Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Pitäisikö minun leikata palkkaa? 7 asiaa, jotka on otettava huomioon päätöksenteossa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Pitäisikö minun leikata palkkaa? 7 asiaa, jotka on otettava huomioon päätöksenteossa

Kun edistymme urallamme, meillä on tapana ansaita enemmän rahaa. Varsinkin kun lisäämme uusia taitoja, siirrymme suurempiin yrityksiin ja alamme johtaa muita ihmisiä. Mutta joskus huomaamme, että korkeampi palkka ei merkitse onnellisuutta.

Kat Tretina oppi tämän omakohtaisesti. Viisi vuotta sitten hän ansaitsi tuottoisaa palkkaa, bonukset mukaan lukien, suuressa lääkeyhtiössä.

Vaikka rahat olivat suuria, hän työskenteli pitkiä päiviä ja oli jatkuvasti uupunut ja palanut loppuun. Hän vietti jokaisen aamun surkeana ja tajusi, että hänen korkeapalkkaiseen työhönsä liittynyt elämäntapa ei ollut kestävää. Niinpä hän ja hänen miehensä leikkasivat kulunsa minimiin ja säästivät niin paljon kuin pystyivät.

Lopulta Kat lopetti työnsä, muutti Pennsylvaniasta Floridaan ja hyväksyi paikan pienessä voittoa tavoittelemattomassa yrityksessä, joka maksoi 50 % vähemmän. Tuolloin ihmiset pitivät häntä hulluna, mutta hän ei ole koskaan katunut päätöstään. Hän havaitsi työn olevan tyydyttävää, ja lopulta hänellä oli terve työn ja perhe-elämän tasapaino, jota hän aina halusi.

Kun huonompipalkkainen työ on hyvä idea

Vaikka enemmän rahaa saattaa kuulostaa unelmalta, on monia tapauksia, joissa palkanleikkaus on järkevää.

Haluat parantaa mielenterveyttäsi.

Valitettavasti siellä on lukemattomia työpaikkoja, jotka voivat tuhota mielenterveytesi. Ne voivat viedä sinulta energiaa, motivaatiota ja onnellisuutta. Kun Kyle Kroeger tajusi, että hänen työnsä osakkaana investointipankkiyrityksessä heikensi vakavasti hänen henkistä hyvinvointiaan, hän etsi alalta uutta roolia.

Kroeger hyväksyi työpaikan sijoituspäällikkönä, jonka palkkaa leikattiin 15 prosenttia. Hän ei enää viettänyt 70–80 tuntia viikossa toimistossa. Tämän seurauksena hän koki paljon vähemmän stressiä.

“Minusta tuntui, että olen saanut elämäni takaisin”, hän sanoi. “Sain mennä happy houriin, harjoitella enemmän ja viettää aikaa perheeni kanssa.”

Jos olet henkisesti uupunut, sinulla on stressin aiheuttamia fyysisiä oireita tai pelkäät mennä töihin useimpina päivinä, vähemmän raskaan työn saaminen, vaikka palkkaa leikattaisiinkin, voi olla ensimmäinen askel parantaa mielenterveyttäsi ja yleistä elämänlaatuasi.

🔥 Empfohlen:  28 parasta B2B-brändäystoimistoa, jotka auttavat sinua erottumaan joukosta

Aiheeseen liittyvä: Kuinka yksi nainen muutti finanssikriisin menestyväksi yritykseksi

Haluat siirtyä uuteen tehtävään tai toimialaan.

Kun olet viettänyt jonkin aikaa työssä, saatat huomata, että se ei ole sinua varten. Ehkä työ ei kiinnosta sinua. Tai et pidä tunteista tai sen tuomasta stressistä. Riippumatta perusteluista, saatat haluta siirtyä uuteen tehtävään tai toimialaan ja joutua leikkaukseen.

Vicki Cook oli apulaisrehtori koulussa, joka ansaitsi 80 000 dollaria vuodessa. Hän työskenteli 50–60 tuntia viikossa, mutta halusi työpaikan, joka antoi hänelle enemmän vapaa-aikaa ja antoi hänelle mahdollisuuden keskittyä terveyteensä. Joten hän otti askeleen ja hyväksyi viran yliopiston professorina 55 000 dollarin palkalla.

40 prosentin palkanleikkaus tuo mukanaan paljon kevyemmän työmäärän ja enemmän joustavuutta.

“En ole katunut yhtään mitään”, hän sanoi. ”Olin säästänyt tarpeeksi rahaa ja hajauttanut tulojani (kiinteistösijoituksella), jotta budjettimme pystyisi helposti tukemaan uravalinnallani pienempää palkkaa.”

Haluat jatkaa intohimoasi.

Kun työskentelet kokopäiväisesti, vietät suurimman osan ajasta töissä. Jos et ole intohimoinen työsi suhteen tai et ole tyytyväinen siihen, palkanleikkaus voi olla hyvä idea tehdä jotain, jota rakastat.

Alina Adams on esimerkki henkilöstä, joka tyytyi pienempään rahaan seuratakseen intohimoaan. Hän siirtyi korkeapalkkaisesta yritystehtävästä Procter & Gamblessa freelance-kirjailijan epävakauteen ja alhaisempaan palkkaan.

Hän halusi työn, joka antaisi hänelle enemmän aikaa hoitaa kolmea lastaan ​​ja antoi hänelle mahdollisuuden viettää päivänsä tekemällä jotain, mistä hän todella nautti.

“Palkanleikkaus oli ehdottomasti sen arvoinen, koska pystyin näyttämään lapsilleni, että on tärkeämpää jatkaa intohimoasi kuin ansaita paljon rahaa”, Adams sanoi.

Haluat tulevaisuudessa saada paremman palkan.

Jotkut ihmiset ottavat palkanleikkauksen, koska he uskovat, että heidän uudessa tehtävässään saadaan parempipalkkainen ja täyttävä ura tulevaisuudessa. Esimerkiksi Eryn Lueders otti työpaikan teknologia-startupissa digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana. Vaikka se maksoi 15 % vähemmän kuin hänen edellinen tehtävänsä, hän tiesi, että se antaisi hänelle käytännön kokemusta, jota hän tarvitsi ansaitakseen enemmän.

🔥 Empfohlen:  Microsoft 365 Copilotin varhainen käyttöoikeus nyt saatavilla

“Tämän työn vastaanottaminen oli askel taaksepäin sekä nimikkeessä että palkassa, mutta ei vastuissa tai taidoissa, joita tarvitaan työn tekemiseen hyvin”, Lueders sanoi.

Noin vuoden kuluttua hän sai korotuksen, joka maksoi enemmän kuin hänen jättämänsä tehtävä. Hän ei katu tätä siirtoa, koska haluttu kasvu ja edistyminen todella tulivat. Lisäksi hän kompensoi nopeasti menettämänsä rahat.

Aiheeseen liittyvä: Hyvän vaikutelman jättävän erokirjeen kirjoittaminen

Kun huonompipalkkainen työ on huono idea

Joskus alhaisemman palkan hyväksyminen ei ole taloudellisesti järkevä päätös, ja sillä voi olla rajuja seurauksia tulevaisuudellesi.

Et halua muuttaa elämäntapaasi.

Lindsay Martinez, Certified Financial Planner™ Xennial Planning LLC:stä, sanoi, että sinun on varauduttava taloudellisesti ottamaan vastaan ​​vähemmän palkattua työtä. Jos et halua mukauttaa elämäntapaasi palkanleikkauksen vuoksi, saatat olla parempi pysyä korkeapalkkaisessa työssäsi.

“Sinun ei pitäisi ottaa rahaa 401(k:stä), kerätä luottokorttejasi tai luottaa henkilökohtaisiin lainoihin, jos otat palkanleikkauksen”, Martinez sanoi. “Näiden asioiden tekeminen hätätilanteissa on hyväksyttävää, mutta ei siksi, että teet henkilökohtaisen valinnan hyväksyä alhaisempi palkka.”

Jos olet luonnollinen säästäjä, jolla on vähän tai ei lainkaan velkaa, sinulla on 6 kuukautta hätärahastoja sinulla on puoliso, joka voi auttaa sinua taloudellisesti, palkanleikkaus on paljon realistisempaa.

Olet pian eläkkeellä.

Jos olet urasi alkuvaiheessa ja pystyt käsittelemään taloudellisia seurauksia, voi olla syytä ottaa huonommin palkattu työ, jos aiot oppia arvokkaita taitoja, jotka parantavat ansioluetteloasi. Palkanleikkaus voi olla myös järkevä toimenpide, jos sinulla on pieniä lapsia ja tarvitset joustavamman aseman, jonka avulla voit hoitaa heistä.

Mutta jos olet vanhempi, palkanleikkaus voi estää sinua saavuttamasta eläketavoitteitasi. Jos maksat lapsesi korkeakouluopetusta tai pidät huolta vanhemmistasi, tarvitset enemmän tuloja, et vähemmän.

“Jos olet urasi jälkimmäisessä osassa tai lähestyt eläkkeelle siirtymistä, on viisasta priorisoida tulot muihin työntekijöihin nähden”, sanoi Biron Clark CareerSidekickistä. “Sinun tulee välttää pienemmän palkan ottamista, ellei ole pakko tehdä niin.”

🔥 Empfohlen:  7 ominaisuutta, jotka on otettava huomioon valittaessa yrityspankkitiliä

Sinulla on etuja, joista et voi luopua.

Joissakin korkeapalkkaisissa töissä on etuja, joita voi olla vaikea löytää muualta. Yrityksesi voi kattaa 100 % terveydenhuoltokuluistasi, vastata kaikkiin eläkemaksuihisi tai korvata sinulle maisterintutkinnon suorittamisesta.

Jos sinulla on tällainen työ, sinun kannattaa harkita pitkään ja hartaasti ennen kuin valitset työpaikan ilman tämäntyyppisiä etuja. Tämä pätee erityisesti, jos sinulla on kallis sairaus, joka edellyttää erinomaista vakuutusturvaa, eikä sinulla ole muuta tapaa saada näitä etuja.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka lopettaa työsi oikealla tavalla

Palkanleikkaus voi olla viisas päätös

Useimmissa tapauksissa voit hyötyä palkanleikkauksesta. Varmista vain, että vaihdat pienemmän palkan johonkin vastineeksi. Se on myös fiksua tehdä budjetti ennen kuin vaihdat työpaikkaa, jotta tiedät mistä olet luopumassa. Yritä elää pienemmillä tuloilla pari kuukautta nähdäksesi, onko se kestävää.

Jos et ole täyttänyt työsi, toivot, että sinulla olisi enemmän aikaa harrastuksiin tai kiinnostuksen kohteisiisi, olet stressaantunut työstä tai haluat saada arvokasta kokemusta, palkanleikkaus voi olla paras ratkaisu.

Table of Contents