Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sivulla oleva hakukoneoptimoinnin tarkistuslista & Malli: ilmainen PDF & Excelin lataus

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sivulla oleva hakukoneoptimoinnin tarkistuslista & Malli: ilmainen PDF & Excelin lataus

Tämä opas sisältää täydellisen sivun hakukoneoptimoinnin tarkistuslistan ja mallin, jonka voit ladata, tulostaa ja käyttää maksimoimaan sivuston hakukoneoptimointityösi.

Tämän ilmaisen sivun hakukoneoptimointimallin sisällä on tarkistuslista kohteista, jotka on käsiteltävä varmistaaksesi, että artikkelisi ja blogiviestisi sisältävät kaikki olennaiset elementit, joita tarvitaan avainsanojen sijoituksen ja orgaanisen hakuliikenteen parantamiseen.

Suosittelemme, että lataat ensin ilmaisen sivulla olevan SEO-huijaustaulukon haluamassasi muodossa (PDF, Excel-tiedosto tai Google Sheet) alla olevien linkkien avulla ja luet sitten tämän oppaan sivun optimoinnin tarkistuslistan ohjeet, jotta ymmärrät sen käytön. mallit oikein.

Sivulla olevat SEO-tarkistuslistakohteet

Ensisijaiset avainsanat

Ensisijaiset avainsanat ovat tärkeimmät sanat ja lauseet, jotka määrittävät sisällön aiheen, ja ihmiset käyttävät todennäköisimmin tämäntyyppisiä avainsanoja etsiessään asiaankuuluvaa tietoa hakukoneista, kuten Googlesta, Yahoosta ja Bingistä. Ensisijaisilla avainsanoilla on myös olennainen rooli melkein jokaisessa sivun SEO-elementissä, kuten huomaat työstäessäsi mallia.

Valitsemillasi ensisijaisilla avainsanoilla tulisi olla suurempi hakumäärä kuin sisällyttämilläsi toissijaisilla avainsanoilla (mainitaan seuraavassa), jotta sivun hakukoneoptimointisignaalit voidaan tehostaa.

Esimerkiksi ensisijainen avainsana, johon tämä opas kohdistetaan, on “sivun hakukoneoptimoinnin tarkistuslista”, koska sillä on suurempi hakumäärä kuin millään muulla tällä sivulla kohdistetulla avainsanalla.

Toissijaiset avainsanat

Toissijaiset avainsanat ovat läheisesti toisiinsa liittyviä sanoja ja lauseita, jotka tukevat ensisijaista avainsanaa ja tarjoavat enemmän kontekstia sisällölle. Koska Google on semanttinen hakukone, verkkosivut voivat sijoittua useille toissijaisille avainsanoille, joilla on sama hakutarkoitus kuin ensisijaisella avainsanailmauksella.

Siksi sinun tulee käyttää yhtä parhaista avainsanatutkimustyökaluista löytääksesi mahdollisimman monta toissijaista avainsanaa optimoidaksesi sivun hakukoneoptimoinnin, kun käytät tätä tarkistuslistaa.

Jos huomaat hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t) samankaltaisia ​​URL-osoitteita, jotka sijoittuvat läheisesti toisiinsa liittyville avainsanoille, näiden termien ja ilmausten tulisi olla hakukoneoptimoinnin toissijaisia ​​avainsanakohteitasi.

Esimerkiksi kaksi tässä oppaassa kohdistettua toissijaista avainsanaa ovat “sivun optimoinnin tarkistuslista” ja “sivun hakukoneoptimointiluettelo”. Tämä johtuu siitä, että samankaltaiset verkkosivut sijoittuvat kyseisille lauseille SERP:ssä ensisijaiseksi avainsanailmaukseksi (mainittu yllä). Googlen algoritmi on määrittänyt, että avainsanaklusteri tarkoittaa samaa asiaa, joten samankaltainen sisältö tulisi sijoittaa niille hakukoneessa.

Avainsanamuunnelmat

Avainsanamuunnelmat ovat eri versioita ensisijaisista ja toissijaisista avainsanoista, joita ihmiset saattavat käyttää hakukyselyissään. Tämä sisältää synonyymejä, toisiinsa liittyviä termejä ja vaihtoehtoisia lauseita, jotka välittävät samanlaisen merkityksen.

Esimerkiksi joitain tässä oppaassa kohdistetuista avainsanamuunnelmista ovat “sivun hakukoneoptimoinnin malli”, “sivuston optimointiluettelo” ja “sivun hakukoneoptimointitaulukko”.

Kun olet käyttänyt avainsanatutkimustyökalua ensisijaisten ja toissijaisten avainsanojesi ja niiden muunnelmien tunnistamiseen, on aika varmistaa, että ne sijoitetaan optimaalisesti koko sisältöösi seuraaviin avainkohtiin, jotka selitetään tämän oppaan loppuosassa. Näin voit lisätä avainsanan näkyvyyttä sivuston SEO.

Otsikkotunniste

Otsikkotunniste on tärkein elementti optimoitaessa sivun hakukoneoptimointia, koska se on merkittävä tekijä, joka vaikuttaa sekä avainsanojesi sijoitukseen että napsautussuhteeseen (CTR). Sitä kutsutaan yleisesti myös otsikkosisällöksi.

Koska otsikollasi on keskeinen rooli sivun optimoinnissa, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Otsikon tulee olla enintään 60 merkkiä pitkä, jotta se ei lyhenne SERP:issä.
 • Ensisijainen avainsana tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle sivun otsikon alkua (eli etulataus)
 • 1-2 toissijaista avainsanaa tulee esittää luonnollisesti toistamatta päällekkäisiä termejä.
 • Otsikon tulee sisältää napsautussuhdetta lisääviä elementtejä, kuten numero, vuosi, toimintakehotus (CTA) tai tehosana.

Meta Kuvaus

Hyvin optimoitu metakuvaus antaa hakukoneiden indeksointiroboteille enemmän kontekstia sisällöstä ja auttaa varmistamaan käyttäjille, että verkkosivu sopii hyvin heidän kyselyinsä. Kun kohdeavainsanasi näkyvät metakuvauksessa, hakukoneet, kuten Google, Yahoo ja Bing, myös lihavoivat nämä sanat asiaankuuluvissa kyselyissä.

Metakuvaukset tulisi optimoida tällä tavalla:

 • Pidä teksti 150-160 merkin pituisena.
 • Sisällytä ensisijainen avainsana alkuun.
 • Sisällytti 1-2 toissijaista avainsanaa luonnollisella tavalla.

URL-optimointi

URL-osoite on toinen sijoitustekijä sivuston hakukoneoptimoinnissa, minkä vuoksi sinun tulee muistaa tarkistaa tämä kohta, kun käsittelet sivun SEO-luetteloa.

Ensisijaisen avainsanan sisällyttäminen lyhyeen, ytimekkääseen URL-osoitteeseen auttaa selventämään hakukoneen indeksointirobotin käsitystä sisällöstäsi ja voi vaikuttaa positiivisesti sijoituksiisi.

Tee URL-osoitteestasi SEO-ystävällinen noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

 • Tee siitä tarkka vastaavuus ensisijaiselle avainsanalle.
 • Käytä väliviivoja (-) sanojen välissä.

H1 Sivun otsikko

H1-tunniste on korkeimman otsikkotason HTML-merkintä. Tyypillisesti H1-otsikko koodataan verkkosivustojen teemoissa näkyväksi sivun otsikoksi, jonka käyttäjät näkevät sisällön yläosassa, ja se on huomattavasti suurempi kirjasintyyppi kuin muut alaotsikot (H2–H6).

Metaotsikon jälkeen H1-tunniste on seuraavaksi vahvin sivun hakukoneoptimoinnin tekijä. Tämä johtuu siitä, että H1-otsikon oletetaan määrittävän sivun pääaiheen, joka tarjoaa lisätietoa hakukoneiden indeksoijille siitä, minkä asianmukaisten avainsanojen perusteella sisällön tulisi sijoittua SERP:issä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada Atlas VPN:n ilmainen kokeiluversio vuonna 2023

Voit maksimoida H1:n SEO-arvon noudattamalla näitä mallissa esitettyjä vinkkejä:

 • Tee siitä otsikkotunnisteen kopio.
 • Käytä sivulla vain yhtä H1-otsikkoa.

Syy, miksi haluat optimoida H1-tunnisteen tällä tavalla, on se, että Google alkoi vuonna 2022 näyttää H1-otsikkotietoja joillekin SERP-sivujen listauksille mukautetun otsikkotunnisteen sijaan, kun sen indeksointialgoritmi havaitsi, että H1-teksti oli enemmän. oleellisia ensisijaisille hakukyselyille.

Tämä prosessi, jossa H1-tunniste vaihdetaan otsikkotunnisteeseen SERP:issä, voi aiheuttaa useita avainsanojen sijoitukseen ja napsautussuhteeseen (CTR) liittyviä ongelmia. Siksi voit poistaa lähes kaikki tämän tapahtuman mahdollisuudet pakottamalla Googlen ja muut hakukoneet käyttämään mukautettua otsikkotunnistettasi kopioimalla sen H1-tunnisteeseen ja käyttämällä vain yhtä esiintymää H1-otsikkoa HTML-koodissa.

H2 Alaotsikot

Saat enemmän palkintoja sivun optimointiponnisteluistasi, jos kiinnität huomiota huijaustaulukon osaan, joka muistuttaa sinua optimoimaan H2-tunnisteet hakukoneoptimointia varten.

H2-tunniste on tärkeä elementti sivun hakukoneoptimoinnissa, koska sen avulla hakukoneiden indeksointirobotit voivat ymmärtää sivun rakenteen ja sisällön tarkoituksen. Hakukoneet analysoivat H2-tunnisteiden tekstiä ymmärtääkseen sivun ala-aiheita indeksoidakseen ja sijoittaakseen sen asiaankuuluvien kyselyjen mukaan.

Saadaksesi parhaan lisäyksen H2-tunnisteistasi, sinun kannattaa optimoida nämä HTML-elementit seuraavilla tavoilla:

 • Sisällytä 1 H2 jokaiselle kohdeavainsanalle (jos mahdollista).
 • Ensimmäiseen H2:een tulee ensisijainen avainsana.
 • Toisessa H2:ssa tulee olla etupainotteinen tärkein toissijainen avainsana.
 • Sivun viimeisen H2:n, joka edustaa Yhteenveto-osiota, tulee sisältää osittainen vastaavuus ensisijaisesta avainsanasta.
 • Osittaisen haun avainsanoja tulee käyttää muissa sivun H2-lauseissa (jos niitä on).
 • H2-alaotsikoissa saa olla enintään 60 merkkiä.

H3 Alaotsikot

H3-alaotsikot ovat toinen tärkeä elementti, johon kannattaa keskittyä verkkosivujesi optimoinnin parantamiseksi. Hakukoneet analysoivat H3-tunnisteiden tekstiä ymmärtääkseen sisällön alaluokat, jotka vahvistavat ajankohtaisen syvyyden ja merkityksen.

Yksi virhe, jonka monet ihmiset tekevät, on se, että he ylioptimoivat H3-alaotsikot tärkeimmille SEO-avainsanoilleen, mikä voi aiheuttaa sijoitusongelmia. Varmistaaksesi, että sisältösi ei tule roskapostiksi, ja välttääksesi riskin joutua rangaistukseksi avainsanojen täyttämisestä, voit seurata tätä yksinkertaista H3-tarkistuslistakohtaa sivun hakukoneoptimointiluettelossa:

 • Sisällytä avainsanamuunnelmia ja synonyymejä.

Kuten tässä toisessa oppaassa H3-tunnisteiden optimoinnista hakukoneoptimointia varten selitetään, H3-tunnisteita käytetään tukemaan H2-alaotsikoita jakamalla ne alaluokkiin, joten saman avainsanan käyttäminen H3:ssa ei ole loogista käyttäjän tai hakukoneen kannalta. indeksoijat.

Oletetaan, että kohdistat avainsanailmaukseen “Rhinoplasty Surgery Costs”. Hyvä H2- ja H3-otsikkorakenne olisi seuraava, koska H3-tunnisteet sisältävät avainsanamuunnelmia ja synonyymejä.

Nenäleikkauksen kustannukset

Keskimääräiset nenätyökustannukset

(synonyymi)

Nukutusmaksut

(Semanttisesti liittyvät)

Leikkauslaitoksen kustannukset

(semanttisesti -Aiheeseen liittyvä)

Leikkauksen jälkeiset laskut

(Semanttisesti liittyvät)

Nenätöiden lääkkeiden hinnat

(Semanttisesti liittyvät)

Rhinoplasty Plastic Surgery -hinnoittelutaulukko

(Avainsana muunnelma)

Huono esimerkki H3-tunnisteiden optimoinnista nenäleikkausleikkauskustannuksia varten, mikä johtaisi liialliseen optimointiin ja mahdollisesti harkittuun avainsanojen täyttämiseen, on alla:

Rhinoplasty-leikkauksen kustannukset

Keskimääräiset nenäleikkauskustannukset

Nenäleikkauksen anestesian kustannukset

Nenäleikkauksen kustannukset

Leikkauksen jälkeiset kustannukset Nenäleikkauksen kustannukset

Nenäleikkauksen kustannukset lääkkeille

Nenäleikkauksen kustannustaulukko

Johdanto

Johdanto on erinomainen paikka optimoida sivun hakukoneoptimointia varten, koska kaikkea sivun yläosassa näkyvää sisältöä pidetään tärkeänä sijoitustekijänä hakukoneiden indeksointiroboteille.

Näin voit optimoida esittelysi mallin mukaisesti:

 • Pidä se lyhyt, 100-150 sanaa.
 • Ensisijainen avainsana näkyy ensimmäisessä virkkeessä.
 • Sisältää 2–3 toissijaista avainsanaa ensimmäisten 100 sanan sisällä ja kuulostaa luonnolliselta.

Kehon sisältö

Mitä tulee sisältösi pääosaan, olennaista on toistaa kohdeavainsanasi muutaman kerran lisätäksesi niiden avainsanatiheyttä ja välttää samalla avainsanojen täyttämistä.

Tämän sivulla olevan SEO-huivitaulukon edellisessä vaiheessa lisäsit avainsanasi johdatukseen. Seuraavassa vaiheessa lisäät ne uudelleen yhteenvetoon. Siksi sinun ei tarvitse toistaa tarkan haun avainsanoja liian monta kertaa päätekstin sisällössä oikeanlaisen optimoinnin varmistamiseksi.

Yksinkertainen strategia, jota noudatetaan pääosan sisällön suhteen, on seuraava:

 • Lisää ensisijaiset ja toissijaiset avainsanasi 1-3 kertaa luonnollisesti sivulle sisällön pituuden perusteella.

Esimerkiksi 500 sanan viesti vaatisi vain yhden ylimääräisen hakukoneoptimointiavainsanasi pääsisällössä. 2 000 sanan artikkelissa voidaan kuitenkin turvallisesti käyttää näitä avainsanoja kolmella lisäkerralla ilman ylioptimointia.

Yhteenveto

Vaikka tiivistelmäosio on viimeinen asia, jonka ihmiset lukevat sivulla, artikkelisi yhteenvedoilla on tärkeä rooli sivuston hakukoneoptimointityössäsi. Tämä johtuu siitä, että voit edelleen tehostaa kohdeavainsanojen sivulla olevia signaaleja sisällyttämällä ne strategisella tavalla sisällön loppuun.

Yhteenvedon tulee olla yksinkertainen yhteenveto artikkelissa käsitellyistä pääkohdista sekä optimoitu teksti, joka tarjoaa hakukoneille täydellisen käsityksen aiheesta.

Tässä on perusstrategia, jota noudatetaan yhteenvedon optimoinnissa:

 • Pidä se lyhyt, 100-150 sanaa.
 • Laita ensisijainen avainsana ensimmäiseen virkkeeseen.
 • Sisällytä 2–3 toissijaista avainsanaa viimeisten 100 sanan joukkoon samalla, kun se kuulostaa luonnolliselta.
🔥 Empfohlen:  Bluehost Black Friday -tarjoukset 2022: 76 %:n alennus + ilmainen verkkotunnus [Live Now]

Kuvat

Kuvilla on tärkeä rooli käyttäjäkokemusten parantamisessa sekä sivun hakukoneoptimoinnin signaaleissa. Sivulla ladattava SEO-malli auttaa sinua varmistamaan, että olet suorittanut kaikki keskeiset kuvan optimointitehtävät, mukaan lukien:

 • Ensisijaisena avainsanana käytetään yhtä osuvaa kuvaa.
 • Sisältää yhden osuvan kuvan kullekin toissijaiselle avainsanalle (jos mahdollista).
 • Ensisijaiseen avainsanaan liittyvä kuva on upotettu suoraan optimoidun H2-tunnisteen yläpuolelle.
 • Toissijaisiin avainsanoihin liittyvät kuvat upotetaan suoraan niiden optimoitujen H2-tunnisteiden yläpuolelle (tai sijoitetaan luonnollisesti sivulle, jos H2-tunnistetta ei ole).
 • Jokaisen kuvan ALT-teksti sisältää asiaankuuluvan avainsanan ja kuvaa samalla kuvaa tarkasti näytönlukuohjelmia varten.
 • Kunkin kuvan tiedostonimi vastaa siihen liittyvää avainsanaa ja käyttää väliviivoja (-) sanojen välissä.
 • Kuvan metatiedot sisältävät kohde-SEO-avainsanan (jos sinulla on muokkausohjelmisto, jonka avulla voit liittää nämä tiedot.)

Suositeltu katkelma

Suositellut katkelmat ovat hakutuloksia, jotka näkyvät hakukoneen tulossivun yläosassa erillisessä kentässä. Suositeltujen katkelmien sijaintia kutsutaan usein “nolla-paikaksi”, koska nämä katkelmat näkyvät hakutuloksissa ensimmäisen maksuttoman listauksen yläpuolella.

Tutkimukset osoittavat, että Suositellut katkelmat saavat 35 % kaikista Googlen ensimmäisen sivun napsautuksista, joten se on tärkeä sivun optimoinnin tarkistuslistakohde, johon kannattaa keskittyä, jos haluat saada lisää orgaanista näkyvyyttä ja liikennettä SERP:istä.

Kuten toisessa otsikkotunnisteen optimointia koskevassa oppaassamme selitettiin, loistava tapa optimoida suositeltuja katkelmia varten on asettaa sivun ensimmäinen H2-otsikko vastaamaan ensisijaista hakulauseketta, jonka käyttäjä kirjoittaa Googleen löytääkseen tietoja (eli ensisijaista avainsanaa selitetyllä tavalla). aiemmin tällä sivulla olevassa H2-optimointiosiossa).

Seuraavaksi haluat vastata käyttäjän kyselyyn suoraan H2-alaotsikon alapuolella siinä muodossa, jossa hakukoneet, kuten Google, palkitsevat nykyisestä Suositeltavasta katkelmasta. Se voi olla lyhyt kappale, luettelo tai taulukko. Pohjimmiltaan haluat luoda jotain sijoituksen katkelman kaltaista.

Jos Suositeltu katkelma on lyhyt kappale, vastaa kyselyyn ytimekkäästi 45–50 sanaa. Sisällytä myös samankaltaisia ​​sanoja ja ilmauksia, joita korostetaan nykyisessä sijoituksen katkelmassa.

Luettelon katkelmia varten sinun on lisättävä 5–10 H3-tunnistetta, joiden ala-aiheet tukevat yläpuolella olevaa H2-otsikkoa. Jos Google näyttää numeroita luettelon kohteiden vieressä, kirjoita numerot H3-alaotsikoihisi. Jos näet luoteja, jätä numerot pois. Katso, miten tämä tarkistuslistasivu on laadittu, niin näet esimerkin tästä käytännöstä. Huomaa, että en käytä numeroita H3-tunnisteissa, koska Google ei palkitse tätä käytäntöä Featured Snippetissä.

Sisällytä taulukkokatkelmiin 3-sarakkeinen taulukko (ei enempää eikä vähempää), jossa on samanlaiset otsikonimet ja yhtä monta riviä kuin nykyisessä sijoituskatkelmassa (katso sivulta, kuinka suuri taulukko todella on).

Tässä on yhteenveto ohjeista, jotka koskevat Suositeltujen katkelmien kohdistamista sivun hakukoneoptimointimallin mukaisesti:

ilmoita tästä ilmoituksesta

 • Sivuelementit on muotoiltu vastaamaan nykyistä sijoitussuositeltua katkelmaa.
 • Kappaleen katkelma: 45–50 sanan vastaus suoraan ensisijaisen avainsanan optimoidun H2:n alapuolelle. Sisällytä samankaltaiset sanat ja ilmaukset korostettuina nykyisessä sijoituksen katkelmassa.
 • Luettelon katkelma: 5–10 (tai enemmän) H3:a ensisijaisen avainsanan optimoidun H2:n alapuolella (jos nykyinen sijoituskatkelma sisältää järjestetyn luettelon, aloita H3:t numerolla ja pisteellä).
 • Taulukon katkelma: 3-sarakkeinen taulukko, jossa on samanlaiset otsikot ja rivien määrä kuin nykyisessä sijoituksen katkelmassa ja suoraan ensisijaiselle avainsanalle optimoidun H2:n alapuolella.

Sisällön laatu

Sisällön laatu on tärkeä hakutekijä hakukoneoptimoinnissa. Itse asiassa, vaikka seuraat jokaista sivulla olevaa SEO-kohdetta, joka on aiemmin lueteltu tässä cheatsheetissa saadaksesi paremman sijoituksen, avainsanasi asemat heikkenevät, jos sisältö on huonolaatuista.

Tämä johtuu siitä, että sijoitusalgoritmeissa on käytössä järjestelmät kävijöiden tyytyväisyyden mittaamiseksi käyttäjän signaalien perusteella. Klassinen esimerkki on web-sivu, jolla on korkea välitön poistumisprosentti, joka johtaa pogo-tarttumiseen, mikä on hakijan tekoa, joka liikkuu edestakaisin SERP:issä lueteltujen verkkosivujen välillä. osoittaa, että käyttäjä ei ole tyytyväinen sisältöön, ja siirtyy takaisin SERPS:ään napsauttaakseen toista tulosta.

Hakijat ovat alttiimpia pogo-tarttumiseen, jos he kohtaavat napsautussyöttisisältöä, epäalkuperäisiä artikkeleita, hitaasti latautuvia sivuja, paljon mainoksia tai huonolaatuista sisältöä, joka ei täytä käyttäjien tarkoitusta.

Varmista, että sisältösi läpäisee laatutestin sekä käyttäjien että hakukonealgoritmien tyydyttämiseksi, kiinnitä huomiota seuraaviin mallin kohtiin:

 • Sisältää alkuperäisen sisällön (ei kopioitu tai kehrätty muista sivustoista).
 • Järjestetty oikealla otsikkorakenteella (H1 – H6).
 • Pysyy keskittyneenä ensisijaiseen avainsana-aiheeseen (eli ei puutu muihin tangentteihin).
 • Muotoiltu samalla tavalla kuin ensisijaisen avainsanan parhaat URL-osoitteet.
 • Täyttää käyttäjän ensisijaisen avainsanan hakutarkoituksen.

EEAT

EEAT on lyhenne sanoista Experience, Expertise, Authoritativeness ja Trust. Se on joukko verkkosivustojen arviointistandardeja, jotka ovat peräisin Googlen Search Quality Evaluator Guidelinesista.

Pääasiallinen tapa optimoida verkkosivustosi EEAT:lle on osoittaa nämä ominaisuudet jokaisella sivulla. Tämä auttaa juurruttamaan sisältöösi uskottavuuden tunteen siitä, että se on turvallista, uskottavaa, tarkkaa ja sen arvoista sijoittua hakutulosten kärkeen.

🔥 Empfohlen:  22 parasta sijoitusrahaston aloittavaa yritystä Intiassa (2023)

Tässä ovat tärkeimmät tavat parantaa sivun hakukoneoptimoinnin signaaleja EEAT:lle tarkistusluettelon mukaisesti:

 • Sisällytä kirjoittajan sivuriville linkki kirjoittajan elämäkertasivulle.
 • Sisällytä tekijän biolaatikko (valinnainen; ja hyvä korvike, jos sivuriviä ei ole).
 • Sisällytä julkaisupäivämäärä ja -aika (aika on valinnainen ikivihreälle sisällölle, mutta välttämätön uutissisällölle)
 • Osoita asiantuntemusta ja/tai omakohtaista kokemusta aiheesta jakamalla syvällistä tietoa, henkilökohtaisia ​​mielipiteitä, alkuperäisiä valokuvia ja itse tuotettuja videoita.
 • Sisällytä semanttisesti liittyviä sanoja ensisijaiseen avainsanaaiheeseen parantaaksesi asiantuntemusta.
 • Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein ja ajan tasalla.
 • Sisällytä 1–2 yksilöllistä elementtiä (vähintään), joita ei löydy huippuluokan URL-osoitteista (esim. taulukot, kaaviot, infografiat, videot, lisää luettelokohteita, alan asiantuntijoiden lainaukset, UKK).

Linkit

Sekä sisäisten että ulkoisten linkkien sisällyttämisellä sisältöösi on lukuisia etuja, kuten käyttökokemusten parantaminen, sitoutumismittareiden tehostaminen ja sivuston hakukoneoptimointisignaalien lisääminen.

Saadaksesi nämä palkinnot, varmista, että katat seuraavat linkkien olennaiset tiedot:

 • Sisällytä 1–3 ulkoista linkkiä korkealaatuisille sivustoille, jotta voit lisätä todisteita väitteille, faktoille, tilastoille jne.
 • Sisällytä 3–5 sisäistä linkkiä muille sivuston oleellisille sivuille avainsanoilla optimoidulla ankkuritekstillä.
 • Sisällytä 5–10 (vähintään) sisäistä linkkiä, jotka osoittavat tälle sivulle avainsanoilla optimoitua ankkuritekstiä.
 • Lisää Nofollow- tai Sponsored-attribuutti ulkoisiin kumppani- ja mainoslinkkeihin.

Kaaviomerkintä

Schema Markup on eräänlainen strukturoitu tieto, joka käyttää standardoitua tunnistekirjastoa tarjotakseen hakukoneille lisäkontekstia ja ymmärrystä sivun aiheesta.

Jotta saat kaiken irti tästä sivun SEO-elementistä, sinun tulee lisätä asiaankuuluva Schema Markup sivun HTML-koodiin sen sisältämän sisällön tyypin mukaan, kuten:

 • Strukturoidut tiedot
 • FAQ strukturoitu data
 • Reseptin jäsennelty data
 • Artikkelin jäsenneltyä dataa
 • Tapahtuman strukturoitu data
 • Paikallisten yritysten jäsennelty data
 • Karusellirakenteinen data
 • Tarkista katkelman jäsennellyt tiedot
 • Videon strukturoitu data

Katso tästä Googlen dokumentaatiosta kaikki strukturoidun datan merkinnät, joita Google Haku tukee.

Tekninen

Sivun hakukoneoptimoinnin viimeisenä tarkistuksena sinun täytyy käydä läpi muutama tekninen seikka varmistaaksesi, että sivu läpäisee tarkastuksen. Muuten sisältöä ei ehkä indeksoida tai saada korkeinta sijoitusta kohdeavainsanoillaan.

 • Mobiiliystävällinen (responsiivinen) muotoilu.
 • Läpäisee Googlen Core Web Vitals mobiili- ja pöytätietokoneille.
 • Sivua ei ole asetettu noindex-tilaan.

Lataa ilmainen On-Page SEO -malli

Kuten näet, sivulla on monia SEO-tekijöitä, joihin sinun on keskityttävä varmistaaksesi, että viestisi ja sivusi ovat optimoituja maksimaalisten tulosten saavuttamiseksi. Siksi loimme tämän sivulla olevan hakukoneoptimoinnin tarkistuslistan ja mallin kolmessa muodossa, jotta voit kopioida, ladata ja käyttää kunkin optimointitehtävän merkitsemiseen sitä suorittaessasi:

Huomautus: Saatavilla on myös ilmainen Off-Page SEO -tarkistuslista ja -malli, jos haluat parantaa sivuston ulkopuolista optimointiasi, sekä täydellinen SEO-tarkastuksen tarkistuslista verkkosivuston kaikkien osien tarkastamiseen.

Lue lisää On-Page SEO:sta

Alla olevista linkeistä kerrotaan lisää sivun hakukoneoptimoinnista ja sen oikeasta käytöstä hakukoneoptimoinnissa. Käytä näitä resursseja parantaaksesi tietämystäsi aiheesta.

Sivulla olevan SEO-tarkistuslistan yhteenveto

Toivomme, että tämä sivulla oleva SEO-tarkistuslista on arvokas lisä hakukoneoptimoinnin työkalupakkiisi.

Kuten olet huomannut, sivulla on monia hakukoneoptimointiluettelon kohtia, jotka kannattaa harkita ja täydentää varmistaakseen, että sivusi on optimoitu hyvin, jotta voit saavuttaa haluamasi sijoitustulokset. Ja tämä ilmainen sivulla oleva optimoinnin tarkistuslista auttaa varmistamaan, että et koskaan julkaise yhtään artikkelia enää unohtamatta yhtäkään näistä tärkeistä tekijöistä. Varmista siis, että kopioit, lataat tai tulostat sivulla olevan SEO-mallin ja cheatsheet-lomakkeen siinä muodossa, jossa haluat työskennellä (PDF, Excel tai Google Sheet), jotta voit parantaa verkkosivustosi sijoitusta SERP:issä.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.