Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Pitäisikö sinun nollata CSS?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Pitäisikö sinun nollata CSS?

Tässä artikkelissa tarkastellaan meneillään olevaa keskustelua siitä, pitäisikö verkkosuunnittelijoiden ja verkkokehittäjien nollata CSS, jakamalla useiden verkkoammattilaisten ajatuksia ja mielipiteitä. Tämä on kolmiosainen artikkelisarja, joka käsittelee CSS-nollauksia. Keskusteltuamme CSS-nollausten rikkaasta ja mielenkiintoisesta historiasta (osa 1) ja käytyämme läpi CSS-nollaustyylitaulukoiden vaihtoehdot (osa 2), keskustelemme nyt osassa 3 nollattujen tyylitaulukoiden käytön eduista ja haitoista.

CSS:n nollaamisen edut

Verkkosuunnittelija/kehittäjä ja kirjailija Morten Rand-Hendriksen on suuri CSS-nollausten fani; hän on neuvonut kaikkia käyttämään niitä tyylisivujensa perustana. “Jos et määritä kaikkia oletusarvoisia CSS-parametreja tyylisivullesi, selain käyttää oletusparametrejaan sen sijaan”, Rand-Hendriksen sanoi blogissaan. “Ja koska eri selaimilla on erilaiset parametrit, sivustosi näyttää lopulta erilaiselta riippuen siitä, mitä selainta käytät.” Sähköpostihaastattelussa Chris Coyier – verkkokehittäjä ja web-suunnitteluyhteisön CSS-Tricks perustaja – ilmaisi tukensa yleisvalitsimen marginaalin/täytön nollaukselle (käsitelty osassa 1).

Hän sanoi, että kaikki, mitä hän on koskaan käyttänyt, on * { marginaali: 0; pehmuste: 0; }.” Puolustaessaan “hard reset” -menetelmää Coyier hahmotteli kaksi pääasiallista huolenaihetta, joita web-suunnittelijat tyypillisesti vastustavat yleisvalitsimen käyttöä. Ensimmäinen on, että se voi rikkoa verkkoselaimen oletustyylejä asioille, kuten lomakeelementeille, mikä hänen mukaansa oli “epätosi”, ellet käytä border:0-ominaisuutta tyylisäännössä. Toinen huolenaihe yleisvalitsimen käyttämisestä tyylien nollaamiseen on tällaisen epämääräisen valitsimen käytön aiheuttama suorituskykyosuma.

Coyier kuitenkin väittää, että vaikka tämä on teknisesti totta, “melkein kaikki sen aiheuttamat hidastukset ovat niin pieniä, että takaan, että kukaan ei koskaan huomaa.”

Tukee ei CSS-nollausta

Web-kehittäjä Florent Verschelde esitti vahvan syyn olla käyttämättä CSS-nollauksia, ja sen sijaan ehdottaa, että verkkosuunnittelijoiden tulisi luottaa hyvin muotoiltuihin tyylisivuihin selainten välisten epäjohdonmukaisuuksien korjaamiseksi. Verschelde väittää, että “selaimen oletusasetukset ovat järkeviä ja hyödyllisiä”. Verkkoselaimien oletustyylisääntöjen ansiosta “sisältösi on aina luettavaa (vaikkakaan ei seksikästä)”, Verschelden mukaan. “Jos otat ne pois, vaarana on, että sinulla on sisältöä (esimerkiksi käyttäjien luomaa sisältöä), joka lopulta on tyylitöntä, raakaa.” Verschelden mukaan useimmat suunnittelijat ja kehittäjät, jotka uskovat, että selaimen oletusasetukset aiheuttavat suurimman osan asetteluongelmista, ovat väärässä.

“Riittävällä CSS-tiedolla ymmärrätte, että useimmat niistä asioista, joita luulitte olevan selaimen oletusasetuksista johtuvia epäjohdonmukaisuuksia, johtuvat itse asiassa romahtavien marginaalien standardimekanismin huonosta ymmärtämisestä. sisältää asetteluvirheitä IE 6-7:ssä”, hän sanoi. Suurin osa todellisista epäjohdonmukaisuuksista ilmenee runkoelementin reunuksissa ja täyteaineissa, luetteloiden reunuksissa ja täyteaineissa sekä otsikon kirjasinkokoissa. “Jos sinusta tuntuu, että nämä muutamat epäjohdonmukaisuudet oikeuttavat asettamaan kaiken nollaan ja sitten joudut määrittämään tarkan marginaalin ja täytön useimmille elementeille kussakin tilanteessa, käytä nollaustyylitaulukkoa”, Verschelde sanoi.

🔥 Empfohlen:  Tarina käytävästä 3: Universaali näkymä ostoksille

Niille, jotka etsivät erilaista ratkaisua, hän tarjosi “no reset” -perustyylitaulukkoaan vaihtoehtona. Vuonna 2008 kehittäjä/suunnittelija Jens Meiert kirjoitti: “Nollaa tyylisivut ovat huonoja: aloittelijan ei pitäisi käyttää niitä, asiantuntija ei käyttäisi niitä.” Meiert perustelee väitteensä toteamalla, että nollatut tyylisivut määrittävät perusoletusarvot, jotka vain korvataan myöhemmin (mikä tekee CSS:stäsi tehottoman ja tarpeettoman). Kehittäjä ja kirjan kirjoittaja Jonathan Snook sanoi blogikirjoituksessaan, että hän on “okei, jos eri selaimet näyttävät asiat hieman eri tavalla”. Hän pitää siitä, että “luetteloissaan on luettelomerkkejä ja vahvoja elementtejä lihavoituissa tekstissä”. Verkkostandardien ja saavutettavuuden puolestapuhuja Tommy Olsson myöntää, ettei hän ole “suuri CSS-nollausten fani” sähköpostilla annetussa haastattelussa vuoden 2010 lopulla. Hän sanoi, että CSS-nollauksia käyttävät ihmiset ovat “juuttuneet painosuunnitteluun” ja jatkavat sitä. uskoa “Pixel Perfection” -myyttiin. Hän pitää CSS-nollaustyylitaulukoita tehottomina, koska “annat paljon sääntöjä, jotka tiedät ohittavasi myöhemmin”.

CSS Reset Stylesheets -tyylitaulukoiden tärkeimmät huolenaiheet

Russ Weakley huomautti kolme suurta huolenaihetta CSS:n nollaamisessa:

  1. Jokainen “nollattu” elementti on sitten määritettävä uudelleen. Tämä voi lisätä CSS-tiedoston kokoa.
  2. CSS-nollaustyylitaulukot voivat aiheuttaa ongelmia, jos poistat elementin oletuskäyttäytymisen ja unohdat sitten muotoilla sen uudelleen.
  3. Jotkut nollatut tyylitaulukot voivat olla haitallisia käyttäjille, jotka luottavat navigointiin näppäimistöihin.

Vuonna 2010 sähköpostihaastattelussa Weakley sanoi olevansa yllättynyt, kun hän huomasi, että suunnittelijat ja kehittäjät käyttivät hänen varoitustaan ​​todisteena siitä, että nollauksia ei pitäisi käyttää ollenkaan. Hän sanoi, että CSS-nollaustyylitaulukoita tulisi nähdä toisena työkaluna, jota suunnittelijat voivat käyttää, muokata ja muokata omien tarpeidensa mukaan.

Ongelmia yleisvalitsimen kanssa

Verkkokehittäjä Dave Ward havaitsi kolme yleisvalitsimen käyttöön liittyvää ongelmaa

.

Ensinnäkin on nollattava enemmän ominaisuuksia kuin pelkät marginaalit ja täyte. Toiseksi yleisvalitsimen käytön aiheuttama “lisävahinko” “aiheuttaa muodon muotoilua”. Kolmanneksi yleisvalitsimella “on negatiivisia vaikutuksia suorituskykyyn melkein kaikissa skenaarioissa, olipa kyseessä sitten CSS-nollaus tai rutiini CSS-tyyli”.

Puretaan Eric Meyerin Reset CSS:llä

Eric Meyerin Reset CSS – kenties tällä hetkellä suosituin CSS-nollaustyylitaulukko – on joutunut arvostelun kohteeksi useammin kuin muutaman kerran. Näyttää siltä, ​​että monet käyttäjät eivät lukeneet Meyerin keskusteluja Reset CSS:stä ja pudottivat sen suunnitelmiinsa kiinnittämättä huomiota kirjoittajan neuvoihin, että sitä tulisi käyttää “lähtökohtana, ei itsenäisenä koskemattomuuden mustana laatikkona. ”

Dissecting Reset CSS

🔥 Empfohlen:  Classtra: Paras online-alusta suorien luokkahuoneiden ja interaktiivisten henkilökohtaisen toiminnan järjestämiseen

Vuonna 2007 verkkokehittäjä Gary Turner käsitteli Meyerin Reset CSS:ää osittain vastustaakseen CSS-nollaustyylitaulukoita yleensä (lue hänen foorumiviestinsä otsikolla ).

Hän huomautti, että Reset CSS sisältää vanhentuneita kohteita (kuten ja
) sekä tarpeettomia/redundantteja elementtejä, joissa ei ole jo täyttöä tai marginaalia (kuten ja ). Turner on melko äänekäs vastustavansa koko nollauskonseptia, mutta hänen mielipiteensä eivät ole täysin vailla. Web-suunnittelija Dan Schulz ehdotti SitePoint-foorumiviestissä, että “ei-muotoisten elementtien marginaalien poistaminen” auttaa paljon.

”Se muistuttaa paljon tapaa, jolla merijalkaväki kouluttaa värvättyjä. Jotta voisit rakentaa merijalkaväen, sinun on ensin purettava alas teini”, hän sanoi.

:focusin käyttö Reset CSS:ssä

Diaesitysesityksessä Weakley mainitsi seuraavan koodin olevan haitallista näppäimistön käyttäjille:

:focus {outline: 0}

Kun aktiivisesta elementistä (kuten linkistä) ei ole visuaalista esitystä, se vaikeuttaa verkkosivulla liikkumista näppäimistön käyttäjille, koska he eivät näe, missä HTML-elementissä he ovat parhaillaan.

Sähköpostihaastattelussa Meyer keskusteli :focus-kiistasta ja sanoi, että hän ei odottanut ihmisten käyttävän Reset CSS:ää ymmärtämättä ensin, miten se toimii. :focus style -säännöstä hän sanoi: “Rehellisesti sanottuna, laitoin sen sinne saadakseni ihmiset määrittelemään sellaisen. Minun olisi selvästikin pitänyt tehdä ääriviivat 3px tasaisen punaisena tai jotain sellaista.” “Esteettömyyden näkökulmasta virhe oli, että se mainittiin ollenkaan.

Mutta toisaalta, et voi todella päästä eroon siitä, että “Ehkä jos emme mainitse tätä, kukaan ei koskaan huomaa sitä.” He huomaavat sen aina, Meyer sanoi. Meyer lupasi päivityksen Reset CSS:ään, joka todennäköisesti poistaa rajoituksen ja korvaa sen kommentilla, joka muistuttaa käyttäjiä määrittämään näkyvän :focus -tyylisäännön. On tärkeää varmistaa, että :focus pseudoluokan valitsimella on visuaalinen ominaisuus, jotta outlinenone.com-sivustolla on yksi tehtävä varoittaa olemasta asettamasta outline CSS -ominaisuuden arvoksi none tai 0 linkeille.

Saadakseen lisätietoja tästä ongelmasta Patrick Laukella on opetusohjelma :focus pseudoluokan muotoilusta.

Maltillisuuden äänet

Luonnollisesti tässä koko jutussa on keskitie. Marraskuussa 2009 kirjailija ja suunnittelija Jason Cranford Teague tarkasteli CSS:n nollaukseen liittyviä ongelmia ja jäi tiukasti keskelle.

Hän ehdottaa, että nollausten käyttö määritetään web-suunnitteluprojektin tarpeiden mukaan. Hän totesi samat hyvät ja huonot puolet, joista muut olivat keskustelleet palautusten käytöstä, ja päätteli, että sinun tulisi pitää omasi mahdollisimman yksinkertaisena. “Pidä se yksinkertaisena, pidä se puristettuna ja pidä se huipulla”, Teague neuvoi.

🔥 Empfohlen:  Yksityisyyteen keskittyvät viestintäsovellukset, joita sinun tulee käyttää vuonna 2023

Meyer itse on melko tasa-arvoinen nollausten käytöstä. Huhtikuussa 2008 hän kirjoitti: “Ne ovat lähtökohta. Jos tuhat ihmistä ottaisi ne ja loisi tuhat erilaista yksilöllistä tyylisivua, se olisi oikea raha.

Mutta ei myöskään ole mitään väärää ottaa ne ja kirjoittaa omia ohituksia. Jos se toimii sinulle, niin mahtavaa. Toisille nollaustyylit ovat enemmän esteenä.

Se on vain odotettavissa; me kaikki työskentelemme eri tavoin.” Eric Meyer sanoo, että avain on “arvioida erilaisia ​​työkaluja pohtimalla, kuinka ne liittyvät tapoihin, joita teet – ja sitten valita mitä työkaluja käytetään, miten ja milloin. Se on merkki sellaisesta, joka ajattelee vakavasti ammattiaan ja pyrkii tekemään sen paremmin.

Kiitokset

Kiitos henkilöille, jotka osallistuivat tähän kolmiosaiseen CSS-nollauksia käsittelevään sarjaan.

CSS-nollausresurssit ja -työkalut

Asiaan liittyvä sisältö

Table of Contents