Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

SEO vs SMM: ero ja vertailu

Seuraava artikkeli auttaa sinua: SEO vs SMM: ero ja vertailu

SEO ja SMM ovat kuumia aiheita digitaalisessa markkinoinnissa.

Mutta mikä ero on SEO:n ja SMM:n välillä? Ja kuinka voit käyttää kutakin näistä markkinointistrategioista yrityksesi hyödyksi?

Tässä viestissä tarkastelemme eroa hakukoneoptimoinnin ja SMM:n välillä, jotta ymmärrät täysin, kuinka nämä markkinointikonseptit toimivat. Loppujen lopuksi tiedät, mitä menetelmää haluat käyttää saavuttaaksesi tavoitteesi: hakukoneoptimoinnin vai SMM:n.

Minulla on myös sivu SEO vs PPC, jos olet utelias näistä vertailuista. Ja jos haluat oppia lisää hakukoneoptimoinnin eduista, muista tutustua muihin postauksiini siitä, miksi yrityksesi tarvitsee SEO:ta ja miksi SEO on tärkeää online-menestymisellesi, jotta saat lisätietoa tästä aiheesta.

Mitä eroa on SEO:n ja SMM:n välillä?

Ero SEO:n ja SMM:n välillä on se, että SEO tarkoittaa Search Engine Optimizationia ja SMM tarkoittaa sosiaalisen median markkinointia. SEO lisää verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa saadakseen lisää liikennettä. SMM käyttää sosiaalisen median sivustoja bränditietoisuuden lisäämiseen.

Tämä on hakukoneoptimoinnin ja sosiaalisen median markkinoinnin perusidea. Mutta täydellinen vertailu menee paljon syvemmälle.

Tarkastellaan nyt näitä markkinointistrategioita erikseen käymällä läpi eri tyyppejä, joita kukin käyttää menestykseen. Tarkastellaan myös joitain keskeisiä tilastoja, jotka osoittavat hakukoneoptimoinnin ja SMM:n käytön edut digitaalisessa markkinoinnissa.

SEO: Hakukoneoptimointi

SEO tai hakukoneoptimointi on prosessi, jolla lisätään verkkosivustollesi tulevan liikenteen määrää ja laatua orgaanisten hakukoneiden tulosten kautta. Hyvän hakukoneoptimoinnin tavoitteena on saada verkkosivustosi saavuttamaan hakukoneiden, kuten Googlen, Bingin ja Yahoon, kärki tietyllä avainsanajoukolla.

Perinteisellä hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sivuston saamista paremmuusjärjestykseen orgaanisessa hakutuloksessa. Jos tämä käsite on sinulle uusi, sinun kannattaa lukea oppaani siitä, mitä on orgaaninen hakukoneoptimointi.

Lisäksi, ennen kuin käsittelemme alla olevia erilaisia ​​SEO-tyyppejä, haluan huomauttaa, että minulla on täydellinen opas Googlen parhaista sijoituksista, jos haluat tarkistaa sen, kun olet valmis. Monet tämän sivun vinkeistä koskevat seuraavaksi oppimaasi tietoa.

SEO tyypit

Sivun SEO

Sivun hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan kaikkia tekniikoita, joita voidaan käyttää verkkosivustolla sen aseman parantamiseksi hakusijoituksissa. Tämä strategia keskittyy kohdeavainsanojen oikeaan käyttöön kaikilla verkkosivuilla, jotta sisältöä pidetään hakukyselyn osuvimpana tuloksena.

Sivun SEO-elementtejä ovat:

 • Meta Otsikko: Se toimii verkkosivun nimilappuna. Hakukonerobotit lukevat metaotsikot, ja verkosta etsivät käyttäjät näkevät ne napsautettavana linkkinä hakukoneen tulossivulla. SEO-avainsanan lisääminen tähän voi auttaa parantamaan verkkosivun sijoitusta.
 • Meta kuvaus: Se tekee yhteenvedon verkkosivun sisällöstä käyttäjien ja hakukoneiden hyödyksi. Metakuvaukset näkyvät hakukoneen tulossivulla Meta Title -kohdan alla. Tämä on hyvä paikka sisällyttää kohdeavainsanoja.
 • URL-osoiterakenne: Se on protokolla, joka osoittaa, kuinka selaimen tulee hakea tietoja resurssista. URL-rakenteet koostuvat polusta, joka sisältää tietyn alikansiorakenteen, jossa sivu sijaitsee. SEO-avainsanojen lisääminen URL-osoitteeseen voi parantaa sijoitusta.
 • Otsikot: Nämä ovat sivulla olevat H1–H6-tunnisteet. Otsikot tarjoavat pääpiirteet sisällölle. Nämä tunnisteet ovat hyvä paikka käyttää avainsanoja, koska hakukoneet painottavat niitä enemmän.
 • ALT-teksti: Se on vaihtoehtoinen teksti, joka hahmonnetaan, kun elementtiä, johon sitä käytetään, ei voida näyttää. Yleisin ALT-tekstin käyttötapa on kuvata kuvia tekstimuodossa. Jos kuvaa ei voi ladata, ALT-teksti tulee näkyviin. Tämä on toinen hyvä paikka laittaa SEO-avainsanoja.
 • Sisäinen linkitys: Tämä viittaa sivuston yhteen verkkosivuun, joka linkittää saman sivuston toiselle verkkosivulle. Sisäinen linkitys voi auttaa hakukoneita yhdistämään pisteet verkkosivuston liittyvän sisällön välillä. Tämä on alue, jossa voit käyttää avainsanoja strategisesti sivun optimointitarkoituksiin asettamalla avainsanat sisäisten linkkien ankkuriteksteihin.
🔥 Empfohlen:  Kuinka löytää täydelliset dropshipping-tuotteet

Voit oppia lisää sivun SEO:sta artikkelistani, joka käsittelee sivun optimointia.

Sivun ulkopuolinen SEO

Sivun ulkopuolinen SEO viittaa kaikkiin toimiin, jotka suoritetaan verkkosivuston ulkopuolella, jotta ne vaikuttavat sijoitukseen hakukoneiden tulossivuilla. Voit ajatella tätä strategiaa “äänien” ansaitsemiseksi sisällöllesi. Optimoiminen sivuston ulkopuolisten sijoitustekijöiden mukaan parantaa käsitystä verkkosivuston suosiosta, relevanssista, luotettavuudesta ja auktoriteetista tietyssä aiheessa.

Sivun ulkopuolisia SEO-elementtejä ovat:

 • Käänteiset linkit: Tämä viittaa ulkoisiin linkkeihin, jotka osoittavat verkkosivustollesi. Aina kun toinen verkkosivusto linkittää verkkosivustollesi, sitä pidetään käänteisenä linkkinä. Käänteisten linkkien määrä, laatu ja ajankohtaisuus huomioidaan pisteissä, joita hakukoneet, kuten Google, Yahoo ja Bing, käyttävät verkkosivun sijoittumiseen tietyllä avainsanajoukolla.
 • Sosiaalisen median viestit: Tämä viittaa sisältösi jakamiseen sosiaalisen median sivustoilla. Sosiaalinen media voi auttaa lisäämään verkkosivulle johtavien linkkien määrää, kun sisältöä jaetaan enemmän sosiaalisessa verkostossa.
 • Sosiaalinen kirjanmerkki: Tämä viittaa linkkien lisäämiseen verkkosivuillesi, joiden avulla online-kirjanmerkit, kuten Reddit, StumbleUpon, Scoop.it, Digg ja Delicious, voivat saada lisää tietoisuutta sisällöstäsi. Bookmarking-sivustot voivat myös auttaa sinua rakentamaan yrityksellesi suuremman yleisön sen lisäksi, että saat lisää linkkejä.
 • Tarkista verkkosivustot: Tämä viittaa verkkosivustoihin, kuten Yelp, Google My Business, Bing Places ja Foursquare, joilla käyttäjät arvioivat ja arvostelevat yrityksiä. Arvostelusivustolla näkyvyyden luominen on hyvä strategia yrityksille, jotka palvelevat ihmisiä paikallisesti. Hakukoneet ottavat huomioon arvosteluprofiilisi (mukaan lukien määrän ja laadun) laskettaessa hakusijaintiasi.

Minulla on oma opas sivun ulkopuolisilla SEO-esimerkeillä, jos haluat oppia lisää näistä strategioista.

Tai jos haluat tietää enemmän erosta sivun hakukoneoptimoinnin ja sivun ulkopuolisten SEO-strategioiden välillä, tutustu sivulla olevaan ja sivun ulkopuoliseen SEO-viestiini.

Minulla on myös opas SEO-tulosten saamiseksi nopeasti. Siinä käsitellään joitain näistä aiheista ja muita aiheita, jotta hakukoneoptimointityösi sijoittuisi nopeammin.

SEO tulokset ja tilastot

 • 49 % markkinoijista ilmoittaa, että orgaanisella haulla on kaikista markkinointikanavista paras ROI. (Hakukonepäiväkirja)
 • 53 % yhdysvaltalaisista kuluttajista sanoo tutkivansa tuotteita hakukoneen avulla ennen kuin he päättävät ostaa vai ei. (Google)
 • Lähes 60 % Googlen kymmenen parhaan hakutuloksen joukossa olevista sivuista on vähintään 3 vuotta vanhoja. (Ahrefs)
 • Googlen maksuton haku vastaa 59,2 prosentista maailman verkkoliikenteestä. (Sparktoro)
 • Yelp-sivu on viiden parhaan tuloksen joukossa 92 %:lla hakukyselyistä, jotka sisältävät kaupungin ja yritysluokan. (Tuore liitu)
🔥 Empfohlen:  Kuinka saada rahaa nopeasti: 18 ideaa 9–5:n ulkopuolella!

SMM: sosiaalisen median markkinointi

SMM tai Social Media Marketing on prosessi, jossa sosiaalisen median alustoja käytetään yrityksen markkinoimiseen. SMM:n tavoitteena on luoda bränditietoisuutta, mainostaa tuotteita ja palveluita sekä ohjata liikennettä verkkosivustolle.

SMM-tyypit

 • Sosiaalinen verkostoituminen: Tämä viittaa sosiaalisen median kanaviin, joissa ihmiset ovat yhteydessä muihin verkossa. Sosiaalisen verkostoitumisen sivustojen avulla voit julkaista, jakaa ja vastata toistensa sisältöön. Nämä alustat ovat hyvä paikka jakaa linkkejä artikkeleihisi lisätäksesi niiden tietoisuutta. Voit myös lisätä sisällön tavoittavuutta maksamalla sen mainostamisesta. Suosittuja sosiaalisia verkostoja ovat Facebook, Twitter ja LinkedIn.
 • Kuvien jakaminen: Tämä viittaa sosiaalisiin alustoihin, joiden avulla voit jakaa kuvia. Kuvanjakosivustot ovat hyvä paikka esitellä tuotteitasi ja mainostaa käyttäjien luomaa sisältöä. Jotkut ihmiset jopa käyttävät kuvanjakosivustoja järjestääkseen lahjoja ja kilpailuja lisätäkseen bränditietoisuutta. Suosittuja kuvanjakosivustoja ovat Instagram, Snapchat ja Pinterest.
 • Videon jakaminen: Tämä viittaa sosiaalisiin kanaviin, joiden avulla voit ladata videoita ja jakaa niitä maailman kanssa. Videonjakosivustot ovat hyvä paikka rakentaa brändiäsi kouluttamalla yleisöäsi keskeisistä aiheista, tuottamalla ohjevideoita ja vastaamalla kysymyksiin kasvokkaisessa vuorovaikutuksessa. Suosittuja videonjakosivustoja ovat YouTube, Vimeo ja Dailymotion.
 • Sosiaalinen blogi: Tämä viittaa sosiaalisiin sivustoihin, jotka on rakennettu julkaisualustoiksi. Sosiaaliset blogisivustot voivat auttaa sinua rakentamaan enemmän arvovaltaa brändillesi ja tavoittamaan uusia lukijoita, jotka eivät aktiivisesti etsi yritystäsi muilta sosiaalisen median alustoilta. Tämä kanava on hyvä paikka käyttää uudelleen osia olemassa olevasta blogisisällöstä keinona ohjata liikennettä takaisin pääsivustollesi. Suosittuja sosiaalisia blogisivustoja ovat Medium ja Tumblr.

Jos haluat oppia lisää blogeista ja niiden vaikutuksesta hakukoneoptimointiin, tutustu postaukseeni siitä, kuinka tärkeitä blogit ovat SEO:lle.

SMM-tulokset ja tilastot

 • Vuonna 2019 90,4 % Millennialeista, 77,5 % X-sukupolvesta ja 48,2 % suurten ikäluokkien käyttäjistä oli aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä. (eMarketer)
 • 54 % sosiaalisista selaimista käyttää sosiaalista mediaa tuotteiden tutkimiseen. (GlobalWebIndex)
 • Linkkien napsautukset muodostavat 92 % kaikista käyttäjien vuorovaikutuksista twiittien kanssa. (HubSpot)
 • 90 % Instagramin ihmisistä seuraa yritystä. (Instagram)
 • 54 % ihmisistä haluaa markkinoijien julkaisevan enemmän videosisältöä, ja tämä on erinomainen paikka aloittaa. (Hubspot)

SEO vs SMM

Tämä on vertailutaulukko, joka näyttää eron SEO:n ja SMM:n välillä helposti luettavassa muodossa. Se kattaa suurimman osan tiedoista, joita olet tähän mennessä oppinut hakukoneoptimoinnista ja sosiaalisen median markkinoinnista.

Parametri SEO (hakukoneoptimointi) SMM (sosiaalisen median markkinointi)
Määritelmä Prosessi, jolla lisätään maksutonta liikennettä verkkosivustolle tai verkkosivulle hakukoneista. Sosiaalisen median alustojen käyttö yhteydenpitoon muiden kanssa yrityksen edistämiseksi.
Päätarkoitus Orgaaninen liikenne Bränditietoisuus
Tyypit Sivun hakukoneoptimointi ja sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi Sosiaalinen verkostoituminen, kuvien jakaminen, videon jakaminen ja sosiaalinen blogi
Lähteet Google, Yahoo ja Bing Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat, Pinterest, YouTube, Vimeo, Medium ja Tumblr

Mikä on SMM SEO:ssa?

SMM SEO:ssa on prosessi, jossa käytetään sosiaalisen median markkinointia verkkosivuston hakukoneoptimoinnin parantamiseen. SMM-linkit ja avainsanat sosiaalisessa mediassa voivat lähettää SEO-sijoitussignaaleja sivuille, joille ne linkittävät. Voit myös optimoida sosiaalisen median profiilin parantaaksesi sivuston näkyvyyttä.

🔥 Empfohlen:  Suurlähettiläs vs vaikuttaja: Mikä on ero ja kumpi on parempi?

Siksi SEO ja SMM voivat työskennellä yhdessä parantaakseen verkkosivuston sijoitusta hakukoneissa.

Tämä markkinointistrategia on kuitenkin yksisuuntainen suhde. Vaikka SMM voi auttaa SEO:ta, SEO ei suoraan auta SMM:ää. Hakukoneoptimointia käytetään lisäämään verkkosivujen näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google, Yahoo ja Bing; se ei toimi lisäämään tietoisuutta sosiaalisen median markkinointialustoilla, kuten Facebook, Twitter, LinkedIn ja Pinterest.

Toisin sanoen verkkosivuston hakukoneoptimoinnin parantaminen ei voi lisätä SMM:n vaikutusta.

Pidetäänkö SEO:ta markkinoinnissa?

SEO katsotaan markkinoinnin. Hakukoneoptimointi on osa hakumarkkinointia, joka käyttää orgaanista taktiikkaa lisäämään näkyvyyttä SERP:issä (hakukonetulossivuilla). Kun SEO on markkinoinnissa, sinun ei tarvitse maksaa sijoittelusta SERP:issä; voit määrittää avainsanat orgaanisesti.

(Katso viestini siitä, mitä SERP tarkoittaa, jos haluat syvemmän selityksen tälle termille.)

Jotkut digitaaliset markkinoijat pitävät SEO:ta tehokkaimpana saatavilla olevana markkinointimuotona, koska se tuo brändisi ja sisältösi potentiaalisten kuluttajien eteen ilman lisäkustannuksia. Ei ole olemassa muita tämän kaltaisia ​​markkinointityökaluja paitsi sosiaalisen median markkinointi. SMM ei kuitenkaan tuota verkkosivustolle samoja pitkän aikavälin vaikutuksia kuin SEO. Ellet käytä maksettua SMM:ää, tulokset ovat usein lyhytikäisiä.

Muista kuitenkin, että vastaus siihen, kuinka kauan SEO:n voimaantulo kestää, riippuu siitä, kuinka hyvin ja kuinka nopeasti toteuttamasi hakukoneoptimointi muuttuu verkkosivustollasi. Hyvä SEO ei tapahdu yhdessä yössä. Siksi avainsanatutkimus on tärkeää.

Tästä huolimatta SEO:ta pidetään ikivihreänä markkinointina, joka tuottaa positiivista tuottoa yritykselle useiden kuukausien tai useiden vuosien ajan alkuperäisen työn valmistumisen jälkeen. Ja se voi olla vieläkin tehokkaampi yhdistettynä sisältömarkkinointiin. Joten katso sisältömarkkinointi vs SEO -viestini saadaksesi lisätietoja näistä taktiikoista.

Yhteenveto SEO vs SMM

Toivottavasti pidit tästä viestistä SEO vs SMM.

Kuten opit, suurin ero SEO:n ja SMM:n välillä on se, että hakukoneoptimointi keskittyy verkkosivuston liikenteen lisäämiseen, kun taas sosiaalisen median markkinointia käytetään bränditietoisuuden lisäämiseen. Molemmat markkinointistrategiat voivat kuitenkin olla hyödyllisiä, kun niitä käytetään yhdessä.

Jos yrität päättää, mitä strategiaa käytät juuri nyt, hakukoneoptimointia vai SMM:ää, on parasta selvittää, mitkä ovat yrityksesi nykyiset tavoitteet. Jos korkeammat avainsanasijoitukset ja verkkosivuston liikenne ovat sinulle tärkeämpiä, valitse SEO. Mutta jos brändistäsi tiedottaminen on tärkeämpää, valitse SMM.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.

Table of Contents