Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Pian ihmisten luoma sisältö myydään valtavalla hinnalla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Pian ihmisten luoma sisältö myydään valtavalla hinnalla

Tekoälyn mahdollisuudesta tuhota työpaikkoja ja tekoälyn tuottaman sisällön leviämiseen Internetissä tulee nopeasti uusi oivallus. Ihmiset alkavat ymmärtää “alkuperäisen” sisällön – ihmisten tuottaman todellisen työn – arvon.

“Muutaman vuoden sisällä käsiteollista “sertifioitua ihmisen tekemää” sisältöä myydään suurella hinnalla kuin tekoälyn luoma sisältö”, sanoi Stanfordin professori Erik Brynjolfsson.

Asian havainnollistamiseksi otetaan Intian kudontateollisuus. Pitkään suuri osa suunnittelu- ja luomistyöstä on automatisoitu koneilla ja nyt jopa tekoälyllä. Tämä oli uhka monille käsityöläisille ja perinteisille kutojille. Mutta vaikka tekoäly onkin paranemassa tällä alalla, monet ihmiset pitävät edelleen perinteistä kudontaa enemmän kuin automatisoitua monimutkaisuuden puutteen vuoksi.

Lukea: Kangaspuun hiljaisuus

Tekoälyn kummisetä Yann LeCun on samaa mieltä ja selittää tämän täydellisellä esimerkillä siitä, kuinka automatisoitu valmistus on tehnyt käsintehtyistä tuotteista arvokkaampia. On selvää, että geopoliittisten syiden lisäksi intialaiset eivät myöskään valitse “Made in China” -tuotteita, koska automaatio tekee tuotteista arkipäiväisiä, eikä jokaiselle tuotteelle ole uutta luontaista arvoa.

Toki voit luoda mahtavia kuvia ja tekstejä ja tulostaa ne T-paitoihin ja mukeihin, on vain ajan kysymys milloin joku pystyy kopioimaan sen samoin samoilla tekoälytyökaluilla, joita käytit. Lisäksi, jos voit tehdä liiketoimintaa Midjourneyn tai ChatGPT:n kehotuksesta, joku muukin voi tehdä sen. Mitä ei kuitenkaan voi koskaan korvata, on alkuperäisten käsintehtyjen tuotteiden käsintehty luonne.

Aivan oikein, muutaman vuoden sisällä näemme seismisen muutoksen, jossa aito ihmisen luovuus myydään korkealla hinnalla jättäen tekoälyn tuottaman sisällön digitaaliseen pölyyn. Miksi tyytyä tekoälyn luomaan sisältöön, kun voi saada ihmisen luoman epätäydellisyyden? Todettakoon, että tekoäly voi olla ennustettavaa, robottimuotoista ja joskus suorastaan ​​järjetöntä. Tietysti se pystyy tuottamaan valtavia määriä sisältöä salamannopeasti, mutta siitä puuttuvat aineettomat ominaisuudet, jotka saavat meidät nauramaan, itkemään ja pohtimaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä käyttäjä Google Analytics -tiliin? [Account Access Management]

Entä jos tekoäly tekee meistä tyhmiä?

Vain muutama viikko sitten Writer’s Guild of America protestoi tekoälyn käyttöä käsikirjoitusten kirjoittamiseen. Samoin taiteilijat olivat raivoissaan taiteilijaa vastaan, joka voitti palkinnon taidekilpailussa käyttämällä Midjourneya. On selvää, että ihmiset tekoälyn avulla ovat menestyneet paremmin tietyillä alueilla, jotka sisältävät taiteellisia alueita. OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman visioi juuri tämän puhuessaan tekoäly-ihmisistä: “Olen innoissani maailmasta, jossa tekoäly on ihmisen tahdon jatke ja kykyjemme vahvistin.”

Lisäksi Altman sai Intian-vierailunsa aikana filosofisen kysymyksen siitä, mitä on oppinut ihmisistä työskennellessään tekoälyn parissa. Pohdittuaan asiaa hän päätti: “Ihmisissä tapahtuu jotain outoa ja erittäin tärkeää, ja toivon todella syvästi, että säilytämme sen.” Altman ajattelee, että ihmisen äly on jotain maagista.

Kuitenkin, kun koneet tekivät kaiken työn, mielemme turvotui ja tyhmä joka päivä, mikä teki meidät kirjaimellisesti ajattelemattomiksi alkuperäisistä ideoista. Jos koodaaja voi esimerkiksi rakentaa sovelluksia OpenAI:n API:lla ja automaattisen koodin avulla Copilotilla, joka pystyy tienaamaan hänelle rahaa, miksi hän haluaisi rakentaa jotain tyhjästä? Tämä johtaisi lopulta siihen, että useimmissa sovelluksissa on tulevaisuudessa samat ominaisuudet, ja tekoäly tekee puolet työstä.

Mikä voi olla syynä siihen, että tekoäly on niin hyvä siinä, mitä se tekee? Tekoäly, jolla nämä ihmiset kirjoittavat ja piirtävät paremmin kuin taiteilijat, on koulutettu alkuperäisten taiteilijoiden teoksiin. Sieltä se taiteen luovuus kumpuaa. Toisaalta Adam Yormark väittää, että tämä vain poistaisi markkinoilta matala- ja keskilaatuiset tuotteet, jotka voidaan helposti kopioida tekoälyllä, kun taas korkealaatuisia, tässä tapauksessa käsintehtyjä tuotteita myydään edelleen markkinoilla. arvokkaana.

Mikä edes on alkuperäinen?

1929 kirja väitti: “Ihmiset, jotka elävät jatkuvassa kosketuksessa koneiden kanssa, ovat taipuvaisia ​​palvomaan tarkkuutta, suhtautumaan inhimillisiin ponnisteluihin halveksuen virhetekijän vuoksi ja ihailemaan konetta, koska se on erehtymätön.”

MUTTA vuosien 1910 ja 1930 välillä käsitteen “käsintehty” käyttö lisääntyi 64 %! pic.twitter.com/aebfWRBDjx

— Pessimists Archive (@PessimistsArc), 30. tammikuuta 2023

Mark Twain sanoi kuuluisasti: “Uutta ideaa ei ole olemassa.” Tämä herättää kysymyksen: eikö tekoäly on sama kuin jokaisen teknologisen vallankumouksen? Ihmiset kirjoittivat kynällä ja paperilla. Myöhemmin tulivat tietokoneet ja tekijöiden tarve kynälle ja paperille katosi kokonaan. Kutsuisimmeko nykyään kaikkea digitaalista alkuperäiseksi?

Luultavasti kyllä. Kukaan ei kiellä tekoälyn kykyjä ja sitä, kuinka se voi auttaa ihmisiä tekemään työtä, joka muuten tarvitsisi sata ihmistä. Mutta ihmisen luovuus rajoittuu henkilön kehottamiskykyyn, loput hoitaa tekoäly. Ei siinä mitään käsityöläistä. Sitä ei kutsuta “taidekehotukseksi”, vaan “prompt engineeringiksi” joka tapauksessa. Joten vaikka pidämmekin nykyisiä tekoälytuotteita hämmästyttävinä, tulevaisuus on hyvin lähellä, kun asiakkaat kysyvät myyjiltä: “Oletko varma, että tämä ei ole tekoälyn rakentama?” Mielenkiintoisia aikoja edessä!