Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Pienyritysten trendit, joita kannattaa seurata vuonna 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Pienyritysten trendit, joita kannattaa seurata vuonna 2022

On vähättelyä sanoa, että asiat ovat muuttuneet viime aikoina. Jotkut yritykset menestyvät paremmin kuin koskaan, kun taas toiset ovat edelleen huolissaan pandemian aiheuttamista vahingoista.

Pienyrityksen omistajana on siis täysin luonnollista, että teet tutkimusta, pysyt ajan tasalla uutisista ja trendeistä ja yrität valmistautua tulevaisuuteen.

Ja olet onnekas. Olemme käyneet läpi viimeaikaiset tutkimukset, jotta sinun ei tarvitse tehdä kaikkea jalkatyötä. Tässä artikkelissa tarkastelemme seitsemää tärkeintä trendiä, jotka sinun on pidettävä tutkallasi vuonna 2022 ja sen jälkeen.

1. Tarjoa osto nyt, maksa myöhemmin vaihtoehtoja


Osta nyt, maksa myöhemmin (BNPL) on muutaman viime vuoden aikana muuttunut yksinomaan suurten jälleenmyyjien tarjoamasta maksuvaihtoehdosta yleiseksi näkemykseksi monien yritysten kassoilla ympäri maailmaa. Yhdysvaltalainen BNPL-yhtiö Affirm raportoi, että aktiivisten kauppiaiden määrä sen alustalla kasvoi vuodesta 6 500 – 102 000 heinäkuusta syyskuuhun 2021. Samoin BNPL-palveluntarjoajat muissa maissa ilmoittivat käyttäjämäärien jyrkän kasvun.

BNPL-trendin nopea omaksuminen johtuu pienyritysten tarpeesta houkutella nuorempia ostajia ja kannustaa impulssiostoksia. Mukaan eMarketer44 %:n Z-sukupolvesta ja 37 %:n millenniaaleista odotetaan suorittavan BNPL-maksun vuonna 2022. Se on maksutapa, joka helpottaa ostajia ja kasvattaa tulojaan. Monien BNPL:ää tarjoavien yritysten kerrotaan näkevän myynnin ja kilpailukyvyn parantaminen.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Jos haluat antaa asiakkaiden ostaa nyt, maksaa myöhemmin, voit tehdä sen esimerkiksi ratkaisuilla Shop Pay. Shopify-myymälöiden nopeutettu kassalla, Shop Pay antaa asiakkaillesi mahdollisuuden maksaa kokonaan tai jakaa ostoksensa neljään yhtä suureen korottomaan maksuun. Asiakkaille ei peritä leikkausmaksuja tai edes myöhästymismaksuja.

2. Priorisoi verkkomyynti, myös markkinapaikat

Pienyritystrendit osoittavat, että verkkomyynti on ratkaisevan tärkeää liikevaihdon ja liiketoiminnan kasvun edistämisessä jopa niille, jotka toimivat käytännössä.

Shopifyssa 2022 Kaupan tulevaisuus Raportissa tutkijat lainasivat tietoja, joiden mukaan 54 % yrityksistä myönsi, että on tärkeää keskittyä verkkotuloihin prioriteettiensa saavuttamiseksi. Tarkastellaan tarkemmin, 49 % yrityksistä ilmoitti aikovansa investoida enemmän yrityksen omistamaan verkkokauppaan. Onko sinulla oma verkkokauppa? Arvioi sen suunnittelu nähdäksesi, löytyykö alueita, joita voitaisiin parantaa pienellä rahansiirrolla.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kauan Sheinin lähettäminen ja toimittaminen kestää vuonna 2023

Yritykset myönsivät myös verkkokauppapaikkojen tärkeyden, ja 56 % sanoi aikovansa lisätä investointejaan tällaisiin alustoihin. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä myynnin kannalta, sillä 55 % kuluttajista ilmoitti ostavansa verkkokaupoista joko viikoittain tai kuukausittain. Jos päätät sijoittaa verkkokauppapaikkoihin, harkitse läsnäolosi rakentamista useille suosituille markkinapaikkasivustoille.

3. Omaksu elävää kaupankäyntiä

Yksi kiehtovimmista pienyritystrendeistä on perustajien, jotka tukevat tarjontaansa interaktiivisessa livestreamissa, jonka avulla kuluttajat voivat ostaa tuotteita reaaliajassa. Sillä on hieno nimi: live commerce. Ja sen ennustetaan tuottavan arviota 25 miljardia dollaria Yhdysvalloissa vuoteen 2023 mennessä.

Elävä kaupankäynti sai alkunsa noin viisi vuotta sitten Kiinassa. Nyt se tasoittaa tietä muiden maiden yrityksille tarjota ainutlaatuisia asiakaskokemuksia. Yksi asia, joka on ilmeinen? Sijainnista riippumatta live-kauppa tuottaa suuremman sitoutumisen ja korkeammat konversioprosentit kuin muut sähköisen myynnin muodot.

Katsokaapa esimerkkiä kanadalaisesta kenkäkauppiasta Aldo, joka rekisteröi 17 000 sivun katselukertaa ja sai 308 % sitoutumisasteen sivustollaan viiden ensimmäisen päivän aikana viime vuoden live-ostostapahtuman järjestämisen jälkeen. Plus mukaan McKinseylive-kauppaa toteuttavien yritysten tulosprosentit olivat lähes 30 %, mutta myös nuorempien yleisöjen – pääasiassa milleniaalien ja Z-sukupolven – osuus kasvoi hieman.

Haluatko hyödyntää live-kauppaa eduksesi? Rekisteröidy livestream-ostosalustaan, kuten TalkShopLive ja esittele tuotteitasi saadaksesi myyntiä käyntiin. Jos sinulla on Shopify-kauppa, asennus yksi näistä sovelluksista auttaa sinua tarjoamaan asiakkaille interaktiivisen reaaliaikaisen ostokokemuksen.

4. Kasvata keskimääräistä arvoa tarjoamalla ilmainen toimitus

Amazonin nopean ja ilmaisen toimituksen perinpohjaisesti muuttaman toimitusmaailman keskellä kuluttajat odottavat yhä enemmän kustannussäästöjä, kun he päättävät saada ostoksensa toimitetuksi.

Jungle Scoutin mukaan Q1 2022 Consumer Trends -raportti, toimitushinnalla on ratkaiseva rooli verkko-ostajien ostopäätöksissä, jopa enemmän kuin tuotteen hinta. Tutkijat totesivat myös ilmaisen toimituksen tärkeäksi tekijäksi keskimääräisen tilauksen arvon ja korin koon kasvattamisessa. Raportissa he sanovat, että 58 % kuluttajista varmistaa, että kuluttaa tarpeeksi rahaa saadakseen verkkotilausten ilmaisen toimituksen.

🔥 Empfohlen:  Yhden luukun opas suusta suuhun markkinointiin vuonna 2022

Ilmainen toimitus on todistettu taktiikka tilausten arvojen ja konversioiden kasvattamiseksi, mutta nousevat toimituskustannukset vaikeuttavat pienyritysten kestävyyttä. Jos päätät tarjota ilmaisen toimituksen, muista asettaa kynnys, joka kattaa normaalit toimituskulut, tullit, tuotteiden kustannukset ja voittomarginaalisi.

5. Optimoi yrityksesi kansainvälisiä ostajia varten

Verkkokaupan ansiosta yritykset ovat voineet tavoittaa kuluttajat ympäri maailmaa, ja ostajien houkutteleminen tarkoittaa kykyä tarjota loistava toimituskokemus. Itse asiassa rajat ylittävän verkkokaupan ennustetaan olevan muodostavat 22% fyysisten tuotteiden verkkokauppatoimituksista vuonna 2022.

Toimitus on kuitenkin edelleen huolenaihe, kuten Shopifyn vuoden 2022 Future of Commerce -raportista käy ilmi. 43 prosenttia kuluttajista sanoi, että he eivät halua joutua maksamaan ylimääräistä kansainvälisistä tilauksista. Lisäksi he ovat huolissaan korkeammista kokonaistoimituskustannuksista tai pitemmistä toimitusajoista.

Onneksi muutaman askeleen ottaminen voi auttaa helpottamaan useimpia kansainväliseen merenkulkuun liittyviä huolenaiheita. Shopifylla on työkaluja, jotka auttavat sinua parantamaan rajat ylittävää ostokokemusta, mukaan lukien hinnanmuutokset eri markkinoille ja selkeät kansainväliset toimitushinnat.

Suosittelemme myös olemaan ennakkoon mahdollisista lisäkuluista, jotta asiakkaille ei tule yllätyksiä. Muista myös liittää mukaan asianmukaiset tulliasiakirjat, jotta saavutettaessa ei tule ongelmia. Nämä asiakirjat kertovat kohdepaikan tulliviranomaisille, mitä paketti sisältää, kuinka paljon se maksaa ja onko kyseessä kaupallinen tavara vai lahja.

6. Investoi toimitusketjun ongelmien ratkaisemiseen

Pandemia on todella osoittanut, kuinka toimitusketjun häiriöt voivat vaikuttaa jopa pieniin yrityksiin.

Shopifyn vuoden 2022 Future of Commerce -raportin tiedot paljastivat, että 40 % perustajista sanoi, että maailmanlaajuiset toimitusketjun viiveet vaikuttavat heihin jonkin verran, ja 28 % sanoi, että he vaikuttaisivat heihin voimakkaasti. Kuluttajille ylimääräiset toimitusviiveet ja -kustannukset olivat huolenaiheiden listan kärjessä, ja sitä seurasivat viivästykset tuotteiden valmistuksessa.

Mutta sen sijaan, että leikkaamme kustannuksia näiden haasteiden ratkaisemiseksi, perustajat investoivat ratkaisuihin niiden ratkaisemiseksi. 45 prosenttia aikoo investoida tuotantokapasiteettiin, 44 prosenttia aikoo investoida toimitusketjunsa nopeuttamiseen ja 44 prosenttia aikoo investoida yhteistyön parantamiseen 3PL-kumppaneiden kanssa.

🔥 Empfohlen:  7 parasta ilmaista yrityssähköpostitiliä vuonna 2023

7. Ota käyttöön kestäviä liiketoimintakäytäntöjä

Sekä yritykset että kuluttajat ovat yhä enemmän tietoisia kaupan vaikutuksista planeetallemme. Ei siis ole yllätys, että yritykset suunnittelevat toimintaansa kestävästi mielessään.

Shopifyn 2022 Future of Commerce -raportin mukaan 46 % yrityksistä aikoo investoida siihen, että kuluttajat voivat helposti kierrättää tuotteita, 39 % aikoo investoida luonnon-, kierrätys- tai uusiutuvien materiaalien käyttöön ja 39 % haluaa parantaa tuotantonsa tehokkuutta. käsitellä asiaa.

Kestävyyteen sijoittaminen on kannattava päätös. Voit aloittaa pienillä askelilla, kun pyrit saamaan aikaan myönteisiä ympäristövaikutuksia, kuten kompensoimalla hiilidioksidipäästöjälöytää kestäviä kuljetuskumppaneita ja käyttää sosiaalista mediaa kestävään kehitykseen liittyvien kampanjoiden järjestämiseen.

pienyritystrendi 2022: kestävä kehitys

Suojaa pienyritystäsi tiedolla

Valitettavasti emme voi ennustaa tulevaisuutta (hukka, tiedämme). Voimme kuitenkin kääntyä ammattilaisten puoleen saadaksemme paremman käsityksen siitä, mitä juuri nyt tapahtuu ja kuinka se saattaa kehittyä ajan kuluessa.

Toivottavasti tämän pienyritystrendin hajoamisen myötä tunnet itseluottamusta tai jopa helpotusta – tai ainakin ymmärrät paremmin pelisuunnitelman, jota tarvitset varmistaaksesi, että yrityksesi kukoistaa tulevina viikkoina. kuukausia ja vuosia.

Muista vain: niin kauan kuin opit, mukaudut ja optimoit jatkuvasti, olet parhaassa mahdollisessa asemassa.

Haluatko oppia lisää?