Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Ravintolaketju käyttää tekoälyä torjuakseen “sushiterrorismia”

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ravintolaketju käyttää tekoälyä torjuakseen “sushiterrorismia”

Liukuhihnalla toimiva sushiravintola Japanissa. Trevor Mogg / DT

Sushi-fanit Japanissa järkyttyivät viime kuussa, kun useat videot ilmestyivät, joissa ihmiset suorittivat ilkeitä tekoja, kuten laittavat sylkeään ruokalistalle liukuhihnaravintolassa, jättäen ne muiden pahaa-aavistamattomien ruokailijoiden syötäväksi.

Ilmeisesti pieni määrä huomiota hakevien sosiaalisen median käyttäjien temppuja suorittamaa vaarallista tekoa on kutsuttu “sushiterrorismiksi”.

Nyt alan ravintolat pyrkivät vakuuttamaan asiakkaille, että he tekevät kaikkensa varmistaakseen, että heidän ruokansa on turvallista syödä.

Yomiuri Shimbun raportoi tiistaina, että yksi ketju, Kura Sushi, aikoo ottaa käyttöön tekoälyä (AI) käyttäviä kameroita skannatakseen ruokailijoita epäilyttävän käytöksen varalta.

Tällä hetkellä Kura Sushin sushilautaset näkyvät kuljetinhihnalla kannella, kuten tämä video osoittaa. Kun otat lautasen, kansi kääntyy ylös ja sitten takaisin alas, kun ruokailija on poistanut valitun tuotteen kokonaan. Vuoden 2021 lopulla Kura Sushi aloitti tekoälykameroiden käytön kansien avautumisen ja sulkemisen seuraamiseen lautasten käytön laskentaharjoituksessa.

Nyt yhtiö kertoo aikovansa päivittää kamerajärjestelmää niin, että se pystyy havaitsemaan myös epäilyttävän toiminnan, kuten kannen toistuvan avautumisen ja sulkeutumisen. “Pääkonttori ottaa yhteyttä ketjukauppaan, jos se toteaa, että epätoivotun käytöksen mahdollisuus on olemassa, ja myymälän henkilökunta keskustelee asiakkaan kanssa tai ilmoittaa tapauksesta poliisille”, Yomiuri sanoi.

Viime viikosta lähtien alan suurin sushiketju, Akindo Sushiro Co., on aloittanut tilauspalvelun varmistaakseen, että tuotteet pysyvät hihnalla mahdollisimman lyhyen ajan. Sushirossa asiakas kuvasi itsensä taputtelevansa sylkeä sushiin, kun se kulki vyön päällä.

Toinen ketju, Kappa Sushi, lisää valvontakameroiden tarkastuksia ja on kehottanut henkilökuntaansa olemaan varovainen, jos asiakkaat eivät häiritse ruokalistakohteita.

Japanin ensimmäinen sushiravintola, jossa käytettiin liukuhihnaa, avattiin Osakassa vuonna 1958, vaikka suunnittelu lähti todella voimaan, kun se ilmestyi Osakan maailmannäyttelyssä vuonna 1970.

Monet tämän päivän ravintoloista lähettävät sushia ilman kansia, mutta viimeaikaisten tapahtumien valossa tämä näyttää varmasti muuttuvan. Jotkut pelkäävätkin, että niin kutsutut sushi-terrorismit ovat vaarantaneet hihnakuljettimen olemassaolon.

🔥 Empfohlen:  Hylätyt kärryt: Lähetä nämä uudelleenmarkkinointisähköpostit