Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Raportin mukaan useimmat ajanjaksonseurantasovellukset eivät suojaa yksityisyyttä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Raportin mukaan useimmat ajanjaksonseurantasovellukset eivät suojaa yksityisyyttä

Roen jälkeisessä maailmassa, kun abortti on laitonta ja rajoitettua useimmissa osavaltioissa, amerikkalaiset ovat huolestuneita suosikkikuukautensa ja raskaussovellusten tarjoamasta yksityisyyden suojasta. Vaikuttaa siltä, ​​että huoli on aiheellista, koska Mozillan raportin mukaan suosituimmat syklinseurantasovellukset eivät suojaa käyttäjiensä yksityisyyttä ollenkaan.

Mozilla Foundationin, voittoa tavoittelemattoman järjestön, joka tunnetaan parhaiten Firefox-selaimesta, joka nyt edistää avointa Internetiä, tutkijat analysoivat 25 lisääntymisterveyssovellusta ja puettavaa sovellusta, jotka voisivat mahdollisesti kerätä arkaluontoisia tietoja ja jakaa niitä kolmansien osapuolten kanssa, mukaan lukien viranomaiset. jotka voivat käyttää sitä syytteeseen asettaessaan ihmisiä, jotka ylittävät osavaltion rajat hakeakseen aborttia. Raportissa todettiin, että suurin osa näistä sovelluksista – niistä 18 – ei ollut selvää, mitä tietoja ne jakavat lainvalvontaviranomaisten kanssa ja milloin.

Näitä punaisia ​​lippuja nostaneita sovelluksia ovat Clue, Flo, Glow ja Maya Period, Hedelmällisyys, Ovulaatio ja Raskaus. Clue ladattiin yli 10 miljoonaa kertaa Google Play Kaupasta, kun taas Flo 50 miljoonaa kertaa. Glow ladattiin yli miljoona kertaa; ja Maya ladattiin 5 miljoonaa kertaa.

“Suunniteltua ja oletussuojausta koskevat parhaat käytännöt ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa, mutta useimmat johtavista lisääntymisterveyssovelluksista päättivät jättää ne huomiotta”, tutkija Misha Rykov sanoi lausunnossaan. “Tämä on pelottavaa, kun jopa perustason tietoturva on horjunut sovelluksissa, joita miljoonat naiset käyttävät Roe vs Waden jälkeen.”

Vihje varoitustarran saamisesta on järkyttävää, koska se saksalaisena yrityksenä noudattaa Euroopan yleistä tietosuoja-asetusta, joten se ei ole Yhdysvaltain lain alainen. Vaikka Mozilla vakuutti käyttäjilleen, ettei se myy heidän tietojaan, se havaitsi, että Cluen tietosuojakäytännössä ei käytetä yksilöllistä tunnistetta ja käyttäjien syntymäpäiviä heidän jäljittämiseen mainontaa ja personointia varten.

🔥 Empfohlen:  Fabindia: Intian käsityöalan muuttaminen

Kaksi yksityisyystestin läpäisseistä ajanjaksonseurantasovelluksista ovat Euki ja Natural Cycles. Hienointa Eukissa on, että jos et halua kenenkään näkevän tietojasi pyynnöstä, kirjoitat “0000” ja se näyttää väärän näytön. Puettavien laitteiden osalta Mozilla havaitsi viisi niistä turvallisia käyttää, mukaan lukien Apple Watch, Oura Ring, Whoop Strap ja Fitbitin ja Garminin mallit. Applella on erinomainen näyttö lainvalvontaviranomaisten tietopyyntöjen torjumisesta.