Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Semanttinen haku vs avainsanahaku: Mitä eroa SEO on?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Semanttinen haku vs avainsanahaku: Mitä eroa SEO on?

Tämä opas selittää eron semanttisen haun ja avainsanahaun välillä.

Kuten alta huomaat, avainsanahaulla ja semanttisella haulla on erilliset tarkoitukset hakukoneille ja loppukäyttäjälle. Ja kun tiedät eron semanttisen haun ja hakusanahaun välillä SEO:lle, voit ymmärtää, kuinka ne hyödyttävät eri sovelluksia.

Siellä on myös osio, jossa on lisäresursseja, jotka selittävät enemmän semanttisen haun perusteista ja avainsanoista, joiden avulla voit luoda tehokkaimman hakukoneoptimointistrategian.

Mitä eroa on semanttisella haulla ja avainsanahaulla?

Suurin ero semanttisen haun ja avainsanahaun välillä on se, että semanttinen haku keskittyy hakutermin takana olevaan kontekstiin ja tarkoitukseen, kun taas avainsanahaku vastaa vain haussa käytettyjen avainsanojen perusteella olevia hakutietueita.

Semanttinen haku vs avainsanahaku

Tämä vertailutaulukko näyttää eron semanttisen haun ja avainsanahaun välillä. Tämän taulukon jälkeen tarkastelemme molempia hakutyyppejä yksityiskohtaisemmin.

Parametri Semantic SearchAvainsanahaku
Määritelmä Tietojen hakumenetelmä, joka ilmaisee hakukyselyn merkityksen. Tiedonhakumenetelmä, joka käyttää leksikaalista hakua löytääkseen kyselysanojen kirjaimellisia osumia.
Päätarkoitus Tarkkojen hakutulosten luominen hakukyselyn merkityksen ja tarkoituksen perusteella. Toimittaa hakutietueita, jotka vastaavat erityisesti kyselyssä käytettyjä sanoja.
Edut Paremmat hakutulokset, paremmat tietokatkelmat ja positiivinen käyttökokemus Nopea ja tehokas, hyvä tiettyjen tietojen etsimiseen ja eliminoi algoritmin arvailun

Mikä on semanttinen haku?

Semanttinen haku on tiedonhakumenetelmä, joka ilmaisee hakukyselyn merkityksen keskittymällä haun taustalla olevaan kontekstiin ja tarkoitukseen. Semanttinen haku on muutakin kuin hakukyselyssä samat avainsanat sisältävien asiakirjojen etsiminen verkossa.

Semanttisen haun tiedot

Tarkoitus

Semanttisen haun ensisijainen tarkoitus on tuottaa tarkkoja hakutuloksia hakukyselyn merkityksen ja tarkoituksen perusteella. Tämä johtaa parempiin hakutuloksiin, parempiin tietokatkelmiin ja positiiviseen käyttökokemukseen.

Google on hyvä esimerkki semanttisesta hakukoneesta. Se käyttää joukkoa semanttisia algoritmeja etsiäkseen hakemistotietokannastaan ​​ja palauttaakseen käyttäjilleen osuvimmat tulokset hakukyselyn kontekstuaalisen merkityksen perusteella. Googlen kaltaisella semanttisella hakukoneella et voi helposti manipuloida verkkosivun sijoituksia vain täyttämällä sisältöön tarkemman haun avainsanoja.

🔥 Empfohlen:  Mikä on ChatGPT? OpenAI:n chatbot pähkinänkuoressa

Edut

Parannetut hakutulokset

Semanttinen haku tarjoaa käyttäjälle parempia hakutuloksia, koska listaukset perustuvat hakijan takana olevaan tarkoitukseen ja tarkoitukseen. Käsitteiden täsmäämisen ja luonnollisen kielen käsittelyn avulla semanttinen hakukone voi tuottaa tarkempia tuloksia, jotka vastaavat käyttäjän kontekstuaalista merkitystä.

Parempia tietokatkelmia

Semanttisessa haussa hakutulokset palauttavat parempia tietokatkelmia, jotka tarjoavat käyttäjille paremman käsityksen verkkosivun sisällöstä ennen URL-osoitteen napsauttamista. Tämän ansiosta semanttinen hakukone voi poimia otsikoita tiedoista, jotka kuvaavat tarkemmin, mitä käyttäjä etsii, vaikka sisältö ei sisällä samoja täsmällisiä hakuavainsanoja.

Positiivinen käyttökokemus

Parempien hakutulosten ja parempien tiedonkatkelmien ansiosta semanttinen haku tarjoaa positiivisemman käyttökokemuksen, koska se nostaa semanttisesti merkityksellisimmät tulokset luettelon kärkeen. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat löytää etsimänsä nopeammin ja helpommin hakukoneen avulla.

Mikä on avainsanahaku?

Avainsanahaku on tiedonhakumenetelmä, joka käyttää leksikaalista hakua löytääkseen kirjaimellisia osumia hakutietueiden hakusanoista. Jos osuma löytyy, tietue näkyy hakutuloksissa.

Adobe Bridge on erinomainen esimerkki avainsanahakukoneesta. Se käyttää leksikaalista hakua kuvien, valokuvien ja videoiden etsimiseen ja hakemiseen tietokannasta, joka on merkitty metatiedoilla, jotka sisältävät tiettyjä visuaalista sisältöä kuvaavia sanoja ja lauseita. Bridgen kaltaisella avainsanahakukoneella voit helposti saada kaiken tyyppisen sisällön näkyviin hakutuloksissa lisäämällä tarkan haun avainsanan (tai läheisen) muunnelman metatietoihin, jos se ei ole sovellettavissa.

Avainsanahaun tiedot

Tarkoitus

Avainsanahaun ensisijainen tarkoitus on toimittaa hakutietueita, jotka vastaavat tarkasti kyselyssä käytettyjä sanoja. Avainsanahakukone, joka tunnetaan myös nimellä leksikaalinen haku, etsii käyttäjän kirjoittamien hakusanojen kirjaimellisia vastaavuuksia (tai läheisiä muunnelmia) yrittämättä ymmärtää, mitä kysely todellisuudessa tarkoittaa.

Edut

Nopea ja tehokas

Avainsanahaun avulla voit löytää tarkkoja osumia hakukyselylle suuresta tietokannasta, mikä tekee tästä prosessista erittäin tehokkaan tavan etsiä tietoa. Toisin kuin semanttisen hakukoneen, jonka on poimittava kyselyn takana oleva merkitys ja tarkoitus, avainsanahakukoneen ei tarvitse käyttää ylimääräistä laskentatehoa löytääkseen vastaavia tietueita tietokannasta.

🔥 Empfohlen:  Mitä uutta voi oppia uusimmasta Google Home -sovelluksesta?

Sopii erityisten tietojen etsimiseen

Avainsanahauilla on myös hyvä löytää tiettyjä nimiä, päivämääriä ja muita tietoja, jotka eivät todennäköisesti muutu. Kun sisältö sisältää tiettyjä yksityiskohtia tai se on merkitty metatietoihin, tietueet löytyvät nopeasti ja helposti avainsanahakukoneella.

Poistaa arvaustyöt algoritmista

Koska avainsanahaun ei tarvitse tulkita hakukyselyn kontekstuaalista merkitystä, algoritmin ei tarvitse tehdä arvauksia. Jos asiakirja tai tietue ei sisällä tarkan haun avainsanaa (tai läheistä muunnelmaa), sisältöä ei palauteta hakijalle.

Kumpi on parempi semanttinen haku vai avainsanahaku?

Semanttinen haku on parempi kuin avainsanahaku julkisessa hakukoneessa, koska semanttinen haku on optimoitu palauttamaan kyselylle osuvampia tuloksia. Semanttinen haku keskittyy poimimaan kyselyn merkityksen sen sijaan, että etsittäisiin täsmällisiä sanoja tai lauseita, kuten avainsanahaku tekee.

Lisäksi hakukonetta, joka käyttää vain avainsanahakualgoritmia, voidaan helposti manipuloida avainsanojen täyttämisellä, mikä tarkoittaa sanan tai lauseen toistuvaa käyttöä, jotta se sijoittuisi korkeammalle hakutuloksissa.

Googlen kaltainen semanttinen hakukone sen sijaan voi tulkita sanan tai lauseen useita merkityksiä riippumatta siitä esiintyvätkö kyseiset termit hakutietokannan asiakirjassa, mikä tarjoaa osuvampia tuloksia tunnistamalla toisiinsa liittyviä käsitteitä, joita ei välttämättä mainita erikseen kyselyssä tai sisällössä.

Lisätietoja semanttisesta hausta ja avainsanoista

Semanttisen haun ja avainsanahaun yhteenveto

Toivomme, että pidit tästä oppaasta semanttisesta hausta ja avainsanahausta.

Kuten olet havainnut, tärkein ero semanttisen haun ja avainsanahaun välillä on se, että semanttinen haku keskittyy hakutermin takana olevaan kontekstiin ja tarkoitukseen, kun taas avainsanahaku vastaa vain haussa käytettyjen avainsanojen perusteella olevia hakutietueita. Sekä avainsanahaulla että semanttisilla hakukoneilla on tärkeä rooli eri käyttötapauksissa, mikä tekee jokaisesta tyypistä hyödyllisen eri sovelluksissa.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.