Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Reaktiivinen digitaalinen PR: mikä se on ja kuinka sitä käytetään linkkien rakentamiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Reaktiivinen digitaalinen PR: mikä se on ja kuinka sitä käytetään linkkien rakentamiseen

Viime vuosikymmenen aikana olemme havainneet kasvun sellaisten toimistojen ja sisäisten tiimien määrässä, jotka käyttävät “digitaalista PR:tä” ilman digitaalista markkinointistrategiaansa keskittyen linkkien luomiseen, jotka vaikuttavat orgaanisen haun tehokkuuteen.

Pohjimmiltaan SEO-teollisuus alkoi lainata tekniikoita, joita PR-teollisuus oli käyttänyt vuosikymmeniä, ja soveltaa niitä digitaaliseen maailmaan.

Tämä sisälsi mm.

  • Suhteiden rakentaminen toimittajien kanssa.
  • Arvon rakentaminen “mustissa kirjoissa” yhteystietoja käytettäväksi eri asiakkaiden kanssa.
  • Tarinoiden ja koukkujen yhdistäminen sisältöön.
  • Lehdistötiedotteiden käyttö vangita toimittajien huomio (eikä vain roskapostilinkkien rakentamiseen!)
  • Käytä tutkimustietoja ohjata sisältöä ja tarinoita.

Tämä yhdistettynä sisältömarkkinoinnin nousuun linkkien rakentamisen taktiikkana johti nykypäivän digitaaliseen PR-teollisuuteen.

Jonkin aikaa suurin osa digitaalisen PR:n toiminnasta tapahtui luomalla suuria “sankari”-kampanjoita, joiden kokoaminen ja käynnistäminen voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia.

Vaikka nämä ovat edelleen erittäin aktiivisia, viimeisten 18 kuukauden aikana on myös nähty digitaalisen PR:n uusi taktiikka – reaktiivinen.

Tänään haluan puhua reaktiivisesta digitaalisesta PR:stä ja antaa sinulle yleiskatsauksen siitä, mitä se on, kuinka tietää, voitko käyttää sitä ja kuinka saada siitä kaikki irti, jos kokeilet sitä.

Mikä on reaktiivinen digitaalinen PR?

Reaktiivinen digitaalinen PR on sitä, kun huomaat mahdollisuuden saada kattavuutta ja linkkejä yritykselle ja reagoit nopeasti tilaisuuteen tarttuaksesi siihen.

Se riippuu siitä, että joku muu (yleensä toimittaja tai uutistoimisto) julkaisee tarinan, joka sopii yritykseesi, jonka kanssa työskentelet.

Sitten reagoit tähän tarinaan. Luonnostaan ​​voi olla vaikeaa suunnitella, kuinka tilaisuuteen tartutaan.

Vertaa tätä ennakoivaan digitaaliseen PR:ään, jossa suunniteltujen kampanjoiden tavoitteena on lähettää kohdeyleisölle viestejä, joita he eivät ehkä muuten olisi kuulleet.

Onko Reactive Digital PR kaikille?

Ehdottomasti ei.

Reaktiivisen digitaalisen PR:n käyttäminen riippuu useista tekijöistä menestyäkseen.

Jos nämä tekijät ovat ongelma yrityksellesi, saatat huomata, että tämä ei ole tekniikka, joka tarjoaa sinulle hyvää sijoitetun pääoman tuottoa.

Tässä on joitain esimerkkejä siitä, mitä sinun on mietittävä, kun harkitset reaktiivista digitaalista PR:tä.

Ajankohtainen Relevanssi

Joistakin toimialoista puhutaan uutisissa luonnollisesti useammin kuin toisista. Joillakin on selkeitä, toistuvia uutisjaksoja, joiden avulla voit ennustaa, milloin reaktiiviset digitaaliset PR-mahdollisuudet tulevat sinulle.

Esimerkiksi on lähes varmaa, että seuraavat tulevat esiin uutiskierrossa yhä uudelleen ja uudelleen säännöllisesti:

  • Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen budjettiilmoitukset ja sen vaikutus.
  • Joululahjaoppaat ja suosituimmat lelut joka vuosi.
  • Asuntomarkkinat ja hintojen nousu/lasku.

On monia muitakin, mutta toivottavasti saat käsityksen, että lehdistö keskustelee jatkuvasti tietyistä aiheista.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Jio johtaa 5G-kilpailua Intiassa [Case Study]

Jos työskentelet alalla, jolla suoraan sanottuna ei juurikaan muutu tai tapahdu uutiskierron suhteen, reaktiivinen digitaalinen PR voi olla haaste.

Se ei ole mahdotonta, mutta saatat joutua hillitsemään odotuksiasi ja pidättäytymään käyttämästä liikaa aikaa tai resursseja.

Toisaalta, jos työskentelet alalla, jossa aiheesta keskustellaan usein, saat luonnollisesti enemmän mahdollisuuksia hyödyntää reaktiivista digitaalista PR:tä, mikä tarkoittaa, että saatat päättää panostaa enemmän.

Nopeus

Kuten nimi ja prosessi viittaavat, nopeus on välttämätöntä reaktiiviselle digitaaliselle PR:lle.

Usein tilaisuuteen on reagoitava muutaman tunnin tai korkeintaan muutaman päivän sisällä.

Vaikka olisit nopea, saatat hukkua muiden yrittäessä reagoida nopeasti. Jos et pysty reagoimaan nopeasti, sinulla on vähän mahdollisuuksia, että tekniikka toimii sinulle.

Ihannetapauksessa sinulla pitäisi olla hyvä luottamus ja riippumattomuus liiketoiminnasta ja tärkeimmistä sidosryhmistä, jotta reaktiivinen digitaalinen PR toimisi hyvin.

Yritä välttää pitkiä määräaikoja komiteoiden hyväksynnille tai päätöksille, kun tuotat sisältöä tai kommentteja tarinaan.

Vaikka sinulla ei olisi täyttä autonomiaa, reaktiivinen digitaalinen PR voi silti toimia, jos puolellasi on sidosryhmä, joka ymmärtää nopean toiminnan ja voi hyväksyä mitä tarvitset ajoissa.

Realistiset odotukset

Puhumme tästä lisää lähiaikoina, mutta yhteenvetona voidaan todeta, että reaktiivinen digitaalinen PR on lyhyt, terävä projekti, joka voi tuottaa hyviä linkkejä, mutta joka ei todennäköisesti johda samoihin tuloksiin kuin viruksen leviävä sankarikampanja.

Tietysti näin voi tapahtua, mutta useimmissa tapauksissa saatat saada kymmeniä linkkejä (ei satoja) reaktiivisen digitaalisen PR:n vuoksi.

Tämän vuoksi sidosryhmilläsi (ja sinulla!) on oltava oikeat odotukset ryhtyessään tähän taktiikkaan ja ymmärtää, että tämä eroaa muista digitaalisen PR:n ja linkkien rakentamisen muodoista.

Se on vähän kuin se, kuinka tietyntyyppisillä SEO-korjauksilla on eritasoinen vaikutus orgaanisiin hakutuloksiin.

Tarvitset sidosryhmätiimin, joka ymmärtää tämän ja pitää odotukset kurissa.

Kaiken kaikkiaan, jos olet huolissasi jostakin näistä alueista, reaktiivinen digitaalinen PR ei välttämättä sovi yrityksellesi tai sitä kannattaa kokeilla ennen kuin sitoudut liikaa resursseihin.

Mahdollisuuksia, joita todennäköisesti löydät

Reaktiivinen digitaalinen PR tarjoaa sinulle todennäköisesti mahdollisuuksia tehdä useita asioita, jotka voivat johtaa kattavuuteen ja linkkeihin.

Nämä eivät ole toisiaan poissulkevia mahdollisuuksia, joita suuremmat, sankarityyliset kampanjat voivat tarjota, mutta ne toteutuvat todennäköisemmin ilman, että tarvitaan laajamittaista sisältöä.

Kommentteja ajankohtaisista uutisista

Joskus toimittaja etsii alan asiantuntijalta lisää uskottavuutta lisätäkseen kirjoittamaansa olemassa olevaa tarinaa.

Kun näin tapahtuu, he voivat twiitata käyttämällä tämän tyyppinen hashtag tai käyttää palveluita, kuten HARO tai ResponseSource.

Näiden alueiden seuranta voi auttaa sinua havaitsemaan omilla asiantuntijoillasi mahdollisuuksia kommentoida tuotemerkkiä tai, mikä vielä parempi, linkki.

🔥 Empfohlen:  Mikä on blogi? 2023 - Termien määritelmä Blogi, Blogging ja Blogger

Se voi myös olla mahdollisuus saada uskottavuutta tällä aihealueella ja rakentaa suhde toimittajaan, joka saattaa tulla suoraan sinuun tulevaisuudessa saadakseen lisää kommentteja.

Tietyn uutisen sisältö

Joskus käytät reaktiivista digitaalista PR:ää tuottaaksesi toimittajille tarjoamaasi sisältöä, joka auttaa tukemaan tarinoita, joita he aikovat julkaista uutisissa.

Sankarityylisiin kampanjoihin verrattuna keskeinen ero on se, että tuot sisältöä hyvin, hyvin nopeasti ja teet sen juuri sen uutisen tai aiheen mukaan, josta jo puhutaan (tai pian puhutaan).

Ajatuksena on, että huomaat trendin, josta todennäköisesti kirjoitetaan lähipäivinä tai -viikkoina, ja tuot sisältöä, jota toimittajat voivat käyttää lisätäkseen arvoa kirjoittavaan kirjoitukseensa.

Sisällösi tulee olla yksinkertaista, helppo tuottaa ja lisätä ainutlaatuista tietoa kehittyvään uutiseen.

Tämä on usein tieto tai yksinkertainen visualisointi.

Lisäyksiä olemassa oleviin tarinoihin

On itse asiassa melko yleistä, että toimittajat päivittävät uutisia julkaisunsa jälkeen.

Tämä on erityisen yleistä kehitettäessä uutisia, joissa kerätään enemmän tietoa ja jotka voivat lisätä olemassa olevaa tarinaa.

Sinulla on mahdollisuuksia lisätä arvoa olemassa olevaan tarinaan, jonka olet nähnyt toimittajan jo kirjoittavan ja julkaisevan.

Nyt tämä voi olla vaikeaa, ja sinun tulee tehdä tämä vain, jos tarjoamasi sisältö tai kommenttisi todella lisää arvoa olemassa olevaan tarinaan.

Jos ei, saat todennäköisesti kielteisen vastauksen toimittajalta.

Mitä tuloksia todennäköisesti ajat Reactive Digital PR:lla?

Kuten edellä mainittiin, aseta odotukset tällä taktiikalla. Se ei aina tuota tuloksia suuremmasta, suunnitellusta sankarikampanjasta.

Mutta kuten useimpien asioiden kohdalla, sitä on vaikea ennustaa.

Muista, että sijoittamasi ajan ja resurssien tulee olla oikeassa suhteessa odotettuihin tuloksiin.

Jos reaktiiviset digitaaliset PR-tehtävät vievät sinulta 15 minuuttia ja saat vain yhden linkin, se on itse asiassa hyvä tuotto käyttämällesi ajalle.

Sinun tulee myös muistaa, että saat todennäköisesti yhdistelmän tavallisia linkkejä, nofollow-linkkejä ja tuotemerkin mainintoja tämän tyyppisen toiminnan yhteydessä.

Voit varmasti tehdä parhaasi muuttaaksesi tuotemerkin mainitsemisen linkiksi, mutta tämä ei ole aina mahdollista.

Tämä ei taaskaan ole valtava ongelma, koska on täysin normaalia ja luonnollista saada sekoitus tuloksia, mutta aseta sidosryhmille odotukset, että näin on todennäköisesti ennen aloittamista.

Kuinka valmistautua reaktiiviseen digitaaliseen PR:ään

Vaikka reaktiivista digitaalista PR:tä on vaikea suunnitella, voit pinota dekin eduksesi muutamalla tavalla, jotta sinulla on parhaat mahdolliset mahdollisuudet hyödyntää sen ajan tullen.

Saatavilla asiantuntija mielipiteillä

Käytä aikaa miettien, kenen puoleen voit kääntyä yrityksessäsi saadaksesi asiantuntijakommentteja tärkeistä aiheista, joita haluat käsitellä.

🔥 Empfohlen:  5 teknistä hakukoneoptimointiongelmaa suurilla verkkokauppasivustoilla & Kuinka ratkaista ne

Pienemmille yrityksille tämä voi olla vain yksi henkilö. Suuremmilla yrityksillä voi olla eri asiantuntijoita eri aloille.

Mikä tahansa se on, ota selvää, keitä nämä ihmiset ovat, ja esittele heille ajatus siitä, mitä haluaisit tehdä.

Tästä eteenpäin, olettaen, että he ovat mukana, voit keskustella heidän kanssaan suoraan, jos kommentteja tarvitaan, ja kertoa tarpeesta saada kommentteja nopeasti, jos mahdollista.

On myös syytä huomata, että tarvitset heiltä mielipiteen!

Se saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta ihannetapauksessa heillä pitäisi olla kohtuullisen selkeät tai vahvat näkemykset erottuakseen aiheesta kirjoittavalle toimittajalle.

Et tarvitse äärimmäisiä mielipiteitä, mutta sinun pitäisi luultavasti tietää, kummalla puolella aitaa he istuvat useimmissa tilanteissa.

Suunnitellut päivämäärät

Vuoden aikana tulee tiettyjä päivämääriä, jolloin aiheista kirjoitetaan tavallista useammin.

On ilmeisiä aiheita, kuten joulu ja Halloween, mutta monia muitakin.

Tiesitkö esimerkiksi sen Ei likaisia ​​astioita -päivä on asia?

Tai tuota Kansallinen tanssi kuin kana -päivä tapahtuu joka vuosi?

Vaikka jotkut eivät selvästikään ole vakavia ja vain hauskoja, etsi aiheeseen liittyviä vuodenpäiviä, jotka voivat herättää uutisia ja tarinoita toimittajilta.

Jos voit tehdä tämän ja valmistaa sisältöä, joka liittyy vuoden päivään, voit esitellä tämän sisällön toimittajille etukäteen ja ehkä tutustua heidän tarinoihinsa.

Omaisuus on jo allekirjoitettu

Nopeus on tärkeää reaktiiviselle digitaaliselle PR:lle.

Auta torjumaan sisällöntuotantoa ja kirjautumista hidastamaan valmistautumalla valmistamalla resurssit ennen kuin tarvitset niitä.

Kun aika koittaa ja avainaihe on uutisissa, sinulla on sisältö valmiina ja voit esitellä sen nopeasti – sen sijaan, että odotat sen allekirjoittamista ja hidastamista.

Yksi tapa tehdä tämä on puhua 30–45 minuuttia asiantuntijasi kanssa ja haastatella häntä kyseisestä aiheesta.

Tämä voi johtaa reaktiivisen digitaalisen PR:n oivallusten ja kommenttien kultakaivoksen syntymiseen.

Reaktiivinen digitaalinen PR voi olla loistava tapa luoda lisää linkkejä ja kattavuutta brändille, mutta se ei ole kaikille.

Jos jatkat sitä, suunnittele niin paljon kuin voit etukäteen ja valmistaudu toimimaan nopeasti, kun mahdollisuuksia ilmaantuu.

Lisää resursseja: