Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Shriram Properties IPO-tilauksen tila, GMP

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Shriram Properties IPO-tilauksen tila, GMP

Kiinteistömarkkinat ovat arvaamattomat markkinat, kuten mikä tahansa muukin sijoituspolku. Joskus valmiita kiinteistöjä ei ole, mutta hinnat ovat edelleen korkeat ja toisinaan kiinteistöjä on tarjolla paljon, mutta ostajia ei ole. Markkinoilla on paljon huippurakentajia, joilla on upeita kiinteistöjä CV:ssä. Yksi tällainen yritys on Shriram Properties, jonka salkussa on hienoja projekteja, jotka työnsivät sen menestystä niin pitkälle, että yritys on julkaissut listautumisannin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle Shriram Properties IPO-tilauksen tilaShriram Properties Listautumisannin odotettu hinta ja miten tämä listautumisanti toimii tulevaisuudessa.

Shriram Properties IPO-tilauksen tila, GMP

Monet yritykset ovat julkistaneet listautumisensa viimeisen vuoden aikana. Shriram Properties liittyi tähän listaan ​​viime joulukuussa. Tästä listautumisannista oli kohua Shriram Propertiesin näkyvyyden vuoksi kiinteistömarkkinoilla. Mutta ennen kuin käsittelemme Shriram Properties IPO -tilauksen tilaa, Shriram Properties IPO:n odotettua hintaa, GMP:tä jne. Opitaanpa yrityksestä lyhyesti.

Tietoja Shriram Propertiesista

Shriram-konserniin kuuluvan yrityksen pääkonttori on Bangaloressa, Intiassa. Shriramin ominaisuudet on kiinteistöalalla ja toimii Chennain, Bangaloren, Vizagin, Coimbatoren ja Kolkatan markkinoilla. Niin kaukana yritys on tarjonnut asuntoja yli 22 000 perheelle että he voivat ylpeillä ja 40 prosenttia sen myynnistä on tullut olemassa olevien vanhojen asiakkaiden viittauksista. Tämä yritys perustettiin vuonna 1975 11. lokakuuta.

Yritys on tehnyt itselleen valtavan nimen Etelä-Intiassa. He eivät vain valmista asuntoja, vaan he tekevät myös huviloita ja huviloita. Toistaiseksi he ovat toimittaneet kiinteistöjä 12,5 miljoonan neliöjalan alueella, ja tätä määrää lisätään 54,76 miljoonalla neliöjalalla, kun he ovat saaneet päätökseen nykyiset projektinsa. Yritys väittää toimittavansa oikeat kodit oikeisiin hintoihin oikeisiin paikkoihin. He ovat ylpeitä siitä, että he ovat rakentaneet liiketoimintansa luottamukseen, avoimuuteen ja laatuun. Tämän yhtiön osakkeen nykyinen hinta NSE:ssä on 79,15 rupiaa, kun se nousi 3,05 rupiaa eli 4,01 % arvosta 6. lokakuuta 2022.

Shriram Properties IPO Hinta

Kuva: Pixabay Pexelsissä

Shriram Properties Listautumisanti oli tilattavissa 8.12.2021-10.12.2021. Listautumisanti oli kirjatyyppinen ja emissiokoko oli 600 croa.

Tuore emissio oli tässä listautumisannissa 250 miljoonaa ja osakkeita tarjottiin myyntiin 350 miljoonan arvosta. Osakkeiden nimellisarvo oli 10 rupiaa osakkeelta. Näiden osakkeiden hintaraja oli 113-118 rupiaa ja jokaisessa erässä oli 125 osaketta. Siten yksityissijoittaja voi pussittaa enintään 13 erää tai 1 625 osaketta hintaan 1 91 750 rupiaa.

Osake listattiin myös NSE:ssä BSE. Työntekijät saivat 11 rupian alennuksen osakkeelta. QIB Tämän listautumisannin kiintiö oli 75 %, NII-kiintiö 15 % ja vähittäismyyntikiintiö 10 %. Osakejako tehtiin 15.12.2021. Palautukset suoritettiin 16.12.2021.

Osakkeet hyvitettiin haltijoiden Demat-tilille 17.12.2021 ja listautumisanti listattiin molemmille pörsseille 20.12.2021. Shriram Propertiesin listautumisantiodotushintaa käsitellään erillisessä osiossa alla.

Tietoa listautumisannista

Kuva Burak The Weekender Pexelsissä

Tässä on joitain tärkeitä yksityiskohtia Shriram Properties IPO:sta.

 • Yhtiön liikkeeseenlaskun koko oli 600 miljoonaa euroa. Näistä 250 miljoonan arvoiset osakkeet olivat tuoreita emissioita ja loput 350 miljoonan arvoiset osakkeet tarjottiin myyntiin.
 • Osakkeiden hakupäivä oli 8.12.2021-10.12.2021. Jako tapahtui 15.12.2021 ja listautuminen 20.12.2021. Palautuksen aloitus ja osakkeiden hyvitys Demat-tilille tapahtui molemmat 16.12. 17. joulukuuta 2021.
 • Yhden osakkeen hinta asetettiin 113-118 rupiaan ja jokaisessa erässä oli 125 osaketta. Työntekijät saivat 11 rupian alennuksen osakkeelta.
 • Yhteensä osake merkittiin 4,60 kertaa. QIBs merkitsi osakkeen 1,85 kertaa, NII merkitsi osakkeen 4,82 kertaa, yksityissijoittajat merkitsivät osakkeen 12,72 kertaa ja työntekijät 1,25 kertaa. KFin Technologies Limited rekisteröinyt tämän listautumisannin.
 • Osakkeen nimellisarvo oli 10 rupiaa.
🔥 Empfohlen:  8 huonointa taloudellista päätöstä ja niistä toipuminen

Syy tälle IPO:lle

Listautumisella on yksi yhteinen tarkoitus, joka on tuoda rahaa yritykselle. Edelleen jää kysymys, miten yritys aikoo käyttää nämä varat? Jokaisella yrityksellä on erilainen tarkoitus, johon he haluavat kerätä rahaa, ja Shriram Propertiesin tapauksessa ne vaativat rahaa joihinkin yleisiin yritystarkoituksiin tiettyjen lakien vuoksi. Sen lisäksi he myös halusivat suorittaa takaisinmaksun ja ennakkomaksun osittain ja kokonaan eri tytäryhtiöille Shriram-konserniin, johon kuuluvat Shriprop Structures, Global Entropolis ja Bengal Shriram.

Yleensä listautumisannin tarkoituksena on saada varoja liiketoiminnan laajentamiseen tai kasvattamiseen. Se tarjoaa myös promoottorille mahdollisuuden myydä osakkeensa voitolla ja ansaita siitä rahaa.

Kilpailukyky

Tässä on joitain kohtia, jotka tekevät Shriram Properties IPO:sta hyvän sijoitusvaihtoehdon.

 • Yritys kuuluu tunnettuun Shriram Group of Companies -ryhmään.
 • Etelä-Intiassa tällä yrityksellä on vahva asema.
 • Heillä on todistettu kokemus aiemmista projekteistaan, jotka ovat olleet kansan suosiossa.
 • Yhtiöllä on hyvät ja strategiset suhteet sijoittajiinsa, mikä lupaa heille hyvää.
 • Yrityksen liiketoiminta ei ole vain skaalautuvaa, vaan niillä on myös omaisuudenkevyt liiketoimintamalli.
 • Yhtiön taloudellinen asema on vahva.
 • Yritys on sellaisessa asemassa, että se hyötyy kaikista sääntelyn tai toimialan kehityksestä.
 • Yrityksen takana oleva johtoryhmä on kokenut ja ammattitaitoinen.

Riskitekijät

Kuva Tima Miroshnichenko Pexelsissä

Vaikka tässä listautumisannissa on vahvuutensa, siinä on joitain haavoittuvuuksia, jotka sijoittajien on tiedettävä ennen kuin he tarkistavat Shriram Propertiesin listautumisannin tilan. Jotkut niistä ovat seuraavat.

 • Yhtiön liikevaihto on jatkuvasti laskenut 19:stä 21:een, mikä ei anna hyvää kuvaa.
 • Tehtyään voittoa 19. tilikaudella yritys alkoi tuottaa tappiota ja on ollut tappiollinen 2,5 vuotta, mikä taas on huono asia.
 • Yhtiö on riippuvainen kiinteistömarkkinoiden menestymisestä, erityisesti Etelä-Intian markkinoilla. Pienikin muutos markkinaolosuhteissa voi saada yrityksen kannattavuuden ja liiketoiminnan heilahtelemaan.
 • COVID-19:llä on ollut valtava vaikutus tämän yrityksen liiketoimintaan ja kuka tietää kuinka kauan ennen kuin yritys toipuu täysin.
 • Yritys on juuri läsnä Etelä-Intiassa ja minkä tahansa tekijän muutos kyseisellä alueella voi pahentaa tilannetta yrityksen kannalta.
 • Yrityksellä on velkaa, mikä voi uhata sen tulevaa rahoitusta tai kasvutavoitteita.
 • Yhtiö ja sen tytäryhtiöt saattavat nähdä osan lainoista takaisin milloin tahansa, koska ne ovat vakuudettomia lainoja.

Lue myös: Toimitus listautumisannin arvo, päivämäärä, osakkeen hinta

Tilauksen tiedot

Alla olevassa taulukossa on kaikki Shriram Propertiesin IPO-tilauksen tiedot.

Kategoria Tilaus (kertaa)
QIB 1.85
NII 4.82
Jälleenmyynti 12.72
Työntekijä 1.25
Kaikki yhteensä 4.60

Tapahtumat Päivämäärä

Löydät alla olevasta taulukosta kaikki tärkeät päivämäärät, kuten Shriram Propertiesin listautumispäivän ja listautumispäivän.

Tapahtuma Päivämäärä
IPO:n avauspäivä 8. joulukuuta 2021
IPO:n sulkemispäivä 10. joulukuuta 2021
Jaon peruste 15. joulukuuta 2021
Hyvitysten aloittaminen 16. joulukuuta 2021
Osakkeiden luotto Dematille 17. joulukuuta 2021
Listautumispäivämäärä 20. joulukuuta 2021

Shriram Properties IPO-tilauksen tila

Kuva: m. Unsplashissa

QIB:t ylittivät omansa 75 % osakkeista koska he merkitsivät 1,85 kertaa saatavilla olevista osakkeista. Kansalliset osakeyhtiöt ylittivät 15 %:n osakekiintiönsä, kun he merkitsivät 4,82-kertaisesti saatavilla olevien osakkeiden kokonaismäärästä. Työntekijät ylittivät osakekiintiönsä, kun he merkitsivät 1,25 kertaa saatavilla olevien osakkeiden kokonaismäärästä. Yksityissijoittajat ylittivät 10 %:n osakekiintiönsä, kun he merkitsivät 12,72-kertaisesti saatavilla olevien osakkeiden kokonaismäärästä. Tämä tarkoitti, että osake ylimerkittiin yhteensä ja sitä haettiin 4,6 kertaa lisää kuin alun perin saatavilla olevat osakkeet.

🔥 Empfohlen:  Kuinka päivittää Total käyttämällä JS-tiedostoa Magento 2:ssa

Vaikka osake ylimerkittiin hakemusvaiheessa, seurasi katastrofiluokka, kun osake avautui alennettuun hintaan ja sijoittajat tekivät siitä tappiota. Katsotaanpa nyt osakkeen GMP:tä, joka maalaa vielä terävän kuvan.

Shriram Properties IPO GMP

Osakkeen GMP- tai harmaamarkkinapreemio tarkoittaa ylikurssia, jonka osakkeen odotetaan saavuttavan julkaisussaan. Se tarkoittaa, että jos osakkeen odotettiin avautuvan välillä 113 ja 118 rupiaa silloin 10 rupian GMP tarkoittaisi, että osake avautuu 128 rupiaan. Tämä antaisi sijoittajalle 10 rupian edun osakkeelta. GMP on epävirallinen laskelma, joka perustuu IPO:n tuntemuksiin sen määrittämiseksi, tuottaako se voittoa vai ei, ja jos kyllä, kuinka paljon.

Ihmiset usein purkaa osakkeita ylikurssia vastaan ​​ennen kuin osake edes listataan, mutta kaikki tämä tapahtuu epävirallisesti. Jotkut osakkeet ohjaavat massiivista GMP:tä, jonka mukaan osakkeet avautuvat yli 50 %:lla listautumisannin hinnasta tai jopa kaksinkertaistaen listautumisannin hinnasta, mikä kaksinkertaistaa sijoittajan rahat yhdessä päivässä.

Kun tuli Shriram Properties IPO GMP:n määrä oli 20 rupiaa kolmena peräkkäisenä päivänä. 7. joulukuuta, 8. joulukuuta ja 9. joulukuuta 2021 osakkeen GMP oli 20 rupiaa. Tämä GMP laski 10 rupiaa 10 rupiaan ja pysyi sellaisena 10. joulukuuta ja 11. joulukuuta 2021. Avauspäivänä osake kuitenkin avautui hintaan 90 ja 94 rupiaa osakkeelta sekä NSE:llä että BSE:llä. Nyt opimme Shriram Properties IPO:n odotetusta hinnasta.

Shriram Properties IPO:n odotettu hinta

Kuva: Nicholas Cappello Unsplashissa

GMP:n mukaan Shriram Propertiesin IPO:n odotettu hinta asetettiin 10 rupian palkkioksi, mikä tarkoittaa, että osake avautuu hintaan 128 rupiaa. Kuitenkin, kun listalleottopäivä tuli 20. joulukuuta 2021, osake avautui 90 ja 94 rupian ylärajaan sekä NSE:llä että BSE:llä. Tämä tarkoitti, että sijoittajat eivät saaneet listautumisvoittoja, koska listautumisannissa ei ollut preemiota. Sen sijaan sijoittajat tekivät osakkeesta tappion heti sen avattua.

Osake oli ylimerkitty ja se tehtiin kohtuullisella marginaalilla, joten tämän listautumisannin suhteen oli positiivisia odotuksia. Kaikki kelpoiset sijoittajaryhmät ylimerkitsivät osakkeet, kun niille jaetut kiintiöt täyttyivät ja ylittyivät mukavasti. Työntekijät saivat 11 rupian alennuksen osakkeelta, mutta hekään eivät kuitenkaan saaneet mitään voittoa listautumisesta, koska osakkeen tuotto oli erittäin heikko.

Shriram Properties nykypäivän skenaario

Kuten todettiin, listautumisanti avattiin hintaan 94 ja 90 rupiaa BSE:ssä ja NSE:ssä. Mutta mitä tapahtui myöhemmin sinä päivänä? Ja mikä on tämän hetken tilanne tällä ei edes vuotta vanhalla osakkeella? Myöhemmin listautumispäivänä osake nousi BSE:llä 106,35 rupiaan, kun se avautui 94 rupiaan. Osakkeen alin hinta oli 91,75 rupiaa päivänä ja viimeinen kauppa tehtiin 99,40 rupiaan. NSE:n osalta osake nousi enimmillään 106,40 rupiaan sen avattuaan 90 rupiaan. Osakkeen alin hinta oli 90 rupiaa päivänä ja viimeinen kauppa tehtiin 99,60 rupiaan.

🔥 Empfohlen:  HP Adhesives IPO -tilauksen tila, jakopäivämäärä, osakkeen hinta

Tällä hetkellä, Shriram Propertiesin osakkeen hinta on 79,10 rupiaa NSE:ssä, mikä on 3 rupiaa enemmän tai 3,94 % korkeampi kuin sen aikaisempi hinta. Osakkeen päivän ylin kurssi oli 6.10.2022 79,75 rupiaa ja alin 76,35 rupiaa. Osakkeen 52 viikon ylin hinta oli 115,75 rupiaa ja 52 viikon alin 59,55 rupiaa.

BSE:llä Shriram Propertiesin osakkeen hinta on 78,95 rupiaa, mikä on 2,80 rupiaa enemmän eli 3,68 % enemmän kuin sen aikaisempi hinta. Osakkeen päivän ylin kurssi oli 6.10.2022 79,75 rupiaa ja alin 75,15 rupiaa. Osakkeen 52 viikon ylin hinta oli 115,75 rupiaa ja 52 viikon alin 59,55 rupiaa.

Lue myös: MapmyIndia IPO-tilauksen tila, hinta, päivämäärä

Miksi listautumisannot epäonnistuvat?

Kuva: m. Unsplashissa

Tässä on joitain tärkeitä tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa listautumisannin epäonnistumisen osakemarkkinoilla.

 • Listautumisannissa yrityksen promoottorit myyvät osakkeensa. Joskus nämä promoottorit alkavat myydä osakkeitaan varhain saadakseen voittoa. Tämä promoottorien ahneus voi tuomita listautumisannin, koska ihmiset voivat menettää luottamuksensa yritykseen nähdessään promoottorien myyvän osakkeitaan.
 • Yrityksen perustekijöillä on suuri merkitys sen IPO:n perustelemisessa tai rikkomisessa. Yritys voi pilata listautumisannin valehtelemalla perustekijöistään.
 • Listautumisannin ajoitus on myös erittäin tärkeä. Jos markkinat ovat laskussa ja tilanne ei näytä parantuvan lähiaikoina, niin silloin avautuvassa listautumisannissa voi odottaa hidasta kasvua tai jopa ei kasvua.
 • Yrityksen arvostus on tärkeä tekijä päätettäessä siitä, miten listautumisaminen toimii. Yritys ja investointipankkiirit päättävät yhdessä, minkä arvon osakkeelle pitäisi antaa, sillä jos se menee pieleen, vähittäis- ja institutionaaliset sijoittajat kärsivät pahiten. Arvostuksesta tulee myös syy siihen, että monet osakkeet käyvät kauppaa alle emissiohinnan riippumatta siitä, kuinka nousevat markkinat tai sijoittajat.
 • Monet hyvin toimivat yritykset, joilla on hyvä liikearvo, nimi, perusteet, tekninen jne., ovat vuosien varrella myös epäonnistuneet saamaan listautumisaan käyntiin, eikä tälle ole mitään syytä. Heidän ennätyksensä ja numeronsa olivat huimia ja span; he kuitenkin onnistuivat tankkaamaan. Siksi et voi ennustaa, menestyykö listautuminen hyvin vai ei, koska ei ole olemassa perusteita varmistaa, että onnistuminen tai epäonnistuminen olisi arvioitu.

Shriram Propertiesin listautumisannin tulevaisuus

Shriram Properties näytti lupaavalta listautumisannista, jossa oli myös omat riskinsä. Kuten kaikki listautumisannit, myös se ylimerkittiin, mutta kukaan ei tiedä, mikä siinä meni pieleen listautumisen aikana. Osakkeella oli myös GMP, mutta se ei avautunut edes ylikurssilla.

Listautumisesta lähes viikkoon ennen kuin se täyttää vuoden pörssissä, osake ei ole toistaiseksi ylittänyt ylärajaansa. Se tarkoittaa, että ihmiset, jotka ostivat tämän listautumisannin, eivät ole vielä saaneet siitä voittoa. Osuus on tällä hetkellä lähes 33 % päässä tasatuloksesta, mikä tekee tästä listautumisannista huonon. Kuka tietää, miten se pärjää tulevaisuudessa, mutta on turvallista sanoa, että asiat eivät näytä hyvältä tämän listautumisannin kannalta.