Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

SEO:n ankkuritekstityypit (7 eri tyyppiä selitettynä)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: SEO:n ankkuritekstityypit (7 eri tyyppiä selitettynä)

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas selittää erityyppiset ankkuritekstit hakukoneoptimoinnissa.

Alta löydät luettelon kaikista ankkuritekstityypeistä ja niiden terminologioista ja määritelmistä, jotta ymmärrät, kuinka ne koskevat hakukoneoptimointia.

Siellä on myös osio, jossa on lisäresursseja, jotka selittävät enemmän ankkuritekstin perusteista ja auttavat sinua luomaan paremman hakukoneoptimointistrategian.

Ankkuritekstityypit SEO:ssa

1. Tarkan haun ankkuriteksti

Hakukoneoptimoinnin ensimmäinen ankkuritekstityyppi on tarkan vastaavuuden ankkurit. Tämä viittaa linkkien ankkuritekstiin, joka vastaa täsmälleen kohdeavainsanalauseketta, jota yrität sijoittua hakukoneissa, kuten Googlessa, Yahoossa ja Bingissä.

Tarkan haun ankkuriteksti on tehokkain hakukoneoptimoinnin ankkurimuoto, koska se antaa sijoitusalgoritmeille vahvimman signaalin kyselyille, joiden kohdesivun tulisi sijoittua hakukoneiden tulossivuilla (SERP).

On kuitenkin tärkeää, ettet käytä liikaa tarkan haun ankkuritekstiä linkinrakennuskampanjassa, koska se voi johtaa manuaaliseen tai algoritmiseen rangaistukseen, jos sijoitusjärjestelmät havaitsevat, että muokkaat ankkuritekstiä hakukonesijoitusten parantamiseksi.

Esimerkki: “Parhaat hakukoneoptimointikirjat” on täydellinen tarkan haun ankkuriteksti sivulle, joka on kohdistettu kyseiseen avainsanailmaukseen.

2. Ilmaushaun ankkuriteksti

Toinen ankkuritekstityyppi on ilmaushakuankkurit. Tämä tyyppi sisältää tarkan haun ilmauksen sekä lisäsanoja ennen tai jälkeen tekstin, jotta ankkurilinkki näyttää luonnollisemmalta.

Esimerkki: “Parhaiden SEO-kirjojen luettelo” on ilmaushaun ankkuriteksti, koska se sisältää tarkan avainsanailmauksen “parhaat SEO-kirjat” sekä lisäsanat “The” ja “list”.

3. Osittainen vastaavuus ankkuriteksti

Osittainen haun avainsana on esimerkki hakukoneoptimoinnin ankkuritekstistä, jossa linkissä käytetään vain osaa kohdeavainsanalausekkeesta.

Tämä linkkien ankkuriteksti on hyödyllinen lisättäessä jonkin verran muunnelmaa verkkosivustosi linkkiprofiiliin, koska se voi lisätä tietylle verkkosivulle osoittavien linkkien monimuotoisuutta, jotta käänteiset linkit ja sisäiset linkit eivät näytä liian “roskapostilta” vain tarkalla haulla ja ilmauksella. ottelulinkit.

Esimerkki: “SEO-kirjat” on osittainen ankkuriteksti sivulle, joka on kohdistettu “parhaisiin SEO-kirjoihin”, koska se sisältää vain osan alkuperäisestä avainsanailmauksesta.

🔥 Empfohlen:  Nosta sisältöstrategiaasi – 5 askelta SEO-menestykseen

4. Otsikko-ankkuriteksti

Seuraava ankkuritekstityyppi on hyperlinkki, joka sisältää kohdesivun kirjoitetun otsikon. Tämä linkki tarjoaa käyttäjille eniten kontekstia, koska se antaa heille eniten tietoja siitä, mitä napsautettavilta sanoilta voi odottaa.

Lisäksi se, että verkkosivustosi käänteisen linkin profiilissa on sekoitus otsikon ankkuritekstejä, on hyvä sivun ulkopuoliseen optimointiin linkinrakennuskampanjan aikana. Hyvä SEO-strategia on sisällyttää kohdeavainsanat sivujen otsikoihin, jotta käänteisten linkkien saaminen otsikkoon ankkuritekstinä näyttää luonnollisemmalta ja on myös hyvin optimoitu hakukoneille.

Esimerkki: “Mitä ovat kontekstuaaliset käänteiset linkit? (Määritelmä, esimerkit ja vinkit)”. Tämä otsikon ankkuritekstilinkki kertoo käyttäjille tarkalleen, mitä he löytävät napsauttaessaan sitä, ja antaa hakukoneille tietää, että linkitetty sivu liittyy avainsanailmaukseen “mitä ovat kontekstuaaliset käänteiset linkit”.

5. Merkkiankkuriteksti

Tuotenimet ovat myös yleinen ankkuritekstiesimerkki SEO:ssa, ja niitä käytetään viittaamaan tiettyyn yritykseen tai organisaatioon. Tätä ankkuritekstilinkin muotoa käytetään yleensä ohjaamaan lukijat tietylle brändiin liittyvälle verkkosivustolle tai tuotesivulle.

Brändätty ankkuriteksti voi olla joko tarkan haun nimen muodossa, kuten “Google”, tai osana ilmausta, kuten “Google-hakukone”.

Esimerkki: “Dave’s Surf Shop” voi olla brändätty ankkuri napsautettavalla tekstillä, joka ohjaa lukijat yrityksen kotisivuille seuraavalla lauseella: “Daves Surf Shop on ylpeä voidessaan tarjota Internetin parhaat surffilaudat.”

6. Luonnollinen ankkuriteksti

Kuten nimestä voi päätellä, tämäntyyppiset ankkuritekstit sisältävät luonnollisia sanoja ja yleisiä ilmauksia, joita ei ole brändätty tai optimoitu SEO:lle. Luonnollinen tai yleinen ankkuriteksti auttaa lukijoita ymmärtämään, että aiheesta on klikattava linkki, josta saa lisätietoja, mutta se ei välttämättä kerro käyttäjille kohdesivun tarkasta aiheesta.

Vaikka luonnolliset ja yleiset ankkurit eivät välttämättä tarjoa suoraa hakukoneoptimointitehostetta sivun ulkopuolisen hakukoneoptimoinnin kohdeavainsanalle, ne ovat silti välttämättömiä erityisesti kohdistettujen avainsanojen ankkuritekstien tasapainottamiseksi linkinrakennuskampanjan aikana. Tämä johtuu siitä, että tällaiset linkkien nimet tarjoavat hyviä ankkuritekstimuunnelmia käänteisen linkin profiilille, mikä vähentää linkin manipulointisignaaleja.

🔥 Empfohlen:  Miksi mainostaa sosiaalisessa mediassa? 6 pakottavaa syytä mainostaa sosiaalisessa mediassa juuri nyt

Esimerkkejä: “Napsauta tätä”, “tämä verkkosivusto” ja “lue lisää” ovat yleisiä luonnollisen ankkuritekstin muotoja. Mutta se voi olla myös pidempi yleinen linkkiteksti, kuten “lisätietoja tältä sivulta täältä”.

7. URL-ankkuriteksti

Tällainen hakukoneoptimoinnin ankkuriteksti sisältää URL-merkkijonon hyperlinkin näkyvänä tekstinä. Sitä käytetään usein luonnollisesti, kun verkkosivusto viittaa tosiasiaan, tilastoon tai lainaukseen kolmannen osapuolen sivustosta ja haluaa sisällyttää hyperlinkin URL-osoitteen antaakseen ansiota lähteelle optimoimatta napsautettavaa tekstiä.

Mitä tulee SEO-kampanjoihin, paljaita URL-osoitteita voidaan käyttää myös vähentämään ankkuritekstin liiallista optimointia sivuston ulkopuolisten linkkien rakentamista varten laimentamalla tiettyyn verkkosivuun osoittavien avainsanojen sisältävien ankkuritekstien prosenttiosuutta.

Esimerkki: “https://domain.com/seo-tips-for-beginners/” on URL-osoitteen ankkuriteksti, joka ohjaa käyttäjät tiettyyn verkkosivuston URL-osoitteeseen saadakseen lisätietoja.

Huomautus: Jos paljaan URL-osoitteen ankkuri sisältää kuvaavia avainsanoja URL-merkkijonossa, kuten yllä oleva esimerkki (seo-vinkkejä aloittelijoille), se antaa lukijalle silti hyvän kontekstin kohdesivulle. Tämä strategia voi auttaa lisäämään klikkauksia ja samalla hyödyttää sivun ulkopuolisen ankkuritekstin hakukoneoptimointistrategiaasi.

Lisätietoja ankkuritekstistä

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää ankkuritekstistä ja sen oikeasta käytöstä hakukoneoptimoinnin parantamiseksi. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Hakukoneoptimoinnin yhteenvedon ankkuritekstityypit

Toivottavasti pidit tästä oppaasta, jossa selitetään hakukoneoptimoinnin ankkuritekstityypit.

Kuten huomasit, hakukoneoptimoinnin alalla on monia erilaisia ​​ankkuritekstityyppejä. Siksi on tärkeää ymmärtää kunkin ankkuritekstin erityisterminologia ja määritelmät, jotta tiedät, kuinka niitä voidaan parhaiten soveltaa hakukoneoptimointistrategiaasi.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.