Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

SEO ammattikieltä selitetty: AZ-opas SEO-ammattilaiseksi tulemiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: SEO ammattikieltä selitetty: AZ-opas SEO-ammattilaiseksi tulemiseen

Jos olet aloittamassa matkaasi hakukoneoptimointiin (SEO), saatat juuttua kaikkiin hakukoneoptimointiin liittyviin termeihin. Jos tarvitset kaiken tämän SEO-salasanan selityksen, olet tullut oikeaan paikkaan! Tällä sivulla esittelemme 30 pakollista SEO-terminologiaa, joita markkinoijat käyttävät puhuessaan tästä strategiasta.

Jos haluat pysyä SEO- ja muiden verkkomarkkinointitekniikoiden tiedossa, tilaa uusimmat tiedot Revenue Weekly -uutiskirjeemme! Ja jos haluat saavuttaa parhaan sisällön eliminoimalla bisnesslangin, tutustu alla olevaan ilmaiseen referenssiimme!

133 Business Jargon -korjausta [+ FREE PDF]

1. Vaihtoehtoinen teksti

Tämä on hakukoneoptimoinnin ammattikieltä vaihtoehtoiselle tekstille. Vaihtoehtoisen tekstin avulla voit lisätä kuvauksen elementteihin, kuten kuviin. Kun kuvat eivät lataudu, vaihtoehtoinen teksti auttaa käyttäjiä ymmärtämään kuvaa, vaikka he eivät näe sitä.

Lisäksi vaihtoehtoinen teksti auttaa käyttäjiä, jotka käyttävät näytönlukuohjelmia. Lukija lukee vaihtoehtoisen tekstin, jotta käyttäjät ymmärtävät, mitä sivulla on. Vaihtoehtoisen tekstin avulla teet sivustostasi helpommin kaikkien saatavilla.

2. Ankkuriteksti

Ankkuriteksti viittaa hyperlinkkien tekstiin, jotka ohjaavat käyttäjät muille Internetin sivuille. Kun lisäät linkkejä verkkosivustollesi, ankkuritekstin on vastattava linkin aihetta. Jos esimerkiksi linkität sivulle, jossa kerrotaan luottopisteiden parantamisesta, lauseesi voi näyttää tältä: “Sinun on monia tapoja parantaa luottotietosi (ankkuriteksti), jotta saat hyväksynnän lainalle.”

3. Käänteiset linkit

Kun opit SEO-termeistä aloittelijoille, käänteinen linkki on termi, jota kuulet toistuvasti. Käänteiset linkit viittaavat linkkeihin, jotka saat muilta verkkosivustoilta. Tämä tarkoittaa, että toinen verkkosivusto linkittää sivustollesi omalta sivustoltaan.

Oletetaan esimerkiksi, että kirjoitit blogikirjoituksen parhaista käytännöistä luottopisteidesi parantamiseen. Pankki, kuten Wells Fargo, voisi linkittää takaisin tähän blogikirjoitukseen artikkelissaan autolainan saamisesta puhuessaan hyvien luottopisteiden ylläpitämisestä. Linkittämällä sivullesi he ovat antaneet sinulle käänteisen linkin.

4. Black-hat SEO

Black-hat SEO on yksi kriittisistä SEO-termeistä aloittelijoille. Tämä termi viittaa epäeettisiin strategioihin, joita käytetään parantamaan sijoitusta hakutuloksissa. Ihmiset käyttävät näitä Googlen käyttöehtojen vastaisia ​​strategioita yrittääkseen nostaa nopeasti hakukonetulossivujen (SERPs) sijoitusta.

Yleisiä black-hat SEO -tekniikoita ovat:

Vaikka jotkut ihmiset käyttävät edelleen mustahattuista SEO:ta, hakukoneet, kuten Google, ovat nopeasti korjanneet monet käytetyt menetelmät, kuten avainsanojen täyttämisen. Joten jos olet aloittamassa SEO-seikkailuasi, pysy erossa näistä taktiikoista!

5. Poistumisprosentti

Poistumisprosentti on Googlen SEO-termi, joka sinun on tiedettävä. Mittari, välitön poistumisprosentti, näyttää, kuinka monta ihmistä vierailee sivustollasi ja lähtee sieltä katsomatta muita sivuja tai lukematta verkkosivustosi tietoja. Kun poistumisprosenttisi on korkea, se ilmoittaa Googlelle, että sivustosi ei ole osuva käyttäjän haun kannalta.

Korkea poistumisprosentti heikentää sijoitustasi hakutuloksissa, joten sinun on luotava osuvia, käyttäjäkeskeisiä sivuja ja käytettävä niille sivuille oikeita avainsanoja.

6. Kanoninen tunniste

Kanoninen tagi on HTML-linkkielementti, jonka avulla yritykset voivat ilmoittaa hakukoneille päällekkäisistä sivuista. Ensisijainen URL-osoite kertoo Googlelle, mikä sivu on alkuperäinen – tai sivu, jonka haluat Googlen näyttävän SERP:issä. Voit jopa sijoittaa (ja luultavasti pitäisi) sijoittaa ensisijaisen URL-osoitteen alkuperäiselle sivulle, ei vain sivuille, jotka ovat kopioita.

Tagi näyttää tältä:

Tämän tunnisteen avulla yritykset voivat ohjata hakukoneet alkuperäiselle sivulle – jolle he haluavat sijoituksen laskevan – sivun kaksoiskappaleen tai kopioinnin sijaan.

🔥 Empfohlen:  AZ-opas freelance-graafisen suunnittelijan palkkaamisesta

7. Muuntokurssi

Muunnosprosentti on keskeinen osa hakukoneoptimoinnin ammattislangia aloittelijoille. Kun lasket tulosprosenttia, otat tulosten määrän jaettuna sivustossasi vierailevien ihmisten määrällä. Tulokset voivat sisältää useita toimintoja sähköpostilistalle kirjautumisesta tuotteen ostamiseen.

8. Indeksointi

Indeksointi on prosessi, jossa hakukoneet kampaavat sivusi indeksoidakseen ne myöhemmin. Tämä prosessi auttaa hakukoneita indeksoimaan ja sijoittamaan sivusi hakutuloksissa. Se on olennainen osa hakukoneoptimointia, koska jos hakukoneet eivät pysty indeksoimaan sivustoasi, sinulla on mahdotonta sijoittua hakutuloksissa.

9. Älä seuraa linkkiä

Dofollow-linkki on arvokas linkki SEO:ssa. Näiden linkkien avulla sivustoasi indeksoivat robotit seuraavat lähteen linkkejä. Dofollow-linkit ovat toimivia käänteisiä linkkejä, joiden avulla indeksointirobotit voivat käydä linkin lähdesivulla.

10. Domain Authority

Domain Authority (DA) on Mozin luoma vertaileva mittari, jonka avulla voidaan ennustaa verkkotunnuksen kyky sijoittua hakutuloksissa. Vaikka se ei ole virallinen sijoitusmittari, DA tarjoaa käsityksen siitä, kuinka hyvin sijoitut hakutuloksissa muihin yrityksiin, kuten kilpailijoihin, verrattuna.

11. Viipymäaika

Viipymäaika on aika, jonka joku katselee sivua napsautettuaan sitä. Tämä aika mitataan siitä, kun käyttäjä napsauttaa linkkiä, kunnes hän palaa hakutuloksiin tai poistuu sivulta. Tämä mittari on olennainen hakukoneoptimoinnissa, koska se auttaa Googlea määrittämään, onko sivusi osuva haun kannalta.

12. Suositeltu katkelma

Esitelty koodinpätkä on pakollinen hakukoneoptimoinnin ammattikieltä, koska se on se, mihin jokainen markkinoija pyrkii sijoittuessaan. Suositeltu katkelma, joka tunnetaan myös nimellä Position 0, on hakutulosten yläosassa näkyvä laatikko, joka vastaa nopeasti käyttäjän hakuun tai kysymykseen. Tämä termi on yksi kriittisimmistä SEO-termeistä aloittelijoille, koska haluat ansaita esitellyn katkelman, jotta voit saada enemmän kiinteistöä hakutuloksissa ja vähentää liikennettä kilpailijoiden sivustoille.

13. Google Analytics

Google Analytics on arvokas työkalu, jonka avulla voit seurata ja analysoida SEO-kampanjaasi. Tämä työkalu tarjoaa yrityksille käsityksen siitä, miten ihmiset käyttävät verkkosivustoaan. Voit seurata mittareita, kuten viipymäaikaa ja tulosprosenttia, jotta ymmärrät, mikä sivustollasi toimii ja missä voit parantaa.

14. Indeksointi

Indeksointi ja indeksointi ovat kaksi hakukoneoptimointitermiä, jotka sopivat yhteen. Kun hakukone indeksoi verkkosivustosi, se indeksoi löytämänsä tiedot ja tallentaa ne tietokantaansa. Indeksoitujen tietojen perusteella Google luokittelee verkkosivustosi hakutuloksissa.

Muista, että sivustosi ei voi sijoittua hakutuloksissa, ellei sitä ole indeksoitu.

15. Sisäiset linkit

Sisäiset linkit ovat linkkejä sivustosi eri sivuille. Kun luot uuden sivun tai sisällön, linkität verkkosivustosi muille asiaankuuluville sivuille, jotta liikenne pysyy sivullasi pidempään. Sisäinen linkitys auttaa myös hakukoneita indeksoimaan sivuja.

Ankkuriteksti ja sisäiset linkit toimivat yhdessä auttaakseen indeksointirobotteja ymmärtämään sivusi kontekstin. Ankkuritekstin avulla autat hakukoneita tunnistamaan, mihin avainsanoihin yrität kohdistaa sisäisesti linkitetyllä sivulla. Se auttaa hakukoneita tunnistamaan uudet sivut ja sijoittamaan ne oikein hakutuloksissa.

16. Keskeinen suorituskykyindikaattori (KPI)

Keskeiset suorituskykyindikaattorit (KPI) ovat mitattavia arvoja, jotka osoittavat, kuinka tehokkaasti saavutat tavoitteesi. Näiden mittareiden avulla voit arvioida menestystäsi ja nähdä, saavutatko tavoitteesi. KPI voi olla mitä tahansa myynnistä verkkosivustosi liikenteeseen.

🔥 Empfohlen:  Miksi SEO tehdään verkkosivustojen uudelleensuunnittelulla? (Ja miten se tehdään)

Jos esimerkiksi asetat tavoitteeksi kasvattaa myyntiä 20 %, käytät tulosprosenttia ja tuottoa KPI-mittareina nähdäksesi, saavutitko tavoitteesi.

17. Avainsanatutkimus

Yksi kriittisimmistä SEO-termeistä aloittelijoille on avainsanatutkimus. Avainsanatutkimus on prosessi, jossa etsitään avainsanoja ja lauseita, joita voit kohdistaa verkkosivustollesi. Avainsanavalintasi määrittää, kenet tavoitat hakutuloksissa, joten avainsanatutkimuksen tekeminen on erittäin tärkeää, jotta voit houkutella oikeat ihmiset sivustollesi.

18. Avainsanojen täyttäminen

Avainsanojen täyttäminen viittaa avainsanojen liialliseen käyttöön sivulla. Jos käytät avainsanoja sivullasi liian usein, se heikentää sijoitustasi hakutuloksissa, ja hakukoneet, kuten Google, rankaisevat sivustoasi. Tämä taktiikka on mustahattu SEO-strategia, jota haluat välttää.

19. Laiska lastaus

Laiska lataus on hakukoneoptimoinnin ammattislangia taktiikalle, jota yritykset käyttävät parantaakseen sivujen nopeutta. Sivun nopeus on tärkeä hakutekijä hakukoneoptimoinnissa, koska Google haluaa toimittaa sivuja, jotka latautuvat nopeasti. Jos sivusi latautuu liian hitaasti, käyttäjät pomppaavat sivustoltasi, mikä heikentää sijoitustasi.

Laisalla latauksella elementit eivät lataudu sivullesi ennen kuin niitä tarvitaan. Verkkosivustosi ei lataa näitä sivustosi osia, kuten kuvia, ennen kuin käyttäjä vierittää niitä, mikä helpottaa sivujesi latautumista nopeammin lukijoiden kannalta.

20. Paikallinen SEO 3-pakkaus

Kun tarkastelet paikallisia hakukoneoptimoinnin avainsanoja, kuulet usein esiin tulevan paikallisen SEO 3-paketin. Paikallinen SEO 3-paketti on luettelo kolmesta asiaankuuluvasta yrityksestä, jotka näkyvät paikallisten hakutulosten yläosassa. Kolmen kappaleen pakkaus sisältää kartan esikatselun sekä kolme Google My Business -profiilia, jotka sopivat hakukyselyyn parhaiten.

21. Pitkänhäntäiset avainsanat

Pitkähäntäiset avainsanat ovat avainsanoja, jotka sisältävät vähintään kolme sanaa, kuten “matonpuhdistimet Harrisburgissa, PA”. Nämä avainsanat auttavat sinua tavoittamaan kiinnostuneempia liidejä, koska ne ovat tarkkoja ja tarjoavat vähemmän kilpailua kuin lyhyet avainsanat.

22. Metakuvaus

Metakuvaus on pieni tekstikappale, joka näkyy otsikkotunnisteen alla hakutulosluettelossasi. Tämä lyhyt kappale antaa yleisöllesi esikatselun siitä, mitä odottaa, kun he napsauttavat sivuasi. Vaikka metakuvauksesi ei ole sijoitustekijä, Google lihavoittaa asiaankuuluvat avainsanat, jotka näkyvät hakutuloksissa metakuvauksessasi.

Tämä ominaisuus auttaa käyttäjiä tunnistamaan, vastaako sivusi heidän hakukyselyään.

23. Nofollow-linkit

Kun joku käyttää nofollow-linkkiä, se lähettää napsautettavan linkin sivustollesi, mutta hakukoneet eivät voi indeksoida tai käydä verkkosivustollasi kyseisen linkin avulla – ainakaan heidän ei pitäisi tehdä, vaikka hakukoneoptimoijat kiistelevätkin tästä ominaisuudesta. Nofollow-linkit kertovat hakukoneille, etteivät he seuraa linkkiä ja että heidän ei pidä kiinnittää siihen huomiota. Näillä linkeillä ei ole linkin mehua tai arvoa, joka välitetään sivustolta toiselle.

Niillä on kuitenkin edelleen keskeinen rooli sijoittuessasi hakutuloksissa. Vaikka nofollow-linkit saattavat tuntua huonoilta, on hyvä, että ne ovat käänteislinkkiprofiilissasi. Se saa linkkiprofiilisi näyttämään luonnollisemmalta hakukoneille, kuten Googlelle, mikä auttaa, kun yrität sijoittua hakutuloksissa.

24. Sivun hakukoneoptimointi

Sivun hakukoneoptimoinnin avulla optimoit verkkosivustosi, jotta se sijoittuu paremmin hakutuloksissa ja houkuttelee osuvampaa liikennettä. Joihinkin sivun SEO-taktiikoihin kuuluu otsikkotunnisteen optimointi, avainsanojen käyttäminen sisällössä ja sivun latausajan parantaminen.

25. Sivun ulkopuolinen SEO

Sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi sisältää toimet, jotka teet sivustosi ulkopuolella parantaaksesi sijoitustasi hakutuloksissa. Joitakin sivun ulkopuolisia SEO-strategioita ovat linkkien rakentaminen, vierasbloggaaminen ja vaikuttajamarkkinointi.

🔥 Empfohlen:  Google aikoo sisällyttää Chatbot-ominaisuudet hakukoneeseensa tänä vuonna

26. Responsiivinen muotoilu

Responsiivisen suunnittelun avulla sivustosi mukautuu yleisösi käyttämiin laitteisiin. Tämä termi on pakollinen Googlen SEO-termi, koska sen avulla voit tarjota positiivisen kokemuksen kaikille sivustollasi vieraileville. Sivustosi mukautuu mobiili- ja tablet-käyttäjiä varten, jotta he voivat käyttää laitteilleen skaalattua versiota sivustostasi.

Myös mobiiliystävällisyys on Googlelle tärkeä sijoitustekijä. Integroimalla responsiivisen suunnittelun verkkosivustoosi luot mobiiliystävällisemmmän sivuston, joka auttaa sinua sijoittumaan hakutuloksissa.

27. Robots.txt

Robots.txt kertoo hakukoneille, mitä sivuja se ei voi indeksoida sivustossasi. Se ei estä verkkosivustoasi näkymästä Googlen hakutuloksissa. Sen sijaan se auttaa yrityksiä estämään arkaluonteisten sivujen, kuten kirjautumisportaalin, näkymisen hakutuloksissa.

28. Hakukoneen tulossivu (SERP)

Yksi eniten käytetyistä SEO-termeistä aloittelijoille on hakukonetulossivu (SERP). Tämä usein viitattu termi viittaa sivuihin, jotka näkyvät hakutuloksissa haun jälkeen. SERP koskee kaikkia hakukoneella tekemiäsi hakuja.

29. Otsikkotunniste

Yksi yleisimmistä SEO-termeistä, joita näet, on otsikkotunniste. Otsikkotunniste viittaa otsikkoon, jonka näet sivusi hakutuloksissa. Se on olennainen osa hakukoneoptimointia, koska se auttaa indeksoijia ymmärtämään sivusi kontekstin ja sijoittamaan sen hakutuloksissa.

Otsikkotunnisteella on myös keskeinen rooli ohjattaessa liidejä sivustollesi. Jos sinulla ei ole houkuttelevaa ja informatiivista otsikkotunnistetta, sinulla on vaikeuksia saada sivuillesi napsautuksia ja saada liidejä yrityksellesi.

30. White-hat SEO

White-hat SEO on Googlen SEO-termi, joka viittaa Googlen ohjeiden mukaisiin optimointikäytäntöihin. Tämä tekniikka sisältää käytännöt, kuten luonnollisen avainsanojen integroinnin, nopean sivun nopeuden ja arvokkaan sisällön.

Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!

Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:

Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72

“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä

(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)

Nyt kun olet saanut hakukoneoptimointislangin selityksen, on aika pysyä ajan tasalla

Nyt kun sinulla on perustietoa tärkeistä SEO-termeistä, olet matkalla kohti SEO-ammattilaista. SEO-perussanaston ymmärtäminen on ensimmäinen askel markkinoijaksi tulemiseen!

Jos haluat oppia lisää hakukoneoptimoinnista ja pysyä tiedossa, tilaa Revenue Weekly -uutiskirjeemme saadaksesi viimeisimmät SEO-vinkit ja -trendit.