Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Qualcommin Snapdragon W5 Gen 1 -siru saattaa todellakin säästää Android-älykellot

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Qualcommin Snapdragon W5 Gen 1 -siru saattaa todellakin säästää Android-älykellot

Qualcommilla on uusi puettava siru älykelloille. Itse asiassa niitä on kaksi. Ne ovat Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 ja W5+ Gen 1, ja Qualcommin mielestä ne ovat seuraava suuri vallankumous älykellojen piirisarjoissa.

Pysäytä minut, jos olet kuullut tämän aiemmin. Vuoden 2018 Snapdragon Wear 3100:n piti myös ladata Wear OS -kelloja ja viedä ne seuraavalle tasolle. Mutta joidenkin melko vaatimattomien akkuparannusten lisäksi Wear 3100:n suorituskyky jäi toivomisen varaan. Ja 2020-luvun Wear 4100 ja Wear 4100+ pelimerkit eivät olleet paljon parempia. Qualcomm teki jälleen joitain parannuksia akkuihin ja suorituskykyyn, mutta harvoin harvat älykellot omaksuivat 4100-alustan. Kourallinen Mobvoin ja Fossilin kelloja käyttää 4100-sarjan sirua, ja siinä se. Samsungin Galaxy Watch -mallisto käyttää Exynos-siruja, ja huhut jopa viittaavat siihen, että Googlen Pixel Watch tekee samoin.

Qualcomm

Mutta nyt meillä on nämä Snapdragon W5- ja W5+ -sirut. Samoin kuin viime vuonna älypuhelinsiruilleen esitellyn Qualcommin Snapdragon 8 Gen 1 -uudelleenbrändi, vanha Wear-brändi on mennyt W5-nimikkeen hyväksi. Se on merkki siitä, kuinka tärkeänä Qualcomm pitää W5-alustaa. Ja kaiken, mitä yritys on tähän mennessä osoittanut, muutos näyttää perustellulta.

W5+ Gen 1 vs. W5 Gen 1

Wear 4100 -sarjan tapaan Qualcomm tarjoaa yrityksille kaksi erillistä siruvaihtoehtoa, joista valita: W5+ Gen 1 ja W5 Gen 1.

Lyhyesti sanottuna W5+ Gen 1 tulee olemaan “valtavirran älykellojen” siru, kun taas W5 Gen 1 on suunniteltu “segmenttikohtaisille puetettaville laitteille”. Qualcomm sanoo, että tämä sisältää lapsille ja ikäihmisille suunnatut kellot, terveydenhuollon vaatteet jne.

Haastattelussa Pankaj Kedian, Qualcommin vanhempi johtajan ja puettavien tuotteiden maailmanlaajuisen johtajan kanssa, hän sanoi minulle: “Voisiko W5:tä käyttää [smart] lasit? Varma. Voiko W5:tä käyttää riipuksessa ilman näyttöä? Varma.” Sekä W5+ Gen 1 että W5 Gen 1 tukevat Wear OS:ää ja Androidia, mutta Qualcomm yrittää kohdistaa laajemmalle puettavien laitteiden ulottuvuudelle tällä kokoonpanolla. W5+ Gen 1 on älykellojen lippulaivasiru, kun taas standardi W5 on kaiken muun saalis.

🔥 Empfohlen:  Internet-brändäys: Kuinka hallita verkkobrändäsi

Valtavia harppauksia suorituskyvyssä

Tämä tarkoittaa, että W5+ Gen 1 on siru, jonka todennäköisesti näet uusissa Wear OS -älykelloissa, jotka julkaistaan ​​tulevina viikkoina ja kuukausina. Hyvät uutiset? Qualcommin suorituskyvyn ja suunnittelun parannukset W5+ Gen 1 -äänelle.

Qualcomm

W5+ Gen 1:n ja W5 Gen 1:n pääkomponentti on Qualcommin uusi SW5100 SoC (system-on-chip). Se on neliytiminen prosessori 4 nm:n suunnittelulla – merkittävä päivitys verrattuna 12 nm Wear 4100/4100+ ja 28 nm Wear 3100:een. SoC:n pienempi rakenne tarkoittaa muutamia asioita: nopeampaa suorituskykyä, tehokkaampaa akun käyttöikää ja pienempiä älykellojen malleja. .

Suorituskyvyn osalta Qualcomm sanoo, että W5+ Gen 1 on 2x nopeampi verrattuna kahden vuoden takaiseen Wear 4100+:aan. Prosessori on edelleen neliytiminen Cortex A53 -siru, vaikka siihen on nyt liitetty Cortex M55 -apuprosessori, jonka kellotaajuus on 250 MHz. Adreno 504 GPU 4100+:sta on myös vaihdettu Adreno 702:een. Sen sijaan, että se toimisi vähäisellä 320 MHz:llä kuten Wear 4100+:ssa, W5+ Gen 1 nostaa GPU:n 1 GHz:iin. Saat nyt myös 2133 MHz:n LPDDR4-RAM-muistia (750 MHz:stä LPDDR3:sta) ja Qualcommin U55-koneoppimissirun – mitä Wear 4100+:ssa ei ollut ollenkaan. W5+ Gen 1 lisää myös nopeamman Wi-Fi-modeemin, “luokkansa parhaan” LTE-modeemin ja päivittää vanhan Bluetooth 4.2/5.0 -tekniikan Bluetooth 5.3:ksi.

Kedia kertoi minulle, että hän “ei käytä ilmaisua “vielä edistynein harppaus” satunnaisesti, mutta Qualcomm selvästi ajaa W5+ Gen 1 -versiota.

Tunteja ja tunteja ylimääräistä akun kestoa

Mutta suorituskyky on vain osa tarinaa. Yhtä tärkeää W5+ Gen 1:lle on akun kesto. Wear 4100+:aan verrattuna Qualcommin lupaava 50 % pidempi akku “tyypillisissä DOU-skenaarioissa (day of use)”. Qualcomm hahmotteli tiedotustilaisuudessani kolme esimerkkiä, ja jokainen niistä kuulostaa vaikuttavammalta kuin sitä edeltävä.

Tyylikkäässä muodikkaassa älykellossa, jossa on 300 mAh akku, W5+ Gen 1 tarjoaa 43 tuntia akunkestoa verrattuna 28 tunnin samaan kelloon Wear 4100+:n kanssa. 4G-yhteydellä varustettu älykello, jossa on 450 mAh akku, kestää 54 tuntia W5+ Gen 1:ssä verrattuna 36 tuntiin Wear 4100+:ssa. Ja 600 mAh:n akulla varustetun “4G-liitetyn urheilukellon” W5+ Gen 1:n akku kestää 72 tuntia Wear 4100+:n 48 tunnin sijaan. Nämä ovat 15 tunnin, 18 tunnin ja 24 tunnin lisäyksiä. Ja tämä kaikki tilanteissa, joissa aina päällä oleva näyttö on käytössä!

🔥 Empfohlen:  MediaTekin uusi Pentonic 1000 -prosessori saattaa tehdä seuraavasta televisiostasi entistä paremman

Kuinka Qualcomm saavuttaa näin merkittävän akun lisäyksen jo kahden vuoden jälkeen? Vaikka uusi 4nm SW5100 SoC auttaa, salainen kastike on W5+ Gen 1:n Cortex M55 -apuprosessori. Kun olet vuorovaikutuksessa kellosi kanssa (käytät sovelluksia, lähetät viestejä, käytät 4G LTE -signaalia jne.), SW5100 käynnistyy kaikissa näissä tilanteissa. Mutta jos et ole aktiivisesti vuorovaikutuksessa kellosi kanssa, rinnakkaisprosessori hoitaa nyt suurimman osan kaikesta muusta – mukaan lukien aina päällä olevasta näytöstä, musiikista, ilmoituksista, kuntoseurannasta, unen seurannasta, sykemittauksen ja putoamisen tunnistuksen. Näinä vallitsevina aikoina W5+ Gen 1 siirtyy automaattisesti Qualcommin uusiin syvään lepotilaan ja horrostilaan vähentääkseen virrankulutusta merkittävästi. Mutta kun olet valmis käyttämään sovellusta tai vastaamaan puheluun, SW5100 SoC käynnistyy kaikilla ylimääräisillä hevosvoimillaan mikrosekunnissa.

Iso juttu pienille ranteille

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, W5+ Gen 1 tuo tämän paremman suorituskyvyn ja akun käyttöiän piirisarjaan, joka on huomattavasti pienempi kuin Wear 4100+. W5+ Gen 1:n PCB (painettu piirilevy) on 40 % pienempi, piirisarja 35 % pienempi ja SoC 30 % pienempi. Henkilökohtainen suosikkimittarini on kuitenkin se, kun Kedia kertoi minulle pitävänsä W5+ Gen 1:tä kädessään, pudotti sen lattialle eikä löytänyt sitä takaisin.

Vaikka puhumme millimetrieroista Wear 4100+:n ja W5+ Gen 1:n välillä, Qualcomm sanoo, että uuden sirun pitäisi mahdollistaa pienempikokoiset älykellot kuin mitä meillä on nykyään – sekä kotelon koon että paksuuden suhteen. Pienet ranteet omaavana henkilönä, jolla on usein vaikeuksia löytää älykello, joka ei näytä minusta aivan naurettavalta, tämä innostaa minua.

Miksi Qualcomm sanoo, että tällä kertaa on erilainen

Paperilla kaikki Snapdragon W5+ Gen 1:stä kuulostaa uskomattomalta. Se on nopeampi, siinä on pidempi akunkesto ja paljon pienempi siru kuin ennen. Mutta miksi nyt? Vuosien ja vuosien pettymyksen jälkeen Snapdragon Wear -sirut, miksi Qualcomm tekee nyt kaiken W5+ Gen 1:n kanssa?

🔥 Empfohlen:  Mikä on oikein korjata ja miten se vaikuttaa älypuhelinteollisuuteen Intiassa?
Andy Boxall/Digital Trends

Kysyin Pankaj Kedialta, ja hän sanoi, että se liittyy olennaisesti kolmeen pääasiaan. Ensinnäkin Qualcomm pystyy investoimaan enemmän puettavien tuotteiden panostuksiinsa koko puettavien tuotteiden teollisuuden kasvun ansiosta. ”Kun markkinoiden koko kasvaa, me [Qualcomm] on varaa suurempiin investointeihin.” Toiseksi Kedia sanoi, että Qualcommin asiakkaat ovat pyytäneet tätä. ”Asiakkaamme eivät ole ujoja. Jos he pitävät jostain, he kertovat meille. Jos he eivät pidä jostain, he kertovat meille paljon kovemmalla äänellä.” Kolmanneksi – ja se asia, jonka Kedia sanoi olevan tärkein – on, että W5+ Gen 1:n kaltainen siru ei yksinkertaisesti ollut mahdollista ennen. Olipa kyse 4nm:n SoC:sta, uudesta apuprosessorista tai koneoppimisen lisäyksestä, Qualcomm ei voinut tehdä Wear 4100+:lla (tai millään Snapdragon Wear -sirulla ennen sitä).

Näyttää myös siltä, ​​että Qualcomm on oppinut virheestään Wear 4100+:n puuttumisesta. Yritys on toimittanut W5-siruja asiakkaille viimeisen kuuden kuukauden ajan, ja yhdeksän kertaa kymmenestä Kedia sanoo kävelevän potentiaalisen asiakkaan luo ja kävelevän ulos suunnittelun kanssa. Kedian mukaan W5 Gen 1 -alusta “myy itsensä”. Ja se käy ilmi tämänpäiväisestä tiedotteesta. Oppo vahvisti lanseeraavansa W5 Gen 1 -älykellon elokuussa, kun taas Mobvoi julkaisee puettavan W5+ Gen 1 -älykellon myöhemmin syksyllä. Qualcomm vahvisti 25 tulevaa puettavaa W5-sirua, ja se aikoo ilmoittaa lisää pian.

Vaikka emme voi sanoa lopullista sananvaltaa W5 Gen 1:stä ja W5+ Gen 1:stä ennen kuin olemme käyttäneet niitä, olen optimistisempi Qualcommin puettavien laiteosaston – ja laajemmin Wear OS:n – tulevaisuuden suhteen kuin olen ollut. vuosissa. Ja näyttää siltä, ​​​​että myös Kedia on. W5 Gen 1 “ei ole vain piirisarjan ilmoitus”, hän kertoi minulle. Sen sijaan se on jotain, joka “muuttaa alan vauhtia”.

Table of Contents