Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sisältötiimien voimaannuttaminen reaaliaikaisten lokitiedostojen näkemysten avulla
Liian monet organisaatiot julkaisevat edelleen sisältöä ilman selkeitä tavoitteita ja KPI:itä.
Jotta organisaatiot voisivat siirtyä “pelkän sisällön julkaisemisen” ulkopuolelle, niiden on omaksuttava erilainen ajattelutapa.
Heidän on pohdittava aikaisempaa työtään, ajateltava kriittisesti ja pyydettävä pääsyä suorituskykytietoihin, joita he voivat käyttää arvioidakseen sisällön tehokkuutta liikenteen, indeksoinnin ja luotujen linkkien osalta.
Tiedän, mitä saatat ajatella: “Odota, vihjaatko sisältötiimejä, jotka pyytävät lokitiedostotietoja?”
Kyllä, mutta teen sinulle yhden paremmin: haluan sisältötiimien alkavan pyytää reaaliaikaisia lokitiedostotietoja.
Perinteisen, aikaa vievän lokitiedostoanalyysin tunteville, haluan kertoa, että tämä on erilainen.
Ajat ovat muuttuneet, ja sisältötiimit voivat nyt hyödyntää lokitiedostojen arvokkaita oivalluksia.
Muutetaan tätä ajattelutapaa alla olevien neljän vaiheen avulla.
Vaihe 1: Sisältötiimit alkavat ajatella kriittisesti
Sisältötiimit sanovat harvoin: “Haluan, että hakukoneet löytävät sisältökappaleen samana päivänä, indeksoidaan kolmen päivän kuluessa julkaisusta, indeksoidaan viikon sisällä ja saan 200 maksutonta käyntiä ja kaksi viittausta kuukaudessa kolmen viikon kuluttua julkaisemisesta.”
Valitettavasti monet organisaatiot julkaisevat edelleen vain X määrän sisältöä kuukaudessa, koska “Näin olemme aina tehneet” tai “Tarvitsemme tuoretta sisältöä ylläpitääksemme SEO-suorituskykyämme.”
Julkaisun jälkeen he siirtyvät nopeasti seuraavaan kappaleeseen. Ja kuun lopussa he ovat saavuttaneet tavoitteensa julkaista neljä sisältökappaletta ja ovat “valmis”.
Ne eivät ota huomioon sitä, kuinka kauan hakukoneilta kesti indeksoida äskettäin julkaistu tai päivitetty sisältö, kuinka kauan indeksoiminen kesti ja kuinka kauan kesti, ennen kuin artikkeli alkoi saada orgaanista liikennettä.
Ja se on kauhea sääli.
Miksi?
Koska on erittäin epätodennäköistä, että tämä vanha tapa tehdä asioita todella liikuttaa neulaa.
Toki kaikilla on kiire, ja olen varma, että siitä on jotain hyötyä, mutta sisältö ei koskaan täytä potentiaaliaan. Se on rahan haaskausta.
Älä ymmärrä minua väärin. Ymmärrän miksi se tapahtuu.
Se on yhdistelmä sitä, mikä on toiminut (tai on voinut toimia) aiemmin, ja keskitetyn paikan puuttumisesta, josta sisältötiimit voivat löytää kaikki oivallukset, joita he tarvitsevat pohtiakseen työnsä suorituskykyä tehokkaasti.
Kriittinen ajattelu tarkoittaa, että sisältötiimit kysyvät itseltään:
- Miksi artikkeli X alkoi tuoda mielekästä orgaanista liikennettä lähes välittömästi julkaisun jälkeen? Miksi se ryömittiin niin nopeasti? Poimiiko sen lehdistö? Onko se levinnyt sosiaalisessa mediassa?
- Näemmekö hyvin erilaista käyttäytymistä, kun vertaamme sivuston osan A sisällön tehokkuutta osion B sisältöön? Indeksoidaanko se useammin? Jos on, miksi?
- Onko osiossa A paljon enemmän sisäisiä ja ulkoisia linkkejä? Onko siinä yleensä paremmin toimivaa sisältöä?
Mistä he löytävät vastaukset näihin kysymyksiin?
Vaihe 2: Tutustu lokitiedostojen analyysiin
Lokitiedostojen käsiksi saaminen on ollut tunnetusti vaikeaa. Haasteita on kaikenlaisia.
Ensinnäkin niitä ei ehkä ole enää saatavilla. Vaikka ne ovat edelleen saatavilla, ne ovat tuskallisia henkilökohtaisiin tunnistetietoihin liittyvien byrokratian vuoksi.
Huomaat, että se on hidas ja tuskallinen prosessi useimmissa tapauksissa. Useimmat organisaatiot suorittavat perinteisen lokitiedostoanalyysin vain kerran tai kahdesti vuodessa.
Tässä ovat sisällönjakeluverkot (CDN), kuten CloudFlare, CloudFrontja Akamai käy peremmälle.
Nykyään monet sivustot käyttävät CDN-verkkoja tarjotakseen nopeasti latautuvia sivustoja sekä vierailijoille että indeksointiroboteille.
CDN-verkkojen kauneus on, että ne tarjoavat lokitiedostoja reaaliajassa, ja voit helposti hakea lokit ja varmistaa, että ne eivät sisällä henkilökohtaisia tunnistetietoja.
Vaihe 3: Tarjoa sisältötiimeille helposti sulavia oivalluksia
Lokitiedostot sisältävät myös arvokkaita, ei-teknisiä oivalluksia sisältötiimeille, vaikka heidän tietotarpeensa eroavat teknisten SEO-tiimien tietotarpeista.
Sisältötiimit tarvitsevat helposti sulavia, sisältöön keskittyviä oivalluksia, ja he tarvitsevat sitä reaaliajassa, koska he tekevät muutoksia koko päivän ja koskettavat paljon erilaista sisältöä.
Sen on oltava kävely puistossa, jotta he voivat vastata kysymyksiin, kuten:
- Onko Google indeksoinut nämä äskettäin julkaistut sivut? Entä nämä sivut, jotka olemme äskettäin päivittäneet?
- Kuinka usein Google indeksoi sivuja sivuston osiossa X? Miten se on verrattuna Y-osioon?
- Indeksoiko Google sivuja, kun niillä oli väärät otsikkotunnisteet? Tai silloin, kun ne sisälsivät rikkinäisiä linkkejä?
Hakukoneiden indeksointikäyttäytymisen tietäminen on välttämätöntä SEO-suorituskyvyn parantamiseksi, koska sivujen (uudelleen)indeksointi on ensimmäinen askel Googlen indeksoinnissa, indeksoinnissa ja sijoittelussa löytämisen jälkeen.
Kun sisältötiimit voivat vastata yllä oleviin kysymyksiin, he voivat alkaa yhdistää pisteitä ja oppia, kuinka heidän työnsä on vaikuttanut hakukoneiden toimintaan sivustolla.
He voivat jopa laskea ja parantaa:
- Keskimääräinen indeksointiaika.
- Keskimääräinen indeksointiaika.
- Keskimääräinen aika sijoittumiseen.
- Keskimääräinen aika liikenteeseen.
Loitonna, tämä antaa erinomaisen panoksen myös SEO-liikenneennusteisiin!
Vaihe 4: Kartoita oivalluksia sisältöluetteloon
Palapelin viimeinen osa on näiden hyödyllisten oivallusten kartoittaminen sisältöluetteloosi, joka myös seuraa kaikkia sisältöön tekemiäsi muutoksia.
Ja haluamme pysyä kaukana kokoamasta tätä manuaalisesti laskentataulukoiksi – haluat aina ajan tasalla olevan sisältöluettelon, johon lokitiedostosi tiedot liitetään automaattisesti.
Valmiit ratkaisut tarjoavat kaiken tämän, tai voit rakentaa oman mukautetun ratkaisusi.
Molemmat ovat kunnossa. Tärkeintä on, että vahvistat sisältötiimiäsi!
Provinkki: Voit jopa integroida Google Search Consolen URL Inspection APIn ja määrittää, onko sisältö indeksoitu!
Asioiden päättäminen
Kun sisältötiimit kysyvät kaikki oikeat kysymykset ja pohtivat työtään ja heillä on kaikki tarvittava käden ulottuvilla näihin kysymyksiin vastaamiseen ja pohdiskeluun, kaikki heidän ponnistelunsa menevät pitkälle.
Huomaat, että sivustojen hakukoneoptimoinnin parantaminen on paljon helpompaa kaikille osapuolille. Se on hauskempaa, ja johto todennäköisesti ostaa nopeammin.
Tehosta sisältötiimiäsi ja hämmästy heidän panoksestaan sivuston hakukoneoptimoinnissa!
Lisää resursseja: