Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Pepsin markkinointistrategia: näkemyksiä ja innovaatioita

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Pepsin markkinointistrategia: näkemyksiä ja innovaatioita

Pepsi on amerikkalainen hiilihapotettu virvoitusjuomamerkki, jonka Caleb Bradham esitteli ensimmäisen kerran vuonna 1898. Se on tällä hetkellä yksi maailman suurimmista ruoka- ja juomabrändeistä, ja se on läsnä yli 200 maassa. Brändistä on tullut synonyymi hauskuudelle ja sitä käytetään usein juhlan ja ilon symbolina. Pepsi tunnetaan myös rohkeista markkinointikampanjoistaan, jotka ovat auttaneet sitä kasvamaan maailmanlaajuiseksi brändiksi.

Pepsillä on pitkä ja jännittävä markkinoinnin historia. Brändi on käyttänyt useita markkinointistrategioita vuosien varrella rakentaakseen läsnäoloaan ja tullakseen maailmanlaajuiseksi brändiksi. Brändi on käyttänyt julkkisten suositusten, innovatiivisten kampanjoiden ja tehokkaan mainonnan voimaa tavoittaakseen kohdeyleisönsä.

Brändi esiteltiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuonna 1898, ja 1920-luvulla siitä oli tullut yleinen nimi. Brändi sai suuren suosion käyttämällä taitavasti julkkisten suosituksia. Julkkikset, kuten Michael Jackson, Britney Spears ja Beyoncé, on kaikki yhdistetty brändiin.

Brändi on myös käyttänyt jakelukanavien voimaa tavoittaakseen kohdeyleisönsä. Brändi on tehnyt yhteistyötä useiden jälleenmyyjien kanssa saadakseen tuotteet kauppojen hyllyille. Tämä on auttanut brändiä lisäämään näkyvyyttään ja tavoittamaan enemmän asiakkaita.

Pepsi kohdeyleisö
Pepsi aikajana
Pepsin markkinointistrategiat

Pepsi kohdeyleisö

Pepsillä on monipuolinen kohdeyleisö teini-ikäisistä aikuisiin. Brändi on tunnistanut kohdeyleisönsä mieltymysten ja elämäntyylien perusteella. Se on myös tunnistanut keskeiset paikat, kuten ostoskeskukset, lentokentät ja yliopistot, kohdistaakseen yleisönsä.

Kampanjoidensa kohdistamiseksi brändi on tunnistanut myös keskeiset demografiset tekijät, kuten milleniaalit ja Z-sukupolvi. Brändi on käyttänyt erilaisia ​​kampanjoita tavoittaakseen kohdeyleisönsä, kuten digitaalisia kampanjoita, TV-mainoksia ja radiomainoksia. Pepsi on myös käyttänyt sisältömarkkinointia tavoittaakseen kohdeyleisönsä luomalla videoita, blogipostauksia ja webinaareja.

Pepsi aikajana

 • “Brad’s Drink” loi vuonna 1893 Caleb Davis Bradham
 • “Brad’s Drink” muuttaa nimensä vuonna 1898, ja “Pepsi-Cola” tulee markkinoille
 • Sokerin niukkuuden vuoksi Pepsi julisti konkurssin vuonna 1923
 • Roy Megargel maksaa velkansa
 • Suuren laman vuoksi Pepsi julisti konkurssin vuonna 1931
 • Charles Guth ostaa Pepsin korvatakseen kaiken koksin karkkikaupassa (Loft’s).
 • Jos sokerista tulee pulaa, Pepsi ostaa sinne istutuksen
 • Walter Mackista tuli Loftin uusi toimitusjohtaja, kun se muutti nimensä Pepsi-Cola Corporationiksi vuonna 1941.
 • Uusi punainen, valkoinen ja sininen logo otettiin käyttöön vuonna 1950 symboloimaan isänmaallisuutta toisen maailmansodan aikana
 • Pepsi-Cola ja Frito-Lay sulautuivat vuonna 1961
 • Kiinalainen uusivuosi 2012 otettiin käyttöön Bring Happiness Home -kampanja
 • NBA-sponsorointi alkaa vuonna 2015
 • Crystal Pepsi täytti 30 vuotta vuonna 2022
🔥 Empfohlen:  CredAblen toimitusjohtaja ja perustaja Nirav Choksi jakaa näkemyksiä käyttöpääoman hallinnasta ja kasvustrategioista

Pepsin markkinointistrategiat

Pepsi on ollut tuttu nimi vuosikymmeniä ja se on rakentanut vahvan brändin läsnäolon markkinoilla. Mutta kuinka he tekivät sen? Mitä strategioita he käyttivät rakentaakseen menestyvän brändin ja tullakseen yhdeksi maailman tunnetuimmista brändeistä? Tässä artikkelissa tutkimme Pepsin markkinointistrategioita, jotka ovat auttaneet heitä tulemaan tunnetuksi nykyään.

Hyödynnä julkkisten suosituksia

Pepsi on hyödyntänyt julkkisten suosituksia lisätäkseen kattavuutta ja näkyvyyttä. Brändi on käyttänyt julkkiksia kuten Michael Jackson, Britney Spears ja Beyoncé tuotteidensa mainostamiseen. Pepsi tavoittaa edelleen eri ryhmiä ja on ollut NBA:n pääsponsori vuodesta 2015. Vuonna 2017 PepsiCo allekirjoitti jopa UEFA:n Mestarien liigan sponsoroinnin.

Käytä innovatiivisia kampanjoita

Pepsi on käyttänyt innovatiivisia kampanjoita tavoittaakseen kohdeyleisönsä. Brändi on käyttänyt kampanjoita, kuten “Pepsi Challenge”, “Refresh Everything” ja “Live for Now”, lisätäkseen näkyvyyttään.

Sijoita tehokkaaseen mainontaan

Pepsi on investoinut voimakkaasti mainontaan vuosien ajan. Brändi on käyttänyt TV-mainoksia, radiomainoksia ja digitaalisia kampanjoita tavoittaakseen kohdeyleisönsä.

Keskity jakelukanaviin

Pepsi on tehnyt yhteistyötä useiden jälleenmyyjien kanssa saadakseen tuotteensa myymälöiden hyllyille. Tämä on auttanut brändiä lisäämään näkyvyyttään ja tavoittamaan enemmän asiakkaita.

Käytä sosiaalisen median alustoja

Pepsi on käyttänyt sosiaalisen median mahdollisuuksia tavoittaakseen kohdeyleisönsä. Brändi on luonut kiinnostavaa sisältöä, kuten videoita ja blogipostauksia, tavoittaakseen yleisönsä.

Pepsi ja Kiinan naisten kehityssäätiö tekivät yhteistyötä juhlistaakseen kiinalaista uutta vuotta ja korostaakseen perhearvoja (CWDF). Vuonna 2014 he tekivät yhteistyötä tuodakseen “Bring Home Happiness” -kampanjan.

Toinen esimerkki onnistuneesta sosiaalisen median kampanjasta oli “Say it With Pepsi” -kampanja vuonna 2015. Tämän kampanjan tavoitteena oli kannustaa faneja jakamaan tarinoita käyttämällä hashtageja, kuten #SayItWithPepsi ja #TrueToMyMaku. Kampanja oli valtava menestys, sillä se sai yli 10 miljoonaa vuorovaikutusta Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

🔥 Empfohlen:  Magento 2 API – Luo kuponkikoodi

Luo brändikumppanuuksia

Pepsi on luonut kumppanuuksia eri tuotemerkkien kanssa tavoittaakseen kohdeyleisönsä. Brändi on tehnyt yhteistyötä brändien kanssa, kuten Burger King ja KFC mainoskampanjoiden luomiseen.

Pepsi on keksinyt brändilogonsa uudelleen vuosien varrella. Brändi on käyttänyt ikonista logoaan luodakseen tunneyhteyden kuluttajiin.

Brändin sijoittelu

Tehokas markkinointitekniikka, joka on antanut Pepsille kilpailuetua ja auttanut suuren kuluttajakunnan kehittämisessä, on brändin asemointi.

Jos brändin sijoittelun käsite on sinulle uusi, se viittaa markkinointistrategiaan, jota yritykset käyttävät vaikuttaakseen kuluttajien käsityksiin heidän brändeistään. Se on tehokas strategia, jolla murtaudutaan täpötäynnä markkinoiden läpi ja kiinnitetään potentiaalisten asiakkaiden huomio.

Huomaat, että käytännössä kaikissa Pepsin mainoksissa on joko nuoria tai milleniaaleja. Se muodostaa yhteyden yleisöön assosiaatioiden kautta esimerkiksi elinvoimaan, nuoruuteen ja iloon ja tekee usein popkulttuurisia viittauksia.

Useita hinnoittelurakenteita

Kohdemarkkinat, tuotteen suosio ja tuotteiden määrä vaikuttavat kaikki Pepsin hinnoittelutaktiikoihin. Tavaroiden luonteesta johtuen useimpien sen tuotteiden hinnat ovat kilpailukykyisiä markkinoilla, mutta samalla markkinasegmentillä sen tuotteiden hinnat voivat vaihdella.

Jopa jokapäiväisessä hinnoittelustrategiassaan Pepsi käyttää käsitystä voittomarginaalin kasvattamiseksi. Havainnolla voi olla merkittävä vaikutus hintastrategiaasi.

Suurin osa Pepsin tuloista tulee keskiluokan kotitalouksista. Se käyttää päivittäisiä arvohintoja ja kausittaisia ​​alennuksia houkutellakseen lisäostoksia.

Pepsi on käyttänyt useita markkinointistrategioita vuosien varrella rakentaakseen läsnäoloaan ja tullakseen maailmanlaajuiseksi brändiksi. Pepsin menestyksestä voit ottaa oppia julkkisten suositusten voiman hyödyntämisestä, tehokkaaseen mainontaan investoimisesta, sosiaalisen median alustojen hyödyntämisestä, brändikumppanuuksien luomisesta, brändin logon uudelleen keksimisestä, jakelukanaviin keskittymisestä ja innovatiivisten kampanjoiden käyttämisestä.

Sosiaalisen median alustojen hyödyntämisestä kiinnostavan sisällön luomiseen ja suurten tapahtumien sponsorointiin Pepsi on kerta toisensa jälkeen todistanut, miksi se on yksi historian menestyneimmistä brändeistä markkinointistrategian suhteen. Pysymällä digitaalisen teknologian trendien edellä ja hyödyntämällä offline-elämyksiä, kuten konsertteja tai urheilutapahtumia, Pepsi erottuu edelleen kilpailijoistaan ​​samalla kun se on yhteydessä asiakkaisiin syvemmällä tasolla kuin koskaan ennen. Koska muut yritykset pyrkivät jäljittelemään tällaista menestystä verkossa, ei ole epäilystäkään siitä, että Pepsin voittokaava jatkaa positiivisten tulosten saavuttamista.

🔥 Empfohlen:  Byjun nerokas markkinointistrategia – kuinka se rakensi miljardin dollarin liiketoiminnan?

Toteuttamalla näitä strategioita voit rakentaa vahvan brändin läsnäolon ja tavoittaa kohdeyleisösi. Joten, mitä sinä odotat? Aloita markkinointistrategioiden suunnittelu jo tänään!

UKK

Mikä on Pepsin kohdeyleisö?

Pepsillä on monipuolinen kohdeyleisö teini-ikäisistä aikuisiin. Brändi on tunnistanut kohdeyleisönsä mieltymysten ja elämäntyylien perusteella.

Mitä markkinointistrategioita Pepsi noudattaa?

Tässä on muutamia markkinointistrategioita, joita Pepsi noudattaa:

 • Hyödynnä julkkisten suosituksia
 • Käytä innovatiivisia kampanjoita
 • Sijoita tehokkaaseen mainontaan
 • Keskity jakelukanaviin
 • Käytä sosiaalisen median alustoja
 • Luo brändikumppanuuksia
 • Keksi brändilogo uudelleen
 • Brändin sijoittelu
 • Useita hinnoittelurakenteita

Table of Contents