Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sisältömarkkinointi vs SEO: Mikä on ero?
Sisältömarkkinointi ja SEO ovat kaksi tärkeintä markkinointistrategiaa, joita sinulla on yrityksellesi.
Mutta kumpi taktiikka johtaa lisää kasvuun: sisältömarkkinointi vai SEO?
Tässä viestissä paljastamme vastauksen.
Kuten alla näet, valinta sisältömarkkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin välillä ei ole aina helppo vastaus. Ja usein haluat käyttää niitä molempia parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi. Sukellaan siis hakukoneoptimoinnin ja sisältömarkkinoinnin eroihin, jotta voit selvittää, mihin markkinointistrategiaan sinun kannattaa keskittyä juuri nyt kasvattaaksesi liiketoimintaasi.
Mitä eroa on SEO:n ja sisältömarkkinoinnin välillä?
Ero SEO:n ja sisältömarkkinoinnin välillä on se, että SEO on prosessi, jolla optimoit verkkosivusi sijoittumaan korkeammalle hakukoneissa, kun taas sisältömarkkinointia käytetään yrityksesi näkyvyyden lisäämiseen sisällön käytöllä. SEO on teknistä ja sisältömarkkinointi luovempaa.
Tämä on sisältömarkkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin perusidea, mutta kunkin strategian yksityiskohdat ja soveltaminen menevät paljon pidemmälle.
Alla käydään läpi tärkeimmät tiedot, jotka sinun on tiedettävä hakukoneoptimoinnista ja sisältömarkkinoinnista, jotta voit laatia kattavan suunnitelman yrityksesi kasvattamiseksi verkossa.
Kun olet lukenut tämän vertailuoppaan, muista käydä SEO-sisältömarkkinointistrategiasivullani, joka näyttää, kuinka yhdistää nämä molemmat kasvutaktiikat yhteen yrityksesi kannalta.
Sisältömarkkinointi vs SEO vertailu
SEO auttaa verkkosivujesi sijoittumaan korkeammalle hakukoneissa, jotta ihmiset löytävät sisältösi, kun taas sisältömarkkinointi auttaa ohjaamaan liikennettä yritykseesi ulkopuolisista lähteistä. Onnistunut sisältömarkkinointistrategia edellyttää hakukoneoptimointia ja päinvastoin.
Tässä on taulukko, joka näyttää täydellisen vertailun SEO:n ja sisältömarkkinoinnin välillä. Taulukon jälkeen selitän jokaisen tekijän erikseen.
Blogiviestit | Otsikkotunniste |
Sosiaalisen median viestit | Meta Kuvaus |
Sähköpostit | Otsikot |
E-kirjat | URL-osoite |
Infografiikka | Sivun sisältö |
Videot | ALT teksti |
Äänitiedostot | Sisäinen linkitys |
Tapaustutkimuksia | Strukturoitu data |
Valkoiset paperit | Sivun nopeus |
Core Web Vitals | |
Mobiilikokemus | |
Käänteisiä linkkejä | |
Merkkimaininnat | |
Sosiaaliset osuudet | |
Domain Authority | |
Sivun auktoriteetti |
Mikä on SEO?
SEO on lyhenne sanoista hakukoneoptimointi, ja tämä on markkinointistrategia, joka keskittyy verkkosivustosi ja verkkosivusi optimointiin sijoittumaan korkeammalle orgaanisissa hakutuloksissa. Hyvä SEO lisää sisältösi näkyvyyttä ja lisää liikennettä verkkosivustolle.
Kuten hakukoneoptimointia käsittelevässä yksityiskohtaisessa oppaassani selitettiin, on kaksi ensisijaista tapaa optimoida verkkosivusto hakukoneoptimointia varten. yksi käsittelee sivulla olevia tekijöitä ja toinen sivun ulkopuolisia elementtejä.
Ja kun niitä käytetään yhdessä oikein, voit sijoittaa verkkosivuston verkkosivut korkeammalle hakukoneissa, kuten Google, Yahoo ja Bing, tietyillä yritykseesi liittyvillä avainsanoilla.
Siksi jokainen yritys tarvitsee SEO:ta ja markkinoinnissa kannattaa keskittyä bloggaamiseen vuosimyynnistä tai henkilöstömäärästä riippumatta.
SEO tyypit
Sivun SEO
Sivun hakukoneoptimointi viittaa optimointitekniikoihin, joita voit käyttää kaikkialla verkkosivustossasi auttaaksesi sitä sijoittumaan korkeammalle ja ansaitsemaan enemmän liikennettä hakukoneilta. Sivun SEO keskittyy optimoitavissa olevan sivun sisältöön ja HTML-lähdekoodiin.
Kuten mainitsin viestissäni sivun hakukoneoptimoinnista verrattuna sivun ulkopuoliseen hakukoneoptimointiin, näitä paikan päällä tapahtuvia tekijöitä ovat:
- Otsikkotunniste: Tunnetaan myös metaotsikona. Se viittaa verkkosivun otsikkoon, joka näkyy hakukoneen tulossivulla (SERP). Pääavainsanojesi pitäisi mennä tänne.
- Meta Kuvaus: Tämä kuvaa verkkosivun sisältöä. Se näkyy SERP:n otsikkotunnisteen alla.
- Otsikot: Tämä viittaa verkkosivun H1–H6-tunnisteisiin. Avainsanasi tulee laittaa näihin otsikoihin.
- URL-osoite: Tämä viittaa sijaintiin, jossa web-sivua isännöidään sivustossa. Se näkyy selaimesi osoiterivillä. Pääavainsanan laittaminen tähän on hyvä idea.
- Sivun sisältö: Tämä on pääteksti, jonka käyttäjä lukee verkkosivulla. Voit sisällyttää tähän avainsanoja lisätäksesi sivun osuvuutta tiettyjen aiheiden suhteen.
- ALT teksti: Tämä on HTML-attribuutti, joka kuvaa sivulla olevan kuvan sisältöä. Voit laittaa SEO-avainsanoja tähän paikkaan.
- Sisäinen linkitys: Tämä viittaa mihin tahansa sivuston linkkiin, joka linkittää saman sivuston kahden sivun välillä. SEO-avainsanojen lisääminen ankkuritekstiin voi lisätä kohdesivun osuvuutta.
- Strukturoitu data: Tämä tunnetaan myös nimellä Schema Markup, ja se auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin verkkosivun sisältöä. Se auttaa myös sivua sijoittumaan SERP:n monipuolisten tulosten osioon.
- Sivun nopeus: Tämä viittaa siihen, kuinka nopeasti verkkosivusi latautuvat ennen kuin käyttäjä voi olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa. Suurempi nopeus tarkoittaa parempaa käyttökokemusta. Ja parempi käyttökokemus tarkoittaa korkeampaa sijoitusta.
- Core Web Vitals: Tämä on Googlen uusi sivun SEO-sijoitustekijä. Se liittyy sivun nopeuteen, käyttökokemukseen ja sivun ulkoasuun.
- Mobiilikokemus: Hakukoneet käyttävät nyt sisällön mobiiliversiota päätekijänä verkkosivun indeksoinnissa ja sijoittelussa. Joten hyvä mobiilikokemus on välttämätön paremman sivun hakukoneoptimoinnin kannalta.
Jos olet koskaan halunnut tietää, miten voit parantaa hakutuloksiasi tietyillä avainsanoilla nopeasti, sivun hakukoneoptimointi on tärkeä tekijä. Lisäksi kuka tahansa voi hyödyntää näitä menetelmiä parantaakseen avainsanasijoituksiaan ja liikennettä.
Sivun ulkopuolinen SEO
Sivun ulkopuolinen SEO tarkoittaa verkkosivustosi ulkopuolella tehtyjä toimia, jotka vaikuttavat hakukonesijoituksiin. On vaikeampi hallita sivuston ulkopuolisia elementtejä, koska se koostuu muiden verkkosivustojen saamisesta mainitsemaan brändisi ja linkittämään yksittäisille verkkosivuille.
Hyvä sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi on tärkeää online-menestyksen kannalta, koska se parantaa verkkosivustosi relevanssia, luotettavuutta ja arvovaltaa, mikä helpottaa sisällön sijoittelua hakukoneissa.
Sivun ulkopuolisen hakukoneoptimoinnin tyyppejä ovat:
- Käänteiset linkit: Tämä viittaa muihin verkkosivustoihin, jotka linkittävät verkkosivuillesi, ja se on yksi hakukoneoptimoinnin tärkeimmistä salaisuuksista. Mitä enemmän käänteisiä linkkejä hankit, sitä parempi. Ja mitä korkeampi laatu nuo käänteiset linkit ovat, sitä vahvempia sivusi saavat.
- Merkkimaininnat: Tämä viittaa linkittämättömiin mainintaan yrityksesi muilla verkkosivustoilla. Brändin mainitseminen on hyvä tapa parantaa sivustosi luottamusta ja arvovaltaa.
- Sosiaaliset osuudet: Tämä viittaa sisältöön, joka jaetaan sosiaalisen median sivustoilla, kuten Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Reddit jne. Mitä enemmän sisältöäsi jaetaan, sitä luonnollisempia käänteisiä linkkejä voit hankkia verkkosivustolle.
- Domain Authority: Tämä tarkoittaa arvoa, joka mitataan välillä 1–100, ja se laskee, kuinka arvokas verkkosivustosi on muihin sivustoihin verrattuna. Domain Authority koostuu ensisijaisesti verkkotunnuksen iästä, sen historiasta, verkkotunnukseen linkittävien juuriverkkotunnusten määrästä ja linkkien kokonaismäärästä.
- Sivun auktoriteetti: Tämä viittaa mittariin, jota käytetään verkkotunnuksen yksittäisten verkkosivujen pisteytykseen. Mitä korkeampi Sivun auktoriteetti -arvo, sitä todennäköisemmin hakukone palauttaa verkkosivun maksuttomissa hakutuloksissa.
(Katso toinen opas, jossa on sivun ulkopuolisia SEO-esimerkkejä saadaksesi lisätietoja näistä elementeistä.)
Nyt, jos kaikki tämä kuulostaa mielenkiintoiselta (tai hämmentävältä), sinun kannattaa tutustua postaukseeni SEO oppimisesta kotona täällä. Se tarjoaa luettelon ilmaisista resursseista hyvän koulutuksen saamiseksi hakukoneoptimointistrategioista.
Mitä on sisältömarkkinointi?
Sisältömarkkinointi keskittyy sisällön luomiseen, julkaisemiseen ja jakeluun kohdeyleisölle verkossa. Hyvä sisältömarkkinointi ei nimenomaisesti mainosta brändiä, vaan sen tarkoituksena on herättää kiinnostusta sen tuotteita tai palveluita kohtaan, jotta ihmiset haluavat olla enemmän sitoutumassa yritykseen.
On olemassa useita sisältömarkkinoinnin tyyppejä, joilla voit rakentaa bränditietoisuutta. Oikein tehtynä sisältömarkkinointi voi auttaa lisäämään yrityksesi arvovaltaa ja luottamusta, koska esittelet asiantuntemustasi alalla.
Sisältömarkkinoinnin tyypit
- Blogiviestit: Tämä viittaa sisältöartikkeleihin, jotka julkaiset verkkosivustosi blogissa.
- Sosiaalisen median viestit: Tämä viittaa viesteihin, joita teet sosiaalisessa mediassa sitouttaaksesi käyttäjiä kyseisissä kanavissa. Sisältö voi koostua linkeistä takaisin verkkosivustollesi, kuvia, jotka herättävät tunteita, lainauksia, jotka innostavat toimintaan jne.
- Sähköpostit: Tämä viittaa sisältöön, jota lähetät sähköpostilistallasi oleville ihmisille. Se voi olla niinkin yksinkertainen kuin luettelo uusimmista blogikirjoituksistasi tai suorasähköpostimarkkinointikampanja.
- E-kirjat: Tämä viittaa ladattaviin PDF-dokumentteihin, jotka kouluttavat yleisöäsi tietystä aiheesta. Sisältö ei yleensä sisällä myyntikieltä, mutta auttaa ihmisiä ratkaisemaan ongelman. Ja kun se tehdään oikein, sitoutuneet käyttäjät ottavat sinuun yhteyttä saadakseen lisätietoja.
- Infografiikka: Tämä viittaa kuvien, kaavioiden ja minimaalisen tekstin kokoelmaan, joka antaa helposti ymmärrettävän yleiskatsauksen aiheesta. Infografiikka on hyvä käyttökohde sisältömarkkinoinnissa, koska ihmiset haluavat jakaa näitä kohteita muiden kanssa verkossa.
- Videot: Tämä viittaa videoihin, jotka lähetät videonjakosivustoille, kuten YouTube, Vimeo ja Dailymotion. Videot ovat hyvä sisältömarkkinointistrategia, jonka avulla voit kouluttaa yleisöäsi aiheesta ja todistaa asiantuntemuksesi.
- Äänitiedostot: Tämä viittaa podcasteihin ja haastatteluihin, jotka tallennat ja jaat äänenjakosivustoilla, kuten Soundcloud, Stitcher, iTunes ja Spotify. Puhumalla asioista, jotka liittyvät yritykseesi, voit vahvistaa auktoriteettiasi alalla.
- Tapaustutkimuksia: Tämä viittaa tietyn tapauksen tai tapausten syvälliseen ja yksityiskohtaiseen tarkasteluun, jotka liittyvät toimialaasi, todellisessa kontekstissa. Keräämällä tietoja ja jakamalla ne yleisösi kanssa voit tulla korkean tason tiedon lähteeksi.
- Valkoiset paperit: Tämä viittaa raporttiin tai oppaaseen, joka esittää ongelman ja tarjoaa ratkaisun. Whitepaperit ovat samanlaisia kuin tapaustutkimukset, mutta ne ovat syvällisempää sisältömarkkinoinnin tyyppiä.
Onko SEO sisältömarkkinointia?
SEO ei ole sisältömarkkinointia. SEO tarkoittaa teknistä prosessia, jolla web-sivu optimoidaan liikenteen lisäämiseksi verkkosivustolle. Sisältömarkkinointi keskittyy luomaan arvokasta ja relevanttia sisältöä, joka jaetaan verkkosivuston ulkopuolelle houkutellakseen ihmisiä takaisin sivustolle tai ottamaan yhteyttä yritykseen.
Onko sisältömarkkinointi osa hakukoneoptimointia?
Sisältömarkkinointi on osa hakukoneoptimointia. Sisältömarkkinointi auttaa sinua hakukoneoptimoinnissa houkuttelemalla lisää linkkejä verkkosivustolle. Se helpottaa myös sivun ulkopuolista hakukoneoptimointia, koska sisältömarkkinointi lisää yrityksen asiantuntemusta, auktoriteettia ja luottamusta; ja se auttaa sisällön sijoittumaan korkeammalle.
Katso viestistäni, miksi sisältö on tärkeää SEO:lle tästä saadaksesi lisätietoja tästä tärkeästä markkinoinnin suhteesta.
Miksi sisältö on kuningas SEO:ssa?
Sisältö on hakukoneoptimoinnin kuningas, koska korkealaatuinen sisältö on olennaista hyvän sijoituksen kannalta Googlen kaltaisissa hakukoneissa. Aiemmin verkkosivustot pystyivät saavuttamaan korkeamman sijoituksen vain lisäämällä tiettyjä avainsanoja sisältöön. Mutta nyt hakukoneet voivat arvioida sisällön todellisen laadun ja luokitella sen sen mukaan.
Tästä syystä myös laadukas sisältö sisältömarkkinoinnissa on olennaista ja miksi blogit ovat tärkeitä SEO:lle. Jos verkossa jakamasi sisältö ei ole otettu hyvin vastaan, ihmiset haluavat kuluttaa sitä tai jakaa sen muiden kanssa.
Siksi hyvästä sisällöstä on hyötyä sekä SEO- että sisältömarkkinoinnissa. Ja sinun on tehtävä paljon vaivaa luodaksesi parasta mahdollista sisältöä yrityksellesi.
Tämä idea on myös osa vastausta siihen, miksi SEO kestää niin kauan toimia. Jos et kohtele sisältöäsi “kuninkaana” tai optimoi sitä oikealla tavalla, hakukoneoptimointitoimien täysi vaikutus voi kestää kauemmin.
Saat käyttökelpoisia vinkkejä hakukoneoptimoinnin tulosten nopeuttamiseen tutustumalla toiseen blogikirjoitukseeni, joka selittää, kuinka voin parantaa hakukoneoptimointiani nopeasti.
SEO ja sisältömarkkinoinnin tilastot
- 75 % markkinoijista käyttää SEO:ta ja 61 % käyttää olemassa olevaa sisältöä uudelleen käytettäväksi sisältömarkkinointitarkoituksiin. (SEMrush)
- 70 % B2B-sisältömarkkinoijista sanoo, että heidän organisaationsa sisältömarkkinointi on ollut jonkin verran tai paljon menestyneempää kuin viime vuonna. (Content Marketing Institute)
- 93 % menestyneimmistä B2B-sisältömarkkinoijista ilmoittaa organisaationsa olevan erittäin/erittäin sitoutunut sisältömarkkinointiin. (Content Marketing Institute)
- Verkkoliikenne on kahden yleisimmän sisältömarkkinointistrategioiden menestysmittarin joukossa. (HubSpot)
- Sisältömarkkinointi tuottaa yli kolme kertaa niin paljon viittauksia kuin lähtevä markkinointi ja maksaa 62 % vähemmän. (Kysyntämittari)
- Laadukas sisältö ja linkkien rakentaminen ovat kaksi tärkeintä signaalia, joita Google käyttää verkkosivustosi sijoittumiseen hakutuloksissa. (Hakukoneen katselu)
- Mitä enemmän käänteisiä linkkejä sivulla on, sitä enemmän hakuliikennettä se saa Googlelta. (Ahrefs)
- 70 % markkinoijista pitää SEO:ta tehokkaampana kuin PPC. (Tietolaatikko)
- 49 % markkinoijista ilmoittaa, että orgaanisella haulla on kaikista markkinointikanavista paras ROI. (Hakukonepäiväkirja)
Yhteenveto sisältömarkkinoinnista vs. SEO
Toivottavasti pidit tästä viestistä sisältömarkkinoinnista vs. SEO:sta.
Kuten opit, suurin ero hakukoneoptimoinnin ja sisältömarkkinoinnin välillä on se, että hakukoneoptimointitekniikat auttavat verkkosivujesi sijoittumaan korkeammalle hakutulossivuilla, kun taas sisältömarkkinointi lisää brändisi tunnettuutta.
Sinun ei kuitenkaan kannata päättää vain sisältömarkkinoinnin tai hakukoneoptimoinnin valinnasta pitkän aikavälin kasvun vuoksi. Hyvä markkinointistrategia sisältää sekä teknisen SEO-toteutuksen että sisältömarkkinointiponnistelut yrityksesi näkyvyyden lisäämiseksi verkossa.
Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.