Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Podcastin aloittaminen 3 yksinkertaista vaihetta (aloitusopas)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Podcastin aloittaminen 3 yksinkertaista vaihetta (aloitusopas)

Toimittajan huomautus: Tämän viestin julkaisi alun perin Breaking The One Percent -sivustolla Mike Beatty Make Time Onlinesta osana “Kysy asiantuntijalta” -haastattelusarjaamme.

Tiedät luultavasti, että verkkosivustoja luodaan yhä enemmän joka päivä. Kun uusia sisällöntuottajia ja bloggaajia hyppää verkkomaailmaan, on entistä vaikeampaa erottua joukosta.

Useimmat ihmiset ajattelevat, että olemalla johdonmukaisia ​​ja panostamalla enemmän aikaa ja vaivaa, he voivat lopulta voittaa kilpailijansa.

Mutta entä jos olisi aito tapa erottua joukosta? Mitä jos voisit luoda 100-prosenttisesti ainutlaatuista sisältöä, jota ihmiset voisivat kuluttaa matkalla töihin, kuntosalille tai illallista tehdessään?

Tänään esittelemme oman podcastin omistamisen seitsemän hämmästyttävää etua ja kuinka voit aloittaa tänään.

Pitäisikö sinun aloittaa podcast, jos sinulla on blogi?

Podcastit voivat olla erittäin arvokkaita mille tahansa yritykselle, kuten pian opit.

Ne voivat kuitenkin olla myös loistava tapa sisällöntuottajille tai bloggaajille helposti “uudelleenkäyttöä” olemassa olevaa sisältöä tavoittaakseen uuden yleisön.

Podcastit ovat tulossa yhä suositummiksi, ja monet ihmiset kuuntelevat mieluummin podcastia kuin lukevat pitkiä blogikirjoituksia. Itse asiassa Google Trends ehdottaa, että kiinnostus podcasteja kohtaan on ylittänyt blogien kiinnostuksen vuoden 2019 alusta lähtien.

Ajattele vain…

Jos ihmiset kuulevat äänesi ja kuuntelevat sinua kahvikupillisen aikana, luuletko, että he todennäköisemmin tuntevat sinut ja luottavat sinuun verrattuna sanojen lukemiseen näytöltä?

Tämä tarkoittaa, että he ostavat todennäköisemmin mitä tahansa yrityksesi tarjoamaa.

Tämä johtaa mukavasti…

7 podcastin etua

Podcastin aloittamisesta on monia etuja. Tämä luettelo ei ole laaja, mutta se korostaa tärkeimpiä alueita, jotka voivat auttaa yritystäsi tai blogiasi.

Ja tämä on jopa puhumatta podcastin sponsoroimisesta tai suoraan kaupallistamisesta…

1. Ota yhteyttä alasi johtajiin

Olet ehkä kuullut tämän aiemmin:

Verkkosi on nettovarallisuutesi.

Vaikka saatat nähdä sen typeränä lainauksena, jota ihmiset käyttävät liikaa, siinä on paljon totuutta, etenkin liiketoiminnassa. Menestyneimmillä yrityksillä on yleensä hyvät suhteet muiden saman alan johtajien kanssa.

Podcast tarjoaa mahdollisuuden keskustella alasi asiantuntijoiden kanssa, jotka eivät koskaan ottaisi puheluasi vastaan. Tämä voi myös auttaa sinua…

Aiheeseen liittyvä: Nämä Millenniaalit aloittivat bloggaamisen 12 kuukautta sitten ja tienaavat jo yli 1 000 dollaria kuukaudessa. Näin.

2. Lisätietoja aiheesta

Monet ihmiset uskovat, että he eivät voi aloittaa podcastia, ennen kuin he ymmärtävät kaiken tietystä aiheesta.

Vaikka se tietysti auttaa, jos sinulla on jonkin verran tietämystä alalla, on todennäköisesti alueita, joista opit edelleen. Viemällä kuuntelijasi oman matkasi läpi, se voi itse asiassa auttaa saamaan yhteyden samanmielisten ihmisten kanssa. Tämä on myös loistava tapa…

3. Ryhdy auktoriteetiksi alallasi

Jos haluat rakentaa brändin, podcast on loistava tapa tehdä tämä. Persoonallisuutesi näkyy paljon enemmän kuin kirjoittaminen, ja aksentistasi tulee osa brändiäsi.

Mutta pelkkä podcastin tuottaminen voi tarjota välittömästi auktoriteettia alallasi. Se on loistava tapa erottua joukosta ja olla säännöllisesti yhteydessä kuuntelijoihin.

4. Luo uusia mahdollisuuksia, joita et ollut ajatellut

Podcasting voi auttaa lisäämään brändisi ja nimesi kartalle. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ihmiset voivat löytää sinut uusilla tavoilla. Minulla on ollut vaikuttavia ihmisiä, joita en ole edes kuullut pyytäneen podcastiini.

On myös mahdollista, että ihmiset kutsuvat sinut työskentelemään heidän kanssaan tai jopa tekemään vierailevia puheenvuoroja, lähettämään vieraita tai tekemään muita yhteistyömuotoja. Usein nämä ovat alueita, joita et ehkä ole edes harkinnut aiemmin, ja ne voivat avata uusia tulovirtoja.

🔥 Empfohlen:  Yrityksesi aloittaminen Print-On-Demandin ja kolmen parhaan POD-kumppanin avulla

Aiheeseen liittyvä: Kuinka bloggaajat tienaavat 7 suositulla markkinaraolla

5. Hanki ilmaisia ​​tavaroita

Tämä ei todellakaan ole syy podcastin aloittamiseen. Mutta jos näin tapahtuu, se voi olla yksi podcastin parhaista eduista.

Tämä oli jotain täysin odottamatonta ja suunnittelematonta minulle, mutta minulle on jaettu lukuisia kursseja tai työkaluja, vain “kiitos viestimme jakamisesta”.

6. Lisää liikennettä

Saatat huomata, että podcastisi yleisösi voi olla täysin erillinen nykyisestä yleisöstäsi.

Jos annat ohjelman muistiinpanoja hyödyllisillä linkeillä tai podcasteihisi yhdistävää sisältöä, voit myös saada uusia ihmisiä vierailemaan olemassa olevalla verkkosivustollasi. Tämä on toinen tapa, jolla ihmiset voivat löytää muita tarjoamiasi palveluita tai tuotteita.

7. Helppo luoda

Jos luot jo sisältöä verkkosivustolle tai YouTube-kanavalle, on hienoa, että sinun ei tarvitse edes tehdä paljon enempää työtä podcastin luomiseen.

Voit yksinkertaisesti puhua blogiesi sisällöstä tai käyttää YouTube-videon ääntä podcast-sisällön luomiseen. On jopa mahdollista ulkoistaa tämä työ kokonaan jollekin toiselle ilman, että sinun tarvitsee käyttää siihen ylimääräistä aikaa.

Podcastit eivät myöskään vaadi paljon laitteita tai työkaluja aloittaakseen. Jos sinulla on puhelin tai kannettava tietokone, voit aloittaa podcastin heti.

Ennen kuin tarkastelemme, kuinka voit tehdä tämän, selvitetään, minkä tyylinen podcastisi tulisi olla.

Aiheeseen liittyvä: 7 tapaa käyttää blogisi sisältöä uudelleen ja saada kaikki irti jokaisesta viestistä

Podcastien kaksi päätyyppiä

On olemassa monia erilaisia ​​podcast-tyylejä tai genrejä, mutta todellisuudessa ne jakautuvat kahteen pääluokkaan:

 1. Yksin
 2. Haastatella

On muitakin tyylejä, kuten:

 • Usean isäntäohjelman esitykset (sopii yleensä enemmän yksinään)
 • Pyöreän pöydän keskustelut (voi olla joko muotoa riippuen siitä, ovatko vieraat säännölliset vai eivät)

Joten mikä on parempi?

Oikeaa vastausta ei ole, mutta jos haluat olla yhteydessä useampaan ihmiseen ja verkostoitua, valitset todennäköisesti haastattelutyylin.

Monissa podcasteissa käytetään joskus sekä vieraiden ottamista päälle että toisissa yksinään. Joissakin podcasteissa on jopa kausia, jotka keskittyvät tiettyyn teemaan ja pitävät tauon seuraavaan kauteen.

Tärkeintä on varmistaa, että jokainen jakso palvelee yleisöäsi samalla tavalla kuin kaikki sisältösi.

Kuinka saada “asiantuntijoita” podcastiisi

Nyt kuulen melkein mielesi sanovan: “Tämä on teoriassa hienoa, mutta kuinka saan asiantuntijoita podcastiini?”

Se on hieno kysymys, joten puretaan sitä hieman, eikö niin?

Mistä löytää ihmisiä haastateltavaksi podcastissasi

Tässä on joitain paikkoja, joista löydät nämä “asiantuntijat”:

 • Oma verkostosi (henkilöt, joiden kanssa saatat olla jo yhteydessä – paras tapa)
 • Facebook ryhmät
 • Twitter, Instagram, Snapchat jne.
 • Ihmiset, jotka julkaisevat jotain, esim. uutta kirjaa tai kurssia (tämä on hyvä aika kysyä, koska he haluavat julkisuutta)
 • Kysy vierailtasi, suosittelevatko he ketään muuta
 • Muut podcastit, joita kuuntelet

Mutta tärkeintä on käyttää sitä, mitä jo tiedät.

Saatat olla erittäin aktiivinen Twitterissä, Redditissä, LinkedInissä tai Instagramissa, joten se olisi tietysti paras paikka aloittaa. Tajusin nopeasti, että olin jo yhteydessä moniin ihmisiin, joista tulisi mahtavia vieraita.

Muista, että sinun ei tarvitse heti hankkia suurimpia “asiantuntijoita”. Heidän täytyy vain tietää jotain, mikä auttaisi kuulijoitasi (ja melkein jokaisen tarina voi auttaa).

Aiheeseen liittyvä: Kuinka yksi yrittäjä rakentaa yritystä? Podcastien käyttö uudelleen blogiteksteiksi yritysten omistajille

🔥 Empfohlen:  Käytin ChatGPT:tä podcastin kirjoittamiseen: Tässä tapahtui

Kuinka pyytää haastattelua

Tämä on todella tärkeä askel.

Olet todennäköisesti jo tietoinen siitä, että sähköpostin lähettäminen henkilölle, joka ei tiedä, kuka olet, saa harvoin vastausta.

Olen huomannut, että henkilöön tutustuminen, hänen parhaillaan tekemisissään tekeminen ja jos voit mitenkään auttaa, toimii aina parhaiten.

Henkilökohtaisesti en usko, että joku kylmälaukaus on paras tapa toimia.

Tässä on pari esimerkkiä siitä, kuinka olen aiemmin pyytänyt ihmisiä tulemaan esitykseeni:

Olin jo lähettänyt sähköpostia Pete McPhersonille pari kertaa vastaamalla hänen sähköpostisarjoihinsa.

Hän vastasi aina, joten tiesin, että voisin tavoittaa hänet siellä.

Yritin pitää sen lyhyenä ja ytimekkäänä ja käytin Grantin nimeä, koska tiesin hänen haastatteleneen häntä aiemmin.

Hauska tarina, aloitin itse podcastin, koska arvostelin Grantin kirjaa Financial Freedom (lue se, jos et ole jo lukenut!). Pyysin haastattelua, ja hän kysyi minulta, halusinko sen kirjallisessa vai äänimuodossa… mieti mitä valitsin.

Ja näin pääsin keskustelemaan Jeffin ja Benin kanssa DollarSproutista:

Olin jo koskettanut Jeffiä ja Beniä, ja olin päättänyt, että heidän suorastaan ​​kysyminen voi olla paras tapa olla tuhlaamatta heidän aikaansa.

Lisäksi tiesin, että he viettivät aikaa Facebookissa, koska olin osa heitä mahtava porukka.

Katso chat täältä jossa he selittävät tarinan siitä, kuinka he nousivat tyhjästä 240 000 dollariin kuukaudessa. Tällaisten ihmisten kanssa puhuminen on epäilemättä yksi podcastin parhaista eduista.

Vinkkejä vieraiden saamiseen

On 7 tärkeää vinkkiä, jotka ovat auttaneet minua saamaan lisää vieraita:

 1. Yritä ottaa heihin yhteyttä ennen kuin kysyt, ts. kiittää heitä töistä, joista pidit, jakaa heidän juttujaan, kysyä heiltä kysymys, liittyä heidän sähköpostilistalleen jne.
 2. Selvitä, missä kysymäsi henkilö viettää aikaa (sähköposti, Twitter, Facebook, Instagram jne.)
 3. Ole kohtelias ja mene asiaan (kenelläkään ei ole aikaa lukea esseetä selvittääkseen, mitä kysyt!)
 4. Heiltä lähetettyihin sähköposteihin vastaaminen on loistava tapa saada korkeampi vastausprosentti.
 5. Varo sähköposteja ihmisiltä, ​​jotka ovat olleet muissa podcasteissa (se osoittaa, että he ovat halukkaita osallistumaan podcasteihin)
 6. Seuraa, jos et saa vastausta (enintään 3 yritystä)
 7. Muista, että sähköpostisi allekirjoituksessa on podcast ja kaikki muut tekemäsi tiedot

Itse asiassa olen saanut vastauksen jokaiselta henkilöltä, jolta kysyin, olenko ollut jo yhteydessä heihin (ei koske kylmäkentillä).

Muista vain seurata, keneltä kysyit ja milloin kysyit heiltä (käytän yksinkertaista laskentataulukkoa), ja muista ottaa yhteyttä heihin, jos et saa vastausta.

Seuraa noin 2 viikkoa pyynnön lähettämisen jälkeen äläkä koskaan lähetä yhteensä kolmea pyyntöä enempää. Siitä tulee vain tarpeellinen ja meressä on paljon enemmän kaloja.

Kuinka aloittaa podcast

Yksi podcastin aloittamisen suurimmista eduista on, kuinka halpaa ja helppoa se on. Blogin luominen voi olla erittäin halpaa, mutta siinä on aina vähän oppimiskäyrää.

Ja jos olet kuten minä, olet kiinnostunut löytämään ilmaisia ​​tai halpoja työkaluja podcastien tekemiseen.

Nyt näytän sinulle, kuinka 108 dollarilla ja alle kahdella tunnilla saat podcastisi valmiiksi ja kuulostaa yhtä ammattimaiselta kuin NPR.

On todella vain 3 vaihetta, jotta saat podcastisi esiin:

 1. Valitse podcast-isännöinti
 2. Tallenna ja muokkaa podcastiasi
 3. Julkaise ja yhdistä isännöitymisesi eri podcast-hakemistoihin

Nyt on olemassa joitain erilaisia ​​suosituksia eri “guruilta” tästä. Mutta kaikki mitä todella tarvitset on “isännöinti”, jotta saat podcastisi todelliseen maailmaan.

Työkalut podcastin määrittämiseen

Joten tässä ovat tärkeimmät käytettävissä olevat työkalut. Ne ovat melko paljon halvimpia vaihtoehtoja ja tarjoavat sinulle enemmän kuin tarpeeksi tuottaaksesi upealta kuulostavan podcastin.

🔥 Empfohlen:  7 yksinkertaista ja ilmaista SEO-työkalua SaaS-sijoituksen parantamiseen välittömästi

Isännöinti

 • Podbean. 108 dollaria vuodessa ja rajoittamaton lataussuunnitelma. Käytän sitä henkilökohtaisesti, koska se on edullisin rajattomalla tallennustilalla. Käyttää tämä opetusohjelma kuinka lähetät podcastisi eri hakemistoihin… tämä kattaa vaiheet 1 ja 3… kaksi kärpästä, yksi kivi.
 • Lisbyn. 5 dollaria/kk hintaan 50 Mt [one of my podcasts averages around 45Mb for 45 minutes though]…tai $15/kk hintaan 250Mb.
 • On ilmaisia ​​isännöintisuunnitelmia alustoilla, kuten Ankkurimutta ne rajoittuvat siihen, mitä voit tehdä, ja siksi niitä ei suositella (samanlainen kuin verkkosivustojen isännöinti).

Mikrofoni

Ollakseni rehellinen, mikä tahansa mikrofoni on parempi kuin kannettavan tietokoneen sisäänrakennettu mikrofoni, mutta se ei ole välttämättömyys.

Kuulokkeiden käyttö on tärkeää tallennuksen aikana (joten et saa kaikua kannettavan tietokoneen kaiuttimista). Kaikki kuulokkeet käyvät.

ATR-2100:a suositellaan aina:

Podcastin tallentaminen

 • Ecamm-tallennin Mac-käyttäjille Skypessä kertaluonteisella 39,95 dollarin maksulla elinikäisestä pääsystä. Tarvitset jotain tällaista, jos haastattelet jotakuta.
 • Kokeile näitä Windowsille (jos haastattelet jotakuta).
 • Käytä mitä tahansa tallenninta, kuten GarageBandia, Voice Memosia tai jopa Audacityä (katso seuraava kohta), jos kyseessä on soolopodcast.

Ohjelmisto podcastin muokkaamiseen ja järjestämiseen

 • Käyttää Kokouslintu sopia aikoja, jolloin olet tavoitettavissa (se on ilmaista ja säästää paljon edestakaisin viestejä)
 • Audacity (Muokkaus. Se on ilmainen, helppokäyttöinen ja mahtava)
 • Tasoittaja (Toinen kätevä ilmainen työkalu. Se varmistaa, että “äänenvoimakkuus” on yhtä suuri sinun ja toisen henkilön päästä, jos se on haastattelutyylinen)

Kaiken kaikkiaan tarvitset noin 150 dollaria saadaksesi kaiken tarvitsemasi ja minkä tahansa mikrofonin. Ja sen ei tarvitse näyttää äänitysstudiolta, tältä näytän podcast-chatissa.

Luulin, että tämä tulee olemaan erittäin monimutkaista, mutta itse asiassa kesti alle 2 tuntia saada kaikki asetukset.

Verkostoituminen ja brändäys on helppoa

Tässä on totuus: podcastilla voi olla yrityksesi hyväksi asioita, joita et tiennyt olevan mahdollista.

Voit käyttää sitä työkaluna haluamallasi tavalla. Lisäksi se on loistava tapa saada ajan tasalla olevaa ja tärkeää tietoa yrityksestäsi.

Kyllä, se voi viedä aikaa ja vaivaa, mutta et edes lukisi tätä artikkelia, jos et olisi siihen valmistautunut. Samoin on mahdollista ulkoistaa podcast kokonaan, jos tuotat jo YouTube-videoita tai olet iloinen, että joku muu lukee blogikirjoituksesi.

Tähän mennessä sinun pitäisi tietää:

 • Podcastin aloittamisen edut
 • Erilaisia ​​podcasteja
 • Kuinka löytää oikeat vieraat podcastiisi
 • Ohjelmistot ja työkalut, joita tarvitset aloittamiseen

Rauhoittava puoli? Podcastin aloittaminen ei ole pelottavaa tai intensiivistä. Tyylikkäät introt, sponsorit ja äänitehosteet ovat mahtavia, jos haluat viettää aikaa niihin, mutta niitä ei tarvita yritystäsi kasvattavan podcastin käynnistämiseen.

Table of Contents