Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Parhaat blogikirjoituspalvelut (+ valmiit artikkelit jokaiselta!)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Parhaat blogikirjoituspalvelut (+ valmiit artikkelit jokaiselta!)

Kuinka rakentaa henkilökohtainen brändi: Lopullinen vaiheittainen opas

Henkilöbrändisi on enemmän kuin pelkkä logo ja iskulause – näin haluat ihmisten näkevän sinut. Siitä sinut tunnetaan, persoonallisuutesi, kokemuksesi ja asiantuntemuksesi aito ilmentymä.

Henkilöbrändin luominen on yhtä jännittävää kuin pelottavaa. Se määrittelee kykysi, uskomuksesi ja arvosi, joten sinun on luotava jotain ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa erottuaksesi verkkomaailmasta. Mutta kun on niin paljon asiaa, mistä ja miten aloitat? No, olen täällä auttamassa!

Tässä artikkelissa näytän sinulle, kuinka voit rakentaa henkilökohtaisen brändin yhdeksässä vaiheessa. Tämän viestin loppuun mennessä voit luoda brändin, joka ilmentää kaikkea, mitä edustat.

Sukellaan heti sisään!

4 elementtiä, jotka määrittelevät henkilökohtaisen brändin

Jotta voit luoda tehokkaan henkilökohtaisen brändin, sinun on otettava huomioon seuraavat osat:

1. Aitous

Aitous on yksi henkilökohtaisen brändäyksen tärkeimmistä näkökohdista. Se antaa sinulle ja yrityksellesi sisältöä.

Henkilöbrändisi pitäisi huutaa “aito” mainostamatta itseään aktiivisesti yhtenä. Aitoutta ei voi pakottaa – joko olet tai et ole. Ja tämä ero on ratkaiseva henkilöbrändiä tehtäessä.

Brändin aitoudella on kolme osaa: jatkuvuus, uskottavuus ja eheys. Jatkuvuus tuo arvoa yrityksellesi, kun taas uskottavuus tuo aikomusta ja luottamusta. Rehellisyys heijastaa brändisi tehtävää, tarkoitusta ja arvoja.

Nämä ominaisuudet saavutetaan rehellisyydellä, johdonmukaisuudella ja halukkuudellasi tarjota laadukasta palvelua.

2. Perusarvot

Arvosi määrittelevät brändisi ja koko liiketoimintasi perususkomukset. Ne antavat merkityksen brändisi olemassaololle ja toimille ja tekevät niistä olennaisen osan brändisi ydinidentiteettiä.

Brändin arvot voidaan tietyllä tavalla luokitella ohjaavien uskomusten joukoksi, joita yrityksen on noudatettava ja joita yrityksen on noudatettava tehtäviensä toteuttamiseksi. Niitä toteutetaan koko brändistrategian ajan strategisesta päätöksenteosta asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa käytävään viestintään.

Jos esimerkiksi brändisi arvo on yksinkertaisuus, sinun on varmistettava, että tuotteesi ja/tai palvelusi ovat minimalistisia, helposti ymmärrettäviä eivätkä ne ole täynnä monimutkaista tietoa. Jos kyse on läpinäkyvyydestä, sinun on kerrottava tuotteidesi alkuperä ja valmistus ja esitettävä asiakkaillesi organisaatiosi kulissien takana.

Riippumatta siitä, mitkä ovat arvosi, sinun on noudatettava niitä loppuun asti. Jos et, brändisi maine saa valtavan iskun.

3. Ainutlaatuisuus

Kysy itseltäsi tämä: mikä saa sinut erottumaan kilpailijoista? Miksi asiakkaiden pitäisi valita sinut muiden saman markkinaraon yritysten sijaan? Mitä annat heille vastineeksi huomiosta?

Henkilöbrändisi tulee kuvastaa sitä, mitä sinulla on tarjota yleisöllesi. Tunnista, mikä tekee sinusta ainutlaatuisen, ja tiivistä se yhteen sanaan tai lauseeseen.

Muista: henkilöbrändissä ei ole kyse siitä, mitä teet, vaan siitä, kuka olet. Ilman erottajaa ei ole brändiä – vain yksi ohimenevä yritys bisneksen meressä.

4. Luottamus

Jos asiakkaat eivät luota brändiisi, yritykselläsi ei ole juurikaan arvoa. Luottamus liittyy suoraan maineeseen, ja huono maine voi vahingoittaa brändiä pysyvästi.

🔥 Empfohlen:  Zerodha vs 5paisa: Välitysalan parhaat kilpailijat

Ilman aiempaa kokemusta, asiakkaat joutuvat luottamaan vain sanaasi, että toimitat sen, mitä lupaat heille. Sellaisenaan on tärkeää juurruttaa luottamusta brändiisi.

Tätä varten brändisi äänen tulee olla uskottavaa ja hiottua, mutta myös lähestyttävää ja inhimillistä.

Tosielämän vuorovaikutus ja autenttinen dialogi voivat luoda elinikäisen ystävyyden asiakkaidesi kanssa, mikä rakentaa hyvää mainetta.

Henkilöbrändisi on asetettava etusijalle myynnin jälkeiset suhteet saavuttaakseen asiakasuskollisuutta ja saada heidät tuntemaan olevansa osa brändiäsi maksavan asiakkaan sijaan.

Kuinka rakentaa henkilökohtainen brändi 9 vaiheessa

Nyt kun olemme keskustelleet henkilöbrändiin vaikuttavista tekijöistä, mennään aiheen ytimeen: itse asiassa henkilökohtaisen brändin rakentamiseen!

Vaihe 1: Määritä osaamisalueesi

Kun tuhannet yritykset työskentelevät henkilökohtaisten tuotemerkkiensä parissa, muista erottuminen ei ole helppoa. Sellaisenaan sinun on löydettävä markkinarako ja rakennettava asiantuntemustasi tälle alueelle.

Ammattilaiset, yritykset, rekrytoijat ja asiakaskunta tavoittavat todennäköisemmin brändiä, joka on erikoistunut tiettyyn markkinarakoon, kuin brändiin, joka on erikoistunut “kaikkiin”. Siksi sinun on kysyttävä itseltäsi nämä kysymykset:

 • Minkä markkinaraon täytät?
 • Mistä haluat brändisi tunnetuksi?
 • Miksi ihmisten pitäisi valita sinut muiden saman asiantuntemuksen omaavien merkkien sijaan?

Vastauksesi näihin kysymyksiin ovat henkilökohtaisen brändisi kulmakiviä.

Tee brändistäsi entistä houkuttelevampi kehittämällä brändiinnovaatioita ja hyödyntämällä niitä yrityksesi eduksi.

Voit esimerkiksi lisätä ainutlaatuisen huoltopalvelun tehostaaksesi myyntiprosessia tai ottaa käyttöön teknisiä ratkaisuja, joita ei ole ennen nähty. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Nämä innovaatiot auttavat esittelemään alan asiantuntemustasi ja kiinnittämään enemmän huomiota brändiisi.

Vaihe 2: Pidä kiinni teemasta

Coca-cola tunnetaan ainutlaatuisista pulloistaan ​​ja puna-valkoisesta värimaailmasta, kun taas McDonald’s tunnetaan M-logostaan ​​ja I’m love it -sloganistaan.

Mitä yhteistä näillä kahdella yrityksellä on?

Aivan oikein: yhtenäinen teema.

Riippumatta siitä, kuinka kauan he ovat toimineet, he eivät koskaan eksy pois henkilökohtaisesta brändistään. Ja selvästikin se kannatti – ne ovat loppujen lopuksi kaksi maailman tunnetuimmista brändeistä.

Sama käsite pätee henkilökohtaiseen brändiisi. Brändilläsi on oltava johdonmukainen, yhtenäinen teema, jotta asiakkaat tunnistavat sinut välittömästi.

Fonttisi, värisi, logosi, viestisi, tunnuslauseesi, iskulauseesi, mottosi ja kuviesi tulee olla samat kaikilla sosiaalisilla tileilläsi, portfoliossasi, verkkosivustossasi ja muissa kanavissasi.

Epäjohdonmukaisuudet, jopa pienet, voivat vaikuttaa negatiivisesti henkilökohtaisen brändin tehokkuuteen.

Vaihe 3: Tunne yleisösi

Kun luot henkilöbrändiäsi, sinun on tiedettävä yleisösi – keitä he ovat, mitä haasteita he kohtaavat ja kuinka he hyötyisivät tarjoamastasi palvelusta tai tuotteesta.

Mitä nopeammin määrittelet yleisösi, sitä helpompi on luoda henkilöbrändi, joka resonoi menestyksesi kannalta tärkeimpien ihmisten kanssa. Näin rakennat vahvan, pitkäaikaisen suhteen sinun ja yleisösi välille sekä brändiuskollisuuden ja maineen.

Ymmärtääksesi yleisöäsi sinun tulee:

 • Seuraa yleisön kommentteja, palautetta ja sitoutumista
 • Tarkista yrityksen analytiikka ja tiedot
 • Tee kyselyjä ja galluppeja
 • Kokeile tuotteita ja sisältöpäivityksiä
 • Pidä silmällä kilpailijoitasi ymmärtääksesi, kuinka he säilyttävät tai menettävät asiakkaita
🔥 Empfohlen:  Vuoden 2023 parhaat SEO-konferenssit (virtuaaliset ja henkilökohtaiset)

Kun olet määrittänyt kohdeyleisösi, luo henkilökohtainen brändi, joka vetoaa heidän tarpeisiinsa poikkeamatta liian kauas lopullisesta tavoitteestasi.

Vaihe 4: Vahvista sosiaalista jalanjälkeäsi

Nykyään yrityksen menestys riippuu suuresti sen sosiaalisesta jalanjäljestä. Jos sillä ei ole online-näkyvyyttä, sitä ei ehkä ole olemassakaan. Tästä syystä sinun tulee vahvistaa brändiäsi verkossa, jotta voit helposti tavoittaa kohdeyleisösi.

Kun markkinoit tuotteitasi tai palveluitasi verkossa, valitse alallasi suosittu alusta.

Esimerkiksi, jos yleisösi ovat enimmäkseen milleniaaleja, on järkevää luoda profiili Instagramiin, Tiktokiin ja Twitteriin. Jos yleisösi kiinnostaa enemmän tee-se-itse- ja ohjeistusta, lähetä videoita YouTubeen ja artikkeleita verkkosivustollesi.

Voit myös markkinoida tuotemerkkiäsi tietyissä ryhmissä ja foorumeilla lisätäksesi brändisi näkyvyyttä entisestään.

Riippumatta siitä, minkä alustan valitset, ole aina johdonmukainen – varsinkin jos henkilöbrändisi on sidottu imagoasi. Jos brändisi keskittyy esimerkiksi vegaaniseen ruokaan, älä julkaise kuvia, joissa syöt lihaa tai vihaat eläimiä. Tämä pilaa brändisi eheyden.

Muista: henkilöbrändiä kutsutaan “henkilökohtaiseksi” syystä. Se on enemmän kuin pelkkä verkkopersoona – sen avulla kuljet toimistossa, kotona, ihmisten seurassa ja jopa päivittäisessä työmatkassasi. Maineesi määrittää viime kädessä henkilökohtaisen brändisi.

Vaihe 5: Kerro tarina

Kirjailijana ja toimitusjohtajana Allen Gannett sanoo, että todellisen narratiivin rakentaminen on tehokkain tapa luoda henkilöbrändi.

Ja se on totta – riippumatta siitä, kuinka paljon markkinoit tuotteitasi verkossa, kukaan ei halua kuulla brändistä ilman sydäntä. Tästä syystä sinun tulee luoda tarina, johon yleisösi voi samaistua ja olla tekemisissä.

Bränditarinasi kertoo ihmisille, kuka olet, mihin uskot ja kuinka pääsit nykyiseen asemaan. Se on pohjimmiltaan omaelämäkerta brändistäsi, jossa kerrotaan sen historiasta, haasteista, arvoista ja matkasta tyhjästä loistoon.

Kerro tarinasi videoiden tai kirjoitetun sisällön avulla ja varmista, että se on kaikkien brändiisi törmänneiden saatavilla.

Vaihe 6: Tuo tuotemerkkiisi arvoa

Brändin luominen on helppoa, mutta arvon tuominen brändille ei ole. Sinun on etsittävä strategiaa, joka tekee brändistäsi välttämättömän omalla markkinaraollasi.

Esimerkiksi sen sijaan, että yrittäisit vakuuttaa kohdeyleisösi, että voit auttaa heitä, luo sisältöä, joka todella auttaa heitä. Vaihtoehtoisesti sen sijaan, että keskustelisit tuotteesi tehokkuudesta, näytä tehokkuus reaaliajassa.

Nämä strategiat eivät vain lisää luottamusta, vaan myös vahvistavat asemaasi alan asiantuntijana.

Vaihe 7: Lisää brändisi näkyvyyttä

Sosiaalisen median alustoilla julkaiseminen tekee vain niin paljon brändillesi. Sen sijaan, että joutuisit pieneen kuplaan, lisää brändisi näkyvyyttä paljastamalla se muiden yleisöille. Laita itsesi ulos!

Tässä on muutamia tapoja lisätä brändisi näkyvyyttä:

 • Haastattele vieraana livelähetyksissä ja podcasteissa sekä perinteisessä mediassa, kuten aikakauslehdissä, televisiossa ja radiossa.
 • Kirjoita artikkeleita blogeihin ja verkkojulkaisuihin, jotka keskittyvät oman markkinaraon ympärille.
 • Hae hyväntekeväisyystapahtumiin, paikallisiin konferensseihin ja tapaamisiin, joihin kohdeyleisösi osallistuu.
 • Ota yhteyttä muihin alasi ihmisiin.
 • Rakenna suhdetta muihin ihmisiin ja yrityksiin kumppanuuksien, huutojen, asiakassuositusten ja yhteisyritysten avulla.
 • Palkkaa sosiaalisia vaikuttajia auttamaan sinua saamaan seuraajia ja levittämään sanaa sinusta ja brändistäsi.
🔥 Empfohlen:  Asiakasraportointi: Parhaat käytännöt tehokkaaseen viestintään asiakkaiden kanssa

Mitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia osallistua, sitä enemmän näkyvyyttä brändisi saa.

Vaihe 8: Jaa siunauksesi

Kun olet kehittänyt henkilökohtaisen brändisi, kasvata sen ympärille positiivista yhteisöä. Tee siitä tila, jossa ihmiset voivat puhua vapaasti vaikutuksistasi, joita sinulla on ollut heidän elämässään.

Lisäksi ole avoin auttamaan muita.

Lahjoita hyväntekeväisyysjärjestöille ja järjestöille, järjestä lahjoja ja tarjoa runsaita alennuksia ja kampanjoita.

Voit myös ottaa käytännönläheisemmän lähestymistavan: istuttaa puita, kierrättää ja käyttää tuotteissasi ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Jos olet vakiinnuttanut itsesi menestyväksi brändiksi, asiakkaasi eivät odota vähempää.

Sen lisäksi, että teemme maailmasta paremman paikan, siunausten jakaminen muiden kanssa edistää pitkäaikaista uskollisuutta, luo vahvan sisäisen kulttuurin ja jopa rohkaisee ostoksia.

Jos asiakkaalle annetaan valinta yrityksesi ja hyväntekeväisyyteen kuulumattoman yrityksen välillä, hän todennäköisesti valitsee sinut. Itse asiassa tutkimus osoittaa sen 90 % kuluttajista toimisi tarkoituksenmukaisen brändin tukena ei-tavoitteellisen brändin sijaan.

Vaihe 9: Ole aito

Loppujen lopuksi brändisi edustaa sinua ihmisenä. Ei ole hyvä piilottaa “todellista” itseään säilyttääkseen kuvan. On hyödyllistä näyttää oman inhimillisen puolensa aina silloin tällöin.

Älä pelkää mainita kollegoitasi, työkokemuksiasi, asiakkaitasi ja henkilökohtaisia ​​tapahtumia alustallasi. Jaa sisältöä ihmisiltä, ​​joita ihailet, ja harrastuksistasi. Näin yleisösi ei ajattele, että olet nappiin puettu toimistotyöntekijä, joka on vain bisnestyöntekijä, vaan henkilö, joka yrittää saada yhteyttä muihin. Älä menetä sitä kuka olet.

Lopulliset ajatukset

Toivon, että tämä henkilökohtaisen brändin rakentamisopas auttoi sinua saavuttamaan tavoitteesi luoda brändi, joka määrittelee sinut ja ihanteenne.

Henkilöbrändin perustamisessa on kyse luottamuksesta, aitoudesta ja vahvuuksien korostamisesta. Kyse on pitkäaikaisen perinnön jättämisestä, joka vahvistaa nimesi nykyiseen maailmaan.

Jos sitä viljelet hyvin, se vie sinua eteenpäin urallasi ja auttaa sinua ottamaan tarvittavat askeleet menestyäksesi.

Onnea!