Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sisältömarkkinoinnin lyhyt historia (ja miksi se ottaa vallan)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sisältömarkkinoinnin lyhyt historia (ja miksi se ottaa vallan)

Tehokas mainonta nykypäivän globaalissa kulttuurissa edellyttää hyvää verkkosivuston sisältöä. Ei kunnossa tai edes hyvä sisältö.

Erotuaksesi kilpailijoistasi ja kiinnittääksesi kohdeyleisösi huomion, tarvitset Se on luultavasti yksi Internet-mainonnan tärkeimmistä osista.

Tässä on mitä sinun tulee tietää sisältömarkkinoinnista, sen historiasta, miksi se on kriittistä ja kuinka aloittaa tuloksia tuottavan sisältöstrategian kehittäminen.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä on sisältömarkkinointi?

Yksinkertaisesti sanottuna sisältömarkkinointiin kuuluu sisällön tai kopioinnin käyttäminen tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Yritykset käyttävät sitä tiedottamiseen, yhteydenpitoon potentiaalisiin asiakkaisiin, asiakassuhteiden ylläpitämiseen ja tuotteiden myymiseen. Sisältömarkkinointi voi kuitenkin olla eri muotoja.

Monet yritykset osallistuvat jo sisältömarkkinointiin julkaisemalla kulutustavaraa julkisilla alustoilla bränditietoisuuden lisäämiseksi – ajattele sosiaalista mediaa.

Strateginen sisällön hyödyntäminen voi kuitenkin muuttaa pelin. Kun yritykset suunnittelevat määrätietoisesti kampanjoita kuluttajien valistamiseksi, tiedottamiseksi ja sitouttamiseksi, voittomarginaalit kasvavat luonnollisesti ajan myötä.

Mistä se tuli?

Vaikka termi “sisältömarkkinointi” itse tulikin vasta paljon myöhemmin, ensimmäiset tunnustetut pyrkimykset käyttää sisältöä mainonnassa tapahtuivat vuonna 1895. Amerikkalainen traktori- ja maatalouskoneiden valmistaja John Deere lanseerasi “The Furrow”, painettu aikakauslehti, joka ilmestyi neljännesvuosittain.

”The Furrow” erottui kilpailevista julkaisuistaan ​​sillä, että se ei yrittänyt myydä mitään. Se ei ollut luettelo eikä se sisältänyt avoimia mainoksia. Se pyrki yksinkertaisesti kouluttamaan kuluttajaa ja rakentamaan suhdetta yrityksen ja sen kohdeyleisön välille.

Vuosien saatossa sen lukijamäärä kasvoi. Vuoteen 1912 mennessä “The Furrow” -julkaisulla oli huikeat 4 miljoonaa lukijaa, mikä tasoitti tietä muille brändeille seurata samanlaista markkinointimallia.

Ranskassa vuonna 1900 Michelin Renkaiden veljekset Édouard ja Ándre Michelin loivat kuuluisan Michelin-oppaan. Se alkoi oppaana autonomistajille, ja se sisälsi peruskartat, renkaiden hoito-ohjeet sekä mekaanikko-, hotelli- ja muut matkasuositukset.

Vuonna 1929, Michelin opas alkoi sisällyttää ravintolaluetteloita julkaisuihinsa. Siitä tuli tunnetuimmin “tähdet” myöntämällä hienoille ruokapaikoille, joita pidettiin matkustamisen arvoisena.

Heidän markkinointistrategiansa oli loistava ja yksi sisältömarkkinoinnin historian näkyvimmistä. Ranskan teillä oli alle 3000 autoa. Michelin-opas suunniteltiin herättämään kiinnostusta automatkailua kohtaan ja sitä kautta tarvetta rengashuolloille.

Myöhemmin radioasemien tulo antaisi yrityksille mahdollisuuden luoda radio-ohjelmia ja mainoksia. Sears luotu Searsin radioteatteri vuonna 1979, joka tarjosi hyödyllisiä neuvoja ja komediaa helpotusta kuulijoille. Tämä puolestaan ​​lisäsi radioiden kysyntää. Kuluttajat ostivat sitten radiot Searsilta, mikä lisäsi tuloja.

Televisio toi myöhemmin mahdollisuuden visuaalisesti kiinnostaviin mainoksiin. 1990-luvun alussa sisältömarkkinointia käytti jollain tavalla lähes jokainen tuotemerkki.

Digitaalisen sisällöntuotannon synty

Vuonna 1993 O’Reilly Media (entinen O’Reilly & Associates) avasi maailman ensimmäisen yrityksen verkkosivuston. Kun tekniikka alkoi kehittyä huimaa vauhtia, tietokoneet löysivät tiensä lähes jokaisen amerikkalaisen kotiin – aivan kuten televisiot ennen.

🔥 Empfohlen:  Miksi kvanttilaskenta kasvaa voimakkaasti vuonna 2023?

Aikoinaan tietokoneita ja laajemmin Internetiä pidettiin luksusna. Kaikki tämä muuttui melko nopeasti, kun World Wide Webistä tuli olennainen tapa kommunikoida ja harjoittaa liiketoimintaa.

Vain kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1996, sanomalehtitoimittaja John F. Oppedahl loi tietämättään termin “sisältömarkkinointi” tietämättä, kuinka tärkeä termi tulee olemaan tulevina vuosikymmeninä. Kopioiden luomisesta tuli pian kaikille ilmainen. Jos sinulla olisi Internet-yhteys, voisit julkaista sisältöä, jota ihmiset näkivät.

Hakukoneoptimoinnin syntyminen

Useimmat verkossa toimineet yritykset 90-luvun puolivälistä 2000-luvun alkuun nauttivat jatkuvasti kasvavasta liikenteestä, kun kuluttajat huomasivat kuinka käyttää Internetiä. Mutta kun satoja ja jopa tuhansia verkkosivustoja julkaistiin päivittäin, kilpailu katselukerroista kasvoi.

Suorituskykymittarit, kuten liikenteen määrä, eivät välttämättä kertoneet käyttäjien saapuvan sisällön laatua. Ne heijastivat suurelta osin tekstinkirjoittajan kykyä vedota hakukoneisiin. Hakukoneoptimointi (SEO) sidottiin erottamattomasti sisältömarkkinointiin, mutta sisältömarkkinointi kasvoi paljon muutakin kuin SEO.

Hakukonealgoritmien varhaiset versiot olivat paljon yksinkertaisempia ja sijoittivat verkkosivut hakutermille tai avainsanalle sen mukaan, kuinka monta kertaa kyseinen termi esiintyi sivulla. Algoritmit olettivat, että mitä useammin avainsana esiintyi, sitä parempi sisältö oli aihetta etsiville ihmisille.

Ei kestänyt kauan, kun hakukonealgoritmit kehittyivät. Tekoälyn (AI) ja koneoppimisen varhaiset versiot alkoivat seurata käyttäjien käyttäytymistä ja sitä, kuinka he olivat vuorovaikutuksessa verkkosivujen kanssa saapuessaan. Jos käyttäjät “pomppasivat” tai eivät ottaneet yhteyttä sisältöön, algoritmit alkaisivat sijoittaa sivua alemmas kuin muut samaa aihetta käsittelevät. Ja algoritmit kasvavat ja kehittyvät jatkuvasti.

Sosiaalisen median markkinoinnin nousu

Siitä huolimatta Tilani ei ollut ensimmäinen sosiaalisen median alusta olla olemassa, se on luultavasti se, jonka ihmiset muistavat eniten. Six Degreesin sosiaalisen jakamisen perusfoorumi oli itse asiassa ensimmäinen online-sosiaalinen foorumi, jota seurasi litania muita.

Kun kuluttajat liittyivät sosiaalisen median alustoihin joukoittain, yritykset alkoivat tutkia, kuinka mainostaa käyttäjille ainutlaatuisella ja mieleenpainuvalla tavalla. Sosiaalisen median markkinointi alkoi muotoutua, ja sillä on nyt ratkaiseva rooli yrityksen kokonaissisältömarkkinointistrategiassa.

Julkaiseminen sosiaalisessa mediassa on loistava tapa jakaa blogiviestejä, artikkeleita, valokuvia, videoita ja käyttäjien luomaa sisältöä (UGC), kuten suosituksia tai arvosteluja.

Viranomaisen markkinoinnin saapuminen

Sisällön julkaiseminen, hakukoneoptimointi ja sosiaalisen median markkinointi eivät riittäneet hakukoneille erottamaan hyvää kopiota hienosta kopiosta, sillä niin monet kilpailijat loivat sisältöä.

Hakukoneet alkoivat arvioida verkkosivuston sivun kirjoittajan uskottavuutta ja mainetta, ja sitten nämä tiedot asettivat vakiintuneiden sisällöntuottajien ja alan viranomaisten sivut paremmaksi kuin vähemmän tunnettujen lähteiden vastaava sisältö.

Viranomainen markkinointi on tärkeä osa edistyksellistä sisältömarkkinointia. Alan johtajille annetaan yleensä enemmän Internet-kiinteistöjä, niin sanotusti, kuin muille, jotka kilpailevat samasta tilasta.

🔥 Empfohlen:  Mitä on tulomarkkinointi? Täydellinen 2023 opas

Julkaistuilla kirjoittajilla, suurilla yrityksillä, kansainvälisillä brändeillä ja muilla tunnetuilla tahoilla on yleensä korkeampi verkkotunnuksen tai verkkosivuston auktoriteetti. Tämä on yksi monista tekijöistä, joita algoritmit käyttävät määrittäessään, missä verkkosivun pitäisi sijoittua suhteessa miljardeihin muihin.

Luonnollisen kielenkäsittelyn (NLP) käyttöönotto

Lokakuussa 2019 hakukonejätti Google ilmoitti tuovansa markkinoille luonnollisen kielen käsittely (NLP) sen algoritmeihin. NLP ei korvaa mitään tällä hetkellä olemassa olevaa algoritmitekniikkaa. Sen sijaan se lisää siihen toisen kerroksen.

NLP-tekniikan avulla Google voi käyttää kehittynyttä tekoälyä (AI) ja koneoppimista analysoidakseen ihmisten kieltä ja yhdistääkseen hakutermit paremmin verkkosivujen tuloksiin. Pohjimmiltaan tämä antaa Googlelle mahdollisuuden lukea verkkosivustojen sivuja ihmisen tavoin.

Tarve ymmärtää sivua tällä tasolla johtuu suurelta osin puhehaun lisääntymisestä, joka on muuttanut ihmisten tapaa löytää asioita verkosta. Sen sijaan, että käyttäisivät avainsanoja, kuten “sisältömarkkinointi”, kuluttajat käyttävät avainsanoja, kuten “Mikä on paras sisältömarkkinointityökalu?”

Miksi tarvitset hyvän sisältömarkkinointistrategian?

Yksinkertaisesti sanottuna ilman hyvää sisältömarkkinointistrategiaa sinun on vaikea ylläpitää yrityksesi näkyvyyttä verkossa. Potentiaalisten asiakkaiden on vaikeampi löytää yritystäsi, ja ne, jotka pääsevät verkkosivustollesi, pomppaavat todennäköisemmin kuin jäävät sivulle ja kuluttavat sisältöä.

Ainakin perussisältömarkkinointi on välttämätöntä, jotta yrityksesi rekisteröityy digitaaliselle kartalle potentiaalisten asiakkaiden silmissä. Tämä saattaa näyttää parilta blogikirjoitukselta kuukaudessa, jotka syötetään sosiaalisen median kanavillesi niiden pitämiseksi hengissä.

Hyvä sisältö puolestaan ​​tarjoaa eksponentiaalista arvoa yrityksellesi ajan mittaan.

Johdonmukaisen ja laadukkaan sisällön edut

Korkealaatuisen sisällön säännöllinen julkaiseminen eri muodoissa yrityksesi verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla tarjoaa lukuisia etuja. Vankka verkkomarkkinointistrategia:

 • Luo uskottavuutta ja auktoriteettia alallasi
 • Tuottaa edelleen arvoa yrityksellesi ajan myötä
 • Kasvattaa sitoutunutta kohdeyleisöä
 • Rakentaa luottamusta brändisi ja kuluttajien välille
 • Antaa vastauksia yleisimpiin käyttäjien kysymyksiin
 • Parantaa brändisi mainetta
 • Luo laadukkaampia liidejä ja napsautussuhteita
 • Pakottaa käyttäjät ryhtymään toimiin, kuten soittamaan yritykseesi tai täyttämään yhteydenottolomakkeesi
 • Tiedottaa kuluttajia ja antaa heidän tehdä valistettuja päätöksiä ostamistaan ​​tuotteista ja palveluista
 • Luo yrityksellesi enemmän näkyvyyttä verkossa ja rohkaisee suulliseen mainontaan
 • Auttaa verkkosivustosi sivujasi sijoittumaan korkealle hakukoneissa alasi kohdeavainsanojen ja avainlauseiden perusteella
 • Rakentaa brändiuskollisuutta ja luo kannattajia tuotteillesi ja palveluillesi

Miltä hyvä sisältö näyttää?

Jos et ole ammatiltaan kirjailija, et ehkä tiedä, mitä Google ja verkkokäyttäjät pitävät “hyvänä sisältönä”. Monet yritysten omistajat eivät tiedä, kuinka avainsanoja käytetään tehokkaasti, mitä aiheita tulisi sisällyttää luomaan arvovaltainen sivu tai kuinka julkaista parempaa sisältöä kuin kilpailijansa.

Ammattikirjoittajilla on parempi käsitys siitä, mitä käyttäjät ja hakukoneet odottavat kopiolta.

🔥 Empfohlen:  Miksi Twitterin vertaaminen Dying Malliin kävi virukselliseksi

Hyvän sisällön tulee olla:

 • Helppoa ja selkeää käyttäjän luettavaa
 • Skannaa ja selaa ystävällinen
 • Hakukone ja tulosprosentti optimoitu
 • Runsaasti otsikoita ja alaotsikoita
 • Täysin ainutlaatuinen joka sivulla
 • On brandi ja pystyy viestimään selkeästi yrityksesi ydinarvoista
 • Kohdeyleisösi haasteiden ja tarpeiden mukainen
 • Optimoitu ihmislukijoita varten
 • Asetettu auttamaan lukijaa enemmän kuin myymään heille (myynnillä on taipumus kasvaa orgaanisesti, kun käyttäjät tuntevat itsensä ymmärretyksi ja tuetuiksi)
 • Mukana asianmukaisia ​​tilastoja ja/tai faktoja hyvämaineisista lähteistä ja muilta alan ammattilaisilta
 • Evergreen tai uutisarvoinen; ikivihreä sisältö tarjoaa jatkuvasti lisäarvoa yrityksellesi, kun taas uutisarvoiset blogit auttavat ohjaamaan nopeaa, kohdistettua liikennettä verkkosivustollesi
 • Jaettu säännöllisesti sosiaalisen median kanavillasi

Sen pitäisi myös tarjota:

 • Käyttäjän ongelmien tunnustaminen
 • Toimivia neuvoja lukijalle
 • Arvokasta tietoa, jota kilpailijat eivät ole julkaisseet verkossa
 • Visuaalinen sitoutuminen ALT-tunnisteella optimoituihin kuviin ja videoihin
 • Selkeä toimintakehotus ottaa yhteyttä yritykseen lomakkeella tai puhelimitse
 • Linkit verkkosivustosi lisäresursseihin ja muihin uskottaviin, korkea-arvoisiin verkkosivustoihin
 • Ymmärrä yrityksesi ainutlaatuista visiota ja persoonallisuutta

On myös tärkeää kiinnittää huomiota käyttökokemukseen ja varmistaa, että vierailijat kokevat sisältösi haluamallasi tavalla. Sivujesi tulisi:

 • Lataa nopeasti; mieluiten alle kolmessa sekunnissa
 • Älä sisällä rikkinäisiä linkkejä tai linkkejä heikkolaatuisille, roskasisältöisille verkkosivustoille
 • Ei sisällä kriittisiä sisältövirheitä
 • Sisällytä linkkejä muille sivustosi sivuille:
  • Auta käyttäjiä navigoimaan helposti paikasta toiseen
  • Pidä heidät kiinnostuneena ja sitoutuneena siihen, mitä sinulla on sanottavana

Eikö ole aikaa kirjoittaa? Palkkaa ammattitaitoinen kirjoittaja

Laadukkaan sisällön luominen vie aikaa, mistä monien yritysten omistajat huomaavat olevansa liian vähän, kun he pyrkivät lisäämään myyntiä ja pitämään yrityksen järjestyksessä.

Jos sinulla ei ole aikaa kirjoittaa tai et vain ole varma kyvystäsi kirjoittaa verkkoon, kopion ulkoistaminen voi olla toimiva ratkaisu yrityksellesi.

WriterAccess on yksi maailman johtavista sisällöntuotantoalustoista, joka tarjoaa kaikenkokoisille yrityksille pääsyn kykyihin ja työkaluihin, joita tarvitaan houkuttelevien sisältömarkkinointikampanjoiden luomiseen.

Tarjoamme kohtuuhintaisia ​​sanakohtaisia ​​ja kiinteähintaisia ​​hintoja, ja jokainen sisältöstrategistimme, toimittajamme ja kirjoittajamme tarkastetaan varmistaakseen, että he pystyvät jatkuvasti tarjoamaan asiakkaillemme virheetöntä ja kiinnostavaa kopiota.

Rekisteröidy nyt a 14 päivän ilmainen kokeilu olla yhteydessä yli 15 000 kirjoittajan, toimittajan ja muun freelancerin verkostoomme. Voimme auttaa sinua kehittämään huipputason sisältöä, joka tuottaa laadukkaita liidejä ja asettaa brändisi auktoriteetiksi omalla markkinaraollasi!

Table of Contents