Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Säästäjä vs. kuluttaja: 6 asiantuntijavinkkiä rahanhallintaan avioliitossa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Säästäjä vs. kuluttaja: 6 asiantuntijavinkkiä rahanhallintaan avioliitossa

Kun alat seurustella jonkun kanssa, et luultavasti ihmettele, mikä hänen luottopisteensä on tai kuinka paljon velkaa hänellä on.

Keskityt enemmän heidän luonteeseensa, siihen, kuinka he kohtelevat sinua ja millaisia ​​heidän ystävänsä ovat. Mutta kun asiat alkavat käydä vakavaksi, heidän taloudestaan ​​tulee tärkeä osa kuvaa. Tämä pätee erityisesti, jos harkitset avioliittoa.

TD Ameritraden tekemässä tutkimuksessa kävi ilmi, että 29 % boomereista ja 41 % GenXeristä sanoi, että he päättivät avioliittonsa erimielisyyksiensä vuoksi rahasta.[1]

Tilastolähde: TD Ameritrade

Tämä herättää kysymyksen: jos haluat säästää rahaa ja elää säästäväisesti, onko tärkeää, että myös kumppanisi tekee niin? Entä jos ne ovat täysin päinvastaisia? Jos olet säästäjä, mutta huomaat, että kumppanisi kuluttaa velkaa, onko suhteesi tuomittu epäonnistumaan?

Voit olla varma, ettei kaikki toivo ole menetetty.

Kuinka säästäjät ja kuluttajat voivat hoitaa taloutta yhdessä

Säästäjänä olet varovainen sen suhteen, miten ja milloin käytät rahaa. Säästät mahdollisimman paljon rahaa, koska se antaa sinulle turvallisuuden tunteen. Nettovarallisuutesi nousevan tekee sinut onnelliseksi. Haluat myös kohdistaa rahasi pitkän aikavälin taloudellisiin tavoitteisiin, kuten asunnon ostamiseen tai eläkkeelle jäämiseen.

Jos seurustelet tuhlaajan kanssa, tapa, jolla kumppanisi ajattelee ja käsittelee rahaa, on erilainen. He ovat huolettomampia kulutuksen suhteen eivätkä kärsi jokaisesta ostoksesta.

Kun sido solmun tuhlaajaan, saatat vaarantaa itsesi lisää ongelmia avioliitossasi. Koska et näe taloudellisia asioita silmästä silmään, syntyy todennäköisesti riitoja ja erimielisyyksiä.

Aiheeseen liittyvät: 4 merkkiä siitä, että kumppanisi ei ole rehellinen rahasta

Viestintä on avainasemassa

Säästäjä Kelly Smith meni naimisiin luonnollisen kuluttavan Jaymen kanssa. Heidän ensimmäisenä avioliittovuotenaan heillä oli suuri tappelu aina kun rahaa tulisi. Huolimatta siitä, että hän ja Jayme ansaitsivat paljon rahaa, Kelly pelkäsi kuluttavansa kaiken.

Lopulta Kelly ja Jayme oppivat kommunikoimaan. Pariskunta piti tärkeänä puhua yhteisistä tavoitteistaan ​​ja unelmistaan ​​sekä siitä, kuinka he saavuttaisivat ne. Esimerkiksi yksi heidän unelmistaan ​​oli mennä risteilylle Alaskaan. He perustivat rahaston matkaa varten ja pystyivät säästämään ja maksamaan sen käteisellä.

Katie Lear, lisensoitu terapeutti, sanoi, että hyvä kommunikaatio on välttämätön kuluttaja-säästäjä -suhteessa.

🔥 Empfohlen:  Parhaat verkkosivustojen tarkistustyökalut (ilmaiset ja maksulliset)

“Varmista, että keskustelet rahasta säännöllisesti rauhallisina aikoina”, hän sanoi. “Niiden ei pitäisi olla lisäyksiä taisteluihin.”

Lear ehdottaa, että asetat positiivisia ja realistisia rahatavoitteita negatiivisten ja liian pyrkimysten sijaan. Esimerkiksi kerran viikossa syöminen ulkona on helpompaa kuin lupaus välttää ravintoloita kuukauden ajan.

Kuluttaja parantaa todennäköisemmin tapojaan, jos hänellä on realistinen säästötavoite sen sijaan, että hänen on noudatettava tiukkaa budjettia. Monet tarvitsevat hyvän syyn säästämiseen, kuten uuden yrityksen perustamiseen, loma-asunnon ostamiseen tai useammille ulkomaanmatkoille. Mitä konkreettisempi tavoite on, sitä halukkaampi kuluttaja on muuttamaan tapojaan.

Tee rahasta tiimityötä

Haley Neidich, lisensoitu kliininen sosiaalityöntekijä, sanoi, että säästäjät tuntevat usein olevansa eristyneitä ja yksinäisiä taloutensa hallinnassa. Jos olet säästäjä, joka on naimisissa kuluttavan kanssa, saatat uskoa, että puolisosi ei välitä auttaa sinua pitämään kirjaa taloudestasi.

Tämä voi johtaa siihen, että teet työn kokonaan itse. Koska suuret avioliitot rakentuvat ryhmätyölle, Neidich kannustaa säästäviä pareja pitämään viikoittaisia ​​kokouksia, joissa tarkastellaan talouttaan ja menojaan.

Kokous, joka olisi mieluiten noin 15 minuuttia pitkä, ei saa olla säästäjän hallinnassa; sen pitäisi olla molemminpuolista keskustelua. Tarkoituksena on antaa molemmille osapuolille mahdollisuus keskustella, kuinka heillä meni taloudellisesti edellisellä viikolla. Säännölliset keskustelut voivat viedä paljon painetta säästäjästä ja edistää ryhmätyömentaliteettia.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka hallita rahojasi (menettämättä mieltäsi)

Hyväksy negatiiviset tunteet

Neidich sanoi, että kauna on yleistä, kun säästäjä menee naimisiin kuluttavan kanssa. Useimmissa tapauksissa katkeruutta esiintyy, kun kuluttaja harjoittaa salailua tai pakkokuluja ja jättää huomioimatta säästäjän kanssa sovitun budjetin. Säästäjä voi alkaa tuntea olonsa hyväksi tai uskoa, että hänen mielipiteensä jätetään huomiotta.

Tämä voi painaa kiilan syvemmälle niiden väliin. Jos onnistunut avioliitto on sellainen, jossa molemmat ihmiset tuntevat olevansa osa tiimiä, huonossa avioliitossa kumpikin osapuoli tuntee olevansa eristetty.

Jotta kauna ei kasvaisi, sinun tulee kertoa negatiivisista tunteistasi suhteen varhaisessa vaiheessa, kun ongelma on vielä hallittavissa. Viha syntyy yleensä, kun et ole pystynyt kertomaan tarpeistasi pitkään aikaan.

Selkeiden rajojen asettaminen rahalle voi myös auttaa estämään kaunaa. Voit esimerkiksi työskennellä kumppanisi kanssa saadaksesi tietyn määrän harkinnanvaraisia ​​tuloja, joita voit käyttää viikoittain. Jotkut parit pitävät erillisiä pankkitilejä harkinnanvaraisia ​​kuluja varten säilyttääkseen yksityisyyden ja itsenäisyyden tason.

🔥 Empfohlen:  15 laillista tapaa ansaita rahaa puhelimestasi

Aiheeseen liittyvä: Avioparilla tulisi olla erillinen pankkitili. Tässä on miksi

Lisää “rahojen käyttö” budjettiisi

Säästäjällä Laura Colemanilla ja hänen kuluttavalla miehellään on kullakin tietty määrä “kulutusrahaa”, jota he voivat käyttää joka kuukausi. He voivat käyttää sitä illallisiin, työkaluihin, vaatteisiin, elokuviin ja kaikkeen muuhun, mitä he haluavat.

Kun Amazon-paketti saapuu, Colemanin aviomies kertoo, että hän käytti rahansa siihen.

“En ole järkyttynyt, koska olemme budjetoineet hänelle kuukausittaisen kulutuksen”, Coleman sanoi.

Darren Straniero, OnPlane Financial Advisors LLC:n sertifioitu rahoitussuunnittelija™, on tämän strategian puolestapuhuja. Hän uskoo, että se antaa kuluttajan tehdä ostoksia vapaasti ja antaa säästäjälle mielenrauhan tietäen, että vain tietty summa kuluu kuukaudessa.

Hyväksy, että et voi muuttaa kuluttajiasi

Joskus sinun on hyväksyttävä, että et voi muuttaa kumppanisi tottumuksia. Voit auttaa heitä kehittymään, mutta heistä ei tule yhdessä yössä säästäjää.

Katie Ryckman on säästäjä, joka on naimisissa tuhlaaja Michaelin kanssa. Hän sanoi, että sinun pitäisi olla kärsivällinen tuhlaavan puolisosi kanssa ja yrittää tunnistaa, miksi he kuluttavat niin kuin käyttävät. Kysy käyttäjältäsi, millaisia ​​tunteita hän tuntee käyttäessään rahaa.

Ovatko heidän kulutustottumustaan ​​seurausta siitä, miten heidän vanhempansa käyttivät rahaa? Yhdistävätkö he rahan rakkauteen? Käytä näitä kysymyksiä tutkiaksesi, mikä alitajuisesti ohjaa kuluttajiesi käyttäytymistä, jotta voit ymmärtää heitä paremmin.

Kun opit vastaukset näihin kysymyksiin, saat selville, miksi kumppanillasi on tällainen suhde rahaan. Kun ymmärrät syyn heidän kulutustottumuksiinsa, on helpompi luoda rahoitussuunnitelma, joka toimii hyvin teille molemmille.

Jos huomaat, että he haluavat käyttää rahaa lahjoihin, koska heitä opetettiin osoittamaan rakkautta, voit varata budjetistasi tietyn summan lahjoihin toisilleen.

Toinen vaihtoehto on rohkaista heitä osoittamaan kiintymystään ilman rahaa. He saattavat haluta ostaa lahjoja, mutta jos se stressaa sinua, kerro heille, kuinka he voivat kohdella sinua ylittämättä budjettia. Ehkä he voisivat valmistaa illallisen, antaa sinulle selkähieronnan tai kirjoittaa sinulle rakkauskirjeen. Nämä strategiat voivat auttaa pitämään kulutusta kurissa ja silti tyydyttämään halunsa osoittaa kiintymystä.

Yhdistä talous vastuullisesti

Jos olet säästäjä, saatat olla huolissasi siitä, että kuluttaja piilottaa ostoksesi sinulta. Tästä syystä Straniero ehdottaa, että yhdistät talouden ja jaat luottokortit kumppanisi kanssa. Tämä voi lisätä viestintää ja näkyvyyttä siitä, mitä kulutetaan ja säästetään.

🔥 Empfohlen:  Kuinka nähdä Spotify-kuunteluhistoriasi

Järjestä kuukausittainen kokous, jossa katsotte molemmat luottokorttitiliotteitasi ja tilejäsi nähdäksesi, kuinka voit taloudellisesti. Saatat huomata, että säästät terveellisesti ja sinulla on varaa rentoutua ja kuluttaa hieman vapaammin. Tai saatat huomata, että menosi ovat ylittäneet tulosi, ja sinun on leikattava niitä.

Kun yhdistät talouden, lisäät automaattisesti läpinäkyvyyttä. Avoimuus on avain terveeseen taloudelliseen tulevaisuuteen, koska se voi pitää sinut poissa velasta, helpottaa budjetointia ja antaa sinun saavuttaa taloudelliset tavoitteesi yhdessä.

Aiheeseen liittyvä: Raha ja suhteet: Kuinka yhdistää taloutta ilman draamaa

Pääse taloudellisesti samalle sivulle ennen kuin sitot solmun

Naimisiinmeno jonkun kanssa, joka suhtautuu rahaan eri tavalla kuin sinä, voi olla siunaus, kunhan sovit, kuinka hoidat taloutesi ennen kuin joudut koukkuun.

“Kuluttajasi voi muistuttaa sinua nauttimaan elämästä ja elämään hetkessä, samalla kun voit lisätä rakennetta ja rajoja heidän taloudellisiin tapoihinsa”, Lear sanoi.

Varmistaaksesi avioliittosi onnistumisen, harkitse avioliittoneuvojan tai taloussuunnittelijan ottamista, joka voi auttaa sinua suunnittelemaan rahasuunnitelman ennen kuin kävelet käytävällä. Rahasuunnitelma hahmottelee asioita, kuten missä säilytät rahasi, kuinka usein puhut rahasta ja mitä aiot tehdä tyydyttääksesi toistesi säästö- ja kulutustoiveet.

Smith ja hänen miehensä menivät esiavioliittoneuvontaan, mutta eivät puhuneet rahasta. Koska he olivat velattomia, he eivät pitäneet sitä tarpeellisena. Hän pahoittelee, että hän jätti tämän keskustelun huomiotta varhaisessa vaiheessa, sillä hän ja hänen kumppaninsa viettivät avioliittonsa alun riitelemällä rahasta.

Jos olet säästäjä, joka seurustelee tai olet kihloissa kuluttavan kanssa, älä unohda rahaan liittyvien keskustelujen merkitystä ennen avioliittoa. Ne voivat olla vastaus onnelliseen, terveeseen tulevaisuuteen erityisen jonkun kanssa.

Aiheeseen liittyvä: Pitäisikö velan olla avioliittosopimusten katkaisija? Kuinka keskustella velasta