Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Seuraavassa älypuhelimessasi saattaa olla Intel-prosessori – vakavasti

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Seuraavassa älypuhelimessasi saattaa olla Intel-prosessori – vakavasti

Kun ostat älypuhelimen tänään, siinä on todennäköisesti Applen, Qualcommin tai ehkä jopa Samsungin prosessori. Mutta entä Intel? Kyllä – sama Intel, joka vastaa kannettavien ja pöytätietokoneiden siruista. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, se tapahtuu todennäköisesti lähitulevaisuudessa.

Huhtikuun 12. päivänä Intel ilmoitti tekevänsä “monin sukupolven sopimuksen” ARM:n kanssa luodakseen mobiilin SoC:n (sirujen järjestelmät) Intel-teknologialla. Toisin sanoen Intel tekee yhteistyötä ARM:n kanssa mobiilipiirisarjojen luomiseksi.

Per Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger: “Kaiken digitalisoinnin vetämänä laskentatehon kysyntä kasvaa, mutta tähän asti fabless-asiakkailla on ollut rajalliset mahdollisuudet suunnitella edistyneimmän mobiiliteknologian ympärille.”

Intel ja ARM käyttävät tätä sopimusta aluksi keskittyäkseen älypuhelimien ja tablettien SoC:iin. Selvyyden vuoksi tämä ei kuitenkaan tarkoita, että seuraavassa puhelimessasi olisi Intel Core i7 -siru tai jotain vastaavaa. Sen sijaan Intelin ja ARM:n sopimus koskee enemmän asioiden valmistusta. Nykyisellään yritykset, kuten Qualcomm, MediaTek ja Apple, luottavat TSMC:hen valmistaessaan ja tuottaessaan sirumallejaan. Tämän päivän ilmoituksen myötä Intel on nyt saatavilla vaihtoehtona SoC:iden tuotantoon kyseisille yrityksille.

Jos tämä kaikki kuulostaa hieman liiketoiminnalta, se johtuu siitä, että se on sitä. Mutta se on myös asia, jota kannattaa pitää silmällä. Ei ole takeita siitä, että Qualcomm, MediaTek ja Apple siirtyvät Intelin uuteen älypuhelinsirujen valmistusliiketoimintaan, mutta ne . Ja kun tämä uusi uhka on ympärillä, se (toivottavasti) rohkaisee TSMC:tä parantamaan omaa valmistusliiketoimintaansa. Kuten me kaikki tiedämme, kilpailu on hyvä asia.

Tien varrella Intel laajentaa valmistusliiketoimintaansa sisältämään siruja autoteollisuudelle, IOT (Internet of Things) -vempaimet ja paljon muuta. Mutta ainakin toistaiseksi painopiste on vain älypuhelimissa ja tableteissa.

Tarkoittaako tämä, että Galaxy Z Fold 5:ssä tai Pixel 8:ssa on Intelin valmistama siru myöhemmin tänä vuonna? Luultavasti ei. Mutta kun siirrymme myöhemmin vuoteen 2023 ja 2024, on olemassa hyvin todellinen mahdollisuus, että puhelimesi siru on valmistettu Intel-tekniikalla. Ja se on aika siistiä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada nykyiset järjestelmänvalvojan käyttäjätiedot Magento 2:ssa