Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Shani Leead Yrityksesi valmiussuunnitelma: Mitä tehdä ennen kuin katastrofi iskee Lue artikkeli

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Shani Leead Yrityksesi valmiussuunnitelma: Mitä tehdä ennen kuin katastrofi iskee Lue artikkeli

Mitä tulee mieleen, kun ajattelet taloudellisia katastrofeja? Monille ihmisille nykyään se on globaali pandemia tai lähestyvä taantuma. Pandemian alkamisesta on kulunut yli kaksi vuotta, ja pienet yritykset, jotka selvisivät selviytymisestä, kohtaavat edelleen haasteita. Mutta on monia oppitunteja ja innovatiivisia ideoita, jotka ovat seurausta negatiivisista kokemuksista.

Odottamattomat tapahtumat voivat häiritä elämäämme ja toimeentuloamme aina luonnonkatastrofeista ja maailmanlaajuisista pandemioista johtajien johtajiin. Vaikka emme ehkä pidä ajatella liiketoimintaamme vaikuttavia negatiivisia tapahtumia, on tärkeää laatia liiketoiminnan varasuunnitelma. Tämä toimintasuunnitelma on ennakoiva strategia, joka sisältää yleisiä liiketoiminnan parannuksia, riskien arviointeja ja kriisinhallintaa.

Oikeilla liiketoiminnan jatkuvuuskäytännöillä voit lieventää odottamattomien tapahtumien mahdollisia vaikutuksia ja jatkaa terveen liiketoiminnan kasvattamista.

Integroi prosessit, jotka toimivat ennen katastrofia ja sen jälkeen

Yksi tapa valmistautua ennen katastrofin sattumista on käyttää normaalissa liiketoiminnassa prosesseja ja kehyksiä, jotka voidaan helposti siirtää eteenpäin katastrofin sattuessa. Osa odottamattomien tapahtumien suunnittelun ongelmasta on itse sanassa: sitä ei voi nähdä ennen kuin se tapahtuu. Mutta jos sinä ja tiimisi olette jo tottuneet tiettyyn työnkulkuprosessiin, jota voidaan käyttää katastrofin tyypistä riippumatta, sinun ei tarvitse ennustaa, mitä voi tapahtua, ja voit luottaa, että järjestelmä jatkaa toimintaansa.

Tarkastuslistajärjestelmistä etätyöhön ja läpinäkyvään viestintään, keskity tapoihin, joilla voit parantaa nykyistä liiketoimintaasi. Tämä auttaa luomaan sujuvamman siirtymisen ennen katastrofia katastrofin jälkeiseen tilanteeseen.

Luo yritys, joka sisältää tarkistuslistoja

Paino- ja suunnitteluyritys Moo oli yksi monista yrityksistä, joihin COVID-pandemia on kärsinyt. Yksi asia, joka auttoi heitä selviytymään erilaisista henkilöstö- ja liiketoimintamuutoksista, oli heidän riippuvuutensa tarkistuslistajärjestelmistä. Tara McGeachey, entinen Moon globaalin myyntistrategian johtaja, korostaa tarkistuslistojen käyttöä kokemustasosta riippumatta.

Atul Gawanden ohjeiden mukaan Tarkistuslistan manifesti, McGeachey ja Moon tiimi käyttivät tarkistuslistoja kaikkeen, uusien työntekijöiden palkkaamisesta kuukausittaisten myynnin sulkemisprosesseihin ja johtotehtäviin. Näiden tarkistuslistojen ja järjestelmien integroiminen normaaliin toimintaansa valmisti tiimin tehostamaan ja täyttämään avoimia rooleja, kun pandemia johti lomautuksiin ja irtisanomisiin.

Riippumatta siitä, minkä tarkistuslistan tai prosessin otat käyttöön, varmista, että harjoittelet sen ympärillä toimimista vähintään kuukausittain, jos et päivittäisessä ominaisuudessa. Jos tarkastelet sitä vain neljännesvuosittain – tai vielä pahempaa, vuosittain – saatat huomata, että tiimilläsi on vaikeuksia muistaa kunkin prosessin yksityiskohdat. Sitten kun liiketoiminnassa tapahtuu takaisku, yrityksesi käyttää kehitettyä järjestelmää katastrofin sattuessa voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

🔥 Empfohlen:  Brett Farmiloe Mitä digitaalinen PR on? Parhaat digitaaliset PR-tekniikat ja -taktiikat Lue artikkeli

Kokoa ja järjestä luettelo mahdollisista liiketoimintariskeistä

Odottamattomia katastrofeja on vaikea ennustaa tai suunnitella, mutta olemassa on monia tunnettuja mahdollisia riskejä. Varaudu näihin riskeihin liiketoiminnan varasuunnitelman avulla. Tee luettelo mahdollisista liiketoimintariskeistä ja katastrofeista, jotka voivat vaikuttaa yritykseesi. Käytä sitten tätä luetteloa laatiaksesi selkeät liiketoimintasuunnitelmat merkittäviä takaiskuja varten.

Järjestä riskit valmiussuunnitelmien tyyppisten mukaan. Näitä voivat olla ympäristökatastrofit, teknologian epäonnistuminen tai rikkoutuminen, PR-häiriöt tai henkilövahingot tai terveydelliset takaiskut. Voit sitten järjestää luettelosi edelleen vakavuuden ja todennäköisyyden mukaan. Suorita liiketoimintavaikutusten analyysi selvittääksesi, mihin yrityksesi järjestelmiin ja prosesseihin se todennäköisesti vaikuttaa ja missä määrin.

Jos sinulla on verkkokauppayritys, tietomurto on erittäin todennäköinen ja erittäin vakava tapahtuma. Toisaalta lyhyt sähkökatkos olisi pieni todennäköisyys ja vähäinen vakavuus. Aseta etusijalle valmiussuunnitelman laatiminen tietomurtoa tai suurta teknistä vikaa varten, mikä vaikuttaisi voimakkaasti asiakkaisiisi ja taloudelliseen turvallisuuteen.

Kerro mahdollisista ongelmista, joita tiimisi voi kohdata

Kun olet luonut luettelot mahdollisista uhista, hahmota ongelmat, jotka ilmenevät negatiivisen tapahtuman seurauksena. Tehokkaan liiketoimintasuunnitelman kehittämiseksi sinun on tiedettävä, mitä ongelmia syntyy ja miten voit ratkaista ne. Tässä on yleisiä ongelmia, joita voi ilmetä katastrofin sattuessa, ja mahdollisia ratkaisuja varasuunnitelmaasi:

 • Toimitusketjun ongelmat – Nimeä varatoimittajat ja ylläpidä toimittajien yhteystietolomaketta.
 • Työtovereiden kattavuuden puute – Palkkaa päivystäviä freelancereita tai urakoitsijoita. Luo järjestelmä, jossa kaikki tietävät, kenelle he suojaavat ja milloin.
 • Hätätilanteen seuranta – Kehitä sovittu viestintätyökalu työntekijöiden turvallisuuden seuraamiseksi.
 • Rakennusinfrastruktuurin vauriot – Luo evakuointisuunnitelmat ja tarkistuslista lisävaurioiden estämiseksi (kuten kaasun sammuttaminen, kun lähistöllä on metsäpalo).
 • Verkkosivusto epäonnistui – Johtuipa odottamattomasta liikennevirrasta tai viallisesta palvelimesta, varmista, että verkkosivustollasi on varapalvelinvaihtoehtoja tai päivystävä IT-tiimi.
 • Tietovuoto – Tehosta turvatoimia asiakkaiden ja yritysten tietojen suojaamiseksi.
 • Tiedon puutteet – Säilytä ohjekirja kaikista toiminnoista.
 • Loppuun palaminen – Tarjoa runsaasti voimanottoa. (Esimerkiksi Steve Pockross, Verblon toimitusjohtaja, asetti “Viimeisen perjantain vapaat” -käytännön, jossa koko toimistolla on joka kuukauden viimeinen perjantai vapaata. Jaettu vapaa-aika vähentää stressiä, jota työntekijät yleensä tuntevat ollessaan ainoat. joku pitää vapaata ja kaipaa jotain töissä ollessaan poissa.)
 • Työturvallisuushuoli – Taloudellisessa myllerryksessä toimialallasi voi olla lomautuksia ja taloudellisia ongelmia. Jos mahdollista, säilytä läpinäkyvyys yrityksen taloudellisesta tilanteesta pitääksesi ihmiset ajan tasalla ja vähentääksesi ahdistusta.

Laadi valmiussuunnitelma, joka korostaa liiketoiminnan jatkuvuutta

Tehokas liiketoiminnan varasuunnitelma ottaa huomioon kaikki yrityksesi tarpeet ja hahmottelee tapoja, joilla pidät yrityksesi käynnissä ja kasvussa. Käytätpä sitten valmiussuunnitelmamallia tai aloitat alusta, tässä on muutamia keskeisiä tapoja määrittää katastrofipalautussuunnitelmasi:

 • Määrittele olosuhteet, joissa varmuuskopiointisuunnitelma tulee käynnistää.
 • Luo yleinen hätävalmiuden tarkistuslista.
 • Kehitä erityisiä tarkistuslistoja mahdollisia katastrofeja tai negatiivisia olosuhteita varten.
 • Delegoi välittömät tehtävät tiimillesi kaikissa palautusstrategioissa.
 • Päätä, millä tiimin jäsenillä on pääsy kriittisiin tileihin.
 • Tee luettelo rahoitusavun varoista (hätälainoista).
 • Tulosta ja ylläpidä kaikkien työntekijöiden hätänumeroiden luetteloa.

Lauren Walter on esimerkiksi New Orleansissa pääkonttoriaan pitävän digitaalisen Online Optimismin haku- ja sisältöjohtaja. Heihin vaikutti äskettäin hurrikaani Ida, joka häiritsi heidän asiakasviestintäänsä ja projektinhallintatoimiaan. Tämän seurauksena heidän täytyi standardoida katastrofiviestintäsuunnitelmansa ja -kielinsä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Tee yhteistyötä muiden kanssa yrityksesi varasuunnitelmassa

Kun olet määrittänyt toimintatapasi, tarkista varmuuskopiointisuunnitelma tiimisi, asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa lopullista hyväksyntää varten. Varmista, että kaikilla työntekijöillä on pääsy suunnitelmaan ja he voivat osallistua siihen. Se ei vain auta estämään paniikkia katastrofin sattuessa, vaan jokainen voi myös tarjota ainutlaatuisen näkökulman suunnitelman parantamiseen.

Walter suosittelee tekemään yhteistyötä suunnitelmassa kaikkien kanssa, myös johtotehtävien ulkopuolella olevien, kuten markkinointitiimisi tai asiakkaidesi kanssa. Mitä useamman ihmisen kanssa teet yhteistyötä, sitä todennäköisemmin pystyt täyttämään tiedossa olevat aukot. Online-optimismia varten he ymmärsivät, että ne, jotka asuivat New Orleansissa hurrikaani Katrinan aikana, voisivat tarjota arvokkaita oivalluksia kokemuksistaan.

Senkin jälkeen, kun suunnitelmasi on hyväksytty, jatka uusien riskien seurantaa ja päivitä valmiussuunnitelmasi tarvittaessa. Kun yrityksesi kehittyy vastauksena maailmaan, jossa elämme, myös suunnitelmasi pitäisi kehittyä.

Pidä yllä “suunnitelma B” aivoriihilistaa

On vielä yksi luettelo, joka on hyödyllistä pitää ja palata aina niin usein tiimisi kanssa: “B-suunnitelma”. Jos maailma muuttuu täysin, kuten monien kohdalla tapahtui COVID-pandemian aikana, lista liiketoimipisteistä voi auttaa sinua varmistamaan liiketoiminnan jatkuvuuden. Varaa aikaa yrityksellesi tulevaisuuden innovatiivisten ideoiden pohtimiseen. Mieti, kuinka voit laajentaa tai mukautua ja päästä uusille markkinoille, jos sinulla on tarvetta tai mahdollisuus tehdä niin.

Pandemian vuoksi PhotoAiD:n toimitusjohtaja Tomek Młodzki joutui sulkemaan heidän henkilökohtaiset valokuvakoppinsa. Onneksi he olivat jo alkaneet luoda sovellusversiota valokuvapalveluistaan. Nyt heidän liiketoimintansa ei vain jatkuisi, vaan se oli myös erittäin hyödyllinen niille, jotka halusivat käyttää virtuaalipalveluita.

Ole tukeva johtaja

Katastrofista tai takaiskusta riippumatta yksi asia, jonka jokainen menestyvä yritysjohtaja tekee, on tukea työntekijöitään. On erittäin tärkeää suojella niiden ihmisten henkistä ja fyysistä terveyttä, joiden kanssa palkkaat, työskentelet ja maksat yrityksesi hoitamiseksi. Kovan stressin aikoina työntekijäsi odottavat selkeää ohjausta ja empatiaa. Tehokas yritysjohtaja rohkaisee työntekijöitään käyttämään aikaa, jota he tarvitsevat vaikean kokemuksen käsittelemiseen, ja antaa sitten heille mahdollisuuden olla itse johtajia.

McGeacheylle, joka on nyt Animalzin väliaikainen toimitusjohtaja, tämä opastus voi olla yhtä yksinkertainen ja ilmeinen kuin muistuttaa hänen johtoryhmäänsä nukkumaan riittävästi, juomaan vettä ja harjoittelemaan suuren takaiskun aikana. McGeachey ei myöskään pidä työtä tai työtovereita itsestäänselvyytenä, ja hän ilmaisee säännöllisesti kiitollisuutensa. Kaikki nämä toimet rakentavat luottamusta, jota hänen tiiminsä tarvitsee selviytyäkseen katastrofista.

Sinun tehtäväsi on johtaa menestyvää yritystä. Osa tästä menestyksestä on mahdollista vain, kun luot luottamusta ja parannat tiimisi hyvinvointia. Tukevana johtajana ylläpitää avointa ja rehellistä viestintää ja työskennellä yhdessä luodaksesi liiketoimintasuunnitelman, joka parantaa yrityksesi turvallisuutta.

Table of Contents