

Nettoarvo: 620 miljoonaa dollaria

Eläkkeellä oleva NBA-pelaaja Magic Johnson päätti uransa 25 miljoonan dollarin sopimuksella Los Angeles Lakersin kanssa. Mutta se näyttää pisaralta meressä, kun vertaa sitä hänen nettovarallisuuteensa.

Johnson onnistui kasvattamaan yrityksensä Magic Johnson Enterprisesin alla vaikuttavan sijoitussalkun, jonka arvo on nyt miljardeja dollareita. Hänen visionsa yrityksestään oli tarjota tuotteita ja palveluita etnisesti monimuotoisille ja alipalveltuille kaupunkiyhteisöille, ja suurin osa hänen sijoituksistaan ​​on keskittynyt näiden alueiden kehittämiseen.

Steve Nash

Steve Nash on yksi kaikkien aikojen 50 parhaan NBA-pelaajan joukossa. Hän pelasi NBA:ssa 18 vuotta ja ansaitsi yli 144 miljoonaa dollaria uransa aikana.

Mitä tulee hänen sijoitussalkkuun, se on yhtä hämmentävää kuin vaikuttavaa. Hän perusti oman riskipääoma- ja mainostoimiston, omistaa elokuvatuotantoyhtiön ja hänellä on pääomaa useissa ammattiurheilujoukkueissa.

Vuonna 2007 Nash ja hänen serkkunsa Ezra Holland perustivat Meathawk Productionsin, elokuvatuotantoyhtiön, joka kertoo tarinoita lyhytelokuvien kautta. Nash on henkilökohtaisesti käsikirjoittanut ja ohjannut omat mainoksensa Nikelle ja Vitamin Waterille ja työskentelee säännöllisesti ESPN:n kanssa heidän itsenäisissä elokuvasarjoissaan.

Vuonna 2001 Nash käytti onnistuneita sijoitustuottojaan perustaakseen Steve Nash Foundationin, joka on omistautunut auttamaan alipalvelusissa olevia lapsia terveyden, koulutuksen ja henkilökohtaisen kehityksen alalla.

Johtopäätös

Kun nuoret aloittelevat koripalloilijat vedetään ammattilaisliigoihin, heistä tulee yhdessä yössä miljonäärejä. On helppo ymmärtää, miksi yli puolet menee rikki ennen kuin he jäävät eläkkeelle, monet ennen kuin he täyttävät jopa kolmekymmentä.

Mutta on myös paljon menestystä, joka tulee NBA:n rikkaudesta. Monet suuret ovat luoneet erittäin menestyviä yrityksiä ja säätiöitä, jotka antavat takaisin yhteisöille, joissa he kasvoivat, ja on innostavaa nähdä heidän menestys.