Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sivuston riippuvuus JavaScriptistä ongelma Googlebotille?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sivuston riippuvuus JavaScriptistä ongelma Googlebotille?

Äskettäisessä Google-hakukeskuksen hakukoneoptimoijan virka-ajan hangoutissa Googlen haun asianajajalle John Muellerille lähetettiin kysymys, onko haitallista, että verkkosivuston perustoiminnot ovat riippuvaisia ​​JavaScriptistä.

Voiko tällä olla negatiivinen vaikutus Googlebotiin, kun se tulee indeksoimaan?

Mueller huomautti, että se on todennäköisesti hyvä, mutta ehdotti myös toimia varmistaakseen, että sekä Googlella että käyttäjillä ei ole ongelmia sivuston kanssa.

Sivusto ei ole käyttäjäystävällinen ilman JavaScriptiä

Kysymyksen esittäjä huomautti, että suuri osa sivuston toiminnoista riippui JavaScriptistä ja oli huolissaan vaikutuksista sekä käyttäjäystävällisyyteen että SEO-ystävällisyyteen.

Tämä on kysymys:

”Sivustomme ei ole kovin käyttäjäystävällinen, jos JavaScript on pois päältä.

Suurin osa kuvista ei lataudu. Uloslentovalikkoa ei voi avata.

Kuitenkin Chrome Inspect -ominaisuus, kaikki valikon linkit ovat siellä lähdekoodissa.

Voiko riippuvuutemme JavaScriptistä olla edelleen ongelma Googlebotille?”

Se, mitä henkilö tarkoittaa “Chromen tarkastusominaisuuden” suhteen, on luultavasti Chromeen sisäänrakennettu Näytä sivun lähdekoodin tarkistustyökalu.

Joten he tarkoittavat sitä, että vaikka linkit eivät ole käytettävissä, kun JavaScript on poistettu käytöstä selaimessa, linkit ovat edelleen HTML-koodissa.

Mueller suosittelee sivustotestausta

Muellerin vastauksessa tunnustettiin, että Google voisi todennäköisesti käsitellä sivustoa.

Sanomatta jäi kuitenkin se, että monien sivustojen toimivuus riippuu JavaScriptistä ja että kysymyksen esittäjän kokemus on melko normaali.

Vieraile useimmissa sivustoissa, joissa JavaScript on poistettu käytöstä selaimessa ja monet kuvat eivät lataudu, asettelu voi rikkoutua ja jotkin valikot eivät toimi.

Alla on kuvakaappaus SearchEngineJournalista JavaScriptin ollessa poissa käytöstä:

Vaikka Mueller vihjasi tähän tosiasiaan vastauksessaan, on luultavasti asetettava vastauksen etusijalle, että useimmat sivustot ovat käyttäjäystävällisiä ilman JavaScriptiä selaimessa ja että kysymyksen esittäjän kokemus ei ole poikkeuksellinen. mutta on itse asiassa melko yleistä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada lisää napsautuksia Google-hausta: Pikaopas orgaanisen napsautussuhteesi kolminkertaiseen kasvattamiseen

Mueller myönsi, että kaikki olisi todennäköisesti hyvin.

Hän sanoi:

”Ja minun näkökulmastani… testaisin sitä.

Joten luultavasti kaikki on hyvin.

Ja luultavasti oletan, että jos käytät JavaScriptiä järkevällä tavalla, jos et tee mitään erityistä estääksesi JavaScriptin sivuillasi, se luultavasti vain toimii.

Testaa, kuinka sivusto toimii

Seuraavaksi Mueller rohkaisi henkilöä suorittamaan testejä varmistaakseen, että sivusto toimii optimaalisesti, ja mainitsi, että “meillä” on työkaluja, mutta hän ei maininnut erityisiä työkaluja.

Oletettavasti hän puhuu Google Search Consolessa saatavilla olevista työkaluista, jotka voivat antaa palautetta siitä, pystyykö Google indeksoimaan sivuja ja kuvia.

Mueller jatkoi vastaustaan:

“Mutta sinun on paljon parempi, ettet vain usko minua, vaan käytät testaustyökalua kokeillaksesi sitä.

Käytettävissämme olevat testaustyökalut ovat varsin hyvin dokumentoituja.

Asioissa on monia … muunnelmia, joita suosittelemme parantamaan asioita, jos kohtaat ongelmia.

Joten tarkistaisin JavaScript- ja hakukoneoptimointioppaamme ja harkitsisin ehkä, että voisin kokeilla asioita, varmistaa, että ne todella toimivat haluamallasi tavalla, ja sitten parantaa verkkosivustoasi yleisesti.

Käyttäjäystävälliset sivustokokemukset

Mueller keskusteli seuraavaksi käyttäjäystävällisyydestä, koska kysymyksen esittäjä mainitsi, että sivusto ei ole käyttäjäystävällinen JavaScriptin ollessa pois päältä.

Suurin osa Internetin sivustoista käyttää JavaScriptiä, W3Techs julkaisee tilaston että 97,9 % sivustoista käyttää JavaScriptiä.

HTTPArchive, joka käyttää todellisia Chromen käyttäjätietoja sisäänkirjautuneilta käyttäjiltä huomauttaa JavaScriptin käyttöä koskevassa vuosikertomuksessaan että mobiililaitteiden JavaScript-latausten mediaanimäärä on 20 ja jopa 33 ensimmäisen osapuolen JavaScriptiä ja 34 kolmannen osapuolen komentosarjaa verkkosivustojen 90. prosenttipisteessä.

HttpArchive huomauttaa lisäksi, että verkkosivustojen keskiarvolla 36,2 % sivuston vierailijan selaimeen pakotetusta JavaScriptistä jää käyttämättä, se on vain hukattua kaistanleveyttä.

Kuten näet, ongelma ei koske sivustossa vierailevia käyttäjiä, joiden JavaScript on poistettu käytöstä, koska kysymyksen esittäjä oli huolissaan. Heidän huolensa oli väärä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka rajoittaa asiakasta lisäämästä tuotetta ostoskoriin Magento 2:ssa

Todellinen ongelma keskittyy siihen, että käyttäjät kohtaavat sivuston, joka pakottaa sivuston vierailijoihin liikaa JavaScriptiä ja luo siten huonon käyttökokemuksen.

Mueller ei maininnut vivahteita siitä, kuinka henkilön huolenaiheet olivat väärässä paikassa. Hän kuitenkin suositteli hyödyllisiä tapoja selvittää, onko käyttäjillä kielteisiä kokemuksia JavaScript-ongelmien vuoksi.

Mueller jatkoi vastaustaan:

“Ja mainitsit käyttäjäystävällisyyden JavaScriptin suhteen, joten meidän näkökulmastamme saamamme opastus on pohjimmiltaan erittäin tekninen siinä mielessä, että meidän on varmistettava, että Googlebot näkee sisällön teknisestä näkökulmasta, ja että se voi nähdä sivuillasi olevat linkit teknisestä näkökulmasta.

Se ei ensisijaisesti välitä käyttäjäystävällisyydestä.

Mutta tietysti käyttäjäsi välittävät käyttäjäystävällisyydestä.

Ja tässä on ehkä järkevää tehdä hieman enemmän, jotta käyttäjilläsi on varmasti hyvä kokemus sivuistasi.

Ja tämä on usein jotain, joka ei ole vain yksinkertainen testaustyökalu.

Mutta mieluummin jotain, jossa sinun täytyy ehkä tehdä pieni käyttäjätutkimus tai haastatella joitain käyttäjiä tai ainakin tehdä kysely verkkosivustollasi ymmärtääksesi, mihin he jäävät jumiin, millaisia ​​ongelmia he kohtaavat.

Johtuuko se näistä…mainitsit pikavalikot. Vai onko se jotain aivan muuta, kun he näkevät ongelmia, että teksti on ehkä liian pieni tai he eivät osaa napsauttaa painikkeita oikein, sellaisia ​​​​asioita, jotka eivät todellakaan liity teknisiin ongelmiin, mutta ovat enemmän, ystävällisiä käyttäjäpuolen asioista, joita, jos voit parantaa niitä ja jos voit tehdä käyttäjistäsi onnellisempia, he pysyvät mukana ja tulevat takaisin ja kutsuvat lisää ihmisiä vierailemaan myös verkkosivustollasi.”

Testi käyttäjille ja Googlelle

Mueller ei nimenomaisesti viitannut työkaluihin minkään suositeltujen testien suorittamiseen. On melko selvää, että Search Console on paras työkalu Googlen indeksointiongelmien diagnosointiin. Search Console ilmoittaa julkaisijoille esimerkiksi löydettyjen URL-osoitteiden määrästä.

Mitä tulee käyttökokemustyökaluihin, yksi parhaista on ilmainen Microsoft Clarity -käyttökokemuksen analytiikkatyökalu. Tämä GDPR-yhteensopiva analytiikkatyökalu antaa oivalluksia siitä, miten käyttäjät kokevat sivustosi, ja voi ilmoittaa, jos heillä on huono käyttökokemus.

🔥 Empfohlen:  Johtava hakukoneoptimointi tietotieteen vallankumouksen kautta: CTO:n kysymykset ja vastaukset

Joten se voi olla erittäin hyödyllinen mahdollisten sivustoongelmien diagnosoinnissa, joista John Mueller keskusteli.

Lainaus

Katso John Mueller 10:23 minuutin kohdalla: