Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Parhaat HTML- ja CSS-ystävälliset turvalliset verkkofontit käytettäväksi vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Parhaat HTML- ja CSS-ystävälliset turvalliset verkkofontit käytettäväksi vuonna 2023

Vuosien ajan monet verkkosivustot luottivat samoihin fontteihin viestien ja symbolien näyttämiseksi vierailijoille. Fontit ovat kuitenkin kasvaneet paljon dynaamisemmiksi viimeisen viiden vuoden aikana. On myös paljon fontteja, joita luultavasti halusit käyttää verkkosivustolla, mutta huomasit, että niitä ei ollut mahdollista näyttää oikein missään selaimessa.

Verkkoturvalliset fontit ovat uusi standardi web-suunnittelussa. Nämä fontit toimivat kaikilla selaimilla ja laitteilla. Aiemmin, jos käyttäjän tietokoneessa ei ollut kirjasinta tallennettuna, hän saattoi nähdä täysin toisen kirjasimen, kuten Times New Roman tai Verdana. Tämän välttämiseksi verkkokehittäjät keksivät tavan näyttää oikea fontti riippumatta siitä, mikä fontti oli asennettu käyttäjän tietokoneeseen.

On vain muutamia verkkoturvallisia fontteja / css-fontteja, joita pidetään yleismaailmallisina. Suunnittelijat voivat kuitenkin käyttää nykyisiä web-css-fontteja, jotka ovat melkein yleisiä nykyaikaisissa selaimissa ja sähköpostisovelluksissa.

Nämä verkkoturvalliset css-fontit sisälsivät:

Arial
Kuriiri Uusi
Georgia
Times New Roman
Verdana

Jotkut verkkofontit on kuitenkin suunniteltu käytettäväksi kaikentyyppisissä sovelluksissa ja verkkosivustoissa.

Jotkut suosituista uusista css-fonteista ovat:

Avaa Sans
Roboto
Lato
Helvetica
Montserrat

Näitä fontteja käytetään myös sähköposteissa. Olet ehkä aiemmin ollut huolissasi tietyn kirjasimen käyttämisestä sähköpostissa, koska se ei näy oikein. Verkkoturvallinen suunnittelu muuttaa kaiken.

Suuri osa web-suunnittelusta on nykyään kiinni web-suunnittelun resursseista ja mikä tärkeintä, valitsemistasi fonteista. Vaikka voit käyttää Google Web Fontsia ja Typekitiä verkkosivujen luomiseen verkkokirjasimilla, sinun on silti suunniteltava verkkoturvallisia fontteja ajatellen. Tämä johtuu siitä, että kaikilla käyttäjillä ei ole pääsyä näihin kirjasimiin, vaikka ne olisivat Googlen tallentamia. Tämä tarkoittaa, että jos haluat näyttää käyttäjälle vanhemmalla selaimella, sinun on silti valittava oletus- tai verkkoturvallinen fontti.

Pitäisikö sinun käyttää verkkoturvallisia fontteja?

Lyhyesti sanottuna jokainen verkkosivusto, jonka näet verkossa tänään, käyttää todennäköisesti jo verkkoturvallista css-fonttia. Tämä estää Times New Romania näkymästä jonkun Internet Explorer -selaimessa, jos hänellä on vanha kone tai jos yhteys on huono eikä pysty lataamaan verkkokirjasimia Typekitistä. Ongelmia on myös erilaisista käyttöjärjestelmistä. Vierailijat eivät välttämättä tiedä, minkä fontin valitsit, koska useimmat ihmiset eivät katso lähdekoodia ymmärtääkseen, miksi kaikki on yhtäkkiä Times New Romanissa.

Suunnittelijoiden ja verkkosivustojen omistajien on määritettävä näytettävät kirjasimet. Jos haluat näyttää sans serif -kirjasimen, kuten Lato, sinun tulee olla asennettuna myös verkkoturvallinen kirjasin, kuten Arial, jotta sivusto näyttää jonkin verran ulkoasua vastaavalta, jos käyttäjä ei pysty lataamaan verkkokirjasintasi.

Sähköposti ja verkkofontit

Verkkokirjasimet ovat nykyään melko yleisiä nykyaikaisissa selaimissa. Sinun ei pitäisi löytää liikaa käyttäjiä, jotka eivät pysty lataamaan niitä. Se on kuitenkin hieman erilainen sähköpostiohjelmien kohdalla. On olemassa muutamia sähköpostiohjelmia, jotka tukevat verkkokirjasimia, mukaan lukien:

Apple Mail
iOS Mail
Android Mail
Outlook 2000
Outlook.com-sovellus

Voit käyttää erilaisia ​​menetelmiä sähköpostien suunnitteluun verkkofonteilla. Esimerkiksi @Import-menetelmän avulla voit tuoda Google- ja Typekit-kirjasimia sähköpostiin koodinpätkän avulla.

Voit myös asentaa sähköpostin koodiin verkkokirjasinpalvelun < linkki > -menetelmällä. Tämä menetelmä on erilainen ja toimii hieman paremmin kaikissa sähköpostiohjelmissa kuin tuontimenetelmä.

Voit myös kokeilla font-family-menetelmää, joka on vähiten onnistunut.

Kussakin tapauksessa haluat silti varmistaa, että olet valinnut oletusfontin siltä varalta, että käyttäjä ei voi tarkastella verkkokirjasintasi.

Web-fonttien käyttäminen

Voit siirtyä Googleen tai Typekitiin saadaksesi verkkokirjasimen koodin. Voit etsiä käytettävissä olevien kirjasimien kirjastosta, mukaan lukien serif, sans-serif, käsinkirjoitus ja paljon muuta. Jokaisella kirjasimella on oma yksilöllinen koodinsa, jota voit käyttää web-suunnittelussasi.

Tässä on muutama eri fonttipaketti, joista voit valita verkossa:

🔥 Empfohlen:  Agritech Startup -yritysten panos maaseudun kehittämiseen Intiassa?

Google-kirjasimet
Tämä on yksi suosituimmista vaihtoehdoista tänään. Voit ladata satoja erilaisia ​​kirjasimia Googlen kautta. Se on täysin ilmainen, ja voit ladata verkkofontteja suoraan tietokoneellesi, jotta voit jäljitellä malleja suosikkisuunnitteluohjelmassasi. Ne toimivat Adoben ja Sketchin kanssa.

Adoben Typekit
Tämä on toinen vaihtoehto, jota monet suunnittelijat käyttävät, jos he jo työskentelevät Adoben kanssa. Voit käyttää Adoben kirjasinten tilauspalvelua rakentaaksesi kirjasimia CSS:n avulla Adobessa osana suunnitteluasi. Se on loistava vaihtoehto web-suunnittelu- ja kehitystiimeille, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä.

Muut verkkofontit
Voit myös kokeilla joitain näistä palveluista, jos etsit lisää valintoja. Useimmilla näistä on korkeammat kustannukset.

Omat kirjasimet
Font Spring
Fonttikauppa
Prosessityyppi Valimo
Kaupallinen tyyppi

Voit ostaa kirjasimet ja lisenssit suoraan kirjoittajilta yllä olevilla vaihtoehdoilla.

Muista testata fonttejasi

Ennen kuin aloitat verkkosivuston käytön tai lähetät sähköpostia, sinun tulee aina testata fonttejasi useilla selaimilla ja sähköpostiohjelmilla. Sinun pitäisi tietää, näkyvätkö verkkokirjasimesi oikein vai käytätkö oikeita verkkoon turvallisia kirjasimia, jotta käyttäjät eivät näkemään täysin erilaista kirjasintyyliä, joka sotkee ​​suunnitteluasi.

Verkkoturvallisten fonttien oikea käyttö

Vaikka voit asentaa Google-fontin melko nopeasti, et ehkä ole tietoinen siitä, milloin verkkoturvallisia kirjasimia tulee käyttää. On tärkeää, että aina, kun sinulla on verkkokirjasinta käyttävä kirjasinperhe, määrität myös oletus- tai verkkoon turvallisen fontin. Tämä voi yksinkertaisesti tarkoittaa, että laitat “font-family: Montserrat, Arial, Sans Serif;” koodissa. Vaikka tietokone yrittää ladata verkkofontin Montserrat ensin, se käyttää oletuksena Arial-fonttia verkkoturvalliseksi fontiksi.

Pitkä luettelo parhaista turvallisista verkkofonteista

‘sans-serif’: normaalit fontit serifit

Arial (sans-serif)

Arial on yksi suosituimmista ja laajimmin käytetyistä san serif-fonteista maailmassa. Se on metrisesti identtinen Helvetican kanssa, ja se erehtyy usein Helveticaan. Alun perin luotu näyttämään Helveticalta, jotta tulostimien ei tarvinnut maksaa Helvetican käyttölupaa. Joten oikeastaan ​​Arial on vain kirjasinmaailman huijari.

Arial Black (sans-serif)

Tämä on Arial-perusfontin rohkeampi versio ja se on vähintäänkin iso ja rohkea. Ihanteellinen otsikoiksi tekstikappaleen sijaan.

Helvetica (sans-serif)

Helvetica on kaikkien suosikkifontti. Jos kaikki muu epäonnistuu, sinulla on ainakin Helvetica parantaaksesi asioita.

Verdana (sans-serif)

Toinen kiinteä fontti, joka on erittäin suosittu painetussa ja verkossa. Se on todellinen verkkofontti yksinkertaisen rakenteensa, virtaviivaisten ja suurten, selkeiden kirjainten ansiosta. Vaikka Verdana on lähellä Arial- ja Helveticaa, se on vanhempi sans serif-fontti, joka voi olla hieman suuri näytettäessä. Sen kirjasintyypissä on pitkänomaisia ​​viivoja, joten ole varovainen käyttäessäsi tätä fonttia tietyissä verkkomalleissa.

Trebuchet MS (sans-serif)

Vincent Connare on suunnitellut tämän sans-serif-fontin Microsoft Corporationille vuonna 1996. Tätä fonttia käytetään yleisimmin runkokopiossa kaikkialla Internetissä, ja se on erittäin suosittu kirjasin tähän tarkoitukseen.

Gill Sans (sans-serif)

Gill Sans on sans-serif-kirjasintyyppi, jossa on ripaus modernia. Tässä humanistiseen perheeseen kuuluvassa fontissa on käsinkirjoitettu laatu, joka ohjaa silmää vaakasuunnassa. Tämä tekee Gill Sansista ihanteellisen pitkien kohtien lukemiseen.

Noto Sans ( sans-serif )

Noto Sans on osa Noto-kirjasinperhettä. Noto-perhe luotiin visuaalista jatkuvuutta eri kielten ja symbolien välille Internetissä. Tämä tekee Noto Sansista erinomaisen vaihtoehdon monikielisiin kohtiin ja turvallisen valinnan mille tahansa verkkosivustolle.

Optima (sans-serif)

Gill Sansin tavoin Optima on humanistinen kirjasintyyppi, jolla on orgaanisia käsinkirjoitettuja ominaisuuksia. Fontti muistuttaa antiikin roomalaista tekstiä ja lisää kuninkaallista ilmaa mille tahansa verkkosivulle. Se on yksi pysyvästi suosituimmista fonteista lajissaan, ja sitä käytetään laajalti logoissa ja nimissä.

🔥 Empfohlen:  Deepmind-tutkijat avoimen lähdekoodin TAPIR: Uusi tekoälymalli minkä tahansa pisteen seuraamiseen (TAP), joka seuraa tehokkaasti kyselypistettä videosekvenssissä

Arial Narrow ( sans-serif )

Arial Narrow on yksi suosituimmista fonteista monipuolisuutensa vuoksi. Sen tarkoituksella yleinen muotoilu tekee kirjasimesta hyvän valinnan suurille tekstikappaleille. Koska Arial-kirjasinperhe on saatavilla Macissa ja Windowsissa, sinun ei tarvitse huolehtia visuaalisista eroista käyttöjärjestelmien välillä.

‘serif’: normaalit fontit serifit

Times ( serif )

Times-fontti on perinteinen sanomalehtipaperin fontti. Yksi maailman tunnistetuimmista fonteista.

Times New Roman ( serif )

Time New Roman on suosituin serif-fontti, ja se on Arial san-serif-fonttiperheessä. Pääasiassa Windows-laitteissa ja -sovelluksissa käytetty Times New Roman on Times-fontin päivitetty ja uudempi versio.

Didot (serif)

Didot on vanha ranskalainen kirjasintyyppi, jota käytettiin alun perin painokoneissa. Se on serif-fontti, mikä tarkoittaa, että jokainen kirjain on tyylitelty pienillä viivoilla. Didot tunnetaan tyylikkäästä estetiikasta, ja siksi se lisää tekstiin muodollista laatua.

Georgia ( serif )

Georgia, kuten Didot, on serif-fontti, jolla on tyylikäs ilma. Sen paksut viivat tekevät siitä erinomaisen valinnan verkkosivujen tekstille, koska se on luettavissa matalaresoluutioisilla näytöillä. Tästä syystä sitä käytetään yleisesti e-lukijoissa.

Palatino (serif)

Palatino on serif-fontti, joka kuuluu myös humanistiseen kirjasinperheeseen. Sitä käytetään laajalti otsikoissa ja otsikoissa sen kiinteän rakenteen vuoksi. Palatinon laaja saatavuus tekee siitä turvallisen fontin verkkosivujen tekstille.

Bookman ( serif )

Bookman on serif-kirjasintyyppi. Tämä klassinen fontti tunnetaan myös nimellä Bookman Old Style, ja sen rakenne on rohkea ja näyttävä. Yksinkertainen, näyttävä muotoilu tekee Bookmanista erinomaisen valinnan suurille pienille tekstin kohdille.

Uuden vuosisadan koulukirja ( serif )

Kuten nimestä voi päätellä, New Century Schoolbook on serif-fontti, joka on luotu erityisesti leipätekstejä varten. Kirjasintyyppi on melko nostalginen, koska kirjasin esiintyy monissa varhaislukijoiden oppikirjoissa. Kuten Bookman, New Century Schoolbook on hyvä fonttivalinta suurille tekstikappaleille.

Amerikkalainen kirjoituskone ( serif )

American Typewriter on serif-fontti, joka jäljittelee kirjoituskonetekstiä. Edeltäjänsä monipuolisuus tekee tästä fontista hyvän valinnan leipätekstiä varten. Kirjasintyypissä on myös klassinen ja nostalginen laatu, joka lisää tyyliteltyä ilmaa mille tahansa verkkosivulle.

‘monospace’: kiinteäleveiset fontit

Andale Mono (monoavaruus)

Andale Mono on yksivälinen sans-serif-fontti. Tämä tarkoittaa, että jokainen kirjain on yhtä leveä, mikä antaa kirjasintyypille mekaanisen laadun. Tämän fontin versiot tukevat useita eri kieliä, joten se on hyvä valinta monikielisille verkkosivustoille.

Courier New ( monospace )

Olet luultavasti nähnyt muutamia verkkosivustoja, joissa on tämä vanhemman tyylin sanomalehtimainen fontti. Vaikka se muistuttaa Times New Romania, se on vanhentunut. Jos kuitenkin etsit yksinkertaista monospace-fonttia, tämä olisi oikea valinta.

Kuriiri ( monospace )

Courier on yksivälinen serif-fontti, joka muistuttaa kirjoituskonetekstiä. Se on oletusteksti monille sähköpostipalveluntarjoajille, ja se on käytännössä yleismaailmallinen rojaltivapaiden juuriensa vuoksi. Fonttia käytetään laajalti myös koodauksessa ja tietokoneohjelmoinnissa.

FreeMono (monospace)

FreeMono on vähemmän tunnettu yksivälistetty kirjasin, joka on osa GNU FreeFont -projektia. Kuten yllä kuvatut yksiväliset fontit, tämä fontti muistuttaa kirjoituskonetekstiä ja sillä on mekaaninen laatu. Kuten nimestä voi päätellä, se on täysin ilmainen.

“cursive”: fontit, jotka jäljittelevät käsinkirjoitusta

Comic Sans MS (kursiivinen)

Comic Sans on fontti, jota ihmiset rakastavat vihata. Se on “älä ota itseäsi liian vakavasti” -tyyppinen fontti. Hieman hauskaa. Mutta jos olet tosissaan suunnittelussa, älä käytä sitä haha!

Apple Chancery ( kursiivinen )

Apple Chancery on Apple Inc:n luoma kursiivinen fontti. Se on tyylikäs kirjasintyyppi, joka herättää muodollisen vaikutelman. Tämä tekee siitä loistavan valinnan hienostuneelle verkkosivustolle.

Bradley Hand ( kursiivinen )

Bradley Hand on kalligrafinen kirjasintyyppi, joka perustuu Richard Bradleyn käsialaan. Fontti on rento ja persoonallinen laatu, joka eroaa useimmista kursiivisista fonteista. Se on hyvä valinta lyhyille tekstin ja otsikoille.

🔥 Empfohlen:  5 parasta Etelä-Afrikan VPN:ää vuonna 2023 (ilmaiset ja maksulliset palvelimet)

Brush Script MT ( kursiivinen )

Brush Script MT on toinen kalligrafinen kirjasintyyppi, joka perustuu satunnaiseen käsialaan. Kirjasintyyppi on hieman muodollisempi kuin Bradley Hand, mutta säilyttää silti persoonallisen laadun. Sen rohkea ja ainutlaatuinen tyyli tekee siitä yleisen logofontin.

“fantasia”: koristeelliset kirjasimet otsikoille jne.

Vaikutus (fantasia)

Impact toimii parhaiten otsikon fonttina, varsinkin jos siinä on vain muutama sana. Ei todellakaan sovi leipätekstiin. Näyttää kamalalta.

Luminari (fantasia)

Luminari on fantasiatyylinen fontti, joka muistuttaa keskiaikaista käsialaa. Se herättää ajatuksia satuista ja goottilaista kirkkotekstiä. Tämä tekee Luminarist erinomaisen fontin oikeiden tai goottilaisten ominaisuuksien lisäämiseen verkkosivulle.

Chalkduster (fantasia)

Kuten nimestä voi päätellä, Chalkduster on fontti, joka jäljittelee liitutaulun liitua. Koska liitutaulu on lähes erottamaton peruskoulun luokkahuoneesta, tämä fontti on loistava lisä kaikille koulutussivuille. Sen rohkea ja yksityiskohtainen tyyli tekee siitä parhaiten sopivan lyhyelle tekstille ja otsikoille.

Jazz LET ( fantasia )

Jazz LET on kirjasintyyppi, joka loihtii visioita Suuresta Gatsbystä. Tämä fontti on loistava tapa herättää 20-luvun myrskyisät verkkosivut. Kuten Chalkduster, se on lihavoitu ja yksityiskohtainen fontti, joka sopii parhaiten lyhyelle tekstille ja otsikoille.

Blippo (fantasia)

Blippo on yksi tämän luettelon rohkeimmista fonteista. Jokainen hahmo muotoiltiin käyttämällä suorakulmion ja ympyrän muotoa. Vankka luonteensa ansiosta Blippo on loistava fontti omituisille otsikoille ja otsikoille.

Stencil Std ( fantasia )

Kuten nimestä voi päätellä, Stencil Std on kirjasintyyppi, joka perustuu kaavamaisiin kirjaimiin. Vaikutus on äänekäs fontti asenteella. Tätä kirjasintyyppiä käytetään parhaiten lihavoituissa otsikoissa ja otsikoissa.

Merkkihuopa ( fantasia )

Marker Felt on huopakärkisellä tussilla tehtyyn käsinkirjoitukseen perustuva fontti. Kirjain sisältää jopa jäljellä olevan pisteen jokaisen merkin vedon lopussa. Marker Felt on loistava valinta koulutussivustoille, koska se muistuttaa kirjoitusta kuivalla pyyhkäisymerkillä.

Trattatello (fantasia)

Trattatello, tämän luettelon viimeinen kirjasintyyppi, on kiinalaiseen kalligrafiaan perustuva kirjasintyyli. Se tuo eleganttia ja salaperäistä laatua mihin tahansa käytävään. Tämä tekee Trattatellosta upean vaihtoehdon runoille ja lyhyille kappaleille.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.