Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Regex SEO:lle: opas säännöllisiin lausekkeisiin (käyttötapausten kanssa)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Regex SEO:lle: opas säännöllisiin lausekkeisiin (käyttötapausten kanssa)

Ehkä olet kuullut regexistä, mutta et ole aivan varma, kuinka sitä voidaan käyttää hakukoneoptimoinnissa tai sopiiko se omaan strategiaasi.

Säännölliset lausekkeet eli ‘regex’ ovat kuin tekstihakujen sisäinen ohjelmointikieli, jonka avulla voit sisällyttää monimutkaisia ​​hakumerkkijonoja, osittaisia ​​osumia ja jokerimerkkejä, hakuja, joissa kirjainkoolla ei ole merkitystä, ja muita edistyneitä ohjeita.

Voit ajatella, että ne etsivät kuviota tietyn tekstijonon sijaan.

Siksi ne voivat auttaa sinua löytämään kokonaisia ​​hakutuloksia, joilla saattaa ensi silmäyksellä näyttää olevan vähän yhteistä toistensa kanssa.

Regex-lausekkeet ovat täysin oma kieli, ja kun näet sellaisen ensimmäisen kerran, se voi näyttää melko vieraalta.

Mutta ne ovat melko helppoja oppia, ja niitä voidaan käyttää JavaScriptissä, Pythonissa ja muissa ohjelmointikielissä, mikä tekee niistä monipuolisen ja tehokkaan SEO-työkalun.

Tässä oppaassa opit yleisiä regex-operaattoreita, kuinka käytät kehittyneempiä regex-suodattimia hakukoneoptimoinnissa, kuinka säännöllistä lauseketta käytetään Google Analyticsissa ja Google Search Consolessa ja paljon muuta.

Löydät esimerkkejä regexistä työssä eri tavoin myös hakukoneoptimoinnissa.

Miltä Regex näyttää?

Säännöllinen lauseke sisältää tyypillisesti tekstin yhdistelmän, joka täsmää hakutuloksissa, sekä useita operaattoreita, jotka toimivat enemmän jokerimerkkien tapaan saadakseen kaavan täsmäämisen tarkan tekstivastaavuuden sijaan.

Tämä voi sisältää yhden merkin yleismerkin, yhden tai useamman merkin vastaavuuden tai nollan tai useamman merkin vastaavuuden, sekä valinnaisia ​​merkkejä, sisäkkäisiä alilausekkeita suluissa ja “tai”-funktioita.

Yhdistämällä nämä eri toiminnot yhteen voit rakentaa monimutkaisen lausekkeen, jolla voidaan saavuttaa hyvin kauaskantoisia, mutta kuitenkin hyvin tarkkoja tuloksia.

Yleiset Regex-operaattorit

Muutamia esimerkkejä yleisistä regex-operaattoreista ovat:

. Jokerimerkkiosuma mille tahansa yksittäiselle merkille.

.* Vastaa nollaa tai useampaa merkkiä.

.+ Vastaa yhtä tai useampaa merkkiä.

d Vastaa minkä tahansa yksittäisen numeron 0-9.

? Lisätään merkin jälkeen, jotta se olisi valinnainen osa lauseketta.

🔥 Empfohlen:  Online-sarjakuvakaupan perustaminen

| Pystyviiva tai “pipe”-merkki ilmaisee “tai”-funktiota.

^ Käytetään merkitsemään merkkijonon alkua.

$ Käytetään merkitsemään merkkijonon loppua.

( ) Käytetään alilausekkeen sisällyttämiseen.

\ Lisätään ennen operaattoria tai erikoismerkkiä “paeta” sitä varten.

Jotkut ohjelmointikielet, kuten JavaScript, sallivat “lippujen” sisällyttämisen itse regex-mallin jälkeen, ja ne voivat edelleen vaikuttaa lopputulokseen:

g Palauttaa kaikki osumat ensimmäisen sijasta.

i Palauttaa tulokset, joissa kirjainkokoa ei erotella.

m Aktivoi monirivisen tilan.

s Aktivoi “piste”-tilan.

u Aktivoi täyden Unicode-tuen.

y Hakee tietyn tekstin paikan (“tarttuva”-tila).

Kuten näet, nämä operaattorit ja liput alkavat yhdessä muodostaa monimutkaista loogista kieltä, mikä antaa sinulle mahdollisuuden saavuttaa erittäin tarkkoja tuloksia suurista, järjestämättömistä tietojoukoista.

Kuinka käytät Regexiä hakukoneoptimointiin?

Regexiä voidaan käyttää tutkimaan eri käyttäjäsegmenttien käyttämiä kyselyitä, mitkä kyselyt ovat yhteisiä tietyille sisältöalueille, mitkä kyselyt ohjaavat liikennettä tiettyihin sivustosi osiin ja paljon muuta.

Tässä artikkelissa Hamlet Batista osoitti, kuinka Pythonissa käytetään regexiä esimerkiksi palvelimen lokitiedostojen analysointiin.

Ja tässä Chris Long osoitti sinulle, kuinka voit käyttää säännöllistä lauseketta sivustosi kuhunkin URL-osoitteeseen liittyvien reittimerkkien sijainnin, kohteen ja nimen poimimiseen osana skaalautuvaa avainsanatutkimusta ja segmentointiprosessia.

Google kannustaa SEO-ammattilaiset jakavat esimerkkejä siitä, kuinka he käyttävät regexiä Twitterissä hashtagilla #performanceregex.

Tässä on pari vinkkiä SEO Twitteristä (huomaat, että se on melko hiljainen hashtag – lisää omia esimerkkejäsi, jos sinulla on niitä!):

Käytä slug$ suodattimessa nähdäksesi luettelon kaikista sivuista/avainsanoista, jotka päättyvät “slug”. Erittäin tärkeää, jos joudut hallitsemaan suuria nettisivuja 🖤#performanceregex

— hannes-jeremia jaacks (@HannesJaacks) 31. joulukuuta 2021

Olen koonnut melko laajan kirjaston #säännölliset lausekkeet varten #googlesearchconsole. 😎

Kerro minulle muita ideoita, lisää niitä mielelläni. @danielwaisberg @DanielHereMe @CyrusShepard @5le @DataChaz #performanceregex #säännöllinen lauseke #seo https://t.co/BKX9UCGrOU

— JC Chouinard (@ChouinardJC) 17. kesäkuuta 2021

Regexin käyttäminen Google Analyticsissa

Yksi yleisimmistä hakulausekkeen käyttötavoista hakukoneoptimoinnissa on Google Analytics, jossa säännöllisten lausekkeiden avulla voidaan määrittää suodattimia, jotta näet vain tiedot, jotka haluat nähdä.

🔥 Empfohlen:  Tapaa LETI: uusi kielimallin (LM) hienosäätöparadigma, joka tutkii LM:n mahdollisuuksia oppia tekstin vuorovaikutuksista

Tässä mielessä lauseketta käytetään tulosten poissulkemiseen sen sijaan, että luodaan joukko sisältäviä hakutuloksia.

Jos esimerkiksi haluat sulkea pois tietoja lähiverkon IP-osoitteista, voit suodattaa pois 192.168.*.* poistaaksesi koko alueen 192.168.0.0 – 192.168.255.255.

Enemmän kehittyneitä Regex SEO -suodattimia

Monimutkaisempana esimerkkinä oletetaan, että sinulla on kaksi tuotemerkkiä: regex247 ja regex365.

Haluat ehkä suodattaa tulokset, jotka vastaavat mitä tahansa näitä tuotenimiä sisältävien URL-osoitteiden yhdistelmiä, kuten regex247.biz tai www.regex365.org.

Yksi tapa tehdä tämä on käyttää melko yksinkertaista “tai”-lauseketta:

.*regex247.*|.*regex365.*

Tämä poistaisi kaikki vastaavat URL-osoitteet Analytics-tiedoistasi, mukaan lukien alikansioiden polut ja tietyt sivujen URL-osoitteet, jotka näkyvät näissä verkkotunnuksissa.

Varoituksen sana

On syytä huomata, että – kuten robots.txt-tiedostosi – huonosti kirjoitettu regex-lauseke voi melko helposti suodattaa suurimman osan tai kaikki tiedoistasi sisällyttämällä siihen rajoittamattoman jokerimerkkivastaavuuden.

Hyvä uutinen on, että monissa hakukoneoptimointitapauksissa suodatinta käytetään tietoihisi vain raportointivaiheessa, ja muokkaamalla tai poistamalla regex-lauseketta voit palauttaa tietosi täyden näkyvyyden.

Voit myös testata säännöllisiä lausekkeita useilla online-testaustyökaluilla nähdäksesi, saavuttavatko ne aiotun tuloksen. Näin voit “hiekkalaatikolla” säännölliset lausekkeet ennen kuin päästät ne irti koko tietojoukosta.

Jos haluat luoda säännöllisen lausekkeen suodattimia Google Analyticsissa, siirry ensin luotavan raportin tyyppiin (esim. > > tai > > /).

Etsi kaavion alapuolelta tietotaulukon yläreunasta hakukenttä ja napsauta nähdäksesi suodattimen lisäasetukset.

Täällä voit sisällyttää tai sulkea pois tietoja tietyn ulottuvuuden tai tiedon perusteella. Valitse ulottuvuuden valinnan jälkeen avattavasta luettelosta ja kirjoita lauseke tekstiruutuun.

“Tai” ja “ja” Google Analyticsin Regexissä

Luo “tai”-lauseke Google Analyticsissa lisäämällä putkimerkki (| pystyviivan symboli) lausekkeen asianmukaisten segmenttien väliin.

Google Analyticsin säännölliset lausekkeet eivät tue “ja”-lauseita yhdessä säännöllisen lausekkeen sisällä. Voit kuitenkin lisätä toisen suodattimen tämän saavuttamiseksi.

Napsauta ensimmäisen säännöllisen lauseesi alapuolella ja anna seuraava säännöllinen lauseke. Tällä tavalla voit pinota niin monta lauseketta kuin haluat, ja ne käsitellään yhtenä loogisena ja-lauseena, kun tietojasi suodatetaan.

🔥 Empfohlen:  Kasvaminen sisäiseksi SEO-johtajuudeksi Tessa Nadikin kanssa

Regexin käyttäminen Google Search Consolessa

Vuonna 2021 Google Search Console alkoi tukea regexin Re2-syntaksia, jolloin verkkovastaavat voivat sisällyttää ja sulkea pois tietoja käyttöliittymässä.

Löydät kaikki Google Search Consolen tukemat metamerkit täältä tämä RE2 regex-syntaksiviittaus GitHubissa.

Kirjoitushetkellä merkkirajoitus on 4096 merkkiä (joka yleensä riittää…).

Esimerkkejä, joita voit käyttää Search Consolessa, voivat olla suodatus kyselyille, jotka sisältävät tietyn tuotemerkin ja muunnelmat, joita käyttäjät voivat kirjoittaa, kuten Facebook:

.*facebook.*|face*book.*|fb.*|fbook.*|f*book.*

Suodata käyttäjät, jotka löytävät verkkosivustosi “kaupallisten” tarkoitusten perusteella:

.*(paras|huippu|vaihtoehtoinen|vaihtoehto|vs|versus|arvostelu*).*

Aiheeseen liittyvä:

Miksi Regex on tärkeää SEO:lle?

Lopuksi, miksi tällä kaikella on väliä?

Kyse on tietojesi hallinnasta ja niiden osien suodattamisesta pois, jotka eivät auta sinua parantamaan hakukoneoptimointiasi – olipa kyseessä sitten tietyt sivut tai verkkosivustosi osat, liikenne tietystä lähteestä tai mediasta tai omasta paikallisesta verkon tiedot.

Voit luoda melko yksinkertaisia ​​regex-lausekkeita saadaksesi perus “sisällytä” tai “poissulkea” -suodattimen tai kirjoittaa pidempiä lausekkeita, jotka toimivat samalla tavalla kuin ohjelmointikoodi, jotta saavutetaan monimutkaisia ​​ja erittäin tarkkoja tuloksia.

Ja oikealla säännöllisellä lausekkeella kullekin kampanjalle voit varmistaa, että SEO-ponnistelut saavuttavat tavoitteesi, tavoitteesi ja tuloksesi – tämä on tehokas tapa osoittaa myönteinen ROI tulevissa SEO-investoinneissasi.

Lisää resursseja: