Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Seuraa SEO-kilpailijasi sijoitusta näillä 8 työkalulla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Seuraa SEO-kilpailijasi sijoitusta näillä 8 työkalulla

Pysyminen ajan tasalla tekijöistä, kuten sosiaalisista trendeistä, Googlen algoritmien muutoksista ja sisällöntuotannosta, ovat vain osa sitä, mitä tarvitaan, jotta voit hallita verkkosivustosi hakukoneoptimointia.

Hakukoneoptimoinnilla on myös kilpailukykyinen näkökohta, joten kilpailijoiden toiminnan seuraaminen on yhtä tärkeää.

Koska jos et ole kohdeavainsanojesi SERP-pisteiden kärjessä, se tarkoittaa, että joku muu on.

Hyvä SEO-kilpailijan sijoitusseuranta voi auttaa sinua seuraamaan, miten kilpailu kulloinkin menee.

Mutta mikä monista vaihtoehdoistasi sopii sinulle parhaiten, ja mitä voit tehdä noustaksesi kilpailijoitasi edellä? Tässä on katsaus kaikkeen, mitä sinun tarvitsee tietää.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Kuinka seuraan kilpailijoitani hakukoneoptimoinnin suhteen?

Jos olet kuten monet liiketoimintaa tuntevat verkkosivustojen omistajat, saatat luulla, että tiedät jo, keitä SEO-kilpailijasi ovat.

Saatat jopa olla oikeassa joissakin tapauksissa, mutta on tärkeää olla arvaamatta tai oletamatta. Saatat hyvinkin olla sivustoja, jotka ylittävät sinut keskeisillä hakutermeillä, joita et ole koskaan aiemmin huomannut tai harkinnut.

On kuitenkin tärkeää selvittää maan todellinen sijainti ennen kuin alat miettiä strategiaa.

Tässä on lyhyt yhteenveto siitä, kuinka näet manuaalisen perusmenetelmän avulla, keitä SEO-kilpailijasi todella ovat.

 • Kirjoita Googleen avainsana, jolla yrität saada sijoitusta.
 • Katso, mitkä sivustot sijoittuvat kyseisellä avainsanalla ja – jos mahdollista – missä ne sijoittuvat omaan sivustoosi verrattuna.
 • Kokoa havaintosi järjestettyyn laskentataulukkoon, johon voit palata.
 • Toista prosessi muiden avainsanojen kanssa samasta avainsanaklusterista.

Merkitse muistiin, mitkä yritykset ja verkkotunnukset sijoittuvat jatkuvasti hyvin kohdeavainsanoillesi.

He ovat todellisia SERP-kilpailijoitasi, joten haluat luonnollisesti selvittää, mitä he tekevät, mitä et ole.

Haluat myös seurata tiiviisti heidän sijoituksiaan, jotta voit mitata minkä tahansa toteuttamasi strategian vaikutusta.

Voit tietysti jatkaa kirjautumista kilpailijoidesi kanssa tehdäksesi tämän. Mutta SEO-kilpailijan sijoitusseuranta tai kaksi voi tehdä asioista helpompaa ja intuitiivisempaa.

Tässä on joitain upeita vaihtoehtoja kokeilla.

 1. SE-sijoitus

SE Ranking on monipuolinen budjettiystävällinen SEO-ratkaisu toimistoille ja sisäisille ammattilaisille, jossa on muun muassa tehokas sijoitusseuranta. Joten jos haluat erittäin tarkkoja tietoja kilpailijoiden asemasta etkä halua rikkoa pankkia, SE Ranking on sinun valintasi.

Lisää jopa 20 kilpailijaa projektiisi, niin työkalu tarkistaa, kuinka he sijoittuvat kohdeavainsanoillesi päivittäin ilman lisäkustannuksia. Se tarjoaa myös täydellisen luettelon sivustoista, jotka kohdistavat samoihin avainsanoihin kuin sinä. Yleiskatsaus kilpailijoiden tärkeimpiin parametreihin – mukaan lukien Domain Trust, viittaavien verkkotunnusten määrä ja niiden sijoittumien avainsanojen määrä – auttaa sinua selvittämään mahdollisuutesi voittaa hakutulosten kärkipaikka.

Voit jopa nähdä kaavion, jossa on todelliset hakutulokset kullekin kohdeavainsanollesi jaoteltuina päivämäärän mukaan, ja havaita, kuinka SERP-maisema muuttui ajan myötä.

2. SEMRush

Jos sinulla on keskikokoinen tai suuri yritys ja tarvitset nurkassasi todella järjettömän SEO-kilpailijan sijoitusseurantalaitteen, se ei ole paljon parempi ja luotettavampi kuin SEMRush. SEMRushin mukana tulee täydellinen valikoima työkaluja, jotka auttavat sinua virtaviivaistamaan digitaalista markkinointia.

🔥 Empfohlen:  12 parasta WordPress-mainoslaajennusta (2023 vertailu)

Yksi niistä sattuu olemaan loistava työkalupakki kilpailijoiden SEO-ponnistelujen seurantaan ja analysointiin.

Selvitä, millä avainsanoilla ja hakutermeillä kukin kilpailija sijoittuu, tarkista heidän liikenteen lähteensä ja paljon muuta.

3. BuzzSumo

Jos etsit yksinkertaista tapaa tarkistaa tietyn kilpailijan nykyiset sijoitukset tai nähdä yhdellä silmäyksellä, mitä tietylle avainsanalle tapahtuu, BuzzSumo on ehdottomasti työkalu, joka pitää arsenaalissasi.

Kirjoita verkkotunnus BuzzSumoon, niin saat valikoiman sen suosituimpia sisältökappaleita sekä tietoja kunkin kappaleen käänteislinkeistä, sosiaalisen median jaoista ja muista sitoumuksista. Kirjoita avainsana nähdäksesi samanlaisen ryhmän siihen liittyviä suosituimpia sisältökappaleita.

Vaikka BuzzSumo on erittäin kätevä, kun haluat tarkistaa kilpailusi yhdellä silmäyksellä, saatat joutua hankkimaan kattavamman työkalun, jos etsit syvempiä oivalluksia.

4. SEO SpyGlass

SEO SpyGlass on kätevä SEO-kilpailijoiden sijoitusseurantatyökalu, jota sinulla saattaa jo olla, jos olet Link Assistant SEO PowerSuite -käyttäjä. Tämä työkalu on erityisen hyödyllinen, jos haluat kurkistaa erityisesti kilpailijoiden käänteisten linkkien luetteloon.

Kun tiedät, mitkä sivustot linkittävät takaisin kilpailijoihisi, voit saada tehokkaita näkemyksiä heidän todennäköisistä hakukoneoptimointistrategioistaan. SEO SpyGlass tarjoaa myös hyödyllisiä tietoja, kuten InLink Rank (samanlainen kuin PageRank) -tiedot, rangaistusriskit ja erilaisten linkkien tietyt lähteet.

5. Moz Pro

Moz on melko yleinen nimi digitaalisten markkinoijien keskuudessa SEO:n kaltaisten käsitteiden suhteen, joten on luultavasti sanomattakin selvää, että Moz Pro on yksi suosituimmista analyysivaihtoehdoista markkinoilla.

Kyllä, voit käyttää sitä kilpailijoiden sijoituksen seuraamiseen, mutta siinä ei vielä kaikki.

Moz Pro auttaa sinua myös seuraamaan asioita laajalti luotettujen tekijöiden, kuten sivun ja verkkotunnuksen auktoriteettien, avulla. Tämä on myös yksi parhaista työkaluista kilpailijan käänteisen linkin profiilin tarkistamiseen ja löydöstesi käyttämiseen oman käänteisen pelin kehittämiseen.

6. Ahrefs

Jos etsit vankkaa SEO-ratkaisua, joka tekee melkein kaiken, mukaan lukien auttaa sinua seuraamaan ja analysoimaan kilpailijoiden SERP-sijoituksia ja SEO-ponnisteluja, tutustu Ahrefsiin tarkemmin.

Se on riittävän kattava ja luotettava, jotta jotkut maailman arvostetuimmista tuotemerkeistä käyttävät sitä, ja monet digitaalisen markkinoinnin ammattilaiset pitävät sitä kultaisena standardina.

Saat täyden työkalusarjan, jossa on laaja valikoima ominaisuuksia, sekä pääsyn positiivisesti massiivisiin tietokantoihin, jotka pidetään jatkuvasti ajan tasalla.

Tämä on myös käyttäjäystävällinen alusta. Se on kuitenkin hieman kalliimpi kuin jotkut vaihtoehdot, joten se ei välttämättä ole kannattava ratkaisu yrityksille, joilla on tiukka budjetti.

Kuinka tarkistamme kilpailijoiden ranking-avainsanat?

Voit myös yksinkertaisesti tarkistaa nopeasti, millä avainsanoilla toinen sivusto tai yritys sijoittuu tiettynä ajankohtana, ja oikeat työkalut voivat auttaa sinua myös siellä.

BuzzSumo (listattu yllä olevassa osiossa) on yksi vankka ratkaisu, johon kannattaa kääntyä, mutta tässä on myös joitain muita, jotka kannattaa tarkistaa.

 1. WordStream ilmainen avainsanatyökalu

Jos etsit hyödyllistä työkalua, joka ei ole vain yksinkertainen vaan myös , tutustu tähän WordStreamin avainsana-apuohjelmaan. Kirjoita vain minkä tahansa kilpailijan URL-osoite ja paina “haku” nähdäksesi koko luettelon kyseiseen URL-osoitteeseen liittyvistä avainsanakeskeisistä tiedoista.

🔥 Empfohlen:  Kuinka nähdä, kuka seuraa Instagramiasi? (2023 koko opas)

Voit myös suodattaa tuloksiasi tekijöiden, kuten Google-hakujen määrän, mahdollisuuspisteiden ja muiden tekijöiden mukaan.

Tämä on loistava työkalu myös omien verkkotunnustesi sijoituksen tarkistamiseen.

Jälleen kerran, se ei tarjoa kattavaa valikoimaa ominaisuuksia, joita muut työkalut saattavat, mutta se on loistava lähtökohta lisäanalyysille – varsinkin ilmaiseksi.

 1. SpyFu

SpyFu sopii erinomaisesti digitaalisille markkinoijille, jotka ovat kiinnostuneita käyttäjäystävällisistä työkaluista, jotka keskittyvät täysin kilpailijoihin perustuvaan tutkimukseen, ja se voi varmasti poistaa arvailun kilpailijoiden avainsanojen tarkistamisesta puolestasi.

Itse asiassa se on todella yksi parhaista vaihtoehdoista saada paljon tietoa lähes kaikilla hauilla.

Mutta mitä tarkalleen ottaen SpyFu voi auttaa sinua selvittämään kilpailijoiden avainsanojen käytöstä?

Joitakin merkittäviä esimerkkejä ovat napsautussuhde, keskimääräinen mainoskulutus, kuukausittainen hakumäärä (sekä globaali että paikallinen), liittyvät käänteiset linkit ja pitkäaikainen sijoitushistoria.

 1. Google Ads Huutokauppatilastot

Jos käytät Google Adsia sivustosi sijoittumiseen eri hakutermeillä (tai aiot saada sen lähitulevaisuudessa), et halua sivuuttaa sen arvoa keinona saada tietoa kilpailijoiden sijoituksen avainsanoista. Siirry vain Huutokauppatilastot-välilehteen, kun seuraavan kerran olet alustalla.

Google Ads Auction Insightsista löydät runsaasti hyödyllistä tietoa muista sivustoista ja URL-osoitteista, jotka kilpailevat kanssasi suoraan tietyistä avainsanoista.

Itse asiassa tämä on erityisen hyvä tapa selvittää asioita, kuten kuinka usein mainoksesi näkyvät kilpailijan vieressä, mainoksesi keskimääräinen sijainti ja paljon muuta.

Mikä on paras sijoitusseuranta?

Se, mitkä SEO-kilpailijan sijoitusseurantavaihtoehdoista markkinoilla sopivat parhaiten sinulle, yrityksellesi ja verkkosivustollesi, riippuu pitkälti siitä, mitä tarvitset työkalun suorittamiseen.

Tässä on joitain kysymyksiä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi, kun arvioit yllä olevien vaihtoehtojen kannattavuutta.

 • Etsitkö yksinkertaista tapaa kerätä perustietoja vai tarvitsetko työkalusi, joka auttaa sinua toimimaan myös näiden tietojen perusteella?
 • Millainen budjettisi on? Oletko valmis ja pystytkö sijoittamaan SEO-kilpailijan sijoitusseurantaan juuri nyt, vai tarvitsetko ilmaisen vaihtoehdon?
 • Minkä kokoinen yrityksesi on ja kuinka vakiintunut se on?
 • Onko tämä työkalu juuri sinua varten vai etsitkö jotain, jota koko tiimisi voi käyttää?

Kuinka voin päihittää SEO-kilpailijani?

Jos tutkit parhaillaan vaihtoehtojasi SEO-kilpailijan sijoitusseurantatyökalujen osalta, ymmärrät jo, kuinka tärkeää on tietää, mitä kilpailijasi tekevät.

Kun tiedät, voit parantaa sitä ja nousta SERP:iden huipulle. Tässä on muutamia vinkkejä sen tekemiseen.

Suorita säännöllisiä kilpailijoiden avainsanaanalyysejä

Avainsanat, hakutrendit ja SERP-sijoitukset eivät ole ainakaan staattisia. Ne muuttuvat jatkuvasti, joten myös oman lähestymistapasi hakukoneoptimointiin on muututtava jatkuvasti.

Kilpailijoiden sijoituksista ja avainsanojen käytöstä suoritettava SEO-analyysi ei kuitenkaan ole sellainen asia, jonka voit tehdä kerran ennen kuin unohdat kaiken.

Jos et vielä suorita SEO-analyysiä omalla sivustollasi säännöllisesti, aloita siitä. (Kerran 2–6 kuukauden välein on hyvä taajuus, kun suuret yritykset tekevät analyyseja useammin.)

Lisää sitten SEO-kilpailijaanalyysi sekoitukseen samalla taajuudella.

Ylläpidä laskentataulukoita, jotka on täynnä ajankohtaisia ​​tietoja siitä, mitkä sivustot ovat suurin kilpailijasi ja minkä avainsanojen perusteella ne sijoittuvat. Aloita sitten kaivamalla sitä, mitä he tekevät saadakseen ja ylläpitääkseen parhaita SERP-sijoituksia.

 • Millaista sisältöä he julkaisevat sivustollaan ja kuinka usein?
 • Miten he lähestyvät yksityiskohtia, kuten otsikkotunnisteita, metatietoja ja sisältöotsikoita?
 • Millaista on heidän sosiaalisen median läsnäolonsa ja miten he käyttävät sitä sisällön, tuotteiden ja brändin mainostamiseen?
🔥 Empfohlen:  Sansera Engineering IPO päivämäärä, hinta, GMP

Täytä sivustosi informatiivisella ja korkealaatuisella sisällöllä

Sisältö on ylivoimaisesti yksi suurimmista tekijöistä, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota, kun haluat nostaa kilpailijasi ja saada omat URL-osoitteesi SERP:n kärkeen.

Hallitse taito tuottaa sellaista sisältöä, jota ihmiset etsivät, ja optimoi se oikein. Sitten on vain ajan kysymys, milloin Google alkaa suositella sitä käyttäjilleen.

Nykyään Google on kiinnostunut hyödyllisestä sisällöstä – sisällöstä, joka vastaa hyvin hakijoiden kysymyksiin ja käsittelee heidän huolenaiheitaan perusteellisesti mutta ytimekkäästi.

Astu vierailijoidesi asemaan ja mieti, mitä toivoisit näkeväsi, jos etsit tiettyä termiä.

Tarjoa sitten huippuluokan sisältöä, joka vastaa näihin huolenaiheisiin kiinnostavalla tavalla.

 • Peitä aihe perusteellisesti, mutta vältä nukkaa tai täyteainetta pituuden lisäämiseksi.
 • Käytä otsikoita, kuvia ja grafiikkaa jakaaksesi sisältösi helposti tiivistettäviin osiin, joiden avulla yleisösi voi etsiä etsimänsä.
 • Jaa sisältösi sosiaalisen median kanavissasi ja tee samoin yleisöllesi.

Ja pidä aina silmällä, mitä kilpailijasi tekevät.

Käsittelevätkö ne aiheita, jotka sopivat myös yleisöllesi? Mitä he tekevät eri tavalla saadakseen yleisönsä mukaan samalla, kun he haluavat edelleen miellyttää Googlea?

Kiinnitä huomiota sivun hakukoneoptimointiin

Ja tietysti haluat kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten käytät sivun hakukoneoptimointia – se osa hakukoneoptimointia, joka liittyy vähemmän todelliseen sisältöösi, vaan enemmän siihen, miten esität sen yleisölle ja hakukoneille.

Sisällön muotoiluun liittyvät asiat, kuten kappaleiden pituus ja otsikoiden tai alaotsikoiden käyttö, ovat osa tätä.

Mutta niin ovat myös URL-osoitteiden rakenne, alt-tunnisteet, metatiedot ja sekä sisäisten että ulkoisten linkkien sisällyttäminen.

Sivujen latausajat, mobiiliresponsiivisuus ja sivustosi yleinen navigointi ovat myös erittäin tärkeitä.

Tarkista siis kaikki nämä tiedot, kun on seuraavan SEO-analyysin aika, ja tee päätökset sen mukaisesti.

Paketoida

SEO-kilpailijan sijoitusseurantatyökalut, jotka ovat käyttäjäystävällisiä, käteviä ja informatiivisia, voivat auttaa sinua käynnistämään SEO-uudistuksen, joka todella tuottaa tuloksia antamalla sinulle tiedot, joita tarvitset päästäksesi eteenpäin.

Mutta sinun on otettava seuraava askel oikeaan suuntaan.

Laadukkaan verkkosisällön, sosiaalisen median julkaisujen, grafiikan ja muun jatkuvan virran tuottaminen kampanjasi eteenpäin viemiseksi ei ole helppoa, mutta sinun ei tarvitse selviytyä yksin.

Saat kaiken tarvitsemasi avun palkkaamalla asiantuntevia freelancereita auttaa sinua sisällön kirjoittamisessa, sosiaalisen median markkinoinnissa ja muussa WriterAccess by Rock Content -sivustolla!