Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Sosiaalisen median sovellusten Pride-kuukauden toimet: Riittävätkö ne edustamaan täysin LGBTQIAP+ -ihmisiä?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Sosiaalisen median sovellusten Pride-kuukauden toimet: Riittävätkö ne edustamaan täysin LGBTQIAP+ -ihmisiä?

Meta, TikTok, Snapchat ja Pinterest ovat suosittuja alustoja, joilla monet LGBTQIAP+-yhteisön jäsenet voivat ilmaista itseään, jakaa identiteettiään, tarinoitaan, kokemuksiaan ja myös olla yhteydessä muihin.

Ei ole epäilystäkään siitä, että nämä tuotemerkit ovat tarjonneet tilan, jossa LGBTQIAP+ -yhteisön ihmiset voivat luoda sisältöä, jossa he voivat käsitellä näitä huolenaiheita ja näyttää, kuinka moniarvoisia heidän kokemuksensa ovat, antaen muille mahdollisuuden olla tekemisissä ja ottaa yhteyttä siihen.

Mutta todellisuudessa, jossa koetaan edelleen monia aggressiivisen ja väkivaltaisen homofobian tapauksia, kysymys ei jää hiljaiseksi: kun puhumme noista brändeistä, pidetäänkö niitä liittolaisina tällaisten mahdollisuuksien tarjoamisessa vai onko se vain sateenkaarikapitalismi, joka puhuu kovempaa?

Keskustellaan tästä yksityiskohtaisesti.

Mitä on sateenkaarikapitalismi?

Sateenkaarikapitalismi, joka tunnetaan myös nimellä vaaleanpunainen kapitalismi, on termi, jota käytetään yleensä kuvaamaan brändejä, jotka sisällyttävät LGBTQIAP+ -oikeusliikkeen markkinointi- ja myyntistrategioihinsa ja teeskentelevät olevansa liikkeen liittolaisia ​​tavoitteenaan hyödyntää tämän yhteisön ostovoimaa ja tämän kuukauden potentiaalin.

Toisin sanoen sateenkaarikapitalismi käyttää LGBTQIAP+ -yhteisön narratiivia ilman minkäänlaista aitoa tukea liikkeelle ja sen taistelulle suurempien oikeuksien puolesta. Tämä mielekkäiden toimien puute on johtanut siihen Pride-kuukausi on tulossa enemmän kuluttamiseen sen sijaan, että se keskittyisi aktivismiin.

2023 Pride-kuukauden sosiaalisen median sovellusten ohjelmointi

Meta

Viime vuonna Meta julkisti omistettuja VR-tiloja korostaakseen queer-kulttuuria ja esitelläkseen LGBTQ+ -yhteisöä, jolloin ihmiset voivat ilmaista itseään luomalla digitaalisia avatareja, jotka osoittavat, kuinka he haluavat tulla nähdyiksi. Pride-kuukaudeksi 2023 Meta toi taas VR-museon esillesarjassa metaversumisiin kokemuksiin keskittyviä viestejä.

Snapchat

Snapchat keskittyy myös juhlan ja itseilmaisun korostamiseen uudella sisällöllä, kumppanuuksilla ja hauskoja luovia työkaluja 2023 Pride-kuukaudelle. Tätä varten brändi loi Spotlight Challenges -tapahtuman, jossa LGBTQIAP+-ihmiset voivat esitellä hauskimpia komediasketsejä, parhaita asujaan ja Pridea, suosikki queer-omistuksessa olevaa yritystä ja vaikuttavimman Spotlightissa tehdyn tempun saadakseen mahdollisuuden voittaa osuuden 40 000 dollarista. .

🔥 Empfohlen:  Facebook julkaisee Messenger Roomsin kilpailemaan zoomilla

Panostaen myös metaversumiin, Snapchat esitteli SEEN Cameran, uuden AR-kokemuksen, joka antaa ihmisille mahdollisuuden kertoa ja jakaa tarinoitaan. Toinen yhteinen toiminta on Bitmojin ja Niken välinen kumppanuus, jossa brändi julkaisee digitaalisen kopion rajoitetun painon Be True Hoodie of Niken vuotuisesta Pride-kokoelmasta.

Pinterest

Mitä tulee Pinterestiin, vuoden 2023 Pride-kuukauden tarkoituksena on osoittaa positiivisuutta ja osallisuutta. Tätä varten brändi on ilmoittanut uudesta ohjelmointilistasta, joka sisältää omistetut suorat suorat lähetykset, ostosten kohdevalot ja uuden kumppanuuden RuPaulin Drag Race -voittajan Sasha Colbyn kanssa.

Pinterest teki myös yhteistyötä Tastemaden kanssa mainostaakseen uutta videosarjaa, jossa korostetaan LGBTQIAP+:n luojia, yrityksiä, vedätaiteilijoita ja paljon muuta.

TikTok

TikTok keskittyy myös tuomaan LGBTQIAP+:n luojat ja heidän työnsä vuoden 2023 Pride-kuukauden ohjelmaansa. Voimme mainita Pride Visionary Voices -luettelojoka antaa tunnustusta sekä yksittäisille sisällöntuottajille että pienyrityksille, jotka vaikuttavat LGBTQ+ -yhteisöön TikTok-läsnäolollaan ja LGBTQ+ voittoa tavoittelemattomat järjestötsen ensimmäinen TikTok Pride Creator Ball Los Angelesissa ja sarja teemakohtaisia ​​live-tapahtumia.

TikTok pyrkii tarjoamaan hetkiä yhteydenpitoon, kuuntelemiseen ja heidän tarinoihinsa ja kokemuksistaan ​​oppimiseen.

Elämiä juhlitaan, mutta ennen kaikkea taisteleminen ja edistymisen tukeminen

Mutta ovatko nämä toimet niitä, joihin näiden merkkien pitäisi keskittyä vain, kun puhumme merkityksellisestä ja vastuullisesta vaikutuksesta LGBTQIAP+ -liikkeeseen?

Missä ovat tilastot LGBT-fobian harjoittamisen vähenemisestä näissä yrityksissä ja niiden tarjoamissa yhteystiloissa? Onko heillä avoimia vain LGBTQIAP+ -yhteisölle? Aikovatko he käyttää mediavoimaansa ja asemaansa ollakseen yhteisön puolella kriittisissä ja LGBT-fobisissa tilanteissa, joita voi tapahtua milloin tahansa?

Niin ennustettavaa ja opportunistista kuin se onkin, Pride-kuukauteen osallistuville suurille brändeille on hyötyä. Vaikka he tekevät vain vähintä, heidän toimintansa lisäävät LGBTQIAP+ -yhteisön näkyvyyttä ja edistävät heidän olemassaolonsa tunnustamista ja normalisointia muulle maailmalle.

🔥 Empfohlen:  Nuelink VS Hootsuite (täydellisen työkalun valinta toimistoille ja sosiaalisen median johtajille)

Näkyvyys on tärkeämpää kuin koskaan, vaikka syrjinnästä ja viharikoksista kärsitään edelleen paljon. Mutta koska yhteiskunta on historiallisesti antanut etuoikeutetuille ihmisille, jotka ovat valkoisia ja cis-sukupuolisia, on olennaista näyttää liikkeen risteävyys niiden kautta, jotka ovat värillisiä ihmisiä, alkuperäiskansoja, mustia, ihmisiä, jotka ovat trans- ja sukupuoleen sopimattomia ja joita pidetään liian monimutkaisina tutkittavaksi heidän kampanjatarinansa.

LGBTQIAP+-ihmisiä on edelleen paikalla ennen Pride-kuukautta ja sen jälkeen, joten tilaa on monenlaisille tukitoimille ja todelliselle liittoutumiselle tämän yhteisön sisällyttämiseksi kunnioitukseen ja oikeuksiin yhteiskuntaan.

Haluan luetella joitain niistä:

Koulutus ja tietoisuus

Kouluttaudu jatkuvasti LGBTQIAP+-asioista, terminologioista ja kokemuksista. Tämä tieto auttaa meitä kehittämään empatiaa, haastamaan ennakkoluuloja ja edistämään osallistavampaa kulttuuria.

Yksi ensimmäisistä asioista, jonka voit tehdä, on ymmärtää mitä lyhenne LGBTQIAP+ tarkoittaa ja termin merkitys sosiaaliselle osallisuudelle.

Kieli ja pronominit

Sen sijaan, että otaksuisit pronominit ja -muodon jonkun kommunikoidessaan yksittäisen henkilön tai ryhmän kanssa, on parasta tarjota nimesi ja pronominit, jotta he voivat jakaa käyttämiään henkilöitä mukavammin.

Voit myös käyttää osallistavaa kieltä kunnioittamalla yksilöiden valitsemia pronomineja ja käyttämällä sukupuolineutraalia kieltä aina kun mahdollista. Tämä osoittaa kunnioitusta ja tunnustaa erilaisia ​​identiteettejä LGBTQIAP+ -yhteisössä.

Edunvalvonta ja liittouma

Käytä alustaasi ja valikoimaasi osoitaksesi aktiivisesti LGBTQIAP+:n oikeuksien ja osallisuuden edistämistä yrityksessä ja sen ulkopuolella.

Liittolaisena oleminen ei merkitse vain turvallisten tilojen luomista ja näiden äänien vahvistamista, vaan myös syrjintää ja viharikoksia vastaan ​​puhumista. Jos olet etuoikeutetussa asemassa, rahan lahjoittaminen LGBTQIAP+ -oikeuksia puolustaville organisaatioille on myös yksi parhaista tavoista osoittaa liittosi.

Käytännöt ja käytännöt

Kannata osallistavaa politiikkaa ja käytäntöjä yrityksessä. Voit esimerkiksi luoda aukkoja yksinomaan LGBTQIAP+ -yhteisölle, mutta ennen sitä ala miettiä selkeiden ja tehokkaiden strategioiden hahmottamista, miten tämä yhteisö sisällytetään yrityksen ekosysteemiin.

🔥 Empfohlen:  10 parasta tapaa käyttää ChatGPT:tä sosiaalisen median markkinointiin

Toinen tapa tukea heitä on parantaa vanhempainvapaata niin, että perheen perustaja voi tehdä sen ilman, että heidän tarvitsee selittää, millainen heidän perheensä on.