Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Parhaat kirjat taitavaksi tarinankertojaksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Parhaat kirjat taitavaksi tarinankertojaksi

Tehokkain tapa ihmisille välittää tietoa on tarinankerronta. Tarinoita on helppo ymmärtää, koska voimme kuvitella, mitä puhutaan. Ja on erittäin tärkeää ymmärtää, kuinka kertoa vakuuttava tarina, kun kerrot sitä.

Oletko koskaan miettinyt, miksi erinomaisia ​​tarinoita kiehtovat ihmiset, kun he kuulevat tai lukevat niitä? Ja miksi joillakin tarinoilla on niin vahva ote yleisössä, kun taas toiset näyttävät luisuvan pois? Miten tarinankerrontakykyä ja sen vaikutuksia täydennetään?

Jotta voit kertoa suuren tarinan, sinun on luettava mahtavia kirjoja. Olemme sisällyttäneet useita tunnettujen kirjailijoiden teoksia auttamaan tarinankerrontataitosi kehittämisessä.

Tämä viesti esittelee sinulle parhaat tarinankerrontakirjat, jotka voivat auttaa sinua kehittämään tarinoitasi ja parantamaan yleisön sitoutumista.

Parhaat kirjat tarinankerronnan oppimiseen

Langallinen Storylle

Kirjailija: Lisa Cron
Goodreads-luokitus: 4.21

Kuva tunnistaa, mitä aivot haluavat jokaisesta kuluttamastaan ​​tarinasta, mikä saa jokaisen suuren tarinan menestymään ja mikä houkuttelee lukijoita. Nämä kognitiiviset temput paljastuvat Wired for Storyssa, joka muuttaa pelin kaikille, jotka ovat koskaan nostaneet kynän käteensä. Suurin osa kirjoittamisohjeista korostaa kirjoittamista hyvin, ikään kuin se olisi sama kuin upean tarinan kertominen. Etsiessään upeita metaforeja, aitoa dialogia ja kiehtovia hahmoja monet wannabe-kirjailijat kaipaavat yhtä elementtiä, joka tekee tarinasta vakuuttavan: sytyttää aivojen synnynnäisen uteliaisuuden siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Kun kirjoittajat ottavat osaa tarinan evoluutiotehtävään ja herättävät kiinnostuksemme, makea dopamiinipurkaus osoittaa meidän kiinnittävän huomiota. Paraskaan proosa ei kiinnitä lukijoiden huomiota sen puuttuessa. Wired for Story esittelee uraauurtavan katsauksen tarinaan, kun aivot sen kokevat, ja sitä tukevat neurotieteen nykyaikainen kehitys sekä esimerkit kirjoista, elokuvista ja novelleista. Jokainen luku keskittyy tiettyyn aivojen elementtiin, sen tekemiin tarinoihin liittyviin löytöihin ja siihen, kuinka sen avulla voit parantaa tarinankerrontaasi heti.

Osta Wired for Story täältä

Tarttuva: Miksi asiat tarttuvat

Kirjailija: Jonah Berger
Goodreads-luokitus: 3,97

Miksi tietyt asiat ovat suosittuja? Miksi tietyt asiat ja käsitteet saavat enemmän keskustelua kuin toiset? Miksi jotkut huhut ja tarinat leviävät nopeammin kuin toiset? Mikä saa Internet-materiaalin yleistymään?

Jos vastasit “mainonta”, harkitse uudelleen. Ihmiset kiinnittävät huomiota ikätovereihinsa enemmän kuin mainoksiin. Mutta miksi jotkut asiat ja käsitteet saavat enemmän huomiota kuin toiset? Miksi jotkut huhut ja tarinat leviävät nopeammin kuin toiset? Mikä saa Internet-materiaalin yleistymään?

Jonah Berger, Whartonin markkinoinnin professori, on käyttänyt viimeiset kymmenen vuotta vastausten antamiseen. Hän on tutkinut, kuinka sosiaalinen vaikutus vaikuttaa kaikkeen ostamistamme autoista vaatteisiin, joita käytämme lapsillemme antamiin nimiin. Hän on myös tutkinut, miksi tuotteet saavat suusta suuhun -mainontaa. Tässä teoksessa Berger paljastaa salaisen tieteen, joka on sosiaalisen ja suusta suuhun leviämisen taustalla. Opi, kuinka kuusi perustekijää saa tarttumaan kaiken lainsäädäntötoimista ja kulutustuotteista työpaikan juoruihin ja YouTube-videoihin.

Contagiousissa yhdistyvät tehokkaat tarinat ja uraauurtava tiede. Opi kuinka korkealuokkainen pihviravintola sai mainetta vaatimattomalla juustopihvillään, miksi huumeiden vastaiset mainokset ovat saattaneet lisätä huumeiden käyttöä ja miksi yli 200 miljoonaa ihmistä jakoi elokuvan yhdestä maailman arkipäiväisimmistä tuotteista: tehosekoittimista. . Infectious käsittelee sitä, miksi jotkut tarinat leviävät, sähköpostit välitetään edelleen tai videot leviävät, ja osoittaa, kuinka näitä ideoita voidaan käyttää tarttuvan sisällön luomiseen.

Tämä kirja tarjoaa kokoelman käytännön strategioita tiedon levittämisen edistämiseksi, mukaan lukien viestien, mainosten ja jaettavan sisällön luominen. Contagious näyttää sinulle, kuinka saat tuotteesi tai konseptisi valloilleen riippumatta siitä, oletko suuryrityksen johtaja, tietoisuutta lisäävä pienyrityksen omistaja, virastaan ​​kilpaileva poliitikko tai terveysviranomainen, joka yrittää levittää sana.

Osta tarttuvaa: miksi asiat tarttuvat tähän

Aloita Miksi

Kirjailija: Simon Sinek
Goodreads-luokitus: 4.10

Aloita Miksi on kirja, joka perustuu yhteen avainkäsitteeseen, “MIKSI” mitä tahansa teet. Lopetat todennäköisemmin välissä, väsyt tai sinulta puuttuu innostus, jota vaaditaan ollaksesi paras, jos sinulla ei ole vahvaa tahtoa tai “miksi”-settiä brändillesi, työllesi tai kiinnostuksen alallesi. Lisäksi kirjoittaja selittää, kuinka harkita uudelleen asioita, joita teet päivittäin, sekä miksi teet niitä.

Kirja lisää ihmisten tietoisuutta syistä, miksi jotkut ihmiset ja organisaatiot ovat vaikutusvaltaisempia ja kannattavampia, kun taas toiset jatkavat kamppailua jättääkseen jälkensä markkinoille ja asiakkaisiinsa. Se kertoo sinulle “MIKSI”, joka johti monien organisaatioiden toistuviin menestystarinoihin.

🔥 Empfohlen:  Videomainoskampanjat: 6 esimerkkiä onnistuneista markkinointivideoista

Martin Luther King Jr.:n, Steve Jobsin ja Wright Brothersin kaltaisilla ihmisillä saattaa olla hyvin vähän yhteistä, mutta yksi yhtäläisyyksistä on se, että he kaikki aloittivat työnsä “miksi”. Heidän sisäinen kykynsä aloittaa perusteluista tai “miksi” antoi heille voiman motivoida ympärillään olevia ihmisiä ja saavuttaa suuria korkeuksia omilla aloillaan.

Nykymaailmaan ovat vaikuttaneet ja tulevat aina vaikuttamaan suuret miehet, jotka Simon Sinekin mukaan ajattelevat, toimivat ja keskustelevat samalla tavalla, mikä on harvinaista verrattuna suureen yleisöön. Sinek esittelee Simon Sinekin popularisoiman Kultaisen ympyrän konseptin, joka tarkastelee miksi miksi, miten ja mitä, ja esittelee sen sitten keskeisenä käsitteenä kaikesta, jonka ympärillä yrityksesi pyörii. Nykyaikainen johtaminen saattaa näyttää keskittyvän enemmän siihen, mikä kuin miksi, mutta todellisuudessa ihmiset vetoavat yrityksiin, jotka tavoittelevat tiettyjä tuotteita, perustavat tiettyjä brändejä tai luovat tiettyjä työpaikkoja tällaisten päätösten taustalla olevien syiden vuoksi.

Kirja auttaa lukijoita tutkailemaan ja pohtimaan uudelleen ideologioitaan koskien “miksi” heidän yrityksensä on olemassa, “miksi” kuluttajat haluavat ostaa tuotteita omalta yritykseltään eivätkä toiselta, ja “miksi” he tekevät mitä tekevät eivätkä mitään. muu. Koska mikä tahansa organisaatio voi kuvailla, mitä se tekee (palvelu tai tuote), jotkut niistä voivat kuvata, kuinka ne tarjoavat palvelun tai tuottavat tuotteen; Hyvin harvat voivat kuitenkin ilmaista yksityiskohtaisesti tarjoamansa tuotteen tai palvelun takana olevan terävän syyn tai “miksi”.

Sinek luo vaikuttavan kuvan siitä, mitä todella tarvitaan inspiroimaan ja motivoimaan rakentamalla erilaisia ​​tosielämän esimerkkejä. Tämä kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat rohkaista muita tai hakea inspiraatiota itse.

Osta Aloita Miksi tästä

Tarinankertojan salaisuus

Kirjailija: Carmine Gallo
Goodreads-luokitus: 3,88

Miten Venice Beachin t-paitamyyjästä tuli vaurain tv-tuottaja? Kuinka autotallissa aloittanut liikemies tuotti yrityshistorian kuuluisimmat tuotelanseeraukset? Kuinka ujo pastorin poika vakuutti Yankee Stadiumin loppuunmyytyjä yleisöjä kahdesti huolimatta siitä, että hänellä oli lamauttava fobia julkisesta puhumisesta? Kuinka Facebookin johtaja aloitti kampanjan innostaakseen miljoonia naisia ​​”nojautumaan”? Kuinka ihmisoikeuslakimies sai pisimpään kestäneet suosionosoitukset TED:ssä?

He olivat mestaritarinoiden kertojia!

Pääpuhuja, viestintäasiantuntija ja bestseller-kirjailija Carmine Gallo paljastaa salaisuudet kertoa voimakkaita tarinoita, jotka inspiroivat, motivoivat, kouluttavat, rakentavat brändejä, käynnistävät liikkeitä ja muuttavat elämää artikkelissa The Storyteller’s Secret: From TED Speakers to Business Legends, Miksi jotkut ideat tarttuvat kiinni. päällä ja Muut eivät. The Storyteller’s Secretissa esitellyt 50 ikonin, johtajan ja legendan menestystarinat, mukaan lukien yrittäjät, kuten Richard Branson, Sara Blakely, Elon Musk, Steve Jobs ja Sheryl Sandberg; kiehtovat puhujat, kuten tohtori Martin Luther King, Jr., Bryan Stevenson ja Malala Yousafzai; ja yritysjohtajat tunnettujen tuotemerkkien, kuten Starbucksin, Southwest Airlinesin ja Wyndhamin, takana ovat todisteita siitä, että hyvin kerrottu tarina voi olla “strateginen työkalu, jolla on vastustamaton voima.”

Tarina on tärkein aarteesi ja kilpailuetusi riippumatta siitä, onko tavoitteenasi motivoida tiimejä, tuottaa rahaa, kouluttaa vai luoda palkittu kulttuuri.

Gallo osoittaa Tarinankertojan salaisuudessa, miksi aivot on ohjelmoitu nauttimaan tarinoista, varsinkin rätitöistä, ja kuinka uusin tutkimus voi auttaa sinua luomaan tehokkaan tarinan, joka vangitsee lukijoiden huomion. Miljardööriliikemies Richard Bransonin mukaan “tarinoiden kertomisen taitoa voidaan hyödyntää muutoksen luomiseksi”.

Tarinasi muuttaa perusteellisesti liiketoimintaasi, elämääsi ja muiden koskettamiesi ihmisten elämää, koska tuleva vuosikymmen tuo mukanaan suurimman muutoksen, jonka yhteiskuntamme on koskaan tuntenut. Suositut ideat on kääritty kertomukseen. Tarinasi voi muuttaa maailmaa. Mikset jaa omaasi nyt?

Osta Storyteller’s Secret täältä

Ego on vihollinen

Kirjailija: Ryan Holiday
Goodreads-luokitus: 4.14

Monet meistä ajattelevat, että ulkomaailma on suurin este täyteläiselle, vauraalle elämälle. Itse asiassa egomme on yleisin vastustaja. Se estää oppimista ja taitojen kehittymistä uramme alkuvaiheessa. Sillä on potentiaalia saada meidät unohtamaan virheemme ja kylvämään siemeniä tuleville ongelmille. Epäonnistuminen vahvistaa jokaista iskua ja tekee toipumisesta haastavampaa. Ego pidättelee meitä joka pisteessä.

🔥 Empfohlen:  Magento-asiantuntijamme helppo Magento 2 -varastonhallinnan opetusohjelma

Ego on vihollinen käyttää monenlaisia ​​tarinoita ja kuvia historiasta, filosofiasta ja kirjallisuudesta. Tutustumme mielenkiintoisiin ihmisiin, kuten Eleanor Roosevelt, Katharine Graham ja Howard Hughes, jotka kaikki voittivat egonsa saavuttaakseen korkeimman saavutuksen ja vaikutuksen. Voimme myös käyttää heidän lähestymistapojaan ja strategioitaan.

Mutta kulttuurissa, joka ylistää sosiaalista mediaa, tosi-tv:tä ja muita räikeän itsemarkkinointia, miksi meidän pitäisi vaivautua taistelemaan egoa vastaan? Kuten Holiday sanoo, “olet vähemmän sitoutunut tarinaan, jonka kerrot erikoisuudestasi, ja sen seurauksena olet vapautettu tekemään maailmaa muuttavaa työtä, jonka olet päättänyt suorittaa”, jos sinulla on tietoa tästä kirjasta.

Osta Ego on vihollinen täältäMade to Stick

Kirjailija: Chip Heath, Dan Heath
Goodreads-luokitus: 3,97

Mark Twainin lainauksen mukaan valhe voi levitä puoleen maailmaan paljon ennen kuin totuus ehtii edes pukea saappaisiinsa. Hänen arvionsa on tosiasioihin perustuva, tiedämme kuinka helposti väärät uutiset, salaliittoteoriat ja kaupunkilegendat leviävät. Toisaalta yrittäjät, kouluttajat, poliitikot ja toimittajat ovat niitä, jotka työskentelevät saadakseen keskeiset ja tosiasialliset ideat “kiinni”.

Tässä kirjassa Chip ja Dan Heath kuvaavat tarttuvien ideoiden rakennetta ja kuinka lisätä ideoiden tahmeutta käyttämällä tekniikoita, kuten ihmismittakaavaperiaatetta, muistin tarrateoriaa ja uteliaisuusaukkoja. Kaikki tahmeat viestit kuuluisasta “munuaisvarkausrenkaan” huijauksesta valmentajan urheilijaohjeisiin ja Sonyn uuden tuotteen visioon perustuvat samoihin kuuteen ominaisuuteen, kuten opimme matkan varrella.

Viestintätyylisi muuttuu Made to Stickin seurauksena. Se on nopea kierros saavutuksista (ja epäonnistumisista): Nobel-palkittu tiedemies, joka nieli lasillisen bakteereja osoittaakseen mahahaavojen olemassaolon; organisaatiot, jotka hyödyntävät Äiti Teresa-ilmiötä; ala-asteen opettaja, jonka simulointi onnistui lopettamaan rodulliset ennakkoluulot.

Made to Stick on ajatuksia herättävä, silmiä avaava ja usein järkyttävän huvittava. Se opettaa meille onnistuneiden ideoiden keskeiset lait ja selittää, kuinka näiden ohjeiden avulla tehdä ajatuksistamme ikimuistoisia.

Osta Made to Stick tästä

Tarinankerrontaeläin: Kuinka tarinat tekevät meistä ihmisiä

Kirjailija: Jonathan Gottschall
Goodreads-luokitus: 3,71

Ihminen viettää suurimman osan ajastaan ​​kuvitteellisissa ympäristöissään. Me loihdimme fantasiaa. Kulutamme näytelmiä, elokuvia ja kirjoja. Jopa urheilutapahtumat ja oikeusjutut kehittyvät tarinoksi. Tarinoiden valtakunta on kuitenkin pitkään ollut kartoittamaton ja tutkimaton maanosa. Ihmisten oletetaan olevan “johdotettu” tarinoita varten, mutta miksi?

Jonathan Gottschall esittelee ensimmäisen täydellisen tarinankerrontakehyksen tässä hauskassa ja innovatiivisessa kirjassa. Samalla tavalla kuin lentosimulaattorit valmistavat lentäjiä haastaviin tilanteisiin, hän väittää, että tarinat auttavat meitä selviytymään elämän monimutkaisista sosiaalisista vaikeuksista. Kuten muutkin toiminnot, tarinankerronta on kehittynyt turvaamaan ihmisen selviytymisen.

Gottschall selittää, mitä tarkoittaa olla tarinankerrontaeläin viittaamalla uusimpiin löydöksiin neurologiassa, psykologiassa ja evoluutiobiologiassa. Ymmärsitkö, että tarina muuttaa käyttäytymistäsi, mitä enemmän siihen uppoudut? että riippumatta siitä, asuvatko he esikaupungissa tai slummissa, kaikki lapset esittävät samanlaisia ​​tarinoita? että kaunokirjallisuuden lukijat ovat sympaattisempia ihmisiä?

Tarinoiden kertomisellamme on tietysti huono puoli. Salaliittoteoriat, mainokset ja kertomukset itsestämme, jotka ovat enemmän “totuuksia” kuin todella, tulevat meistä houkuttelevammiksi. Kansalliset myytit voivat joskus olla varsin haitallisia: legenda auttoi edistämään joitain Hitlerin tavoitteita.

Mutta kuten Gottschall osoittaa tässä erinomaisessa työssään, tarinankerronta voi myös parantaa maailman tilaa. Parhailla tarinoilla on moraali; ne ohjaavat meitä elämässä, joko avoimesti tai piilossa, ja yhdistävät meidät yhteisten ihanteiden ympärille. Tiedämme, että olemme taitavia tarinankertoja. Lopuksi tarinankerrontaeläin osoittaa, kuinka tarinat muovaavat meitä.

Osta The Storytelling Animal täältä

Vaikutus: Taivuttelun psykologia

Kirjailija: Robert B. Cialdini
Goodreads-luokitus: 4.21

Klassinen suostuttelukirja, Influence, tutkii psykologiaa, miksi ihmiset sanovat “kyllä” ja kuinka käyttää tätä asiantuntemusta. Nopeasti kehittyvän suostuttelun ja vaikuttamisen tieteen isä on tohtori Robert Cialdini. Tämä paljon ylistetty kirja on hänen 35 vuoden huolellisen, näyttöön perustuvan tutkimuksensa ja kolmivuotisen tutkimusohjelman huipentuma siitä, mikä motivoi ihmisiä muuttamaan käyttäytymistään.

Löydät kuusi yleismaailmallista sääntöä, kuinka niitä käytetään vakuuttavaksi puhujaksi ja kuinka vastustaa niitä. Influence-konseptit sopivat ihanteellisesti kaikille elämänaloilta ja auttavat sinua kohti merkittäviä henkilökohtaisia ​​muutoksia ja saavutuksia.

🔥 Empfohlen:  Ketkä ovat Jasper AI:n parhaat asiakkaat?

Osta Vaikutus: Taivuttelun psykologia täältä

Sankarin matka

Kirjailija: Joseph Campbell, Phil Cousineau (toimittaja)
Goodreads-luokitus: 4,35

The Hero with a Thousand Faces -kirjailija, joka on myös kirjojen The Masks of God ja The Power of God, käyttää tässä havainnointi- ja analyysikykyjään kuvaillakseen omaa elämänmatkaansa ja välittääkseen hänen elinikäisen myytiikan tutkimuksensa jännityksen. perinteitä, joita hän kutsui “yhdeksi suureksi ihmiskunnan tarinaksi”.

Campbell keskittyy aiheisiin, kuten myytin alkuperään ja tarkoitukseen, taiteilijan rooliin ja rituaalien välttämättömyyteen sekä rakkauden ja intohimon taisteluihin vuoropuheluissa runoilijoiden, antropologien ja filosofien kanssa. Sankarin matka paljastaa lukijan Joseph Campbellille henkilön, hänen löydöksensä, sanavarastonsa ja ajattelunsa. Se on kauttaaltaan kuvitettu hänen perheensä valokuvakokoelman kuvilla, ja siinä on uusi, uudelleen kirjoitettu esipuhe.

Osta Sankarin matka täältä

Puhu kuten Ted: Maailman huippumielten 9 julkisesti puhuvaa salaisuutta

Kirjailija: Carmine Gallo
Goodreads-luokitus: 3,88

2000-luvulla ideat ovat rahaa. Sinun on kyettävä vakuuttamaan ihmiset ostamaan ideasi, jos haluat menestyä. Tämä on paras yksittäinen lahjakkuus, jonka avulla voit toteuttaa tavoitteesi. Monet ihmiset kamppailevat julkisen puhumisen ahdistuksen kanssa tai epäilevät kykyään esittää tehokas esitys.

Laajalti arvostetut TED-keskustelut, jotka ovat määrittäneet uudelleen onnistuneen esityksen osat ja nostaneet ne julkisen puhumisen kultastandardin asemaan, ovat nyt julkisen puhumisen valmentajan ja bestseller-kirjailijan Carmine Gallon tutkimuksen kohteena siitä, mikä tekee suuresta. esittely. Johtavat intellektuellit eri puolilta maailmaa kokoontuvat TED:iin, joka edustaa teknologiaa, viihdettä ja muotoilua. Nämä keskustelut valaisevat maailmaa, ja parhaiden TED-puhujien käyttämät menetelmät tekevät esityksistä kiinnostavamman, antavat kaikille joukkueille energiaa ja antavat kenelle tahansa tarvittavan itsevarmuuden voittaakseen julkisen puhumisen pelkonsa.

Paljastaakseen kaikkien tehokkaiden TED-esitysten yhdeksän salaisuutta Carmine Gallo tutki satoja TED-puheita ja puhui tunnetuimpien TED-puhujien sekä psykologian, viestinnän ja neurotieteen alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Kuka tahansa voi tuottaa viihdyttävän, vakuuttavan ja mieleenpainuvan esityksen Gallon askel askeleelta -metodologialla.

Carmine Gallon 10 eniten myytyä Wall Street Journal -lehteä Jokainen, joka tuntee olonsa epämukavaksi puhua yleisön edessä, saa tarvittavat taidot saada muut suostumaan heidän kanssaan, työkalut, joita tarvitaan heille tärkeiden käsitteiden selittämiseen, ja itseluottamuksen, jota tarvitaan pitävät elämänsä puheen luettuaan Talk Like TED:n.

Carmine Gallon näkemykset ovat hänen omiaan, jotka hän ilmaisee TALK LIKE TED -julkaisussa. TED Conferences, LLC tai sen tytäryhtiöt eivät tue, hyväksy tai sponsoroi hänen kirjaansa.

Osta Talk Like Ted täältä

Johtopäätös

Tarinat antavat tosiasioihin eloa. Mikä tahansa tylsä ​​keskustelu tai tapaaminen voidaan tehdä mielenkiintoiseksi ja ajatuksia herättäväksi oikealla tarinankerrontyylillä. Yllä mainitut kirjat ovat eräitä parhaista ja auttavat varmasti hallitsemaan erilaisia ​​tarinankerrontatekniikoita kirjoittajilta, jotka ovat itsekin taitavia tarinankertoja.

UKK

Mitkä kirjat ovat parhaat tarinankerronnan oppimiseen?

Jotkut parhaista kirjoista tarinankerronnan oppimiseen ovat:

  • Langallinen Storylle
  • Tarttuva: Miksi asiat tarttuvat
  • Tarinankertojan salaisuus
  • Vaikutus: Taivuttelun psykologia
  • Sankarin matka
  • Puhu kuin Ted
  • Tarinoita kertova eläin

Mitkä ovat tarinankerrontaelementit?

Tärkeimpiä tarinankerrontaelementtejä ovat hahmot, juoni, teema, tapahtumapaikka, konflikti ja tarinan hyvä päätös.

Mitä taitoja tarvitsen tarinankerronnan hallitsemiseksi?

Empatia, suostuttelu, suoraviivaisuus, luovuus, suuri huomio yksityiskohtiin, kyky sitouttaa yleisö jne. ovat tärkeitä taitoja, joita tarvitset tarinankerrontataidon hallitsemiseksi.