Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

SEO-asiantuntija: Kuinka tulla tai palkata

Seuraava artikkeli auttaa sinua: SEO-asiantuntija: Kuinka tulla tai palkata

Meillä kaikilla on ne osa-alueet liiketoimintaamme, että me ehdottomasti.

Jotkut ihmiset ovat graafisia guruja, jotka eivät malta odottaa voivansa muuttaa kuvia sosiaaliseen mediaan ja luoda jännittävää interaktiivista sisältöä.

Toiset ovat käytännönläheisempiä, perehtyvät asioiden tekniseen puoleen ja työskentelevät koodin, asettelujen ja muiden kanssa.

Ja jotkut todella nauttivat hakukoneoptimoinnin (SEO) prosessista.

Jos olet tämä henkilö, tarvitset tällaisen henkilön organisaatioosiniin sinun kannattaa kiinnittää huomiota tähän oppaaseen.

Kerromme, mitä SEO-asiantuntija tekee ja miksi sellaisen hankkiminen tai sellaiseksi tuleminen on tärkeää brändin digitaalisen markkinoinnin kokonaisstrategialle.

Lisäksi puhumme siitä, mitä työ todella sisältää ja millaisia ​​taitoja tämäntyyppisen uran aloittamiseen tarvitaan.

Oletko valmis aloittamaan? Sukeltakaamme sisään.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mikä on SEO-asiantuntija?

Hakukoneoptimoinnin asiantuntija on digitaalinen markkinoija, joka pyrkii parantamaan verkkosivuston sivua orgaanisen liikenteen parantamiseksi.

He ovat erittäin perehtyneet Google-algoritmien muutoksiin, paikan päällä tapahtuvaan optimointiin, sivuston ulkopuolisiin tehtäviin ja muihin toimintoihin.

Nämä henkilöt ovat yleensä avaintekijä verkkosivustoliikenteen ohjaamisessakun he oppivat jatkuvasti lisää parhaita käytäntöjä ja taktiikoita parantaakseen taitojaan.

Pohjimmiltaan he eivät eroa muista digitaalisista markkinoijista siinä, että heillä on edelleen halu lisätä brändin tunnettuutta, parantaa myyntiä ja kasvattaa yritystä tai yrityksiä, joissa he työskentelevät.

Ainoa ero?

Heillä on hyvin erityiset taidot kun on kyse hakukonesijoitusten ja liikenteen mittaamisesta ja säätämisestä.

Ja juuri se erottaa ne muista ja tekee niistä erittäin arvokkaita mille tahansa organisaatiolle. Loppujen lopuksi Google muuttaa asioita jatkuvasti.

Se mikä toimi viime vuonna, ei toimi tänään, mikä tarkoittaa, että tätä työtä tekevän henkilön on aina oltava sormi alan pulssissa.

Mitä SEO-asiantuntija tekee?

Kokeneen SEO-asiantuntijan palkkaaminen osaksi tiimiäsi on tärkeä osa vahvan orgaanisen kasvustrategian luomista brändillesi.

Loppujen lopuksi haun optimointi on iso tehtävä.

Yrittäminen käsitellä digitaalisen markkinointistrategiasi tätä osa-aluetta ja käsitellä yrityksesi muita puolia samanaikaisesti voi olla uskomattoman haastavaa.

Kuitenkin, että mukana on joku, joka ymmärtää ja jatkaa oppimista paras tapa optimoida sivu tarkoittaa aina vahvaa läsnäoloa verkossa.

Tässä on joitain yleisimmistä tehtävistä, joihin SEO-asiantuntija kohtaa säännöllisesti:

Strategointi

SEO-asiantuntijan tehtävänä on usein auttaa strategioimaan kaikkia hakukonemarkkinointiin liittyviä orgaanisia ja maksettuja liikennekampanjoita.

Tämä tarkoittaa, että tarkastellaan, missä yrityksen verkkosivusto tällä hetkellä on, ja suunnitellaan sen parantamista jollakin tavalla – joko sivutaktiikkojen tai sivun ulkopuolisten linkkien avulla.

He yleensä myös päättävät, missä tiettyjä teknisiä elementtejä on muutettava paremman sijoituksen saamiseksi SERP:issä.

Esimerkiksi sivun nopeuden parantaminen tai tiettyjen strukturoitujen dataprotokollien käyttäminen.

Usein he työskentelevät muiden markkinointitiimin jäsenten kanssa päättääkseen yleistavoitteista tai suunnitellakseen tulevia tarjouksia.

Joskus he toteuttavat pay-per-click (PPC) -kampanjoita samanaikaisesti suuremman offline-mainontatyön kanssa.

Tutkimus

Lisäksi SEO-asiantuntijoiden tehtävänä on yleensä tehdä suuri määrä tutkimusta.

Sellaiset asiat, kuten mihin avainsanoihin kohdistaa, kuinka hyvin kilpailijat toimivat ja tietyn markkinaraon ja toimialan parhaat käytännöt, ovat kaikki parempaa orgaanista liikennettä välttämättömiä tietoja.

🔥 Empfohlen:  Mitä avainsanoja minun pitäisi käyttää? Opas parhaiden SEO-avainsanojen löytämiseen

He pyrkivät myös löytämään muita verkkosivustoja vieraiden lähettämiseen tai muihin tärkeimpiin linkkien luomiseen.

Nämä molemmat ovat osa vahvaa sivun ulkopuolista hakukoneoptimointistrategiaa, joten prosessi on keskeinen osa tätä työtä.

Kehitys ja luominen

Kuten saatat arvata, SEO-asiantuntijoiden on myös otettava vastuu paremman sijoituksen edellyttämien parhaiden käytäntöjen toteuttamisesta.

Tehtävät, kuten sivujen otsikoiden ja metakuvausten päivittäminen parannetuilla avainsanoilla ja vakuuttavan avainsanarikkaan sisällön kirjoittaminen, ovat tämän prosessin tärkeimpiä osia.

He tekevät kuitenkin myös paljon yhteistyötä muiden tiimin jäsenten kanssa.

Esimerkiksi optimointiasiantuntija työskentelee todennäköisesti verkkokehitystiimin kanssa varmistaakseen teknisen hakukoneoptimoinnin.

He tekevät myös yhteistyötä toimituksen ja tekstinkirjoittajien kanssa sisällön luomisen suunnittelussa.

Valvonta

SEO-asiantuntija on myös vastuussa tietojen seurannasta ja tarkistamisesta, jotta voidaan nähdä, saavutetaanko tavoitteet.

He käyttävät työkaluja, kuten Google Analytics tai Moz, määrittääkseen nykyisen liikennevirran ja katsovat, onko tiettyjä alueita, jotka vaativat säätöä.

Lisäksi he ovat usein vastuussa budjeteista, kuten kopioiden luomisesta, napsautuskohtaisista mainoskuluista ja muista.

Jos kampanja ei mene hyvin, he saattavat muuttaa varoja laajentaakseen toista lupaavampaa kampanjaa.

Säätö

Hakumarkkinointi on jatkuvasti muuttuva prosessi. Tämä tarkoittaa, että SEO-asiantuntijan työ ei ole koskaan täysin valmis.

Juuri kun luulet, että olet valinnut oikealla tavalla saadaksesi valtavia määriä liikennettä verkkosivustollesi, näyttää aina tapahtuvan algoritmin muutos tai jokin muu säätö, joka on tehtävä.

SEO-asiantuntijoiden on pysyttävä ajan tasalla alan tämänhetkisistä trendeistä ja keskitettävä optimointinsa sen mukaisesti.

Mitkä ovat menestyvän SEO-asiantuntijan ominaisuudet?

Kuten voit kertoa, SEO-asiantuntijat ottavat monia rooleja digitaalisen markkinoinnin prosessissa.

Siksi ihmisellä on oltava useita ominaisuuksia menestyäkseen tällaisessa tehtävässä.

Haluatko hakea SEO-asiantuntijaksi tai palkata sellaisen lisättäväksi digitaalisen markkinoinnin tiimiisi?

Tässä on muutamia ominaisuuksia, jotka haluat oppia tai etsiä:

Vankka ymmärrys SEO parhaista käytännöistä

Jos et tiennyt, SEO-asiantuntijaksi tuleminen edellyttää vankkaa ymmärrystä haun parhaista käytännöistä.

Tämä tarkoittaa ehdottomasti sitä, että ymmärrät eron kolmen tason välillä – sivulla, sivun ulkopuolella ja teknisessä – ja miksi kullakin niistä on merkitystä.

SEO-asiantuntijoiden tulee myös ymmärtää peruskäsitteet, kuten avainsanojen tiheys, valkoisen hatun taktiikat, mustan hatun taktiikat, Googlen rangaistukset ja lukemattomat päivittäin käytetyt lyhenteet.

Vaikka nämä asiat on helppo oppia matkan varrella, vankan SEO-asiantuntijan pitäisi olla jo melko asiantunteva.

Kuluttajan käyttäytymisen tuntemus

Hakukoneoptimointi ei ole aina leikattu ja kuiva.

Se, mitä yritykset joskus pitävät parhaimpana lähestymistavana kohdemarkkinoilla, jää joskus kokonaan huomiotta, minkä vuoksi hyvä SEO-asiantuntija tuntee kuluttajakäyttäytymisen perusteet.

Kaikki eivät esimerkiksi kirjoita samoja avainsanoja Google-hakuja tehdessään.

Optimointiasiantuntija ymmärtää tämän ja käyttää sisältömarkkinointia tapana vihjailla muita mahdollisia vaihtoehtoja liikenteen lisäämiseksi.

He ymmärtävät myös vakaasti, kuinka brändin ääni ja sävy voivat vaikuttaa parempiin napsautussuhteisiin ja -vastauksiin.

Keskimääräistä paremmat kommunikointitaidot

Sisältömarkkinointi ja hakuoptimointi ovat tehtäviä, jotka vaativat paljon viestintää – olipa se sitten kirjoitettua sanaa blogitekstissä tai yksinkertaisesti keskustelemalla strategiasta muiden tiimin osien kanssa.

Tässä tehtävässä työskentelevien tulee pystyä ilmaisemaan tavoitteet ja selittämään aiheet selkeästi, ytimekkäästi ja helposti lähestyttävällä tavalla.

🔥 Empfohlen:  Google jakaa näkemyksiä indeksointi- ja indeksointibudjetista

Vaikka kieliopin erikoistutkintoa ei vaadita, heidän pitäisi pystyä kirjoittamaan tehokkaasti.

Kyky sopeutua ja voittaa

Kuten mainitsimme, hakumarkkinointi muuttuu erittäin nopeasti.

Se, mikä oli aikoinaan täysin tappava strategia, voi olla seuraava liikenteen tappaja.

Joten niiden, jotka päättävät valita SEO-asiantuntijan urapolun, on oltava valmiita mukautumaan ja voittamaan hetkessä.

Lisäksi heillä on oltava luontainen kyky katsoa aina isompaa kuvaa ja yrittää ennakoida tulevaa.

Vaikka tämä ei aina ole mahdollista, on ratkaisevan tärkeää pysyä ajan tasalla alan ja sen kanssa, mikä saattaa olla digitaalisen markkinoinnin painopiste tulevaisuudessa.

Miten sinusta tulee SEO-asiantuntija?

Vaikka joihinkin uravaihtoehtoihin sisältyy tietty korkeakoulutason tutkinto, joka edellyttää henkilön työhön kelpoisuutta, tämä ei koske henkilöä, joka haluaa tulla SEO-asiantuntijaksi.

Mutta tämä tarkoittaa, että sinulla ei ole vaiheita, joita voit seurata, jos olet vakavasti valmistautumassa menestymään alalla. Tässä on muutama muistaa.

1. Työskentele taitojen hiomiseksi

Monet ihmiset huomasivat alun perin osaavansa hakukoneoptimointia työskennellessään siihen liittyvällä alalla, kuten tekstinkirjoittamisessa tai web-suunnittelussa, joten he aloittavat jo hyvästä paikasta.

Mutta on silti viisasta kehittää taitoja, jotka tekevät jostain poikkeuksellisen SEO-asiantuntijan. Esimerkkejä ovat kovat ja pehmeät taidot, kuten:

 • Sisällön luominen
 • Kilpaileva analyysi
 • Avainsanatutkimus
 • Trendspotting
 • Viestintä
 • Ajanhallinta

2. Harkitse sertifioinnin hankkimista

Vaikka SEO-alan muodolliseen koulutukseen on ehdottomasti mahdollista murtautua, todistuksen hankkiminen kannattaa silti.

Sertifikaatin hankkiminen antaa sinulle mahdollisuuden hioa avaintaitoja, mutta se myös osoittaa potentiaalisille asiakkaille, että otat tekemäsi vakavasti.

On myös mahdollista ansaita sertifiointisi verkossa samalla, kun keskityt nykyiseen työhön. Tässä on joitain vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita:

3. Päivitä hakukonetietosi

On tärkeää ymmärtää, miten Google ja muut hakukoneet arvioivat ja luokittelevat sisältöä, jos aiot tosissasi ryhtyä ammattimaiseksi SEO-asiantuntijaksi.

Aloita opiskelemalla ja hallitsemalla perusasiat siitä, mikä voi auttaa yhtä verkkosivustoa sijoittumaan toisten edelle. Esimerkkejä:

 • Verkkosivuston viranomainen
 • Käyttäjäkokemus
 • Relevanssi hakutarkoitukseen
 • Luotettavuus

Sinun on opittava indeksoimaan botteja verkkosivustoon tutustumista varten sekä kuinka Google ja muut hakukoneet indeksoivat ja luokittelevat sisältöä robottitietojen avulla.

Tässä on hienoja lisäresursseja oppimismatkan aloittamiseen:

4. Opi erilaisista SEO-strategioista

Parhaat hakukoneoptimointistrategiat heijastavat aina Googlen nykytilaa ranking tekijät sekä erilaisia ​​auktoriteettisignaaleja. Mutta on olemassa useita päätyyppejä strategioita, ja todella erinomainen SEO-asiantuntija haluaa hallita ne kaikki.

 • Avainsanatutkimus: Avainsanoihin ja tämänhetkisiin hakutrendeihin liittyvien tietojen analysointi on olennainen osa sivuston ja sen sisällön hakuystävällisyyttä.
 • Sivun hakukoneoptimointi: Tämä on käytäntö, jossa käytetään hakukoneoptimointia yksittäisten verkkosivujen ja sisältöjen tekemiseen arvokkaiksi ja kiinnostaviksi. Mitä hyödyllisempi sivu on, sitä korkeammalle se todennäköisesti sijoittuu.
 • Tekninen SEO: Tämä hakukoneoptimoinnin ala jää usein huomiotta, mutta sen ei todellakaan pitäisi olla. Se varmistaa, että Google-botit voivat indeksoida sivustosi ja että se on käyttäjäystävällinen vierailijoillesi.
 • Linkin rakentaminen: Sivuston sisäinen ja ulkoinen linkkien luomisstrategia on tärkeä arvojärjestystekijä, joka on ymmärrettävä. Laatu ja osuvuus ovat tärkeitä.

5. Pysy ajan tasalla alan trendeistä

Kuten monet arvokkaat ammatilliset taidot, hakukoneoptimointi ei ole sellainen asia, jonka opit vain kerran.

🔥 Empfohlen:  Kuinka muuntaa taulukkotiedot sarjamuotoon Magento 2:ssa

Toimiala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, samoin kuin hakukonealgoritmit, kuluttajien maut ja sosiaaliset trendit.

Älykäs SEO-asiantuntija tietää, kuinka pitää tietonsa näistä tekijöistä ajan tasalla.

Lue ahkerasti alan trendeistä. Seuraa blogeja, jotka ovat erikoistuneet pitämään ammattilaiset ajan tasalla, tilaa asiantuntijauutiskirjeitä, kuten The Beat, ja hyödynnä uusia mahdollisuuksia hioa taitojasi edelleen.

6. Käytä osaamistasi mahdollisimman usein

Hakukoneoptimoinnin, hakukonealgoritmien ja kaiken muun oppiminen on loistava alku niille, jotka ovat kiinnostuneita SEO-asiantuntijoista, mutta se ei ole koko kuva.

Sinun on myös terävöitettävä taitojasi käytännön kokemuksen kautta.

Aloita soveltamalla osaamistasi omaan verkkosivustoosi tai blogiisi. Katso, kuinka korkealle voit nousta SERP-sijoituksesi. Kun olet valmis, voit aloittaa verkostosi kasvattamisen.

LinkedIn on loistava paikka aloittaa ja jatkaa alan auktoriteettisi rakentamista.

SEO-asiantuntijan työnkuvausesimerkkejä

Tässä vaiheessa olet valmis etsimään ensimmäisiä SEO-asiakkaitasi. Voit tietysti tehdä tämän freelancerina, jos haluat.

Mutta siellä on myös paljon perinteisiä työllistymismahdollisuuksia, joita kannattaa harkita, varsinkin jos olet sertifioitu.

Tässä on joitain esimerkkejä tarkastettavaksi, jotta saat käsityksen siitä, mitä SEO-asiantuntijoita palkkaavat yritykset etsivät:

Kuten näet, työn vaatimukset vaihtelevat tehtävistä toiseen, mutta monet keskeiset vastuut sisältävät SEO-spesifisiä tehtäviä, data-analyysiä, viestintää muiden tiimin jäsenten kanssa, lyhyttä kehitystyötä ja organisointia.

Kun tutkit vaihtoehtojasi, hio ja hanki lisätaitoja, jotka saattavat tehdä sinusta paremman istuvuuden kuin joku muu.

SEO-asiantuntijan palkka Yhdysvalloissa ja palkkauskustannukset

The nykyinen mediaanipalkka ammattimaiselle SEO-asiantuntijalle Yhdysvalloissa on noin 50 000 dollaria, joten se on ehdottomasti varteenotettava uravalinta luovalle henkilölle, joka rakastaa auttaa digitaaliajan yrityksiä menestymään.

Se on myös kasvava ala, joten siellä on paljon mahdollisuuksia niille, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan siihen.

Ja jos haluat turvata SEO-apua yrityksellesi, SEO-toimiston palkkaamisen keskimääräiset kustannukset Yhdysvalloissa ovat noin 100–250 dollaria tunnissa.

Monet toimistot tarjoavat kuitenkin porrastettuja maksuvaihtoehtoja. Upworkin mukaanfreelance-seo-asiantuntijan palkkaaminen maksaa keskimäärin 15–35 dollaria tunnissa.

Paketoida

Olitpa tällä hetkellä hakukoneoptimoinnin asiantuntija, joka haluaa hioa taitojasi, tai uusi tulokas, joka yrittää murtautua alalle, alan tietämyksen ja trendien ajan tasalla pysyminen on välttämätöntä.

Aloita lataamalla meidän kattava hakukoneoptimoinnin opas saadaksesi täydellisen pikakurssin siitä, mistä hakukoneoptimoinnilla on kyse, kuinka voit käynnistää SEO-strategia, miten erilaiset hakukoneoptimointityypit toimivat ja paljon muuta.

Sitten tilaa The Beat kaikki digitaalisen markkinoinnin, hakukoneoptimoinnin ja sisältömarkkinoinnin viimeisimmät uutiset ja trendit.