Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

SMART SEO -tavoitteiden luominen yrityksellesi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: SMART SEO -tavoitteiden luominen yrityksellesi

Tavoite on vain niin hyödyllinen kuin sen luomisen ajatus.

Kuten monet liian käytetyt markkinointitermit ja kliseet, “tavoitteesta” voi tulla ylivoimainen tai merkityksetön sana tai tarkoitukseton tavoite.

Työnantajat voivat luovuttaa ne ymmärtämättä täysin suorituksen toteutettavuutta. Työntekijät saattavat tuntea painostusta saavuttaa asetettuja tavoitteita, realistisia tai epärealistisia, ilman suunnitelmaa niiden saavuttamiseksi.

Erityisesti markkinoinnin johto jättää usein huomiotta SEO-tavoitteet, jos he olettavat, että orgaaninen hankintakanava on maksuton hankintakanava, joka toimii automaattisesti kulissien takana.

Ne, jotka ovat työskennelleet SEO-alalla edes lyhyen ajan, tietävät, että se ei toimi näin.

Varsinkin yritysorganisaatioissa.

Vaikka SEO-ponnistelujen täyden vaikutuksen määrittäminen voi olla haastavaa, on olemassa useita KPI-mittareita ja tuottavia menetelmiä optimoinnin vaikutuksen seuraamiseen.

Hyödyllisin tapa luoda mielekkäitä tavoitteita on soveltaa SMART-kehystä KPI:isi.

Voit soveltaa SMART-kehystä mihin tahansa tavoitteeseen, yritykseen tai liiketoimintaan. Hakukoneoptimointia varten on kuitenkin otettava huomioon erityiset näkökohdat tavoitteenrakennusprosessissasi.

Ja kerrostamalla hakukoneoptimointia koko prosessin ajan, löydät tavoitteet, jotka kuvastavat tarkasti hakukoneoptimointitoimiesi vaikutusta ja osoittavat, että pystyt toteuttamaan lupaamasi.

Mikä on SMART-tavoite?

SMART on sanoista Specific, Measurable, Actionable, Realistic (tai Relevant) ja Timely (tai Time-bound).

Kun luot tavoitetta, varmista, että nämä viisi ulottuvuutta koskevat tavoitettasi.

Osana tavoitteen asettamisprosessia kysy itseltäsi jokainen seuraavista kysymyksistä:

 • Mitä erityisesti aiotteko mitata?
 • Onko sinulla tapa mitata KPI?
 • Voitko tehdä an toimintakelpoinen vaikuttaa tähän KPI:hen?
 • Muuttuuko se tietty kohde, jota pyrit parantamaan, realistisesti toimintasi perusteella? Onko se asiaankuuluvaa yrityksesi tavoitteisiin?
 • Missä aikaikkuna arvioitko ponnistelujesi vaikutusta KPI:hen?

Käy nämä läpi ja siirry seuraavaan kysymykseen vain, jos voit löytää järkevän vastauksen jokaiseen.

Kun olet vastannut jokaiseen kysymykseen, muuta havaintosi lopulliseksi lausumaksi. Ja siinä se on.

SMART Goals -prosessin soveltaminen hakukoneoptimointiin

SMARTin viittä periaatetta voidaan soveltaa mihin tahansa yritykseen, yritykseen tai asiakkaaseen.

Mutta kun luot SMART-tavoitteita erityisesti hakukoneoptimointia varten, sinun kannattaa harkita kunkin soveltamista tavoitteenrakennusprosessissasi.

Erityinen

SMART-tavoitteiden tarkoitus on osoittaa tiettyjen markkinointiponnistelujen tai tässä tapauksessa hakusi ja sivustosi optimoinnin vaikutus.

Viime kädessä haluat todistaa, että optimointisi lisäsivät yrityksesi tai asiakkaasi tavoitteita

Aloita siksi kunkin SMART-tavoitteen määrittäminen valitsemalla yksi tietty KPI.

Kunkin tavoitteen rajoittaminen yhteen KPI:hen auttaa varmistamaan SMARTin jäljellä olevien neljän pätevyyden tarkkuuden.

Kun valitset hakukoneoptimoinnin KPI:tä, aloita tarkistamalla, voitko yhdistää SEO KPI:t laajempiin liiketoimintatavoitteisiin.

Näin voit osoittaa, kuinka hakuoptimointisi tukevat yrityksesi tai asiakkaasi markkinoinnin tuloskanavaa.

Suppilon sisällä nämä KPI:t alkavat usein SERP-sivulla (Search Engine Results Page) saatujen näyttökertojen kokonaismäärällä ja päättyvät myyntiin, ostoihin tai muihin rahoitustapahtumiin.

SEO KPI:t markkinointisuppilossa

Markkinointisuppilon huippu (tietoisuus)

 • Näyttökerrat yhteensä.
 • Sivu 1 hakumäärä.
 • Napsautukset hakukoneista.
 • CTR hakukoneista.
 • Käyttäjät hausta.
 • Sivun katselut hausta.
 • Sivun konversiot hakuliikenteestä.
 • Tulot hakuliikenteestä.

Markkinointikanavan pohja (tulos)

Saatat olla taipuvainen luottamaan muihin hakukoneoptimointimittareihin, kuten tiettyihin tulostyyppeihin, mukaan lukien vastauslaatikot (tunnetaan myös nimellä Featured Snippets) tai Ihmiset myös kysyvät -sijoittelut.

On kuitenkin kaksi syytä välttää tämäntyyppisiä mittareita.

Ne voivat vaihdella voimakkaasti ponnisteluihisi liittymättömillä tavoilla, ja mikä tärkeintä, ne eivät liity suoraan liikenteeseen ja tuloksiin liittyviin laajempiin liiketoimintatavoitteisiin.

🔥 Empfohlen:  Syyt, miksi Intian hallitus haluaa kieltää kryptovaluutan

Sitä vastoin Sivun 1 sijoittelut edustavat sitä, kuinka monta kertaa sisältösi näkyy SERP:n sivulla 1. Napsautuksen todennäköisyys on alle 2,5 %, jos sisältösi ei ole sivulla 1.

Joten läsnäolosi sivulla 1 on valtava osoitus orgaanisesta liikenteestä, jonka saatat pystyä ohjaamaan.

Samoin haun tulokset ja tulot ovat erityisen tehokkaita KPI-mittareita, jotka on sisällytettävä tavoitteisiisi, sillä ne auttavat todistamaan hakukoneoptimoinnin ja sisältömarkkinoinnin sijoitetun pääoman tuottoprosentin, jotka molemmat ovat tärkeitä markkinoinnin menestymisen tekijöitä.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää varmistaa, että tavoitteemme ovat kristallinkirkkaat ja liittyvät liiketoimintatavoitteisiimme, jotta kaikki johtokunnasta markkinointiosastoon ymmärtävät, miltä menestys näyttää.

Mitattavissa

Onneksi useimpia hakukoneoptimointimittareita on tarpeeksi helppo seurata, kunhan sinulla on oikeat alustat, työkalut ja/tai ohjelmistot määritettynä tietojesi käsittelyyn:

 • Verkkosivustojen analytiikkaa, liikennettä ja hankintalähteitä voidaan seurata työkalujen, kuten esim Google Analytics, Adobe Analyticstai muu seurantaohjelmisto.
 • Hakukoneiden avulla voit seurata verkkosivustosi näyttävien avainsanojen näkyvyyttä, sijoitusta ja napsautuksia esimerkiksi työkalujen avulla Google Search Console ja Bing Webmaster Tools.
 • Alustat, kuten BridgeEdge, Kapellimestarija Semrush tallentaa avainsanasijoituksesi, sijoituksen muutokset, avainsanan MSV, tulostyypit ja niin edelleen seuraamillesi ja tutkimillesi avainsanoille. Joissakin on integraatioita, joiden avulla voit syöttää verkkosivustosi tiedot ja indeksoida ne.
 • Sivuston indeksointi voi tapahtua myös erillisillä työkaluilla, kuten Content King ja DeepCrawl jotka seuraavat teknisiä SEO-komponentteja, kuten otsikkotunnisteita, metakuvauksia ja alt-tageja, ilmoittavat sivuston virheistä, valvovat Core Web Vitals -arvoja, kuten sivuston nopeutta, ja paljon muuta.

Ennen kuin lisäät tietoja näistä lähteistä, sinun on määritettävä sille vertailuarvo.

Ajoituksesta ja raportoinnista keskustellaan yksityiskohtaisemmin, kun pääsemme SMARTin T-kohtaan, mutta pääasiallisesti tavoitteesi tarvitsee vertailun kahden eri ajankohdan välillä.

Jotta voit verrata tietoja tehokkaasti, sinun on määritettävä edellisen kuukauden, ellei vuoden, perustaso.

Valitettavasti voi olla erityisen vaikeaa todistaa, että tietyt muutokset johtivat tiettyihin mitattavissa oleviin SEO-mittareihin. Ja se on ilmaistava selvästi, kun rakennat ja selität tavoitteitasi.

Segmenttien avulla voit kuitenkin seurata tiettyjä päivittämiäsi sivuja ja avainsanoja, joille yrität optimoida, auttaa osoittamaan, ovatko tulokset parantuneet optimointien jälkeen.

Ja kun yrität varmistaa, että sinä (tai sisältösi tai verkkotiimisi) teet optimoinnit mahdollisimman lähellä toisiaan, sinun on helpompi seurata muutoksia ajan mittaan.

Saavutettavissa ja saavutettavissa

On monia saavutettavissa olevia ja käytännöllisiä tapoja vaikuttaa orgaanisen haun tehokkuuteen.

SEO-aloitteita ovat avainsanatutkimukset, kilpailuanalyysit, sivustojen tarkastukset, data-analyysit, jotka johtavat optimointisuosituksiin uudelle sisällölle, olemassa olevalle sisällölle ja teknisiä korjauksia, jotka parantavat tuloskanavaa.

Ja toivottavasti auttaa sinua voittamaan kilpailijasi.

Mutta kaikkia SEO-ponnisteluja ei voida seurata tai mitata selvästi. Joihinkin haasteisiin kuuluu se, että ei tiedä seuraavista:

 • Kun Google indeksoi uuden verkkosivun tai optimoidun sivun uudelleen.
 • Kun SERP päivitetään näyttämään optimoitua sisältöä.
 • Jos sisältö on edelleen relevanttia kuluttajille tuolloin kannustaaksesi napsautuksia.
 • Jos jokin rikkoutuu sivustossasi, mikä aiheuttaa virheitä tai vahingoittaa sijoitusta tai Core Web Vitals -arvoa.

Viimeksi mainittu kertoo, miksi sivuston kuntoa, sisäisiä/ulkoisia linkityksiä tai muita teknisiä hakukoneoptimoinnin mittareita ei suositella SMART-tavoitteille. On vain liian monia muuttujia, joita et voi hallita.

Mutta rakentamalla SMART-tavoitteesi tavalla, joka seuraa tulossuppiloa, näet kokonaiskuvan, jonka pitäisi tuoda selkeämmin esiin orgaanisen menestyksen trendit.

🔥 Empfohlen:  Mallitiedoston luominen CRUD-toiminnon suorittamiseksi Magento 2:ssa

Jos jokin suppilon osa heilahtelee odottamatta, se voi auttaa ilmoittamaan ulkoisista asioista, jotka vaikuttavat negatiivisesti menestykseesi.

Lisäksi niin kauan kuin suunnittelet optimoinnit etukäteen, voit kohdistaa kuukausittaiset tavoitteesi aiottelemasi vaikutustason mukaan.

Niin kauan kuin teet nämä päivitykset, voit saada käsityksen siitä, mitä voit saavuttaa kuukauden kuluttua jokaisen päivityskierroksen julkaisemisesta.

Vaikka sinulla ei olisi SMART-tavoitteita kaikille suppilon osille, niiden seuraaminen auttaa sinua ymmärtämään paremmin orgaanisen tavoitteen kussakin vaiheessa ja auttaa sinua kehittämään tavoitteitasi.

Realistinen

Saavutettava tarkoittaa myös realistista. Riippumatta johtajuuden odotuksista tai halusta asettaa aggressiivisia tavoitteita, sinun on asetettava kohtuulliset odotukset.

Nouseva yritys tai yritys, jonka hakukoneoptimoinnin kypsyysaste on erittäin alhainen, saattaa pystyä asettamaan jyrkkiä tavoitteita ainakin aluksi, jos se aikoo toteuttaa parannuksia SEO:n perusperiaatteisiin ja perusteisiin.

Yrityksellä on jo melko korkea SEO-kypsyysaste, jos se on optimoinut tekniset komponentit, niitä seurataan usein ja sisältöä optimoidaan säännöllisesti. Se voi kasvaa vain 7–12 % mittareissa, kuten orgaanisessa liikenteessä, vuosittain.

Joten yrityksen konteksti on avainasemassa.

Ennen kuin valitset tiettyjä mittareita ja arvioit tekemäsi parannuksen, kysy itseltäsi:

 • Pystytkö realistisesti edistymään etsimiesi avainsanojen suhteen?
 • Oletko todellista kiinnostusta sivuja kohtaan, joita yrität optimoida?
 • Tulevatko optimoinnit todella voimaan?
 • Onko sinulla resurssit tarvittavan SEO-tutkimuksen tekemiseen ja muutosten julkaisemiseen?
 • Onko sinulla raportointi määritetty KPI:n mittaamiseksi?
 • Vastaako odotettu vaikutus hakukoneoptimointiin sen yrityksen tai asiakkaan hakukoneoptimoinnin kypsyystasoa, jolle optimoit?

Mitä tahansa näistä tulee pitää estoina luotaessa SMART-tavoitetta.

Jotkut SMART-versiot käyttävät Relevant-tunnusta R.

Mutta tiettyjen KPI:iden sisällyttäminen tulossuppiloon, joka vastaa laajempia liiketoimintatavoitteita ja tavoitteita – jotka kaikki on jo sisällytetty tähän prosessiin – varmistaa osuvuuden.

Aikasidottu ja aikajanalla

Tulosten tulee olla havainnoitavissa määrätyn ajan sisällä.

Luo aikajana alkamis- ja lopetuspäivämäärineen, jotta voit seurata, milloin odotat näkeväsi toivomasi tulokset sen perusteella, milloin aloitat työsi.

Tämä saa sinut saavuttamaan tavoitteesi tietyssä ajassa ja hallitsee ennakoivasti johtajan ja kollegan odotuksia, jos joku pyytää sinua nopeuttamaan pyrkimyksiäsi tai kysyy, miksi et ole saavuttanut mitään tavoitteitasi aikaisemmin.

Varsinaiset optimoinnit, joita haluat mitata, olivatpa ne sisältöjä tai teknisiä, voidaan usein laskea heti, kun ne julkaistaan, varsinkin kun hakukoneoptimoinnin asiantuntijoilla on suora pääsy verkkosivustonsa muokkaamiseen.

Mutta jotta voit mitata SEO-ponnistelujen vaikutusta riittävästi ja osoittaa tehokkuuden, joko sisällön tai teknisen, sinun on yleensä odotettava vähintään kuukausi, jotta voit alkaa mitata merkityksellisiä tuloksia.

Niiden vaikutus voi näkyä heti, kun hakukone indeksoi sivun, jolla muutos tapahtui.

Mutta niiden vaikutus vaatii vähintään kuukauden, jotta se ottaa huomioon indeksoinnin viiveet, jotta muutos heijastuisi SERP:hen ja jotta käyttäjät alkavat käyttää sisältöä.

Varsinkin jos sinulla on sivusto, jota indeksoidaan harvemmin, Googlelta voi kestää pitkän ajan ennen kuin se indeksoi sivustosi uudelleen, jolloin se tunnistaa muutoksen.

SEO SMART -tavoitteiden näkökohdat

Kun olet harkinnut kaikkia näitä viittä osatekijää, harkitse huolellisesti, kuinka ne koskevat säännöllisesti tekemääsi työtä.

Jos et huomaa, että projektisi antavat sinun asettaa tällaisia ​​tavoitteita, on ehkä aika harkita ponnistelujasi uudelleen tai ottaa yhteyttä esimiehesi odotuksiin, käytettävissä oleviin resursseihin ja seurantavaihtoehtoihin.

🔥 Empfohlen:  Kuinka pysyä tuottavana pandemian keskellä

Puitteet SMART SEO -tavoitteiden luomiseen

Aloita omien SMART-tavoitteiden rakentaminen hakukoneoptimoijalle soveltamalla tätä prosessia jokaiseen:

 • Valitse mikä tahansa KPI. Yksi kerrallaan.
 • Varmista, että se on linjassa laajempien liiketoimintatavoitteiden kanssa.
 • Tarkista kaikki SMART-konseptit ja vahvista, että voit soveltaa periaatetta työhösi käyttämällä seuraavaa matriisia.

SEO SMART Goals Matrix

Esimerkkejä SEO SMART -tavoitteista

Tämän kehyksen perusteella voit luoda SEO SMART -tavoitteita, kuten:

 • Siirrä 20 optimoitua sivua tällä hetkellä sivulla 2 sivulle 1 vuosineljänneksen 2022 toisen ja 2022 kolmannen neljänneksen välillä.
 • Lisää Googlen napsautuksia 6 % äiti (toukokuusta kesäkuuhun 2022).
 • Kasvata orgaanista liikennettä verkkosivustollesi +10 % elokuuhun 2022 mennessä.
 • Säilytä 20 000 luomukävijän perusta viikossa.
 • Kasvata optimoitujen sivujen orgaanista liikennettä +16 % kahden kuukauden kuluessa optimoinnista (heinäkuu 2022).
 • Lisää maksuttomia latauksia 7 % sivua kohden 22 1H julkaistun uuden sisällön ja vuonna 2022 2H julkaistun uuden sisällön välillä.
 • Kasvata tuloja 5 % luomulähteistä seuraavan kolmen kuukauden aikana (kesäkuu–elokuu 2022).

SMART-tavoitteidesi mukauttaminen hakukoneoptimointia varten

Vaikka voit mukauttaa mitä tahansa näistä tavoitteista hakukoneoptimoinnin tavoitteisiisi ja mihin tahansa liiketoimintaan, sinun on silti harkittava tarvittavia mukautuksia.

Kun työskentelet SMART-tavoitteidesi R-osan parissa, varmista, että prosenttiosuus on kohdistettu sen ponnistelun määrään, jonka pystyt toteuttamaan.

Perusta lisäykset näyttökertojen, orgaanisten käyttäjien ja tulosten alkuperäiseen tasoon optimoitua sivua kohden sekä MSV:n kokonaismäärään ja avainsanojen alkuperäiseen sijoitteluun.

Jos sinulla on aikaa, testaa optimointojesi vaikutusta yhden tai kahden kuukauden ajan määrittääksesi, minkä tyyppinen parannus näet, ja pyri toistamaan se jatkossa.

Räätälöinnistä riippumatta varmista, että prosessisi seuraa SMARTin keskusvuokralaisia, kuten tässä infografiassa on yhteenveto:

Haasteet SEO SMART -tavoitteiden luomisessa

Joissakin tapauksissa saatat joutua laajentamaan tavoitettasi saadaksesi sen hyväksynnän.

Vaikka sinulla ei ehkä ole valinnanvaraa asiassa, kerro johtajille, että arvioimasi luvut perustuvat vaikutukseen, jonka uskot vaikuttavan sivuihin ja avainsanoihin, joita varten optimoit.

Tietyt tekniset parannukset, rakenteelliset ja nopeusparannukset sekä optimoinnit komponentteihin, jotka vaikuttavat laajempaan sivustoon (ylätunnisteet, alatunnisteet, sivut, joissa on useita saapuvia ja lähteviä linkkejä jne.), voivat parantaa yleistä löydettävyyttä.

Mutta niitä on melko vaikea selittää tiettyjen toimien vuoksi, ja niistä on erityisen haastavaa raportoida.

Pysy raportoimassa paremmin jäljitettävistä ponnisteluistasi.

Johtopäätös

Tavoitteiden rakentaminen on haastava prosessi.

Se on vakava tehtävä, joka vaatii huolellista harkintaa, tiimiyhteistyötä ja ennen kaikkea kykyä toteuttaa ehdottamasi tavoitteet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ja se, että luot tavoitteen SMART-prosessilla, ei tarkoita, että pystyt aina saavuttamaan sen, saati ylittämään sen.

Mutta SMART-kehys – kun sitä käytetään tunnollisesti, tarkasti ja rehellisesti – auttaa sinua lopulta auttamaan itseäsi.

Se tukee kykyäsi todistaa arvosi SEO:n käyttöönotossa ja osoittaa, kuinka sekä sinä että yrityksesi hyödyttävät yritystäsi ja sen tavoitteita.