Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Säästötili vs. käyttötili: ero ja edut

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Säästötili vs. käyttötili: ero ja edut

Pankkitoiminnalla on nykyaikana merkittävä rooli kaikille liikemiehille ja palveluluokan ihmisille. Vaikka pieni osa yhteiskunnasta mieluummin käy käteisellä, heilläkin on pankkitili ja he käyttävät syystä tai toisesta pankkipalveluita.

Jos olet palkattu henkilö, haluat todennäköisesti säilyttää säästösi pankkiirin kanssa; tämä edellyttää säästötilin avaamista. Sen sijaan liikemiehellä sinun on suoritettava useita maksuja joka päivä ja myös talletettava kassakuitit, tehtävä käteisnostot ylärajalla ja käytettävä shekkiä laajasti. Tässä tapauksessa säästöpankkitili ei ratkaise aiottuun tarkoitukseen ja tarvitset käyttötiliä liiketoimintasi tarpeisiin.

Intian hallitus oli myös käynnistänyt Jan-Dhan Yojna -suunnitelma viisi vuotta sitten, jonka tavoitteena oli avata/ylläpitää vähintään yksi pankkitili jokaisessa maan kotitaloudessa. Tämän ansiosta runsaasti panoksia/työntekijöitä eri puolilla maata avasivat pankkitilinsä ja hallitus onnistui tuomaan pankkipalvelut laajalle maaseutusektorille. Säästöpankkitili avattiin kattavasti tämän järjestelmän puitteissa.

Säästötili vs. käyttötili: erot ja edut

Mikä on säästötili?

Säästötili on peruspankkitili, jonka omistaa suurin osa maan ihmisistä. Säästötili toimii turvallisena säilytyspaikkana, jonka avulla voit tallettaa ja nostaa rahaa milloin tahansa ja ansaita samalla nimellistä korkoa. Lukuisat pankit, rahoituslaitokset, luotto-osuudet myöntävät säästötilin avaamisen.

Voit valita useiden pankkitilien joukosta, sillä joillakin säästötileillä on korkeampi korko kuin toisilla. Yleensä säästötilien talletuksille ansaitsemasi keskikorko vaihtelee 4–6 prosentin välillä. 6 % katsotaan erinomaiseksi koroksi, jos jokin rahoituslaitos tai pankki sitä tarjoaa.

Säästötilin voi avata erikseen tai yhdessä. Melkein kaikki pankit vaativat tilinomistajalta vähimmäistalletuksen palkkasäästöilleen tai säännöllisille säästöpankkitileille, jotta se pysyy toiminnassa ja vältytään ylimääräisiltä kustannuksilta. Eläkeläiset, alaikäiset tai naiset voivat kuitenkin valita toisen vaihtoehdon, joka on nollasäästötili. Tämän tyyppisessä tilissä sinun ei tarvitse säilyttää tilisi vähimmäissaldoa.

Mikä on käyttötili?

Käyttötili on tarkoitettu erityisesti ihmisille, jotka omistavat yrityksen ja haluavat hoitaa päivittäiset asioinnit vaivattomasti. Yleensä käyttötilin avaavat liikeyritykset, kuten LLP:tyritykset, yksityisyritykset, kumppanuusyritykset ja monet muut.

Saatat miettiä, miksi liikemiehen ei ole mahdollista avata säästötiliä? Ainoa syy on se, että käyttötilillä on vähemmän rajoituksia käteisen talletusten ja nostojen suhteen. Se tarjoaa käyttäjilleen huomattavaa likviditeettiä; Säästötilistä poiketen se ei kuitenkaan tarjoa korkoa käyttötilille tehdyille talletuksille.

Sekkitiliä voidaan käyttää sekä shekkiin että sähköiseen asiointiin säästötilin tapaan. Pankki ei myöskään käytä käyttötileillä olevia varoja, koska tilin saldo vaihtelee suuresti liiketoiminnan luonteen ja kassatarpeen mukaan.

Säästötili vs. käyttötili: ero

Molemmat tilit on varustettu erilaisilla ominaisuuksilla ja ne on suunniteltu erilaisiin tarkoituksiin. Säästötili on tarkoitettu yksilöllisiin tarpeisiin, kun taas käyttötili palvelee yritysten ja yritysten tarpeita tehdä jatkuvia pankkitapahtumia.

Käyttötili eroaa Säästötilistä monella tapaa ja näkökulmasta. Molemmat tilit vastaavat käyttäjän erilaisiin taloudellisiin tarpeisiin ja hallitsevat rahaa tehokkaammin. Alla on lueteltu pääkohdat, jotka kuvaavat eroa säästötilin ja käyttötilin välillä:

1. Tarkoitus

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tunnistaa, on tilin avaamisen tarkoitus. Kun olet määrittänyt tarpeesi, olet valmis avaamaan tilin pankissa.

Säästötili on ensisijaisesti suunniteltu edistämään ja kannustamaan yksityishenkilöiden säästämistä. Jos aiot suorittaa rajoitettuja liiketoimia ja haluat vain pitää talletuksesi/tulosi/palkkasi tililläsi ja käyttää sitä kuukausittaisiin menoihisi, säästötili on toteuttamiskelpoisin vaihtoehto.

Jos sinulla on yritystä ja sinun on suoritettava useita liiketoimia päivittäin, aivan kuten kaupat, vähittäiskauppiaat, teollisuudenalat, yritykset tai palveluorganisaatiot, vaihtotili harkitse kaikkien tarkoituksesi ratkaisemista.

2. Tasapaino

Säästötilin nollasaldon lisäksi sinun on ylläpidettävä tilisi vähimmäissaldoa. Yleensä säästötilin vähimmäissaldo on nimellinen. Käyttäjien on kuitenkin säilytettävä käyttötilillään suurempi vähimmäissaldo kuin säästötilillä.

Säästötilin vähimmäissaldo vaihtelee Rs. 1000 Rs. 5000. Voit avata lukuisia käyttötilejä, jotka riippuvat valitsemasi käyttötilin luokasta ja pankista, jossa valitset tilin avaamisen. Yksi käyttötili voidaan avata vähimmäissaldoa noudattaen 10 000 Rs, ja toisella tilillä sinun on ehkä säilytettävä vähintään Rs. 5 lakh tililläsi.

🔥 Empfohlen:  AI Writerin käytön edut ja haitat

3. Ylipiirtäminen

Ensimmäinen oleellinen asia, joka on tiedettävä, on, mikä on tilinylitys tai tilinylitysmahdollisuus? Pankit tarjoavat tämän mahdollisuuden asiakkailleen, joilla on tili, ja voit nostaa tililtäsi enemmän rahaa kuin mitä on todellisuudessa jäljellä. Jos käytät tällaista mahdollisuutta, tilisi sanotaan olevan ylitäytetty.

Säästötilille pankit eivät tarjoa tilinylitystä. Käyttötilin käyttäjät ovat kuitenkin oikeutettuja käyttämään tilinylitystä, koska käyttötilillä tehdään päivittäin useita tapahtumia. Joskus voi käydä niin, että tilin jäljellä olevat varat eivät riitä shekkimaksujen suorittamiseen. Sekkitilanteen pettämisen välttämiseksi pankki myöntää käyttötilin haltijalle lyhytaikaisen lainan ja antaa hänen tililleen ylittää maksuja.

4. Kiinnostus

Säästötili tarjoaa korkoa talletuksille kaikille asiakkaille. Korko ei ole kovin korkea, sillä yleensä se on 4,5 % vuodessa tililläsi oleville talletuksille. Vaikka korko lasketaan päiväsaldolle, pankki maksaa ansaitsemasi koron pankista riippuen 3 kuukauden tai 6 kuukauden välein.

Koska käyttötili on luonteeltaan sujuva, mikä mahdollistaa usein tapahtuvan tapahtuman, sitä käytetään liiketoiminnallisiin tarkoituksiin, eikä talletuksille ole oikeutta saada korkoa. Jotkut pankit tarjoavat kuitenkin a lakaisumahdollisuus. Se tarkoittaa, että kun saavutat tietyn varojen rajan, itse kiinteään talletukseen siirretty määrä on oikeutettu korkoon.

Huomautus:

5. Kotiutukset

Säästötilin käyttäjät saavat tietyn määrän ilmaisia ​​nostotapahtumia kuukausittain. Pankki veloittaa tietyn summan jokaisesta nostosta, jos ylität ilmaisten tapahtumien rajan. Sekkitilit antavat sen käyttäjien suorittaa saumattomia liiketoimia yritykselle.

Nykyinen tili Säästötili
Ei ansaittua korkoa Ansaitse korkoa säästöillesi
Suuri vähimmäissaldo vaaditaan Alhainen vähimmäissaldo vaaditaan
Käytetään laskujen maksamiseen ja liiketapahtumiin Käytetään palkkatileissä
Liiketoiminnassa käytetty Rakenna hätärahastoja
Rajoittamaton määrä tapahtumia Rajoitettu määrä tapahtumia
Liikemies Yksityishenkilöt / palkansaajat

Molemmilla tileillä on omat hyvät ja huonot puolensa; ei voida katsoa, ​​kumpi on parempi tai parempi. Se on täysin tilinhaltijan päätettävissä ja riippuu yksilön tarpeista ja soveltuvuudesta, minkä perusteella hänen on päätettävä tilin avaamisesta säästö- tai virrankulutukseksi.

Lue myös: 10 parasta pankkitiliä pienyrityksille Intiassa

Säästötilin edut

Alla on lueteltu pankin säästötilin tärkeimmät edut:

1. Helppo rahankäyttö

Säästötili on tehnyt käyttäjilleen erittäin kätevän päästä käsiksi rahaan milloin tahansa ja missä tahansa hätätilanteessa. Pankkitilillesi jo talletetut varat on helppo nostaa kattamaan odottamattomia kuluja. Kaikilla säästötilin käyttäjillä on 24×7 pääsy tililleen verkkopankin kautta. Sinun tarvitsee vain aktivoida se matkapuhelimellasi tai muulla elektronisella laitteella.

Voit nostaa rahasi vaivattomasti käyttämällä pankkiautomaattia, verkkopankkia, pankkipalvelua jne. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että useimmat pankit sallivat kuusi ilmaista sähköistä siirtoa ja viisi ilmaista pankkiautomaattinostoa kuukaudessa. Kun ylität rajan, sinulta veloitetaan lisämaksu jokaisesta tekemästäsi siirrosta tai nostosta.

Jotkut pankit mahdollistavat myös säästötilisi yhdistämisen toiselle tilille, mikä helpottaa varojen siirtoa ja auttaa säästämään rahaa välttämällä kalliita yliluottomaksuja. Voit jopa siirtää varoja myös muina kuin pankkiaikoina.

2. Kerää talletuksista korkoa

Säästötilin avulla ansaitset korkoa tilillesi tehdyille talletuksillesi. Korko jatkaa vaihtelua taloudellisten ja rahoituksellisten tekijöiden mukaan. Esimerkiksi korkotaso vuonna 2012 oli 8 %; vuonna 2020 se on kuitenkin laskenut merkittävästi, mikä on noin 3,5 prosenttia. Korkoa hyvitetään tilillesi neljännesvuosittain tai puolivuosittain.

Korko lasketaan talletetun ja pankkitililläsi olevan rahamäärän mukaan. Vaikka korko on liian alhainen nykytilanteeseen katsottuna, sinulla on silti parempi ansaita mahdollisuus kuin pitää rahojasi kotona.

3. Raha on turvassa

On turvallisempaa kuin pitää sitä omassa kodissasi ikään kuin sattuisi jokin luonnononnettomuus tai kotisi syttyy tuleen sattumalta tai joutuisi hyvin suunnitellun ryöstön kohteeksi; voit menettää kaikki rahasi.

Vaikka rahasi ovat kolmannen osapuolen hallussa, rahasi ovat tallessa säästötilillä. National Credit Union Share Insurance Fund vakuuttaa luotto-osuuskunnat ja Federal Deposit Insurance Corporation vakuuttaa pankkeja, mikä varmistaa, että rahasi pysyvät turvallisissa käsissä.

🔥 Empfohlen:  Sivulla vs. sivun ulkopuolinen SEO: mikä ero on?

4. Avaa tili pienemmällä rahasummalla

Säästötilin avaaminen on erittäin helppoa, ja voit avata sen hyvin pienellä rahalla. Se ei vaadi valtavaa vähimmäissaldoa. Jopa pankit tarjoavat ei lainkaan tai erittäin alhaisia ​​​​alkutalletusvaihtoehtoja. Monet pankit tarjoavat myös vapautuksen maksuvapautuksista ja korkoetuista, jos avaat säästötilisi heidän pankissaan. Ne voivat myös houkutella sinua lisävaihtoehdoilla ja palveluilla, jotka ovat sinulle edullisia.

Säästötilin avaaminen on myös mahdollista nuorelle tai ei-ansaitsevalle, sillä se voi auttaa säästämään rahojaan ja tallettamaan ne tililleen palasina säästöpossujen sijaan.

5. Aseta automaattiset talletukset ja maksut

Säästötilit ovat tehneet automaattisista maksuista kannattavia. Monet rahoituslaitokset sallivat talletusten tekemisen ja maksujen automaattisen vähennyksen tililtäsi tiettynä päivänä. Se säästää valtavasti aikaa, koska sinun ei tarvitse käyttää arvokasta aikaasi vähäarvoisiin toimintoihin, kuten laskujen maksamiseen, EMI-maksuihin tai muihin kuukausittaisiin lainamaksuihin. Tämä auttaa sinua myös säästämään myöhästymismaksuja, koska et todennäköisesti menetä tai unohda tulevaa maksuasi.

Sinun on varmistettava, että tililläsi on riittävästi varoja kuukausittain ennen maksun vähennyspäivää. Jos ei, luottotietosi heikkenee, ja pankki veloittaa sinulta lisämaksun maksun loukkaamisesta.

Tällä tilillä voit myös asettaa kuukausittaiset tai viikoittaiset automaattiset talletukset shekkitililtäsi säästötilillesi. Se auttaa sinua säästämään rahaa, eikä anna sinulle tarpeettomia tai vältettäviä menoja. Vaikka kuluttaisit ylettömästi, sinun ei tarvitse huolehtia säästöistäsi, sillä ne hankitaan jo, jos olet aktivoinut automaattiset talletukset.

6. Helpottaa tallennusprosessia

Säästötili ratkaisee täysin tarkoituksesi pitää talletuksesi erillään muista rahoistasi, kuten pitkäaikaisista sijoituksista, käteisvaroista tai käyttötilien rahasta. Säästötili motivoi sinua säästämään ja tekemään usein talletuksia, kun näet rahasi kasvavan sillä ajan myötä.

Säästötili nousee merkittäväksi omaisuudeksi, jos säästät tiettyyn tarkoitukseen, olipa tavoitteesi mikä tahansa; häät, lasten koulutus, uuden talon ostaminen, sijoittaminen kultaan tai muuhun arvokkaaseen omaisuuteen.

Lisäksi olet täysin turvassa, koska kaikki talletuksesi kertyvät säästötilillesi pahimpien mahdollisten tilanteiden varalta, kuten jos menetät työpaikkasi tai yrityksesi on kärsinyt suuria tappioita, säästötilisi toimii vara- tai vakuutuskirjana. näitä vaikeita ja odottamattomia aikoja varten ja auttaa myös sinua selviämään tilanteesta.

7. Voidaan yhdistää nykyiseen tiliisi

Useat rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat tämän mahdollisuuden yhdistää se säästötilillä shekkitilillesi. Se on osoittautunut erittäin hyödylliseksi eri tilinhaltijoille.

Jos molemmat tilisi on linkitetty, voit helposti siirtää varat säästötililtäsi käyttötilillesi hätätilanteessa tai käyttötililläsi on pulaa varoista. Tämä auttaa sinua välttämään tilinylitysmaksuja, viivästysmaksuja ja voi kattaa muita puutteita.

Käyttötilin edut

Nykytilillä on runsaasti etuja käyttäjilleen, jotka on mainittu alla:

1. Erota Business Finance henkilökohtaisesta rahoituksesta

Käyttötili auttaa saamaan eron siitä, mikä liittyy haltijan henkilökohtaiseen taloudelliseen tilanteeseen ja liiketoimintaan liittyvään rahoitukseen.

Käyttötilin avaaminen ei ainoastaan ​​auta sinua hallitsemaan talouttasi paljon paremmin, vaan myös analysoimaan ja osoittamaan yrityksesi koko taloudellisen tilanteen milloin tahansa. Jos liikemies ei erota henkilökohtaisia ​​tulojaan yritystuloista ja omistajan henkilökohtaiset tulot ovat terveet, omistaja ei välttämättä pysty arvioimaan, että yritys toimii tappiollisesti tai tuottaa voittoa.

2. Rajoittamaton määrä tapahtumia

Käyttötili on antanut käyttäjilleen mahdollisuuden suorittaa niin monta liiketoimia, jotka ovat sopusoinnussa liiketoiminnan luonteen kanssa; niitä ei veloiteta ylimääräisestä käteisnostosta eikä tilisiirroista muille tileille. Sinun ei siis tarvitse seurata jo tekemiesi tapahtumien määrää, ja voit tehdä rajattomasti tapahtumia.

3. Tilinylityspalvelut

Se on yksi vaihtotaseen suurimmista eduista, sillä nousu- ja alamäkitilanne kokee lähes kaikki yritykset. Saatat joutua hankalaan tilanteeseen, jossa käyttötililläsi ei ole tarpeeksi rahaa raaka-aineen maksamiseen, tai olet ehkä antanut sekin myyjällesi ilman, että tililläsi olisi tarvittavia varoja. Tällaisissa tapauksissa pankit ymmärtävät tilanteen ja tarjoavat käyttötilin käyttäjille etuna, että he voivat ylittää tilinsä, jos varoja tulee vajaaksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda toimintakehotus matkablogillesi

Se on samanlainen kuin lyhytaikaiset lainat, joille korkoa voidaan periä tai ei, koska se riippuu uskottavuudestasi ja muista tekijöistä.

4. Multi-City Banking

Voit käyttää nykyistä tiliäsi helposti myös silloin, kun et ole kaupungissasi, jossa olet avannut tilisi. Verkkopankkipalveluiden avulla voit hoitaa ja hallita tiliäsi useista kaupungeista, mikä auttaa sinua merkittävästi yhdistämään tilitapahtumasi yhtenäiseksi.

Vaikka sinulla olisi vähittäismyyntipiste tai yritystä muissa kaupungeissa, voit käyttää kyseisen kaupungin pankkikonttoria tallettamiseen ja muiden tapahtumien suorittamiseen käyttötilillesi.

Lue myös: Intian 10 parasta pankkialan ulkopuolista rahoitusyhtiötä (NBFC).

5. Paranna luottoluokitustasi

Jos pystyt hallitsemaan nykyisten tilien tuloja ja ulosvirtauksia tehokkaasti, se todistaa varmasti luottokelpoisuutesi ja parantaa luottopisteitäsi.

Jos sinulla on käyttötili tunnetussa pankissa, sinun ei tarvitse antaa remburssia ulkomaisille vastapuolille, jos harjoitat tuonti-/vientitoimintaa.

Olet ehkä kuullut tai huomannut lainaa tai luottokorttia haettaessa, että pankkitilin käyttöoikeus sinänsä helpottaa lainan saamista. Vaikka antaisitkin vain kirjeen, jossa kerrot, että sinulla on käyttötili heidän pankissaan, pankkien väliset yhteydet voivat myös tarkistaa luottokelpoisuutesi. Käyttötilin omistaminen helpottaa koko prosessia niin sinulle kuin lainanantajalle.

6. Suorita ulkomaisia ​​liiketoimia

Jos olet mukana rahanvaihtoliiketoiminnassa, sinun ei tarvitse avata erillistä tiliä ulkomaisten liiketoimien suorittamista varten. Tukevan käyttötilin avaaminen forex-palvelut ratkaisee tarkoituksesi.

7. Pankkitakuun myöntäminen

Se on pankin tarjoama ominaisuus, joka auttaa yritystäsi monin tavoin, sillä monet myyjät ja asiakkaat vaativat pankkitakausta. Voit käyttää pankkitakauspalveluita vain, jos pystyt ylläpitämään tiliäsi tehokkaasti. Pankkitakauspalvelut osoittautuvat erittäin hyödyllisiksi, jos tuot raaka-aineita tai ryhdyt vientiin.

8. Tarjoa lukuisia lisäpalveluita

Kaikki pankit ja rahoituslaitokset haluavat käyttäjien avaavan käyttötilin, sillä käyttötilille talletetulle rahalle ei kerry korkoa eikä sitä tarvitse maksaa. Tämän seurauksena käyttötilisarjoissa on jo useita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten ovipankki, 24×7 puhelinpankki, verkkopankki ja mobiilihälytyspalvelut. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä summaa näistä palveluista.

Sekkitili helpottaa pankkitapahtumia, sillä se tarjoaa lukuisia lisäarvopalveluita ilman lisäkustannuksia. Osa tarjotuista palveluista on ilmaisia sisäiset rahalähetyksetsiirto useaan paikkaan, talletukset ja kotiutukset missä tahansa, henkilökohtainen suhdepäällikkö ja määräaikaiset tiliotteet.

Sekkitili auttaa hoitamaan vaivatonta ja nopeaa pankkitapahtumia, mikä on välttämätöntä liiketoiminnan saumattomaksi johtamiseksi.

9. Merkitse ammattimaisuutta

Ammattimaisuuden säilyttäminen nykyaikana on elintärkeää. Kun olet tekemisissä yritystuttavien kanssa, käyttötilillä näkyy yrityksesi nimi, mikä on olennainen tekijä yrityksesi nimen vahvistamisessa, kasvussa ja yrityskuvasi parantamisessa. Myöntämäsi shekit sisältävät myös nykyisen tilisi nimen ja yrityksesi nimen.

Viimeiset sanat

On välttämätöntä tehdä kattava tutkimus ennen kuin viimeistelet ja avaat tilin, joka vastaa kaikkiin vianetsintätarpeisiisi. Uskomme myös, että heidän vaatimuksiaan tulee analysoida ennen kuin valitaan pankki tilin avaamiseen, sillä eri pankeilla on erilaiset ehdot.

Suositus: SBI Savings Plus -tilin tarkistus: korot, vähimmäissaldo

Toivomme, että voimme ratkaista kaikki kysymyksesi liittyen . Jos sinulla on edelleen epäilyksiä tai haluat lisätä arvokasta tietoa blogiimme,

olemme aina avoimia ehdotuksillesi. Voit kirjoittaa meille kommenttien avattavaan osioon.