Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Semrush vs Google Analytics: ero & Vertailu

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Semrush vs Google Analytics: ero & Vertailu

Semrush ja Google Analytics ovat digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden suosituimpia verkkoanalytiikkatyökaluja.

Mutta mitä eroa Semrushin ja Google Analyticsin välillä on? Ja mistä tiedät, mitä palvelua käyttää verkkosivustojen analysointiin parantaaksesi hakukoneoptimointiasi (SEO) korkeamman sijoituksen ja liikenteen parantamiseksi?

Tässä viestissä tarkastelemme eroa Google Analyticsin ja Semrushin välillä, jotta ymmärrät kuinka nämä digitaalisen markkinoinnin työkalut toimivat. Loppujen lopuksi tiedät, mikä palvelu valita tarpeisiisi ja budjettiisi: Semrush vai Google Analytics.

Pidä tätä täydellisenä oppaanasi Google Analytics vs Semrush -hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin menestyksestä.

Semrush vs Google Analytics

Suurin ero Semrushin ja Google Analyticsin välillä on, että Semrush on ulkoinen palvelu toisen yrityksen verkkosivuston tutkimiseen, kun taas Google Analytics on sisäinen palvelu oman verkkosivustosi tutkimiseen. Semrush yhdistää kuluttajien, Googlen ja kolmansien osapuolien tiedot tarjotakseen oivalluksia mille tahansa verkkosivustolle.

Ero Semrushin ja Google Analyticsin vertailukaavion välillä

Tässä on nopea yleiskatsaus ja rinnakkainen vertailu Semrushin ja Google Analyticsin välillä. Jos etsit jotain syvällisempää, jatka tämän oppaan lukemista.

KriteeritSemrushGoogle Analytics
Hinta 119,95 dollaria/kk ja ylöspäin Vapaa
Tarkoitus Seuraa ja mittaa SEO-, PPC-, SMM- ja PR-kampanjoita Seuraa verkkosivuston liikennettä ja kävijätietoja
Avainsana-analyysi Joo Ei
Käänteisten linkkien analyysi Joo Ei
Kilpailija-analyysi Joo Ei
SEO suositukset Joo Ei
Reaaliaikainen liikenneraportointi Ei Joo
Asiakaspalvelu Joo Ei

Mikä on Semrush?

Semrush on all-in-one digitaalisen markkinoinnin työkalu, jonka avulla voit parantaa verkkosivustosi online-näkyvyyttä ja löytää markkinointitietoja kilpailijoiden verkkosivustoista. Semrush sisältää ohjelmistoja SEO-, PPC-, SMM-, PR-, avainsanatutkimukseen, sisältömarkkinointiin, kampanjanhallintaan ja kilpailulliseen tutkimukseen.

Voit kokeilla Semrushia ilmaiseksi täällä kumppanilinkin kautta nähdäksesi, mitä se voi auttaa sinua. Ansaitsen palkkion vain, jos päivität maksulliseen sopimukseen ilman sinulle lisäkustannuksia.

Mikä on Google Analytics?

Google Analytics on verkkoanalytiikkapalvelu, joka auttaa käyttäjiä tunnistamaan trendit, jotka liittyvät vierailijoiden vuorovaikutukseen heidän verkkosivustoillaan. Google Analytics seuraa verkkosivuston toimintaa, kuten istunnon kestoa, sivuja istuntoa kohden, välitöntä poistumisprosenttia, hankintakanavia, tuloksia, demografisia tietoja ja vierailijateknologiaa sekä tietoja liikenteen lähteestä.

Voit aloittaa Google Analyticsin käytön täältä. Sen käyttö on ilmaista mille tahansa verkkosivustolle.

Nyt kun tiedät, mitä Semrush ja Google Analytics ovat, seuraava osa kattaa näiden digitaalisen markkinoinnin työkalujen tärkeimmät edut ja haitat.

🔥 Empfohlen:  Google Search Consolen kattavuusraportin "Poissuljetut sivut" korjaaminen

Semrush plussat ja miinukset

Semrushin plussat

 • All-in-one digitaalisen markkinoinnin palvelu yli 50 työkalulla.
 • Voit saada SEO-, PPC- ja SMM-näkemyksiä mistä tahansa verkkosivuston verkkotunnuksesta.
 • Sisältää avainsanavälityökalun, jonka avulla voit löytää yleisiä kilpailijoiden yhteisiä avainsanoja ja löytää puuttuvia mahdollisuuksia luoda uutta sisältöä verkkosivustollesi.
 • Sisältää käänteislinkkien analyysityökalun käänteisten linkkien mallien ja aukkojen löytämiseksi kilpailijoiden keskuudessa, jotta voit yrittää hankkia samat korkealaatuiset käänteiset linkit verkkosivustollesi.
 • SEO-sisältömalliominaisuuden avulla voit luoda nopeasti sisältöhousuja, joiden avulla kirjoittajat voivat luoda paremmin optimoituja SEO-artikkeleita.
 • Avainsanataikatyökalu analysoi avainsanaaiheita ja raportoi arvioidun hakumäärän, käyttäjien tarkoituksen, avainsanojen vaikeuden, CPC-arvot, kilpailutason, SERP-ominaisuudet, avainsanamuunnelmat ja paljon muuta auttaakseen sinua löytämään hyviä kohdistettavia termejä.
 • Sijainnin seurantatyökalun avulla voit seurata kohdesivuston päivittäisiä avainsanasijoituksia.
 • Sosiaalisen median hallintatyökalujen avulla voit ajoittaa julkaisuja, seurata suorituskykyä sekä luoda, käynnistää, hallita ja optimoida mainoksia.
 • Erinomainen asiakastuki.
 • Ilmainen Semrush Sensor -työkalu SERP-volatiliteetin seuraamiseen Googlessa. Henkilökohtaisten Semrush Sensor -pisteiden avulla voit laskea sijainninseuranta-osiossa määrittämiesi avainsanojen volatiliteetin.

Katso tämä liittyvä opas avainsanatutkimuksen tekemisestä Semrushissa, jos haluat oppia, kuinka sitä voidaan käyttää tuottamaan enemmän orgaanista hakuliikennettä verkkosivustollesi käyttämällä erilaisia ​​SEO-avainsanatutkimustekniikoita.

Semrushin miinukset

 • Ei ilmainen palvelu.
 • Semrushin vähimmäishinta on 119,95 dollaria kuukaudessa Pro-suunnitelmassa.
 • Trendiominaisuus maksaa 200 dollaria kuukaudessa ylimääräistä jokaista käyttäjää kohden päästäkseen liikenneanalytiikkaan ja markkinatutkijatyökaluihin kilpailijoiden markkinointistrategioiden analysoimiseen kaikilla keskeisillä kanavilla.
 • Historiallisiin tietoihin pääsee vain päivittämällä Guru-suunnitelmaan hintaan 229,95 dollaria kuukaudessa.
 • Jotkut ominaisuudet ovat saatavilla vain osana projekteja, ja Semrush rajoittaa suoritettavien projektien määrää tilaussuunnitelmasi perusteella.
 • Kilpailijoiden verkkosivustojen liikennetiedot ja avainsana-analyysitiedot eivät ole 100 % tarkkoja, koska ne perustuvat arvioihin, joissa käytetään omistusoikeudellisia tiedonkeruumenetelmiä (eli tietoja ei oteta suoraan verkkotunnuksesta, kuten Google Analyticsissa).
 • Verkkosivuston liikennetietoja ei raportoida reaaliajassa.

Yllä lueteltujen etujen ja haittojen perusteella, jos Semrush kuulostaa SEO-markkinointityökalulta, jota haluat käyttää, voit kokeilla Semrushia ilmaiseksi täällä affiliate-linkilläni.

Google Analytics plussat ja miinukset

Google Analyticsin plussat

 • Ilmainen käyttää (Google Analyticsin ja Semrushin suurin etu).
 • Helppo määrittää mille tahansa verkkotunnukselle.
 • Tarjoaa raportteja hankinnasta, sitoutumisesta, kaupallistamisesta ja säilyttämisestä.
 • Tarjoaa demografisia tietoja ja teknisiä tietoja verkkosivustosi vierailijoille.
 • Voidaan yhdistää Google Search Consoleen, jotta voit raportoida avainsanatietoja, kuten maksuttomia hakukyselyitä, näyttökertoja, napsautussuhteita ja keskimääräistä hakusijaintia Googlessa.
 • Voi hallita useita verkkosivuston omaisuuksia samalla tilillä.
 • Näyttää reaaliaikaiset liikennetiedot.
 • Voit seurata mukautettuja tapahtumia, kuten latauksia, linkkien napsautuksia, lomakkeiden lähetyksiä jne.
 • Antaa sinulle mahdollisuuden seurata konversioita tavoitteisiin (esim. ostot, lataukset ja rekisteröitymiset).
 • Se on lähes 100 % tarkka seurattavan verkkosivuston osalta, koska tiedot tulevat suoraan Googlelta (katso asiaan liittyvä huijaus alla).
🔥 Empfohlen:  8 suosituinta blogikirjaa vuonna 2023: henkilökohtaisesti suositellaan!

Huomautus: Google Analyticsin maksullinen versio on saatavilla myös yritystason yrityksille. Katso nämä aiheeseen liittyvät oppaat Google Analyticsin hinnoittelusta, ja Google Analytics on ilmainen saadaksesi lisätietoja.

Google Analyticsin miinukset

 • Sallii tietoja vain omistamistasi verkkotunnuksista tai joilla sinulla on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.
 • Sopii vain SEO-tietojen seurantaan ja mittaamiseen. Ei tarjoa suosituksia sivun hakukoneoptimoinnin tai sivun ulkopuolisten hakukoneoptimointistrategioiden parantamiseksi verkkosivustollesi.
 • Google Universal Analytics lopetetaan heinäkuussa 2023, eikä Google Analytics 4 toimita historiallisia tietoja kyseisestä palvelusta.
 • Ei tarjoa orgaanisten avainsanojen liikennetietoja oletuksena. Sinun on yhdistettävä Google Search Console, jotta voit käyttää kyseisiä tietoja hallintapaneelissa.
 • Rajoitettu otos käyttäjätiedoista joidenkin raportointiominaisuuksien osalta. Tämä tarkoittaa, että vain osa verkkosivustosi tiedoista analysoidaan raportointia varten ja otetaan sitten käyttöön kaikkiin vierailijoihin. Esimerkiksi keskimääräisessä sivulla vietetyssä ajassa ei oteta huomioon jokaista vierailijaa, vaan vain pientä prosenttiosuutta käyttäjistä, mikä tarkoittaa, että raportoidut tiedot eivät ole 100 % tarkkoja.
 • Ei asiakastukea.

Vaikka Google Analyticsilla ei ole yhtä paljon etuja kuin Semrushilla, jokaisen verkkosivuston omistajan tulisi silti perustaa ilmainen Google Analytics -tili, koska sen tarjoamat tiedot ovat erittäin hyödyllisiä sivun ja sivun SEO-strategioiden ohjaamisessa. Voit aloittaa Google Analyticsin käytön täältä. Lisäksi voit oppia Google Analyticsin sertifioinnin hankkimisesta, jos haluat lisätä virallisen sertifioinnin uran pätevyysluetteloosi.

Kuinka Semrush kerää Analytics-tietoja?

Semrushin mukaan se kerää verkkosivustojen analytiikkadataa käyttämällä omia koneoppimisalgoritmejaan ja luotettavia tiedontarjoajia esittämään tiedot tietokantoissaan. Semrush Traffic Analytics- ja Market Explorer -työkalujen tiedot tulevat ainutlaatuisesta paneelista, jossa on yli 200 miljoonaa todellista Internetin käyttäjää yli 190 maassa ja alueella.

Miten Google Analytics kerää tietoja?

Google Analytics kerää verkkosivustojen analytiikkaa käyttämällä sivutageja. JavaScript-tunniste lisätään jokaisen verkkosivun HTML-koodiin. Tämä tagi suoritetaan jokaisen verkkosivuston vierailijan selaimessa käyttäjätietojen keräämiseksi ja lähettää ne yhdelle Googlen tiedonkeruupalvelimista, jotka sitten raportoidaan seuratun verkkosivuston Google Analytics -hallintapaneelissa.

Voit myös käydä tässä toisessa oppaassa, joka selittää tämän prosessin yksityiskohtaisemmin: kuinka Google Analytics toimii.

🔥 Empfohlen:  Lopullinen opas markkinointiin Google Plus -palvelussa

Onko Semrush parempi kuin Google Analytics?

Semrush on Google Analyticsia parempi kilpailijoiden tutkimuksen tekemiseen ja omien verkkosivustojesi tutkimiseen, jotta voit tehdä parempia päätöksiä hakukoneoptimoinnin, PPC:n, SMM:n, PR:n, avainsanatutkimuksen, sisältömarkkinoinnin, linkkien rakentamisen ja kampanjanhallinnan suhteen. Google Analytics on hyvä vain oman verkkosivustosi liikennetietojen seurantaan ja mittaamiseen.

Kun valitset Semrushin tai Google Analyticsin välillä, sinun tulee ottaa huomioon, kuinka paljon analyyseja haluat tehdä verkkosivustollesi ja siihen liittyville markkinointikampanjoille sekä kilpailijatutkimuksen syvyyttä, jonka haluat suorittaa.

Jos haluat all-in-one-työkalun verkkosivustosi sisällön ja sen markkinointikampanjoiden seurantaan, mittaamiseen ja vertaamiseen kilpailijoihin, Semrush on parempi valinta. Siinä tapauksessa kutsun sinut kokeilemaan Semrushia ilmaiseksi täällä affiliate-linkilläni. Jos kuitenkin haluat seurata ja mitata vain oman sivustosi verkkoanalytiikkatietoja, Google Analytics on hyvä vaihtoehto.

Integroituuko Semrush Google Analyticsiin?

Semrush integroituu Google Analyticsiin, ja yhdistämällä verkkosivustosi Google Analytics -tilin Semrushiin voit analysoida kaikki verkkosivustosi tiedot yhdestä keskeisestä paikasta. Semrush integroituu myös Google Search Consoleen saadakseen nämä tiedot analysoitavaksi.

Semrush vs Google Analytics Yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä Semrush vs Google Analytics -viestistä.

Kuten huomasit, suurin ero Semrushin ja Google Analyticsin välillä on se, että Semrush on ulkoinen palvelu, joka seuraa ja mittaa toisen yrityksen verkkosivuston suorituskykyä, ja Google Analytics on sisäinen palvelu oman verkkosivustosi tutkimiseen. Molemmat digitaalisen markkinoinnin työkalut voivat kuitenkin olla hyödyllisiä, kun niitä käytetään yhdessä SEO-analyysiin.

Jos yrität päättää, mitä palvelua käytät: Semrushia vai Google Analyticsia, on parasta selvittää, mitkä ovat yrityksesi nykyiset tavoitteet. Jos on tärkeintä saada mahdollisimman laaja valikoima digitaalisen markkinoinnin oivalluksia, kilpailijoiden tutkimusta ja verkkosivustojen analysointia, valitse Semrush. Mutta jos vain verkkosivustosi kävijätietojen seuranta ja mittaaminen on tärkeämpää, valitse Google Analytics.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.