Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

P&G ja Unilever: The FMCG Royalty

Seuraava artikkeli auttaa sinua: P&G ja Unilever: The FMCG Royalty

Molemmat ovat monikansallisia kulutustavarayrityksiä. Molemmat toimivat FMCG (Fast Moving Consumer Goods) -teollisuudessa. Molemmilla yrityksillä on vahva perintö ja pitkä historia, ja niillä on hyvä maine markkinoilla. Molempien tuotevalikoimaan kuuluu kotitalous- ja henkilökohtaisia ​​hygieniatuotteita, ruoka- ja juomatuotteita sekä kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteita. Molemmat ovat julkisesti noteerattuja yhtiöitä. Toinen on amerikkalainen ja toinen brittiläinen. Nämä yritykset ovat Procter & Gamble Company ja Unilever.

Näiden kahden jättiläisen vertailu on väistämätöntä. On kuitenkin välttämätöntä ymmärtää molempien yritysten alkuperä ja kasvukaari.

Alkuperä ja kasvu
Titaanien vertailu

Alkuperä ja kasvu

Procter & Gamble

Kynttilänvalmistaja William Procter ja saippuanvalmistaja James Gamble perustivat tämän yrityksen vuonna 1837, ja sen pääkonttori sijaitsee Cincinnatissa, Ohiossa. Muutamassa vuosikymmenessä Procter and Gamblen myynti oli miljoona dollaria. Yritys voitti valtavasti Yhdysvaltain sisällissodan aikana, kun se voitti sopimukset toimittamaan unionin armeijalle saippuoita ja kynttilöitä. Tämä auttoi myös lisäämään tietoisuutta yrityksestä ja sen tuotteista, kun sotilassopimukset esittelivät P&G:n tuotteita sotilaille kaikkialta maasta.

Vuoteen 1887 mennessä William Arnett Procter, William Procterin pojanpoika, joka johti yritystä, aloitti voitonjakoohjelman yrityksen työvoimalle, joka osoittautui äärimmäisen menestyksekkääksi ja vaikutti sen kasvuun ja laajentumiseen. Sen tuotteiden kysyntä kasvoi eksponentiaalisesti, mikä johti siihen, että P&G alkoi rakentaa tehtaita muihin paikkoihin Yhdysvalloissa. Tänä aikana se myös monipuolisti tuotteitaan ja vuonna 1911 alkoi tuottaa Criscoa, kasviöljyistä eläinrasvan sijaan.

Vuoteen 1930 mennessä P&G laajensi jalanjälkeään kansainvälisesti ostamalla englantilaisen Thomas Hedley Co:n. Tästä eteenpäin niiden kasvua ja laajentumista ei ollut pysäytetty. P&G on vuosien varrella ja erilaisten yritysostojen sekä tuotekasvun ja uusien tuotteiden lanseerausten myötä tunkeutunut edelleen kansainvälisille markkinoille. Vuoteen 2014 mennessä yrityksen esitteessä oli yli 160 tuotetta, kun se ilmoitti uudelleenjärjestelystä. Se pudotti valikoimastaan ​​noin 100 tuotetta hitaaseen myyntiin vedoten ja keskittyi jäljellä oleviin 65 tuotteeseen, jotka toivat lähes 95 % yrityksen voitosta. Vuoteen 2018 mennessä se yksinkertaisti yritysrakennettaan kuudella liiketoimintayksiköllä.

🔥 Empfohlen:  FMCG ja vaikuttajamarkkinointi muodostavat voimaparin

Unilever

Se oli Lontoossa; Englanti ja vuosi oli 1929, jolloin Unilever perustettiin hollantilaisen Margarine Unien ja brittiläisen saippuavalmistajan Lever Brothersin yhdistymisen seurauksena. Seuraavan vuosikymmenen aikana liiketoiminta kasvoi ja laajeni Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan. Natsien Euroopan miehityksen vuoksi toisen maailmansodan aikana Unilever, joka ei kyennyt sijoittamaan uudelleen Eurooppaan, laajensi läsnäoloaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa. Seuraavien vuosien aikana Unilever laajensi tuotevalikoimaansa ponnisteluilla ja erilaisilla fuusioilla ja yritysostoilla. 1960-luvun puoliväliin mennessä Unileverin pesusaippuat ja ruokarasvat muodostivat lähes puolet yhtiön voitosta. Keltaisten rasvojen markkinat olivat kuitenkin pysähtyneet ja yhtiö kohtasi kasvavaa kilpailua Procter & Gamblen kanssa. Vastauksena Unilever monipuolisti tuotevalikoimaansa ja osti brittiläisen Lipton Ltd:n Allied Suppliersilta vuonna 1971. Tuon vuosikymmenen loppuun mennessä Unilever oli hankkinut 30 % Länsi-Euroopan jäätelömarkkinoista useiden yritysostojen kautta. Tästä tuli yritykselle käännekohta, kun vuoteen 1982 mennessä se asettui uudelleen yritykseksi, joka keskittyi enemmän nopeasti liikkuviin kulutustavaroihin.

Vuosien mittaan Unilever vahvisti tuotevalikoimaansa, fuusioitui ja osti monia muita brändejä ja yrityksiä sekä laajensi globaalia jalanjälkeään perustamalla liiketoimintaa useisiin maihin. Tällä hetkellä Unileverin globaalissa brändiportfoliossa on 400 erilaista brändiä.Titaanien vertailu

Huolimatta yli 90 vuoden erosta näiden kahden FMCG-titaanin välillä, molemmat ovat perinteisesti taistelleet ylivallasta useissa taloustavaroissa ja henkilökohtaisen hygienian tuotteissa pyykinpesuaineista shampoon. Tärkein ero näiden kahden yrityksen välillä on kuitenkin niiden maantieteellinen painopiste. Yhdysvalloista kotoisin oleva P&G on erittäin keskittynyt kehittyneillä markkinoilla, erityisesti Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Unileverilla on puolestaan ​​monipuolinen globaali läsnäolo, ja sen myynti on peräisin Aasiasta, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Silti on olemassa muutamia parametreja, joilla näitä yrityksiä voidaan verrata.

Talousasiat

Procter & Gamblella on keskimäärin vahvempia brändejä ja sen liiketoiminta on tehokkaampaa. Nämä ovat johtaneet siihen, että yhtiön liikevoittoprosentti on parempi. Yhtiö tuottaa myös korkeampaa tuottoa sijoitetulle pääomalle. Unilever sen sijaan, vaikka sillä on maailmanlaajuinen jalanjälki, on nähnyt sijoitetun pääoman tuoton heikkenemisen.

🔥 Empfohlen:  14 parasta verkkosivustoa, joilla voit mainostaa lahjoituksiasi ja kilpailujasi ilmaiseksi

Kasvu ja laajentuminen

Joulukuuhun 2022 mennessä P&G:n vuotuinen liikevaihto oli 80 miljardia dollaria ja Unileverin 62 miljardia dollaria. Viime vuosikymmenellä ei kuitenkaan ole nähty merkittävää liikevaihdon kasvua kummassakaan yhtiössä. Pääasiallisena syynä tähän on se, että molemmat yhtiöt ovat myyneet osan heikosti toimivista brändeistään, tehostaneet ja organisoineet liiketoimintaansa.

Kestävyys ja sosiaalinen vastuu

Molemmat yhtiöt poikkeavat suuresti tästä ongelmasta. Vaikka Unileverilla on vahva maine ponnisteluistaan ​​ympäristövaikutusten vähentämisessä ja samalla kun se pyrkii parantamaan toimintayhteisöjensä elämää, P&G ei ole tähän verrattuna keskittynyt kestävään kehitykseen.

Arvostus

Hinta-tulossuhde osoittaa, että P&G on Unileverin arvoa korkeampi. Unileverin arvostus on kuitenkin paljon vähemmän vaativa. Tämä johtaa myös siihen, että Unileverin osakkeet tuottavat korkeampaa osinkoa. P&G on kuitenkin jatkuvasti jakanut kasvavia osinkoja viimeisen 66 vuoden ajan. Joten osinkokasvua etsivät sijoittajat saattavat suosia P&G:n osakkeita, kun taas korkeampaa lähtötuottoa etsivät sijoittajat saattavat suosia Unileveria.

Kilpailu

Niin suuria kuin nämä molemmat yritykset ovat liiketoiminnallisesti ja niin kuuluisia kuin niiden eri tuotemerkit ovatkin, niille on olemassa merkittävää kilpailua markettien omien merkkien brändeistä ja tiettyjä markkinarakoja valtaavista startupeista. Molemmat jättiläiset kohtaavat myös lisääntyviä uhkia innovatiivisten startup-yritysten kanssa, jotka kohdistavat tiettyyn toiminta-alueen kaltaisiin tuotteisiin luonnollisessa ja ympäristöystävällisessä tilassa.

Johtopäätös

On äärimmäisen vaikeaa valita yksi yritys toisen sijaan, varsinkin näiden kahden FMCG-jättiläisen kanssa. Viime aikoina P&G on jo onnistuneesti toteuttanut rakenneuudistuksensa, kun taas Unilever on vielä liiketoiminnan muutoksen alkuvaiheessa. Heillä molemmilla on samanlainen skenaario kilpailun suhteen, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka he molemmat pärjäävät tulevaisuudessa.

UKK

Milloin Procter & Gamble perustettiin?

Kynttilänvalmistaja William Procter ja saippuanvalmistaja James Gamble perustivat P&G:n vuonna 1837.

Milloin Unilever perustettiin?

Unilever syntyi hollantilaisen Margarine Unien ja brittiläisen saippuavalmistajan Lever Brothersin yhdistymisen seurauksena vuonna 1929.