Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sisällön optimointi vs. SEO: mitä eroa on?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sisällön optimointi vs. SEO: mitä eroa on?

Tämä hakukoneoptimoinnin (SEO) opas kattaa sisällön optimoinnin vs SEO.

Kuten alta huomaat, hakukoneoptimoinnilla ja sisällön optimoinnilla on erilliset tarkoitukset hakukoneille ja verkkosivustojen käyttäjille. Sisällön optimoinnin ja hakukoneoptimoinnin eron tunteminen auttaa sinua ymmärtämään, kuinka kutakin tekniikkaa käytetään oikein, jotta voit lisätä verkkosivustosi orgaanista liikennettä ja sijoituksia hakukoneiden tulossivuilla (SERP).

Siellä on myös osio, jossa on muita digitaalisen markkinoinnin resursseja, jotka selittävät enemmän hakukoneoptimoinnin ja sisällön optimoinnin perusteista, jotta voit luoda tehokkaimman hakukoneoptimointistrategian.

Mitä eroa on sisällön optimoinnin ja hakukoneoptimoinnin välillä?

Suurin ero sisällön optimoinnin ja hakukoneoptimoinnin välillä on se, että sisällön optimointi tarkoittaa sisällön kaikkien näkökohtien optimointia keskeisten digitaalisen markkinoinnin tavoitteiden saavuttamiseksi, kun taas SEO keskittyy vain hakukoneoptimointiin parantaakseen sijoituksia ja näkyvyyttä SERP:issä.

Sisällön optimointi vs SEO vertailu

Alla oleva vertailutaulukko näyttää tärkeimmät erot sisällön optimoinnin ja hakukoneoptimoinnin välillä helposti ymmärrettävässä muodossa. Taulukon jälkeen selitän jokaisen tekijän erikseen.

Parametri Sisällön optimointi SEO
Määritelmä Käytäntö optimoida kaikki sisällön osa-alueet niin, että se tyydyttää käyttäjiä ja hakukoneita. Käytäntö verkkosivuston teknisten näkökohtien optimoimiseksi, jotta se olisi paremmin indeksoitava ja indeksoitavissa.
Päätarkoitus Parantaa sisältöä digitaalisen markkinoinnin tärkeimpien tavoitteiden saavuttamiseksi. Orgaanisen hakukoneen näkyvyyden lisääminen.
Sovellus Erityinen sisältö Sivustonlaajuinen
Tyypit Sivun hakukoneoptimointi, sisällön laatu, käyttäjien hakutarkoitus, kuvan optimointi, strukturoidut tiedot, käänteiset linkit ja tulokset Paikan päällä, ulkopuolella, tekninen, paikallinen, kansainvälinen ja mobiili
Markkinoinnin tavoitteet SERP-sijoitukset, käänteiset linkit, osuudet ja konversiot Indeksointi, SERP-sijoitukset ja käänteiset linkit

Mitä sisällön optimointi on?

Sisällön optimointi on prosessi, jolla varmistetaan, että sisältö on kirjoitettu ja optimoitu tavalla, joka tyydyttää sekä käyttäjiä että hakukoneita. Hyvä sisällön optimointi sisältää sivun SEO-tekniikat, laadukkaan sisällön kirjoittamisen, käyttäjien hakutavoitteiden saavuttamisen, kuvien optimoinnin, strukturoidun datan käytön, käänteisten linkkien luomisen ja tulosten optimoinnin.

🔥 Empfohlen:  Frase AI vs Surfer SEO sisältömarkkinointiin

Sisällön optimoinnin tyypit

Sivun optimointi

Sivun optimointi on käytäntö, jolla optimoidaan verkkosivujen sisältö hakukoneita varten käyttämällä avainsanoja tietyissä HTML-paikoissa, kuten sisällönkuvauskentissä, otsikoissa, tekstissä, sisäisessä linkin ankkuritekstissä ja sivun URL-osoitteessa. Sivulla suoritettava SEO keskittyy myös avainsanojen näkyvyyden ja avainsanatiheyden parantamiseen hakukoneissa, jotta ne voivat indeksoida ja sijoittaa sisällön tarkasti hakukoneiden tulossivuilla asiaankuuluvien kyselyjen yhteydessä.

Sisällön laadun optimointi

Sisällön laadun optimointi on tärkeä tekijä sisällön optimoinnissa, koska se vaikuttaa käyttäjien sitoutumiseen. Jos sisältö ei ole hyvin kirjoitettua, asiallisesti oikeaa tai asiaankuuluvaa, käyttäjät eivät pysy verkkosivulla pitkään eivätkä välttämättä palaa verkkosivustolle tulevaisuudessa. Sisällön laadun optimointi auttaa myös rakentamaan käyttäjien luottamusta, mikä voi johtaa useampaan jakoon, käänteiseen linkkiin ja luottamussignaaleihin, joita Googlen algoritmi (ja muut hakukoneet) analysoivat sijoitusta varten.

Käyttäjähaun tarkoituksen optimointi

Käyttäjähaun optimointi tarkoittaa sisällön optimointia siten, että se vastaa käyttäjän hakukyselyn tarkoitusta. Käyttäjien hakutarkoituksen ymmärtäminen on välttämätöntä sellaisen sisällön luomiseksi, joka vastaa tarkasti käyttäjän tarpeisiin ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa verkossa. Yleinen virhe, jonka verkkosivustojen omistajat tekevät, on epäsuhta käyttäjän hakutarkoituksen ja verkkosivulle kirjoitetun ja näytettävän sisällön välillä, mikä vaikuttaa voimakkaasti sijoituksiin SERP:issä.

Kuvan optimointi

Kuvan optimointi on myös osa sisällön optimointia, koska kuvat vaikuttavat sivun latausnopeuteen ja hakukoneet indeksoivat ne. Kuvien optimointi koostuu tiedostojen pakkaamisesta niiden pienentämiseksi ja latautumisen nopeuttamiseksi sekä avainsanojen sisältävän tekstin lisäämisestä kuvan ALT-tekstiin, tiedostonimeen ja metatietotietoihin.

Jäsenneltyjen tietojen optimointi

Strukturoitujen tietojen optimointi parantaa sisältöä helpottamalla hakukoneiden ymmärtämistä ja indeksoimista. Strukturoitujen tietojen optimointi sisältää Schema Markupin lisäämisen HTML-lähdekoodisivulle, jotta hakukoneet saavat lisätietoja sisällöstä, jotta se voidaan järjestää ja indeksoida oikein SERP:issä. Schema Markup parantaa myös verkkosivun luetteloa SERP:issä näyttämällä monipuolisia tuloksia.

Käänteisen linkin optimointi

Käänteisten linkkien optimointi koostuu avainelementtien lisäämisestä sisältöön, jotka tekevät siitä linkitettävämmän ja jaettavan. Esimerkkejä ovat tilastotietojen, faktojen, videoiden, kaavioiden, kaavioiden, infografioiden jne. lisääminen, joihin muut verkkosivustojen omistajat haluavat linkittää omasta sisällöstään.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita rahaa Etsyllä tienaamatta mitään: 15 vinkkiä!

Tuloksen optimointi

Tulosoptimointi on toinen tärkeä osa sisällön optimointiprosessia, koska jokaisella verkkosivulla tulee olla tietty tulostavoite. Optimoimalla sisällön tämän tavoitteen ympärille voit lisätä yrityksesi saamien liidien, asiakkaiden ja myyntien määrää. Ei ole mitään järkeä sijoittua korkealle orgaanisten hakutulosten hakukoneissa, ellet saa vierailijasi ryhtymään tiettyihin organisaatiotasi hyödyttäviin toimiin.

Mikä on SEO?

SEO tarkoittaa hakukoneoptimointia, joka sisältää laajan valikoiman prosesseja verkkosivuston teknisten ja HTML-elementtien optimoimiseksi, mikä auttaa lisäämään indeksointia, indeksointia ja hakukoneen näkyvyyttä korkeammilla sijoituksilla.

SEO tyypit

On-site SEO

On-site SEO tarkoittaa koko verkkosivuston optimointia hakukoneita varten. Sivulla oleva hakukoneoptimointi (mainittu aiemmin) on tärkeä osa paikan päällä tapahtuvaa hakukoneoptimointia sekä teknistä hakukoneoptimointia (selvitetty alla). On-site tarkoittaa kaikkien verkkosivustolla ohjattavien elementtien optimointia. ei vain sisältöä. Hakukonealgoritmit analysoivat paikan päällä olevia SEO-tekijöitä auttaakseen tunnistamaan aiheet ja teemat, jotka verkkosivuston ja sen sisällön tulisi sijoittua SERP:issä.

Sivuston ulkopuolinen SEO

Sivuston ulkopuolinen SEO on toinen hakukoneoptimoinnin osajoukko, joka keskittyy ulkoisten signaalien optimointiin verkkosivuston hakukonesijoituksen parantamiseksi. Yleisiä off-site SEO-käytäntöjä ovat linkkien rakentaminen, sisällön edistäminen, vaikuttajamarkkinointi ja sosiaalisen median optimointi. Optimoimalla sivuston ulkopuoliset SEO tekijät voit auttaa parantamaan verkkosivustosi orgaanista näkyvyyttä ja sijoituksia SERP:issä. Sivuston ulkopuoliset SEO-signaalit ovat erittäin tärkeä sijoitustekijä Googlen algoritmille, erityisesti koska nämä kolmannen osapuolen maininnat ja linkit lasketaan “ääniksi” sisällön laadulle.

Tekninen SEO

Tekninen SEO on käytäntö, jolla optimoidaan verkkosivuston tekniset näkökohdat, kuten koodi, rakenne, palvelinkokoonpanot ja sivuston nopeusmittarit, jotta sivustosta tulee helposti indeksoitava ja indeksoitavissa SERP:issä. Varmistamalla, että kaikki sisältö on hakukoneiden käytettävissä, voit parantaa hakukoneen näkyvyyttä.

Paikallinen SEO

Paikallinen hakukoneoptimointi viittaa paikallisiin hakukoneoptimointitekniikoihin, jotka auttavat parantamaan verkkosivuston sijoitusta paikallisissa hauissa. Paikalliseen hakukoneoptimointiin kuuluu verkkosivuston optimointi tiettyyn maantieteelliseen alueeseen, kuten kaupunkiin, osavaltioon tai maahan, liittyville hauille ja yrityksen tietoisuuden lisääminen optimoitujen paikallisten listausten ja arvostelujen avulla.

🔥 Empfohlen:  SEO Chatter esillä Niche Surferissa

Kansainvälinen SEO

Kansainvälisellä hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan käytäntöä optimoida verkkosivusto eri kielillä ja maissa tehtyjä hakuja varten. Kansainvälinen SEO sisältää verkkosivuston optimoinnin eri maissa ja eri kielillä käytetyille avainsanoille ja ilmauksille, sivustosta lokalisoitujen versioiden luomisen ja verkkosivuston optimoinnin kansainvälisiä listauksia ja arvosteluja varten.

Mobiili SEO

Mobiili-SEO on osa hakukoneoptimointia, joka sisältää sivuston ja sen sisällön optimoinnin mobiililaitteille, kuten älypuhelimille ja tableteille. Mobiili SEO -käytännöt koostuvat mobiiliystävällisen käyttökokemuksen tekemisestä, joka käyttää responsiivista suunnittelua ja jolla on nopeat sivun latausnopeudet. Hakukoneet, kuten Google, käyttävät mobiiliversion indeksointia, mikä tarkoittaa, että sen järjestelmät käyttävät sivuston mobiiliversiota indeksointi- ja sijoitustarkoituksiin työpöytäversion sijaan.

Lue lisää sisällön optimoinnista

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää sisällön optimoinnista ja sen oikeasta käytöstä paremman hakukoneoptimoinnin saavuttamiseksi. Käytä näitä resursseja laajentaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Yhteenveto sisällön optimoinnista vs SEO

Toivon, että pidit tästä oppaasta sisällön optimoinnista ja hakukoneoptimoinnista.

Kuten opit, tärkein ero sisällön optimoinnin ja hakukoneoptimoinnin välillä on se, että sisällön optimointi keskittyy sisällön kaikkien näkökohtien optimointiin digitaalisen markkinoinnin keskeisten tavoitteiden saavuttamiseksi, kun taas SEO keskittyy vain hakukoneoptimointiin parantaakseen sijoituksia ja näkyvyyttä SERP:issä. Molemmat digitaalisen markkinoinnin strategiat voivat kuitenkin olla hyödyllisiä verkkosivustollesi, kun niitä käytetään yhdessä. Sen sijaan, että valitsisit vain hakukoneoptimoinnin tai sisällön optimoinnin yrityksellesi, yritä käyttää molempia taktiikoita lisätäksesi liikennettäsi ja tuloksiasi verkossa.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.