Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

“Project Iris” -projektin tappaminen voi olla Googlelle siunaus

Seuraava artikkeli auttaa sinua: “Project Iris” -projektin tappaminen voi olla Googlelle siunaus

Google on romuttanut uusimman lisätyn todellisuuden (AR) kuulokkeensa Insiderin raportin mukaan. Julkaisu kertoi, että projekti hylättiin aiemmin tänä vuonna irtisanomisten, uudelleenjärjestelyjen ja Googlen AR/VR-päällikön Clay Bavorin lähdön vuoksi kolmen asian tuntevan henkilön mukaan. Google ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut tai kiistänyt, onko Project Iris hylätty.

Tämä voi olla siunaus Googlelle, sillä sen tärkeimmät kilpailijat Meta ja Apple eivät ole kyenneet jättämään jälkeä AR/VR-kannettaviin laitteisiin ja löytävät edelleen jalkansa.

Applen äskettäisessä WWDC-tapahtumassa he esittelivät Vision Pro AR/VR -kuulokkeet. Sitä vastoin Meta ilmoitti tulevasta Meta Quest 3 -kuulokemikrofoninsa julkaisusta syksyllä ja alensi myös Quest 2:n hintaa. Metan näkökulmasta se oli avain päästä Zuckerbergin kuvittelemaan metaversumiin.

Tuomio metaversesta markkinoilla on, että se on kuollut. “Metaverse on nyt matkalla teknologia-alan epäonnistuneiden ideoiden hautausmaalle”, Insider kirjoitti raportissaan.

Vaikka Applen Vision Pro on kallis, Meta’s Quest -sarja ei löydä vahvaa käyttötapaa pelaamista lukuun ottamatta. Apple Vision Pro tarjoaa vain kaksi tuntia käyttöä ilman virtalähdettä, mikä ei riitä edes kokonaisen elokuvan katsomiseen OTT-alustalla tai kestäen lennon.

VR/AR-kuulokkeet eivät ole tulevaisuutta

Tällä hetkellä ei ole paljon todisteita siitä, että ihmiset haluaisivat säännöllisesti käyttää kuulokkeita pitkän aikaa. Kannettavan/pöytäkoneen edessä istuminen pitkiä tunteja on sinänsä vaivalloinen tehtävä, kuvittele vain käyttäväsi snorkkelin muotoista Applen Vision Prota.

Useat Meta’s Quest 2:n käyttäjät valittivat matkapahoinvointia.

Maailmassa, jossa tällä hetkellä elämme, se on jo menossa kauas todellisuudesta, kun monet meistä selailevat älyttömästi sosiaalisen median sovelluksia älypuhelimissaan. Todellisuuden ja virtuaalimaailman välinen ero on jo alkanut hämärtyä. Kun nämä AR/VR-kuulokkeet tulevat kuvaan, erottelu poistuu ja virtuaalitodellisuudesta tulee osa todellista maailmaa.

🔥 Empfohlen:  Yhteisen pankkitilin sulkeminen

Tech Mahindran puheenjohtaja Anand Mahindra ilmaisi huolensa Visionin Pron julkaisusta twiittaamalla “Entä elokuvien ja urheiluotteluiden katsominen yhteisössä? Korvaako se nyt huonetäyteen zombeja, joilla on kuulokkeet?”

Vaikka hyväksyisimmekin väkisin, että VR/AR-kuulokkeet ovat tulevaisuutta. Sen omistaminen vie paljon aikaa. Applen Vision Pro AR/VR -kuulokkeiden hintalappu on 3 499 dollaria, mikä voi saada kenet tahansa ahdistumaan. Perspektiivistä katsoen, voit ostaa neljä iPhone 14 -yksikköä tällä summalla, ja rahaa jää vielä yli.

Ymmärtääkseni VR/AR-kuulokkeet ovat vain vempailu, joka ei läpäise ajan testiä. Tämä selittää, miksi edes Cook ei käyttänyt kuulokkeita tapahtumassa.

Googlella ei ole niin hyvä kokemus Glassista

Google ei ole uusi silmään puettavien vaatteiden markkinoilla. He keksivät Google Glassin vuonna 2013, mutta se ei saavuttanut menestystä. Tämän seurauksena Google rajoitti sen käytön vain yrityksiin.

Glassin epäonnistumisen voidaan katsoa johtuvan tekijöiden huolimattomuudesta kohdekäyttäjien määrittelyssä ja validoinnissa sekä erityisongelmista, joita tuote pyrki ratkaisemaan. Sen sijaan, että he olisivat keskittyneet tarjoamaan todellisia ratkaisuja ja arvoa, he luottivat virheellisesti tuotteen hypetykseen ja olettivat, että se vetoaa luonnollisesti kaikkiin.

Metaversen ja Glassin epäonnistumisen välille voidaan helposti vetää yhtäläisyyksiä.

Google ei ole täysin poissa pelistä

Google pelaa turvallisesti tekemällä yhteistyötä Samsungin ja Qualcommin kanssa luodakseen sekatodellisuuden alustan. He eivät ole täysin mukana pelissä, mutta eivät myöskään ole ulkona.

Raportin mukaan Google on siirtänyt painopisteensä laitteistosta ohjelmistoon. Yhtiö kehittää parhaillaan “micro XR” -alustaa, jonka tarkoituksena on lisensoida se useille kuulokkeiden valmistajille, samalla tavalla kuin Google tarjoaa Android-käyttöjärjestelmän useille älypuhelinvalmistajille.

Siitä huolimatta, että Metaversen todellista käyttötapausta ei ole vielä löydetty, ja mahdollisesti Googlen pelaaessa liian turvallisesti, Meta ja Apple voivat ottaa johdon.