Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

ResearchGate: Social Network for Scientists

Seuraava artikkeli auttaa sinua: ResearchGate: Social Network for Scientists

ResearchGate on eurooppalainen kaupallinen sosiaalinen verkostoituminen sivusto, joka tarjoaa ammattimaisen verkoston tiede- ja tutkimusyhteisölle yhteydenpitoon jakaa, keskustella tutkimuksista ja jakaa papereita, kysyä ja vastata kysymyksiin sekä löytää yhteistyökumppaneita.

Se perustettiin vuonna 2008 tiedemiesryhmän toimesta, ja siitä on nopeasti kasvanut lajinsa suurin verkkosivusto, jolla on yli 11 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Itse asiassa käyttäjien määrä on yli kaksinkertaistunut vain kahdessa vuodessa, ja sivustoa kutsutaan jopa “tieteilijöiden Facebookiksi”.

ResearchGate – Yrityksen kohokohdat

Käynnistyksen nimi ResearchGate

Päämaja Berliini, Saksa
Toimialat Internet, sosiaalinen media, ammattimainen verkostoituminen
Perustajat Tri Ijad Madisch, Horst Fickenscher, tohtori Sören Hofmayer
Perustettu 1. toukokuuta 2008
toimitusjohtaja Tohtori Ijad Madisch
Palvelualueet Maailmanlaajuinen
Verkkosivusto www.researchgate.net

ResearchGate – Tietoja ja miten se toimii
ResearchGate – Logo ja sen merkitys
ResearchGate – perustajat, tiimi ja historia
ResearchGate – Mission
ResearchGate – liiketoimintamalli
ResearchGate – Rahoitus ja sijoittajat
ResearchGate – Tulot
ResearchGate – Kilpailijat
ResearchGate – kohtaamat haasteet
ResearchGate – Kasvu
ResearchGate – Tulevaisuuden suunnitelmat
ResearchGate – Kritiikkiä

ResearchGate – Tietoja ja miten se toimii

ResearchGate on akateeminen sosiaalinen verkostoituminen sivusto, joka on suunniteltu helpottamaan pääsyä akateemiseen tutkimukseen ja tutkijoiden välistä yhteistyötä. Sen perusti vuonna 2008 joukko tutkijoita, ja se on nopeasti kasvanut lajissaan suurimmaksi verkkosivustoksi, jolla on yli 11 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Itse asiassa käyttäjien määrä on yli kaksinkertaistunut vain kahdessa vuodessa, ja sivustoa kutsutaan jopa “tieteilijöiden Facebookiksi”.

Siinä on blogiominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat kirjoittaa lyhyitä arvosteluja vertaisarvioituista artikkeleista. ResearchGate indeksoi itse julkaisemiaan tietoja käyttäjäprofiileista ehdottaakseen jäsenille yhteydenpitoa muihin, joilla on samanlaisia ​​kiinnostuksen kohteita. Kun jäsen lähettää kysymyksen, se välitetään muille, jotka ovat tunnistaneet käyttäjäprofiilissaan, että heillä on asiaankuuluvaa asiantuntemusta. Siinä on myös yksityisiä chat-huoneita, joissa käyttäjät voivat jakaa tietoja, muokata jaettuja asiakirjoja tai keskustella luottamuksellisista aiheista.

ResearchGaten neljä pääkäyttötapaa:

1. “Lue ja keskustele ongelmista”

Tiedemiehet voivat katsoa toistensa työtä, keskustella tutkimuksestaan ​​akateemisessa yhteisössä ja luoda ammatillisia kumppanuuksia. Aktiiviset foorumit voivat tarjota foorumin vähemmän kokeneille tutkijoille, jotka voivat saada tukea ja neuvoja kokeneemmilta, ja käyttäjät ovat kuvailleet pitkäaikaisia ​​ammatillisia kumppanuuksia alkaen avunpyynnöstä kokeeseensa.

2. “Luo valotus työllesi”

Verkkoyhteisö tarjoaa kätevän alustan tutkimuksen esittelyyn jo ennen julkaisuvaihetta. Kysymys-vastaus-foorumit ja kommenttialueet tarkoittavat, että tutkijat voivat osallistua vertaisarviointiin ja tiedustella muiden työstä.

3. Hae tilastot [statistics] tutkimuksestasi”

ResearchGatella on oma luokitusjärjestelmä (RG Score) arvioimaan tutkijoiden ja heidän työn vaikutusta. Tämä mittausjärjestelmä on kuitenkin aiheuttanut hämmennystä ja jopa kiistaa; katso lisätietoja alla olevasta osiosta.

4. “Ota yhteyttä työtovereihisi”

etsiä muita tutkijoita ja luoda kontakteja ympäri maailmaa samalla kun pysyt ajan tasalla viimeisimmästä tieteellisestä tutkimuksesta.

ResearchGate – Logo ja sen merkitys

ResearchGaten yrityslogo alkaa löytöprosessilla, joka paljastaa organisaation yritysidentiteetin ja viittaa yrityksen arvoihin, sen periaatteisiin, persoonallisuuteen, historiaan, kulttuuriin, strategiaan, rakenteeseen ja kaikkiin toimiin, tulevaisuuden suunnitelmiin ja visioihin. Yrityslogo luo positiivinen mielikuva kuluttajien mielissä ja toimii kilpailuetuna, joka parantaa yrityksen mainetta lisäämällä näkyvyyttä ja luomalla tunnistettavuutta ja tietoisuutta yrityksen laatulupauksista erottuvana tekijänä.



ResearchGate – perustajat, tiimi ja historia

ResearchGaten perustivat vuonna 2008 lääkärit tohtori Ijad Madisch ja tohtori Sören Hofmayer sekä tietokoneasiantuntija Horst Fickenscher.

Se alkoi, kun kaksi tutkijaa havaitsi omakohtaisesti, että yhteistyö ystävän tai kollegan kanssa toisella puolella maailmaa ei ollut helppo tehtävä. Vuonna 2008 perustettu ResearchGate oli yksi aikaisemmista akateemisista sosiaalisista verkostoista verkossa. ResearchGaten perustivat vuonna 2008 virologi tohtori Ijad Madisch, joka jatkaa yhtiön toimitusjohtajana, yhdessä lääkäri Sören Hofmayerin ja tietojenkäsittelytieteilijä Horst Fickenscherin kanssa. Se alkoi Bostonissa, Massachusettsissa, ja muutti pian sen jälkeen Berliiniin, Saksaan.

Yhtiön ensimmäisen rahoituskierroksen vuonna 2010 johti pääomasijoitusyhtiö Benchmark. Benchmark-partneri Matt Cohlerista tuli hallituksen jäsen ja hän osallistui päätökseen muuttaa Berliiniin.

ResearchGatessa on 6 nykyistä tiimin jäsentä, mukaan lukien perustajajäsen ja CEOIjad Madisch. Bastian Hofmann – vanhempi ohjelmistoinsinööri, Valeska von Mühldorfer – toimiston käyttöpäällikkö, Tucker Park – johtaja, strategiset kumppanuudet ja liiketoiminnan kehittäminen, Sören Hofmayer – strategiajohtaja ja Horst Fickenscher – tietohallintojohtaja ja perustaja.

Alusta pyörii tutkimuspapereiden, kysymys- ja vastausjärjestelmän sekä työpaikkataulukon ympärillä. Tutkijat voivat luoda profiilin, joka esittelee heidän julkaisuhistoriansa ja akateemisen asiantuntemuksensa. Muut käyttäjät voivat sitten seurata näitä profiileja ja saada ilmoituksen kaikista päivityksistä.



ResearchGate – Mission

Yhtiön missio on yhdistä tieteen maailma ja tee tutkimus avoimeksi kaikille. 12 miljoonaa tutkijaa ovat tehneet yli 140 miljoonaa yhteyttä verkossa ja jakavat päivittäin yli puoli miljoonaa päivitystä tutkimuksestaan. ResearchGate on suorittanut neljä rahoituskierrosta Benchmarkilta, Founders Fundilta, Bill Gatesilta, Tenaya Capitalilta, Wellcome Trustilta, Goldman Sachs Investment Partnersilta ja Four Rivers Groupilta.

ResearchGate – liiketoimintamalli

ResearchGate on voittoa tavoitteleva yritys. Heillä on ollut kaksi rahoituskierrosta, ja heillä on sijoittajia, jotka ovat aiemmin olleet mukana Facebookissa, LinkedInissä ja PayPalissa. Tällaiset sijoittajat odottavat luonnollisesti tuottoa. ResearchGate rakentaa sivustoa, käyttäjäkuntaa, liikennettä ja (käyttäjien luomaa) sisältöä. Tällä hetkellä rekisteröityneitä jäseniä on 12 miljoonaa, kun LinkedInissä tällä hetkellä on 467 miljoonaa. (Jäsenyys on ilmainen ResearchGate, yrityksen sijaan tekee tulot esimerkiksi rekrytoinnista ja muusta mainonnasta, jotka molemmat on suunnattu juuri sille yleisölle, jonka mainostajat haluavat tavoittaa.)

ResearchGate – Rahoitus ja sijoittajat

ResearchGate on kerännyt yhteensä 87,6 miljoonaa dollaria rahoitusta neljän kierroksen aikana. Heidän viimeisin rahoitus hankittiin 28.2.2017 D-sarjan kierroksella.

Päivämäärä Vaihe Summa Pääsijoittajat

28. helmikuuta 2017 Sarja D 52,6 miljoonaa dollaria Goldman Sachs, sijoituskumppanit
4. kesäkuuta 2013 Sarja C 35 miljoonaa dollaria Bill Gates, Tenaya Capital
22. helmikuuta 2012 Sarja B Perustajien rahasto
14. syyskuuta 2010 Sarja A Vertailuarvo

ResearchGate – Tulot

Kun LinkedIn jatkaa hallitsemistaan ​​maailman suurimpana sosiaalisena verkostona laajemmalle työmaailmalle, näemme vaihtoehtojen nousun, jotka ovat parhaimmillaan ja päihittävät sen tietyillä toimialoilla. ResearchGate, berliiniläinen startup, joka tarjoaa ammattimaisen verkoston tiedeyhteisölle yhteydenpitoon keskenään jakaakseen tutkimusta ja keskustellakseen niistä, ilmoittaa tänään, että se keräsi 52,6 dollaria D-sarjan rahoituskierroksella, jolloin kerättyjen kokonaismäärä oli yli 100 miljoonaa dollaria.

Tämä uusin rahaerä tulee vaikuttavasta luettelosta strategisista ja taloudellisista sijoittajista, joihin kuuluvat Wellcome Trust, Goldman Sachs Investment Partners ja Four Rivers Group, Ashton Kutcher, LVMH, Xavier Niel, Bill Gates, Benchmark ja Founders Fund. jotka (kuten Gates, Benchmark ja Founders Fund) olivat sijoittajia edellisillä kierroksilla. Startup on jo käyttänyt varoja rakentaakseen uusia ominaisuuksia, kuten Projects, laajentaakseen alustansa toimivuutta.

ResearchGate – Kilpailijat

ResearchGaten kilpailijoita ovat Academia.edu, Google Scholar ja Mendeley. Vuonna 2016 Academia.edulla oli tiettävästi enemmän rekisteröityjä käyttäjiä (noin 34 miljoonaa vs. 11 miljoonaa ja enemmän verkkoliikennettä, mutta ResearchGate oli huomattavasti suurempi tutkijoiden aktiivisen käytön suhteen.

Se, että ResearchGate rajoittaa käyttäjätilinsä vain tunnustettujen instituutioiden ja julkaistujen tutkijoiden henkilöihin, saattaa selittää aktiivisen käytön erot, koska suuri osa Academia.edun tileistä on vanhentuneita tai ei-aktiivisia. Vuosina 2015–2016 tehdyssä akateemisten profiilityökalujen tutkimuksessa noin yhtä monella vastaajalla on ResearchGate- ja Google Scholar -profiilit, mutta lähes kaksi kertaa enemmän vastaajista käyttää Google Scholaria hakuihin kuin ResearchGatea julkaisuihin.

ResearchGate – kohtaamat haasteet

Miljoonat artikkelit ovat kadonneet ResearchGatesta, maailman suurimmasta tieteellisestä sosiaalisesta verkostosta. Vuonna 2017 viisi kustantajaa ilmoitti muodostaneensa liittouman, joka alkaisi määrätä ResearchGatea poistamaan tutkimusartikkeleita sivustoltaan, koska ne loukkaavat julkaisijoiden tekijänoikeuksia.

Ryhmän tiedottaja sanoi, että se voi vaikuttaa jopa 7 miljoonaan paperiin ja että ensimmäinen erä noin 100 000 artikkelin poistoilmoituksista lähetetään “välittömästi”. ResearchGate kieltäytyi kommentoimasta liittouman lausuntoa, mutta sen palveluehdot pyytävät käyttäjiä olemaan tallentamatta tekijänoikeuksia loukkaavia tietoja. He myös toteavat, että koska sivusto ei esikatsele tai tarkista automaattisesti käyttäjien sille tallentamia tietoja, ResearchGate ei voi tietää – eikä ole vastuussa – mahdollisista loukkauksista. Sivusto sanoo, että se estää nopeasti pääsyn loukkaavaan materiaaliin, kun se on saanut ilmoituksen ongelmasta.

ResearchGate – Kasvu

Aluksi se on yhteisön kasvavassa työpaikkataulukossa, jossa perustaja näkee tulevaisuuden mahdollisuuksia kaupallistamiseen. Tällä hetkellä yritykset ja laitokset julkaisevat yhteisössä ilmaiseksi, mutta Madisch sanoo, että matkan varrella voidaan kuvitella, että ResearchGate alkaa veloittaa työnantajia julkaisemaan ilmoituksensa työpaikkafoorumillaan. Perustaja näkee myös mahdollisuuden kaupallistamiseen luomalla ResearchGaten tieteellisille laitteille ja palveluille markkinapaikka, jonka avulla valmistajat ja palveluiden valmistamisesta ja jakelusta vastaavat yritykset voivat saada suoraa palautetta yhteisöltä siitä, mikä toimii ja mikä ei.

ResearchGate on saanut huomattavaa taloudellista tukea pääomasijoittajilta ja Bill Gatesilta, mutta ei ole selvää, kuinka alusta tuottaa tuloja. ResearchGate ei ole aivan samalla kasvukäyrällä kuin kaksi varhaista sosiaalista verkostoa, mutta se on alkanut löytää vetoa tiedeyhteisössä, sillä sen jäsenmäärä on kasvanut yli 2,8 miljoonaan 131 maassa julkaisun jälkeen, ja 30 prosenttia on nyt kirjautuneena sisään. kerran kuukaudessa.

ResearchGate – Tulevaisuuden suunnitelmat

Matt Cohler (Benchmarkin pääosakas ja entinen tuotehallinnan johtaja, Facebook) tunnustaa samanlaisen kunnianhimoisen tavoitteen ResearchGatessa kuin mitä hän näki alkuaikoinaan LinkedInissä ja Facebookissa, ja että näiden kahden yrityksen tavoin startup saattaa olla tulossa. tullakseen a “todellista verkkovaikutteista liiketoimintaa.”

Lähitulevaisuudessa ResearchGaten perustaja sanoi sen yritys keskittyy käyttämään uutta 35 miljoonaa dollaria kasvun ja sitoutumisen skaalatamiseen ja vauhdittamiseen. Yritys on myös alkanut leikkimään ajatuksella API:n luomisesta ja parhaiden tapojen löytämisestä alustan avaamiseksi, jotta kolmannen osapuolen kehittäjät voivat rakentaa sovelluksia ja työkaluja sen seinien sisällä kootun tiedon perusteella.



ResearchGate – Kritiikkiä

ResearchGatea on pidetty yhtenä houkuttelevimmista akateemisista sosiaalisen verkostoitumisen sivustoista tiedeyhteisölle. Se on yrittänyt parantaa käyttäjäkeskeisiä käyttöliittymiä houkutellakseen enemmän tutkijoita ympäri maailmaa. Lehtiin liittyvien scietometristen mittareiden (kuten vaikutustekijä, 5 vuoden vaikutus, siteerattu puoliintumisaika, ominaistekijä) näyttäminen on tärkeä ominaisuus ResearchGatessa. Avoin julkaiseminen on lisännyt tutkimustyön näkyvyyttä ja helpottanut tutkimukseen liittyvän tiedon saatavuutta.

Lisäksi tiedeyhteisö on ollut hyvin kiinnostunut edistämään työtään ja näyttämään sen vaikutuksia muille luotettavien skientometristen mittareiden avulla. Kuitenkin julkaisumarkkinoiden kasvaessa ja tutkimusalan parannuksissa tämä yhteisö on joutunut kyberrikollisuuden uhriksi haamulehtien, väärennettyjen julkaisijoiden ja maagisten vaikutustoimenpiteiden muodossa. Erityisesti ResearchGate on viime aikoina ollut lempeä politiikassaan tätä akateemisen kirjoittamisen pimeää puolta vastaan.

Siksi tämän tiedonannon tarkoituksena on keskustella huolenaiheista, jotka liittyvät ResearchGate-politiikan lieventämiseen ja sen vaikutuksiin tiedeyhteisöön. Sivustoa on arvosteltu siitä, että se lähettää ei-toivottuja sähköpostikutsuja sivustolla lueteltujen artikkelien kirjoittajille, jotka on kirjoitettu näyttämään siltä kuin sähköpostiviestit olisivat artikkeleiden muiden kirjoittajien lähettämiä, ja siitä, että se luo automaattisesti näennäisiä profiileja muille kuin käyttäjille. jotka ovat joskus tunteneet olevansa vääriä. Tutkimuksessa havaittiin, että yli puolet ladatuista papereista näyttää loukkaavan tekijänoikeuksia, koska kirjoittajat latasivat julkaisijan version.

🔥 Empfohlen:  Web3 Network peaq ja Fetch.ai julkistavat Polkadot-Cosmos-moniketjuiset tunnukset ajoneuvoille ja laitteille