Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Semanttisen hakukoneoptimoinnin käyttäminen (10 parasta käytäntöä korkeammalle tasolle)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Semanttisen hakukoneoptimoinnin käyttäminen (10 parasta käytäntöä korkeammalle tasolle)

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas selittää, kuinka semanttista SEO:ta käytetään.

Alta löydät luettelon semanttisen hakukoneoptimoinnin parhaista käytännöistä, joiden avulla voit parantaa sivustosi hakukonesijoituksia ja parantaa sivustosi yleistä ajankohtaista arvovaltaa.

Siellä on myös osio, jossa on lisäresursseja, jotka selittävät enemmän semanttisia SEO-vinkkejä, joita voit toteuttaa parantaaksesi sijoitusta ja orgaanista liikennettä hakukoneista, kuten Googlesta, Yahoosta ja Bingistä.

Semanttisen SEO:n käyttäminen

1. Suorita semanttinen avainsanatutkimus

Ensimmäinen askel semanttisen hakukoneoptimoinnin käyttämisessä on aloittaa asianmukaisella avainsanatutkimuksella. Et voi luoda semanttista SEO-sisältöä, jos et tiedä, mitkä semanttiset avainsanat ovat tärkeimpiä ensisijaisen avainsanasi kannalta.

Onneksi saatavilla on useita huippuluokan ilmaisia ​​semanttisten avainsanojen tutkimustyökaluja, joiden avulla voit luoda satoja, ellei tuhansia semanttisesti liittyviä avainsanaideoita mille tahansa aiheelle.

Kun olet löytänyt tärkeimmät käsitteellisesti liittyvät sanat ja ilmaukset jollakin näistä työkaluista, voit lisätä termit sisältöön lisätäksesi ajankohtaista hakukoneoptimoinnin merkitystä. Jokainen sana tai lause ei kuitenkaan sovi sisältöön, koska se saattaa vastata käyttäjän hakutarkoitusta, joka selitetään seuraavassa.

2. Selvitä käytön hakutarkoitus

Avainsanojen tutkimuksesta aloittaminen on tärkeää, mutta pelkkä valtava joukko avainsanoja ei optimoi sisältöäsi välittömästi korkeamman sijoituksen ja liikenteen saamiseksi.

Loppujen lopuksi koko syy semanttisen hakukoneoptimoinnin olemassaoloon on se, että Googlen kaltaiset hakukoneet pääsevät eroon hakutuloksista, jotka perustuvat puhtaasti avainsanoihin. Sen sijaan tämä kasvava käytäntö asettaa enemmän merkitystä luonnolliselle kielelle, jota verkkosivuston vierailijat käyttävät määrittäessään sivun osuvuuden tiettyihin hakutermeihin.

Yksi tärkeimmistä semanttisen hakukoneoptimoinnin parhaista käytännöistä ymmärtää, mitä avainsanoja ja miten niitä käytetään oikein, on kiinnittää tarkasti huomiota käyttäjien hakutarkoitukseen, jotta ymmärrät tarkasti, mitä ihmiset haluavat saavuttaa haullaan ja luoda sisältöä, joka täyttää tämän tavoitteen. .

Käyttäjien hakutarkoituksia on neljää päätyyppiä:

  1. Tiedollinen: Käyttäjä haluaa oppia lisää tietystä aiheesta.
  2. Navigointi: Käyttäjä yrittää löytää tietyn verkkosivuston, verkkosivun tai yrityksen.
  3. kaupallinen: Käyttäjä tutkii tuotetta ja etsii lisätietoja, jotka auttavat häntä tekemään ostopäätöksen.
  4. Transaktio: Käyttäjä on tehnyt kaiken tarvitsemansa tutkimuksen ja haluaa tehdä ostoksen.

Olipa kyseessä tuotteen ostaminen tai yksinkertaisesti kuluttajien tietämyksen laajentaminen, käyttäjien halujen tunteminen on korvaamatonta määritettäessä sisältöösi sisällytettävät semanttiset SEO-avainsanat ja aiheet.

Jos esimerkiksi kirjoitat kaupallista artikkelia “parhaista astianpesukoneista”, on järkevää olettaa, että käyttäjät voivat tehdä muita aiheeseen liittyviä hakuja, kuten “mitä etsiä ostettaessa astianpesukonetta?” tai “Kuinka paljon astianpesukoneen ostaminen maksaa?”, jotka molemmat voit sisällyttää sisältöösi varmistaaksesi, että annat käyttäjille kaiken, mitä he tarvitsevat, ja näin lisäät todennäköisyyttä ansaita parempia sijoituksia.

🔥 Empfohlen:  SEO-analyysin luominen + 5 ilmaista työkalua sisällön lisäämiseen

Toisaalta kysymyspohjaisten semanttisten lauseiden lisääminen ei olisi hyödyllistä verkkosivulla, joka on kohdistettu tapahtuman avainsanaan, koska käyttäjä on jo päättänyt tuotteen, jonka hän haluaa ostaa. Siksi käyttäjä ei tarvitse lisätietoa ominaisuuksista astianpesukoneen etsimiseen tai näiden laitteiden keskihintaan. He haluavat vain ostaa valitsemansa tuotteen, ja epäolennaisen tiedon lisääminen laimentaa semanttisen SEO:n ajankohtaista merkitystä.

3. Luo kattava sisältösuunnitelma

Ennen kuin aloitat kaikkien äskettäin löytämiesi avainsanojen yhdistämisen sisältöösi, hyödyt hyvin jäsennellyn ääriviivan luomisesta. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että käsittelet kaikki olennaiset, temaattisesti liittyvät termit ja aiheet, jotka liittyvät pääaiheeseesi.

Oletetaan esimerkiksi, että kirjoitat artikkelin pyöräilyn eduista. Siinä tapauksessa voit jakaa sisältösi neljään ala-aiheeseen, jotka kattavat pyöräilyn fyysiset, henkiset, sosiaaliset ja ympäristölliset hyödyt.

Jokaisella näistä ala-aiheista olisi oma optimoitu H2-tunnisteensa, kuten “Pyöräilyn terveyshyödyt”, ja ne jaetaan edelleen H3-alaotsikoilla, jotka tuovat esiin tärkeimmät tekijät, jotka liittyvät siihen liittyvään hyötyyn, kuten “Parempi sydän- ja verisuonikunto”.

Seuraavaksi voit järjestää ala-aiheet loogiseen järjestykseen aloittamalla yleisösi kannalta tärkeimmistä aiheista ja luomalla lopulta kerronnan, joka yhdistää jokaisen ala-aiheen.

Esimerkiksi tässä artikkelissa huomaat luonnollisen virtauksen semanttisten hakukoneoptimointivinkkien välillä, ja ainakin yksi tai kaksi lausetta paljastaa kunkin osion ja edellisen osion välisen suhteen.

Kun olet laatinut luonnoksesi, käsittele jokaista ala-aihetta omana miniartikkelinaan. Tee perusteellinen tutkimus jokaisesta ala-aiheesta, aivan kuten kirjoittaisit erillisen artikkelin kyseisestä aiheesta. Tämä auttaa sinua tarjoamaan lukijoillesi syvempää ja arvovaltaisempaa tietoa, joka täyttää semanttisen SEO:n suorittamiseen vaadittavat perustiedot.

4. Hyödynnä sisällön optimointityökaluja

Ennen kuin ryhdyt täsmentämään sisältöäsi kiinnostavalla, korkealaatuisella sisällöllä, menestyt paljon paremmin käyttämällä huippuluokan sisällön optimointityökalua, kuten Surfer SEO, Rank Math -laajennusta WordPressille tai SEO:n työpöydän Website Auditor -ohjelmistoa. Powersuite.

Nämä ratkaisut ottavat kohdistettuja avainsanojasi ja etsivät kyseisiä termejä huippuluokan sivuilta, jotta saat laajan valikoiman semanttisia sanoja, luonnollista kieltä, aiheita ja kysymyksiä sisällytettäväksi sisältöösi.

Kun sisällytät tärkeimmät termit, avainsanat ja ilmaukset ja käsittelet muita sivun hakukoneoptimoinnin olennaisia ​​asioita, optimointipisteesi paranee, jotta voit varmistaa, että painat julkaisupainiketta vain silloin, kun sisältösi on ehdottomasti paras mahdollinen sijoitus. korkealla Googlessa, Yahoossa ja Bingissä kohdeavainsanojensa ansiosta.

5. Vastaa myös ihmisten esittämiin kysymyksiin

Jos olet joskus etsinyt jotain Googlesta, olet epäilemättä huomannut “Ihmiset myös kysyvät” -osion, joka näkyy maksuttomissa hakutuloksissa. Nämä ovat kysymyksiä, jotka liittyvät hakutermiin, jota todelliset Google-käyttäjät kysyvät tai joiden tekoäly (AI) -järjestelmä on määrittänyt olevan haun kannalta erittäin relevanttia.

Nämä Ihmiset myös kysy -katkelmat eivät ainoastaan ​​tarjoa semanttisten termien aarreaitta sisällössäsi käytettäväksi, vaan ne tarjoavat myös mahdollisuuden parantaa hakusi näkyvyyttä tarjoamalla tarkimmat ja hyödyllisimmät vastaukset näihin kysymyksiin.

🔥 Empfohlen:  Entinen Googlen työntekijä suositelluista katkelmista: Google on epäröivämpi lähettää käyttäjiä verkkoon

Ihmisiin kohdistaminen Kysy myös -katkelmat semanttisessa hakukoneoptimoinnissa voivat myös auttaa parantamaan mainettasi aiheesi asiantuntijana, mikä antaa lisää myönteisiä signaaleja hakukoneille. Siksi sinun tulee sisällyttää sisältöösi tärkeimmät kysymykset tekemällä niistä H2-alaotsikoita, joita seuraa ytimekäs ja tarkka vastaus.

6. Käytä aiheryhmiä sisällön linkittämiseen semanttisesti

Aiheklusteri on arvokas, kun haluat järjestää verkkosivustosi sisällön keskeisen aiheen ympärille. Tätä ideaa kutsutaan SEO:ssa myös siilorakenteeksi.

Pohjimmiltaan aiheklusteri sisältää pääkeskuksen (tai pilarisivun), joka kattaa ensisijaisen aiheen ja linkit useille tukisivuille (tunnetaan klusterina), jotka kattavat pääaiheeseen liittyviä ala-aiheita. Nämä tukisivut linkittävät sitten takaisin pilarisivulle vahvistaakseen pääaiheen ajankohtaista auktoriteettia.

Sivujesi järjestäminen klusteriin auttaa Googlea ymmärtämään kunkin käsittelemäsi aiheen välisiä suhteita, vahvistaa sivustosi mainetta arvovaltaisena tietolähteenä omalla markkinaraollasi ja antaa sinun hyödyntää sisäisen linkityksen SEO-etuja.

Jos tämä semanttinen SEO-konsepti on sinulle uusi, tutustu tähän liittyvään oppaaseen SEO-siilon rakentamisesta, joka selittää asennusprosessin yksityiskohtaisesti. Noudattamalla tätä opasta voit varmistaa, että verkkosivustosi maksimoi sisällön semanttisen linkittämisen hyödyt parantaaksesi hakukoneoptimointia.

7. Käytä kontekstuaalista ankkuritekstiä

Kun luot aiheryhmiä ja linkität luonnollisesti muille sivustosi sivuille käyttäjien hyödyksi, on tärkeää käyttää optimoitua kontekstuaalista ankkuritekstiä.

On tehty useita SEO-tapaustutkimuksia, jotka paljastavat avainsanoilla optimoidun ankkuritekstin ja sisäisten linkkien tehon. Kun sisäiset linkit sisältävät osuvia avainsanoja kohdesivulle, se usein nostaa sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla (SERPs). Tämä johtuu siitä, että Googlen sijoitusalgoritmi käyttää sisäistä ankkuritekstiä ymmärtääkseen paremmin sivun ensisijaisia ​​avainsanaaiheita.

Jos haluat käyttää ankkuritekstiä semanttisesti, on parasta käyttää kontekstuaalista ankkuritekstiä, joka käyttää kuvailevia avainsanoja, jotka tarjoavat kontekstin lukijalle ja hakukoneiden indeksointiroboteille (eli tarkan haun ja ilmaushaun avainsanoja).

8. Käytä Structured Data Markup

Jäsenneltyjen tietojen merkintä auttaa sivustoasi keskustelemaan indeksointirobottien kanssa heidän omalla kielellään ja antaa heille kaiken kontekstin ja tiedon, jota he tarvitsevat löytääkseen sisältösi paremmin oikeisiin hakutermeihin ja hakutarkoitukseen.

Viime kädessä tämä auttaa sinua lisäämään näkyvyyttä ja voi jopa auttaa verkkosivujasi ansaitsemaan rikkikatkelmia hakutuloksissa.

Voit käyttää Googlen Structured Data Markup Helper -työkalua saadaksesi tunnisteosioita sisällöstäsi hyödyntääksesi tätä hakukoneoptimointistrategiaa. Tämä työkalu luo automaattisesti merkinnät sinulle JSON-LD:ssä tai Microdatassa, jotta voit kopioida ja liittää ne nopeasti artikkelisi HTML-lähdekoodiin saadaksesi välittömiä semanttisia SEO-etuja.

9. Optimoi äänihakua varten

Kun puheavustajien, kuten Siri, Alexa ja Google Assistant, suosio kasvaa jatkuvasti, verkkosivustosi optimointi puhehakua varten on yhä tärkeämpää kuin koskaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä YouTube-shortseja vuonna 2023 helposti

Yksi parhaista semanttisista SEO-vinkeistä verkkosivustosi optimoimiseksi puhehakua varten on keskittyä pitkähäntäisiin avainsanoihin, jotka vastaavat luonnollisen kielen kyselyitä. Toisin kuin tekstipohjaiset haut, puhehaut on usein muotoiltu täydellisiksi kysymyksiksi, joten sisällöstäsi on annettava selkeät ja ytimekkäät vastaukset näihin kysymyksiin.

Voit optimoida puhehaun kohdistamalla kysymyspohjaiset pitkähäntäiset avainsanailmaukset sivun H2-alaotsikoiksi, joita seuraa keskustelukieli. Tämä on hyvä tapa käyttää semanttista hakukoneoptimointia artikkelin laajentamiseksi ja syvyyden lisäämiseksi, jotta sisältö voidaan vetää lisää puhehakuihin.

10. Optimoi kuvat semanttista hakukoneoptimointia varten

Asianmukaisten ja kuvaavien tiedostonimien ja ALT-tekstin käyttö antaa hakukoneille enemmän kontekstia kuvillesi ja lisää todennäköisyyttä, että ne näkyvät osuvissa kuvahakutuloksissa. Optimoidut kuvat tehostavat myös semanttisia SEO-signaaleja, kun niitä käytetään oikein.

Jos esimerkiksi kohdistat avainsanaan, kuten “parhaat ikkuna-ilmastointilaitteet”, sen sijaan, että nimesit yhden ladatuista kuvatiedostoista nimellä “IMG_1234.jpg” tai “image-1.png”, sinun tulee antaa sille semanttisesti relevantti ja kuvaava nimi, kuten “casement-window.jpg”. Lisäksi ALT-tekstin tulee sisältää semanttinen avainsana luonnollisella tavalla lisätäkseen niiden semanttista merkitystä, kuten “Kaapin ikkuna ilmastointilaitteella”.

Tämä SEO-strategia auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin, mistä kuvassa on kyse, miten se liittyy sisältöön, ja lisää sivulla olevia signaaleja semanttiselle hakukoneoptimoijalle.

Lue lisää semanttisesta SEO:sta

Seuraavat linkit auttavat sinua oppimaan lisää siitä, kuinka tämän oppaan semanttiset SEO-vinkit voivat parantaa sivusi sijoitusta. Käytä näitä resursseja parantaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Käytä semanttista SEO-yhteenvetoa

Toivomme, että pidit tästä oppaasta, jossa selitetään semanttisen SEO:n käyttöä.

Kuten huomasit, on olemassa monia semanttisen hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä, joita voit noudattaa parantaaksesi verkkosivustosi sijoitusta Googlessa, Yahoossa ja Bingissä, mukaan lukien tehokkaan semanttisen avainsanatutkimuksen tekeminen, sisällön optimointityökalujen käyttäminen, aiheklustereiden luominen, semanttinen sisäinen linkitys, strukturoidun tiedon lisääminen. Kuvien merkintä ja optimointi käsitteellisesti liittyville sanoille. Näiden semanttisten hakukoneoptimointivinkkien noudattaminen voi auttaa sinua parantamaan sisältösi näkyvyyttä hakutuloksissa ja lisäämään liikennettä sivustollesi.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.